Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

Kórházak, szülészetek

Összecsuk
X
 
  •    
  • Szűrő
  • Idő
  • Mutatás
Clear All
new posts

    Az Uzsokiban lehet szülésznőt választani, legalábbis amikor ott szültem, akkor lehetett 2007-ben.
    Ági - Csongor, Viola és Írisz anyukája

    Comment


      Coffie eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      tud valaki valamit az Uzsoki átalakításáról? remélem, rendbe rakják a fürdőt meg a wc-ket...
      Bennfentesek szerint állítólag nagyon szuperül lesz felújítva 2010-re.
      Ági - Csongor, Viola és Írisz anyukája

      Comment


        Én tavaly március végén szültem és a csecsemőosztállyal szembeni szobában voltam, ahol volt külön wc-nk, fürdőnk, nagyon jó volt! Igaz, hogy hatan voltunk egy szobában, de nagy könnyebbség volt, hogy nem kellett kimenni a folyosóra. És ez nem is nézett ki rosszul. A folyosón lévő mosdókat nem próbáltam.
        Ildi, Gréti (2008) és Flóra (2010) anyukája és IBCLC-hallgató vagyok.
        Vecsési Klub minden hónap 2. keddjén. Gyertek!
        ÖLBEBABA

        Comment


          Dunyus, akkor te kifogtad a legjobb szobát, mert úgy tudom, hogy csak abban van külön wc és fürdő. Én is arra pályáztam, de tele volt... Nekem csak a folyosós megoldás jutott.
          Ági - Csongor, Viola és Írisz anyukája

          Comment


            bagnes eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Bennfentesek szerint állítólag nagyon szuperül lesz felújítva 2010-re.
            öööö én még az idén szülök

            elképzeltem, ahogy alternatív segédeszközként használhatjuk a sóderes talicskát meg lapátolhatunk a betonkeverőbe és egy csapat munkás szurkol a kitolásnál
            Coffie

            Comment


              Igen, lehet, a szülés után kérdeztük, hogy van-e hely a fizetős szobákban, de nem volt, elég sokan szültek aznap, de végül én is úgy gondolom, hogy jól jártam. Azzal a pár nappal nem is volt gond, amig bent voltunk, de a szülés körülményei miatt szeretnék kórházat és orvost váltani.

              Coffie, ja az érdekes lesz, átalakítás közben szülni...Tavaly márciusban az udvaron ment a munka, ahova a szobánk nézett.
              Ildi, Gréti (2008) és Flóra (2010) anyukája és IBCLC-hallgató vagyok.
              Vecsési Klub minden hónap 2. keddjén. Gyertek!
              ÖLBEBABA

              Comment


                Sziasztok, kérdésem, hogy Szent Imrében hogyan állnak a császárhoz? Eddig egy anyukától hallottam, hogy ott nem "divat" - mint pl. Sote II. - mert inkább a természetes szülés hívei.
                Sajnos én számíthatok császárra, ezért örülnék egy erről szóló beszámolónak.
                Juli. Fanna (2007.tavasz) BendeManó (2009.ősz) Lizinek műhelye van, blogol... már a facebookon is meg vagyok található KulturálisKreatívok!!!

                Comment


                  SOTE II. szülészete

                  2007-ben születtünk ott, az akkori dokim odavalósi. Mikor megnéztük előre a szülőszobákat, semmi extrát nem láttam. Engem mondjuk riaszt a sok gép, meg műszer, mert ezeket simán látni, szem előtt és készenlétben vannak (van akit ez nyugtat meg). Emlékeim szerint az alter szoba sem volt különösebben más mint a többi. Annyi, hogy volt labda, szülőszék, színes volt a fal és képek is lógtak rajta, kb ennyi.
                  Vajúdó az nagy és forgalmas is (nekem már nem volt hely a gyermekágyas osztályon este, így ott kellett aludnom, mondhatom nem sokat sikerült, mert fél óránként jött valaki vajúdni, orvosok rohangáltak...). Apák csak akkor lehetnek bent, ha éppen senkit sem vizsgálnak, borotválnak, ilyesmi. Ja, borotválás kötelező, amit általában sebtiben végeznek, jobb ha otthon elintézi az ember.
                  Nem szeretik sima szülésnél sem, ha eszel, iszol, mert sosem lehet tudni, hátha komplikáció lesz

