Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

BLW - igény szerinti hozzátáplálás, tapasztalatok

Összecsuk
X
 
  •    
  • Szűrő
  • Idő
  • Mutatás
Clear All
new posts

    Jelentem Félix továbbra is CSAK szopizni akar. Voltak sikeresebb hetek (mondjuk max 5-6 nap egyhuzamban) amikor elfogadta a püréket, de darabosat, egész kaját sosem (még jó, hogy lelkesen fordítom a BLWs dolgokat, nem? ), és most jó 3 hete SEMMIT nem tudok beleimádkozni. Úgyhogy most parkolópályára tettem a hozzátáplálást pár napra, hátha sikerül újra lelkesen nekiveselkedni. Jövő héten egy éves lesz........................
    Asszem ha nem lenne mamami, ahol olvastam volna, hogy más is járt így már a világtörténelemben, már rég feldobtam volna a talpam az aggódásban... Nem mondom, hogy nem parázom, de legalább nem parázom nagyon. Köszönet érte Nektek akik írtok ide!
    Félix (2007 nov) és Frida (2010 nov) mamája, a mamami adminisztrátora
    1001fonal.hu - természetes fonalak kötéshez, horgoláshoz

    Comment


      Érkezett egy komment egy védőnőtől a BLWs cikkhez. Ha van kedvetek váaszoljatok neki. Én is fogok csak sosem jutok el odáig, hogy írjak, most is majdnem hajnali 2 van....
      Félix (2007 nov) és Frida (2010 nov) mamája, a mamami adminisztrátora
      1001fonal.hu - természetes fonalak kötéshez, horgoláshoz

      Comment


        Kati tök jó az új avatarod!!
        BLW-ügyben meg még értekezünk a Babahordozó Hét után, jó?
        Ildi, Gréti (2008) és Flóra (2010) anyukája és IBCLC-hallgató vagyok.
        Vecsési Klub minden hónap 2. keddjén. Gyertek!
        ÖLBEBABA

        Comment


          Kattix, nálunk dettó ez van. Csak szopi, a többi kaja fujj. Pedig eszegetett már, brokkolit krumplipürét, banánt, almát, szőlőt szerette. Jó hogy megértő dokitok van legalább.

          Írhatnám, hogy irigyellek Orsi6, hogy egyéves kor előtt nem foglalkozol a hozzátápival, de nem jó szó az irigység, inkább jó neked, hogy ilyen magabiztos vagy. Lehet pont ezen okból nem is jársz erre, pedig szívesen elolvasnám a tapasztalataid, mert ha jól emlékszem nem Mikán az első baba aki csak szopizik 1 éves koráig. Utána könnyen megy a kóstolgatás, szívesen ismerkednek az ízekkel?
          Marina+3 (22,18, 7)

          Comment


            Sziasztok!

            Csak most csatlakozom a beszélgetéshez, és időm nincs az előttem szólók hosszú listáját elolvasni.
            Két kislányom van, egy kétésfél és egy fél éves. Mindkettőt szoptatom még.
            Én hiába határoztam el, hogy fél éves korig csak anyatejet adok nekik, mindkettő (de főleg a kicsi) kb. négy hónapos koruktól kikövetelték maguknak, hogy nyalakodhassanak: cici nem kell, amíg eleget nem nyalakodhatott. Van, hogy el kell tüntetni az ételt, és még utána is reklamál, hogy ő még enne. A mellem meg majd szétdurran, mire végre felé néz.
            Mióta lehalássza a kicsi a kanalat az asztalról neki is rakok. Felnőtt tompa végűt, így kicsi az esély, hogy megszúrja magát. Szépen utánoz bennünket, mintha ő is enne a kanállal.
            A Nagyobbal kicsit kinlódtam a darabos ételek bevezetésével. amíg nyalizott, addig az ujjunkkal vagy a villával szétnyomtuk az ételt, de mikor elkezdtem a hozzátáplálást mindent összedaráltam. ez után, mikor már lett foga és rágni is tudott volna, az összetört dolgoktól is fuldokolt.
            Úgy döntöttem, a kicsinél nem követem el ezt a hibát. A darabos táplálásról azomban, még nem olvastam. Van róla összefoglaló?
            Amúgy a pici a porhanyós almát héj nélkül egészben kapja, mert mikor gerezdet kapott, mohón akkora darabokat harapott le (fog nélkül) hogy elkezdett fuldokolni.

