Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

Mamami Fórum | Baba-mama közösségi és piactér help

Összecsuk

Itt megtalálod a válaszokat a fórum működésével kapcsolatos kérdésekre. Használd az alábbi linkeket vagy keresőmezőt.

Fórumszabályzat

2018. szeptember 1-től


A regisztráció a fórumra ingyenes! Megkérünk, hogy az alábbiakban részletezett szabályoknak és irányelveknek engedelmeskedj.

A fórumba való belépéssel és annak használatával az alábbi fórumszabályzatot, és moderálási szabályzatot elfogadod és beleegyezel, hogy amennyiben azokat megszeged az üzemeltető, illetve moderátor a hozzászólásodat módosítsa illetve törölje, az általad indított topikot lezárja.
Ahhoz, hogy a mamami fórumon kellemes hangulatban folyjon a társalgás megkérünk, hogy az alábbi szabályokat tartsd tiszteletben:

1. Regisztráció: A mamamin egy személy egy felhasználónévvel rendelkezhet, azaz egy regisztráció megengedett. Ha névváltásra van szükség, ebben - indokolt esetben - a moderátor tud segíteni. A felhasználónév nem tartalmazhatja a "mamami" szót semmilyen formában, és nem lehet márkanév, a mamami bejegyzett védjegy. Nem használható külső csoportokban sem a közösségi médiában.

2. Új topik nyitása
2.1. Ha új topikot nyitsz, használd a megfelelő fórumot. A moderátorok a nem megfelelő helyen nyitott topikokat áthelyezhetik a témának megfelelő fórumba.
2.2. Mielőtt új topikot nyitsz, nézd meg nem létezik-e már a témában topik. Az azonos témájú topikokat az átláthatóság kedvéért a moderátorok összevonhatják. (Ha nem találod, itt kérdezhetsz rá, hogy van-e már a témában topik.)
2.3. Az új topiknak adj részletes címet, amiből kiderül annak tartalma. Pl. "Szoptatás segítség" helyett "Milyen fejfájáscsillapítót vehetek be szoptatás alatt". A moderátor a topikot átnevezheti, hogy a cím jobban leírja annak tartalmát.

3. Fórum etikett
3.1. Fórumozz úgy, hogy mindenki jól érezze magát. Tartsd tiszteletben a többiek véleményét, álláspontját, akkor is ha az nem egyezik a tiéddel. Ne feledd, hogy az internetes írott kommunikáció során könnyebben félreértheted a másikat és félreérthetnek téged.
3.2. Tilos a mamami fórumain mások jogait sértő, jogszabályba ütköző, alpári, a jó ízlést sértő, agresszív vagy fenyegető tartalmú hozzászólást írni. Az ilyen hozzászólásokat a moderátorok törlik, a hozzászólás szerzőjét a fórumról kitilthatják.
3.3. Topik rombolás: Ha 5 különböző tag jelzi a moderátorok felé, hogy egy felhasználó hozzászólásai a topikban hátráltatják az értelmes beszélgetést, akkor az illető első lépésben privát figyelmeztetést kap. Ha ezután sem hagy fel a topikromboló fórumozással, a moderátorok mérlegelik a további szankciókat (pl.: 1 hét eltiltás az adott alfórumból, vagy 30 napos eltiltás a teljes fórumtól, vagy indokolt esetben a felhasználó végleges kitiltása).

4. Tartsd tiszteletben a szerzői jogokat. Ne feledd, hogy a mamami fórumon elhelyezett hozzászólásokért és egyéb tartalmakért az azt feltöltő felhasználó (azaz Te vagy) a felelős. Csak olyan tartalmat tölts fel amit te készítettél, vagy a szerzői jog tulajdonosának megfelelő engedélyével rendelkezel. A fórum használatával feljogosítod az üzemeltetőt, hogy a feltöltött tartalmakat (például idézetként cikkekbe szerkesztve) szabadon felhasználhassa. A fórumról mások hozzászólásait más weboldalon, egyéb felületen idézni csak a tag hozzájárulásával és a forrás megjelölésével lehet.