                  Engem sajnos 3 nappal előbb befektettek a patológiára. Na, az valami szörnyű hely! Az ágyak a legócskábbak, csónakra, rugóra, rácsra kifeküdve, sok 5 ágyas, kevés 2-3 ágyas van. Az egész hely felújítatlan - kivéve a fürdőket a folyosón - nyáron is fűthetik, mert vagy 40 fok volt a szobában
                  Patológián mindhárom napon tömeg volt, legtöbb olyan, aki arra várt, hogy kivegyék a gyerekét és valamennyien olyanok, akik veszélyeztetettek, már hetek, hónapok óta bent vannak (nem irigyeltem őket). Itt csak egy, közös hűtő volt (nem tudom pontosan mennyi szoba van, de 6-8 biztosan) , ahonnét valahogy mindig meglógtak az ennivalók.

                  Amikor mi voltunk bent, nagy volt a felhajtás, mert éppen akkor intézkedtek a kórházak bezárásáról, szülészetek összevonásáról. Sok anyuka jött úgy, hogy azt sem tudta hol fog szülni, végül ide küldték. Emiatt nagy volt a zsúfoltság is. Ez mostanra gondolom megváltozott jó irányba.

                  Azon a napon nem volt kecmec, akit értek császároztak (ill. biztosan volt valami a levegőben), 13 szülésből egyetlen egy lett természetes!!
                  Tapasztalatom szerint a császárhoz értenek leginkább, olyan rutin ez nekik mint bárkinek a sétálás. Dokim még poénkodott is, miért nem beszélgetek vele, miközben vágja a hasam ?!
                  Amúgy a műtő valóban felszerelt, semmi hiba nem csúszhat be, vagy ha mégis, profin kezelik és azonnal.
                  Én éppen ezért érzetem kicsit "vágóhídinak" a dolgokat.

                  Császárnál lehet választani, hogy EDA vagy az altatásban császár legyen-e. Ha EDA, akkor csak egyetlen orvospáros van aki be tudja adni, erre pedig várni kell, addig vajúdhatsz. Nekem külön kérnem kellett szülés utáni 3. napon, hogy ugyan vegyék már ki a hátamból, mert erősen viszketett. Erre is várni kell, mert ugyan az veheti ki, aki bevezette.
                  Eda után ha akarod, szopizhat a baba, mert ugye ébren vagy végig, utána is. Ha megszülettetek, gyereket nem mossák le, hanem csak bebugyolálják és azonnal viszik, hogy megnézd, még fél karodba is veheted. Ez mondjuk jól esett nagyon. Aztán a szokásos méricskélés, de ekkor már apuka is láthatja (műtétre szigorúan senkit sem engednek be!) Császár után itt 24 órás megfigyelőbe visznek, de oda nem lehet babát vinni, tehát egy napig se szopi, se semmi... hogy addig adnak-e valamit neki, és mit, ezt nem tudom.
                  Ha lekerültél gyermekágyra, ott non-stop lehet veled babád, csak az első éjszaka lehet leadni. Cukros víz itt is divat.
                  Ha altatva vagy császár alatt, akkor babát nem láthatod azt hiszem 24 óráig, tehát éppen az első pillanatok maradnak ki.

                  Gyermekágyas osztály egész rendben volt, nem a legszebb, de panasz nem lehet rá. Szobák általában 5 ágyasak, mindegyikben kis fürdő wc-vel, hűtő.
                  Látogatók nem mehetnek be. Viszont közel van a folyosó, ahol üvegajtón-ablakon át nézhetik a babát, te pedig kimehetsz a látogatókhoz.
                  Nővérek segítőkészek, támogatják a szoptatást. Viszont sok dolguk van, ezért inkább kérésre segítenek.
                  Mikor egy naposak voltunk, nagy hidegfront jött, éjjel több órán keresztül az összes baba ordított és még így sem tömték a szájukat cukros vízzel pláne nem táppal, hanem inkább ahány kezük volt, ringatták őket. Az egész folyosó tele volt babát ringató anyukával és nővérrel
                  Fürdetésnél néhány szobánként viszik a babákat, meg lehetett nézni. (szintén csap alatt a baba verzió)

                  Étel tűrhető annak aki menzához szokott - mit keres karfiol és babféle egy szoptató anya ételében?? - de vegák és biok inkább készüljenek élelemmel.