            A gomb lenyelésről jutott eszembe, hogy mikor már azt gondoltam, hogy tudja mit lehet lenyelni és mit nem (1 éves kor után), akkor állt neki gombot enni, majd később orrába dugni valamit, majd a fülébe...

            Melinda
            Melinda : Dominika (2006 jún) Adél (2008 máj) Lívia (2010 nov)
            szülési és gyermekágyas Dúla EC, BLW, Hordozós kabátok, pulóverek.

            Comment


              Szia Melinda. Üdv a honlapon. A cikkek között találsz párat a BLW szerinti táplálásról, itt.

              Comment


                Köszönöm Réka, épp most sikerült megtalálnom és elolvasnom, amikor a fórumra akartam belépni.

                Melinda
                Melinda : Dominika (2006 jún) Adél (2008 máj) Lívia (2010 nov)
                szülési és gyermekágyas Dúla EC, BLW, Hordozós kabátok, pulóverek.

                Comment


                  Nekem nagyon tetszett a BLW, el is határoztam, hogy így próbálom meg majd hozzátáplálni Zoét. 6 hónapos kora körül elkezdtünk próbálkozni - nem nagyon tetszett neki. Próbáltam én is a szájába tenni az ételt, hátha úgy jobban rákap az ízére, de továbbra is csak fintorgott, rázta a hideg, öklendezett stb. Többször volt, hogy egy-egy hét szünet után újra próbálkoztunk, mígnem megpróbáltam a szétnyomkodott változatát is a főtt almának, de az se kellett neki. Nem paráztam túl a dolgot, maradt a kizárólagos szoptatás - anyósom aggodalmára, de nem izgatott. Most, hogy betöltötte a 8 hónapot, és kb. 2-3 hét telt el a legutóbbi próbálkozás óta, elé tetten pár banánkarikát és láss csodát! Ette! Foga még egy darab sincs, és nem is nagyon nyammogja szét az ínyével a kaját. És itt következik az aggodalmam. Mert ugye másnap a pelus tartalmán meglátszott, hogy azok a banándarabok bizony egyben is maradtak és ott figyeltek megemésztetlenül a gatyában. Ez nem baj? Nem kéne mégis inkább szétnyomkodva adni neki, amíg nincs foga? Mi a véleményetek?
                  Esy [/B]Zoé (2008/03/10) és Joakim(2010/04/15) anyukája

                  Comment


                    Sziasztok!
                    Csatlakozom a "mindjárt 1 éves, de még csak szopizik" táborhoz. Én olyan 6,5 hósan kezdtem vele a kóstolgatást, de rettenetes öklendezéseket csinált már egy csepp almalétől is, úgyhogy elnapoltuk pár héttel. Akkor érdeklődve elfogadta az elé rakott falatokat, de amit "evés" címszó alatt művel a mai napig, azt a kismalacok is megirigyelnék. Bekapja az alma, kölesgolyó stb darabot, aztán kiveszi, a kezével szétcincálja, rákeni az asztalra, aztán leszedi, újra bekapja... Bezzeg a szöszmöszök!!! Na, hát az a legnagyobb csemege. Azt bezzeg nem köpi ki, hanem élvezettel jár-kel a házban és lecsap minden pici morzsára, felismerhetetlen bigyóra... De az étel, aminek íze is lenne...
                    Neki is volt eddig úgy összesen kb. 2 hét, hogy jóízűen evett, el is könyveltem, biztos most jött el az idő... De aztán megint nem. Julcsi uezt csinálta, pürét sosem evett, az első dolog amit szívesen elfogadott, a párolt rizs volt, onnantól kezdve ezt ette másfél éves koráig legalább. Pedig nekem 2 hónappal ezelőttig fogalmam nem volt, hogy létezik ennek az evési formának neve is. De a gyerekeim rávezettek, hogy ez lehet a természetes.
                    A dolog csak abban necces, hogy lassan szeretnénk már újabb testvérkét, de Sári egyelőre még semmi lehetőséget nem ad, lásd hormonok a mínuszban.
                    Ötletek? Hogyan tovább? Ha pl. lassan kevesebb szopit adnék, vajon elkezdene eszegetni???
                    kismok - három csokiszemű kislány (Julcsi, Sári, Lenke) anyukája

                    Comment


                      Sziasztok!