5. A mamamin egyes alfórumok a diszkréció érdekében csak bizonyos hozzászólás-szám felett olvashatók, ezért a mesterséges hozzászólás-szám növelés nem megengedett. (Pl: sorozatos egyszavas vagy csak smileyt tartalmazó hozzászólások, azonos hozzászólás több topikba való bemásolása, stb.) Ilyen esetben az érintett hozzászólások összevonásra vagy törlésre kerülnek.

6. Hirdetések, spam, piactér

6.1. Hirdetések, Piactér
6.1.1. A mamami fórum keres-kínál alfórumaiban magánszemélyek "apróhirdetés" jellegű hirdetéseket helyezheznek el. A fórumon minden egyéb hirdetés elhelyezése csak az üzemeltető engedélyével, ill. az itt felsorolt szabályoknak megfelelően történhet.
6.1.2. A piactéren – a fizetett hirdetéseket tartalmazó WAHM és forgalmazói alfórumok kivételével - a visszaélések megelőzése érdekében kizárólag HASZNÁLT termékeket (kendőt, pelust, stb.) szabad meghirdetni. Új áru hirdetéséhez az üzemeltető külön engedélye szükséges. Ez a szabály a legálisan működő forgalmazókat és a vásárlókat egyaránt hivatott védeni.
6.1.3. A piactéren nyitott topikok címében az eladásra, cserére kínált terméke(ke)t a lehető legkonkrétabban meg kell nevezni. (Pl: „Didymos Lisa 4,6m hordozókendő” „eladnám a csíkoskámat” helyett, „Bumgenius AIO-ok, ImseVimse külsők” „Rengeteg pelus” helyett.)
6.1.4. A piactéren TILOS gyógyszereket meghirdetni.
6.1.5. A három hónapnál régebben passzív topikok archiválásra kerülnek.
6.1.6. Egy témában csak egy topikot lehet nyitni, pl. ne legyen külön fiú-lány ruhák, hanem egyben gyerekruhák...stb.
6.1.7. Más részére topikot nyitni tilos!
6.1.8. Topikot csak 100 hsz feletti mamami tag tud nyitni az egész piactéren

6.2. Spam
6.2.1. Spamnek minősül minden olyan üzleti céllal elhelyezett hirdetés, reklám, link ami nem az e célra létrehozott fizetett hirdetés topikban jelenik meg. A spamet tartalmazó hozzászólás minden esetben törlésre kerül (tartalmi mérlegelés és külön értesítés nélkül).
6.2.2. Ha egy felhasználó regisztráció utáni első 5 hozzászólásában spamel, ez 60 napos kitiltást von maga után. 5 hozzászólás felett elsőre figyelmeztetést kap, második esetben a hozzászólási joga egy hétre felfüggesztésre kerül. További spamelés a tag végleges kitiltását is maga után vonhatja.

7. Aláírás
7.1. A hozzászólásaid alatt megjelenő aláírást a Kezelőpult - Aláírás módosítása menüpont alatt állíthatod be. A megengedett hosszúság 3 sortörés, 400 karakter. Az aláírás nem tartalmazhat képet, linkeket pedig csak az alábbi szabályok szerint. Kérjük, hogy ne használj kiugróan nagy betűméretet és sok színt, mert ez a topikok olvasását megnehezíti.
7.2. Az aláírásban max. 3 link helyezhető el, amelyek lehetnek:

  • nem üzleti célú link, ami a saját weboldaladra (blog vagy egyéb magán célú weblap) mutat,
  • a mamamis piactéren elhelyezett magáncélú hirdetésre mutató link,
  • helyi klub linkje,
  • egyéb non-profit szervezet linkje, egyedi elbirálás szerint.

7.3. Üzleti célú linkek:

  • wahm es boltos topik tulajdonosok elhelyezhetnek maximum 2 db, a fizetett topikokra mutató linket, illetve 1 db üzleti célú külső oldalra mutató linket.
  • minden más tag a hirdetési díjszabásban szereplő összegért aláírás-hirdetést helyezhet el, ami max. 2 sor hosszúságú hirdetés szöveg linkkel.


8. Avatar
A hozzászólásod mellett, illetve a taglistában megjelenő kis képet a Kezelőpult - Avatar módosítása menüpont alatt állíthatod be. A kép megengedett mérete 80x80 pixel, maximum 10kB, nem lehet hirdetés tartalmú.