                  Császárosokat nem szeretik hamarébb hazaengedni, akkor sem ha már tényleg jól van, és nem viselte meg annyira a műtét.
                  Ja, sebre nekem még olyan tapasz volt, ami nem vízálló, nem is engedtek zuhanyozni, maradt a cicamosdás.

                  Szülészeten dolgoznak tanuló nővérek is. Ha jól emlékszem alá kell írni még bekerüléskor egy lapot, hogy elfogadod-e a gyakorlaton lévő nővérek jelenlétét, beavatkozását, avagy sem. Sajnos elfogadtam, bár ne tettem volna! Azt a megalázást senkinek nem kívánom! Nem részletezem. Lényeg, hogy flegmák és undorkodók voltak a seb láttán, elvárták, hogy metszés utáni 3. órában már kimenjek egyedül a folyosóra mosdani (vajúdóban lettem elhelyezve, ezért), pedig enni már legalább 18 órája nem lehetett, inni is alig. Bármit amit csinálniuk kellett hatalmas undorral és fásult arccal végeztek..
                  Ketten voltak, azóta gondolom nem lett belőlük szakápoló legalább is ilyen hozzáállással inkább ne legyenek.

                  Egyszóval aki profi orvosgárdára számít, illetve direkt császárral szülne, azoknak ajánlom, mert ebben jók. A felújított szülészet is kellemes, talán az egyetlen kellemes látványú részlege a klinikának. Sok jó gép, sok jó doki
                  Szülésznővel csak egyetlennel találkoztam, de velem nem volt sok dolga. Viszont nagyon kedves volt és barátságos.

                  Bocs, hogy hosszú lett, nem tudok röviden mesélni.
                  Juli. Fanna (2007.tavasz) BendeManó (2009.ősz) Lizinek műhelye van, blogol... már a facebookon is meg vagyok található KulturálisKreatívok!!!

                  Comment


                    Lizi,
                    szerintem a Szent Imrében úgy kezdődik egy szülés, hogy alapvetően természetes szülésre készülnek. És ezt támogatják szóban és tettben. De ha nem megy valamilyen okból, ott is császároznak. A szobatársam nagyon sokáig vajúdott és nem tágult, császár lett a vége.
                    Illetve van egy barátnőm, akinél az első császáros volt, mert úgy elfordult a bébi a kizúduló magzatvíz hatására, hogy nem tudott lejönni a szülőcsatornába... őt a második babával is császározták, de lehet hogy neked keresned kellene egy olyan dokit és szülésznőt, aki megpróbálja a normál szülést levezetni? Vagy nem akarod?

                    Azért az borzasztó, hogy egy nap 13 szülésből egy volt természetes a SOTE II-n?
                    Andi és a fiúk: Benedek(3,5) Kornél (1)

                    Comment


                      Manka, de éppen, hogy természetesen lenne jó, az elsőt is arra gondoltam, csak sajna nem jött össze, éppen a nem tágulás miatt.
                      Azt olvastam több helyen, hogy ha a méhen ejtett vágás vízszintes, akkor nagyobb az esélye a természetes szülésnek. Legalább is abból a szempontból, hogy kisebb a lehetősége a seb szétrepedésének. Úgy tudom, az ilyen info szerepel a zárójelentésben. Sajna nem értek a szakszöveghez, úgyhogy majd egy doki megmondja, hogy mit lehet tenni (nincs saját dokim).

                      Igen, nekem is riasztó dolog volt már akkor...
                      Juli. Fanna (2007.tavasz) BendeManó (2009.ősz) Lizinek műhelye van, blogol... már a facebookon is meg vagyok található KulturálisKreatívok!!!

                      Comment


                        Ha gondolod, én megadom a szülésznőm számát priviben, szerintem ő nagyon nagyon jó , itt a fórumokon többen is dicsérték, biztos tud tanácsot adni, hogy melyik orvost válaszd, aki támogat téged az elképzelésedben
                        Andi és a fiúk: Benedek(3,5) Kornél (1)

                        Comment


                          Manka! Ez most nekem szól? Mert akkor szeretném, igen!
                          Juli. Fanna (2007.tavasz) BendeManó (2009.ősz) Lizinek műhelye van, blogol... már a facebookon is meg vagyok található KulturálisKreatívok!!!