                      Eddig úgy tűnik, nálunk zökkenőmentes a hozzátáplálás, de lekopogom, mert csak 3 napja kezdtük, egész, párolt almákkal. Rózsa 6 hónapos pont, és az első adagot rendesen széttrancsírozta, a másodikat ledobálta, a harmadikat meg a szájához emelte és nagyon élvezte a dolgot. Ma, amikor asztalhoz ültünk (mi nem külön etetjük, hanem a közös vacsi közben), egyszerűen követelte az almáját! És ma már nagyon ügyesen nyelte is! Szóval eddig minden szép, nem tudom, hogy kizárólag BLW-zünk, vagy majd mellé pürézünk is (a nagyobbikkal püréztem és mindig mindent megevett, szóval azzal se volt baj).

                      Majd beszámolok a fejleményekről.

                      judit
                      Judit Bori és Rózsa anyukája
                      blog

                      Comment


                        Sziasztok!

                        Hát, mi rendületlenül BLW-zünk. A következő igények merültek fel Csirikémben: kolbász, szalonna, pattogatott kukorica. Egyelőre ez a 3 igen tápláló, korának megfelelő étek szerepel az étlapján a napi 15-szöri anyatej mellett. Pedig már 9 hónapos is elmúlt... Szerencsére már a végére értünk a "namajdénmegetetem" rokonság próbálkozásainak. Nekik sem sikerült, végre belátták, így nyugodtan szopizhatunk tovább összebújva, szerelmesen.

                        Comment


                          úgy érzem, lassan nálunk is eljön az ideje a hozzkóstoltatásnak.
                          de nagyon félek a BLW-től. FŐleg a kupi, piszok és rendetlenség miatt. Én tiszta ideg lennék, ha mindent összevissza dobálna a gyerek. Ugyanakkor meg vonzó ez a módszer, talán jobb étvágya lesz később, hamarabb megtanul egyedül enni és általánosan nyitottabb lesz az ételek iránt.

                          Szóval mit javasoltok, hogyan kezdjük? mit vezessek be először, ami nem túl trutymós?

                          Szeretném a BLW-t kipróbálni. Ilyenkor csak puhára kell párolni a répát pl? és kész? a gyerek majd szépen fokozoatosan meg is eszi, miután sokszor eldobja, trancsirozza?

                          jaj. kérek bátoritást....

                          Gyermekeim: Tomi 2005, Dani 2008, Boróka 2012, Keve 2015

                          Comment


                            Na, eddig nem is tudtam, de most már igen, hogy Várkony is BLW-zik. Mik vannak.
                            Nálunk is tisztára az van, mint Batyu nálatok. Pont neki való kaják érdeklik pl. csevap, és hasonló fűszeres-férfias kaják.
                            Hajnalka vagyok, fiaim:Gergő 2006. május és Várkony 2008. február. Zoltán társam az úton.Ide írj, ne privit: sheavaj@gmail.com

                            Comment


                              KKriszti, végy egy nagy fóliát, lerakod a padlóra aztán hajrá Barninak akkor van kedve enni, ha az én tányéromban turkálhat. De 95% még mindig szopi, főleg most, hogy megint beteg.
                              Marina+3 (22,18, 7)

                              Comment


                                Hajrá Kriszti. Nincs mitől félni. Olyan öröm látni, amikor a gyerek élvezettel maszatol az étellel, és egyre ügyesebben eszik. Próbáld ki.

                                Comment

                                Mamami portál footer

                                Összecsuk

                                Friss bejegyzések

                                Összecsuk

                                Cikk a mamami portálról

                                Összecsuk

                                szivárvány
                                Betöltés...
                                X