9. Tesztelős, "vándor" topikok
A terméktesztelés, saját termék "vándoroltatása" hirdetési forma, ezért külön szabályok vonatkoznak rá. Tesztelő, illetve "vándor" topikot az nyithat és tarthat fenn, akinek van élő WAHM vagy mamami boltos topikja, illetve non-profit céllal egyedi elbírálás után indulhatnak vándor topikok. A topik csak a megfelelő alfórumban helyezhető el. A meglévő vándor topikok - amelyeknek tulajdonosa nem felel meg a feltételnek és nem akar topikot nyitni 2012. december 31. után archívumba kerülnek.

A mamami.hu szerkesztősége fenntartja a jogot bármely hirdetés, aláírás, vándor topik vagy link elutasítására, külön indoklás nélkül.

A mamamin írt hozzászólásaid a közösség részét képezik. Ha úgy döntesz, szeretnéd ha törölnénk a mamamiról, a profilod és jogosultságaid töröljük, de a régi hozzászólásaid megmaradnak.

A szabályzat többszöri, vagy súlyos megsértése - az üzemeltető saját jogkörében - a felhasználó kitiltását vonja maga után.

FELELŐSSÉG
Bár mindent megteszünk, hogy a fórumot rendben tartsuk, nem olvashatunk, ellenőrizhetünk minden egyes fórum hozzászólást, képet és egyéb tartalmat, így azokért, azok valóságtartalmáért, helyességéért és jogszerűségéért nem vállalhatunk felelősséget. Minden hozzászólás az azt feltöltő felhasználó véleményét tükrözi, nem a mamami üzemeltetőjéét. Minden felhasználó felelős a saját hozzászólásaiért és viselkedéséért, a fórumot saját felelősségére használja.
Az üzemeltető semmilyen módon nem vonható felelősségre az oldal használatából adódó esetleges károkért.

MODERÁLÁS

A fórumon önkéntes moderátorok segítenek a fenti szabályoknak megfelelően tisztán és rendben tartani. A moderátor nem cenzor, hanem házigazda, csak akkor avatkozik be a fórum működésébe ha szükséges.
A moderátorok felhasználóneve alatt szerepel a „Moderátor” cím.

A zárt csoportok moderátori feladatait az adott csoport adminisztrátorai látják el.

A moderátor(ok) joga mérlegelni az adott fórum, topik, és a társalgás menete alapján, hogy egy hozzászólás a fenti szabályokba ütközik-e. Amennyiben úgy ítéli meg, hogy igen, joga van:

  • topikot áthelyezni, átnevezni,
  • a topikot bezárni, törölni,
  • hozzászólás(ok)at módosítani, törölni,
  • súlyos esetben, illetve többszöri probléma esetén felhasználók hozzáférését korlátozni.

A moderálással kapcsolatos észrevételeidet és javaslataidat oszd meg velünk a minden oldal alján megtalálható "Írj nekünk!" linken keresztül.

HOZZÁFÉRÉS, JOGOSULTSÁGOK

A mamami egyes részei ill. jogosultságai új tagok részére csak bizonyos hozzászólásszám, illetve külön beengedés után hozzáférhetők. (A hozzászólásszámba a piactéren írt hozzászólások nem számítanak bele!)

Ezek a következők:
Topiknyitás: 20 hozzászólás után

Topiknyitás a piactéren: legalább 7 nap mamami tagság és 20 hozzászólás után

Csak mamami tagok láthatják:
Mamami(ni) közösségek alfórum

nem kell hozzászólás hogy látható a Piactér

legalább 7 nap mamami tagság és 100 hozzászólás felett látható:
"csak tagoknak" tematikus alfórumok (pl: Szoptatás - csak tagoknak)
Korosztályos topikok
Piactéren a Bolhapiac alfórum

Zárt csoportok amelyekbe a belépés csak külön engedélyezés után lehetséges:
Hordozás tanfolyamvezetők, oktatók - zárt csoport
"Szeret a férjem, de..." - zárt csoport
Otthonszülés projekt résztvevők
WAHM kerekasztal
Nemzetközi Babahordozó Hét Szervezés
_____________________________________
Köszi, hogy elolvastad és tiszteletben tartod a mamami szabályait!

Betöltés...
X