                          Comment


                            Manka, azért ott is van olyan, akinél nincs vbac. vagy a kiirás napján már műt, csak akkor mehet nála a normál szülés, ha legkésőbb aznap elindul a bébi.
                            amikor én mentem szülni, a szülésznőm volt ügyeletben, az ügyeletes doki csak hümmögött, hogy szülni akarok (de szerencsére békén hagyott, később meg bejött a saját dokim is), ezt ráirták később a zárómra is!
                            egyébként igen, szülésznőket érdemes megkérdezni, melyik doki vbac-párti, ez bármelyik kórházra igaz.
                            Edit- Linda, Léna- a márciusi szülinaposok mamája- +hajtka,bora meitai

                            Comment


                              Szent István kórház szülészete kétszeres tapasztalattal.


                              Én is azok közé az anyukák közé tartozom akik elsőre kórházat választottak és csak utána orvost.
                              Több évre visszamenőleg elolvasgattam mamák szülésélményeit és ezek alapján nekem a szent István és a Szent Imre kórház tűnt leginkább olyannak ahol hagyják a szülést a saját medrében, és valóban csak kísérik az eseményeket. (azóta nagyon szimpatikus lett a Kistarcsai kórház is)

                              Én maximálisan meg voltam elégedve. Biztos azért is mert az igényeimhez választottam a St István kórházat így nem volt miben csalatkozni. Végül azért maradtam a szent István mellett mert ide apuka bármikor bejöhet látogatni az Imrében viszont nem. Ez nekünk fontos szempont volt én nagyon igényeltem. Halálom lett volna ötpercenként kiugrálni a gyerekkel a huzatos folyosóra, viszont a látogatóknak örültem. A többiek látogatói sem zavartak, inkább jókat beszélgettünk.


                              Itt ha kérnél sem kapsz beöntést mert nincs hozzá eszköz!
                              Borotválás nincs.
                              Ritkán zavarnak vizsgálatokkal, engednek vízben szülni.
                              Ha fájdalomcsillapítót, vagy méhszáj lazítót akarnak adni előtte megkérdeznek!!!!
                              Legalábbis az én orvosomban volt alázatosság a szülő nő iránt!

                              Véleményem szerint is a kórházválasztás az első, de azért ott sem mindegy ki az orvos!!! Ennek is utána kell járni! Vagy ügyeletesnél szülni, de keményen kiállni! Azt sajnos nem tudom, hogy lehet-e csak szülésznőt választani. Mert ha igen én lehet ezt a megoldást választanám legközelebb. A doki úgyis csak a kitolásra jön be ha nem fogadott... nem sok vizet zavar.

                              oxitocint nem azonnal adnak, velem 11 órát vártak! Mivel nem volt semmi fájás végül kaptam, így az első gyerekkel nem tudtam a kádba beülni, illetve mire elrendezte a doki, addigra már késő volt.

                              A gyerekágyon nagyon odafigyelnek a szoptatásra!(ez volt a másik szempontom a választásnál)
                              Nincs cukros lötty! SEMMI!!! Csak anyatej!!! (vannak akik ezt nehezményezik)
                              Cumi száműzve! Ezért az egyik kismamacsomagot is lemondták, mert a benne található cumi nem volt összeegyeztethető a kórház szemléletével.

                              A gyerekágyas nővérek között valóban volt gorombább is, de nem haragudtam rá, ugyanis ő tanította meg pikk pakk a helyes mellre tételt.
                              Egy másik viszont még éjjel is járta a termeket hátha valakinek segíthet!

                              Apa benn lehet a fürdetéseknél! Akár már a szülőszobán is fürdethet, ha mer!


                              A kórtermek (már ez a név is... ehhhh) és a fürdők, az egész gyerekágyas osztály hagy kívánnivalót maga után, de erről egyrészt nem ők tehetnek, másrészt szerintem sokkal hangsúlyosabbak azok a dolgok amiről eddig írtam.

                              Sajnos kád csak egyik szobában van, én hála Istennek mindkétszer itt szülhettem, de izgultam.... a végén már csak azon, hogy ne a folyosón kelljen vajódni, ugyanis nagy a tumultus.

                              Én megint itt szeretnék szülni, csak sajnos Balatonfüredre költöztünk, de megpróbáljuk.

                              Megkeresek egy hosszabbacska cikket amit a szülésemről és a kórházról írtam és beteszem....

                              Én csak ajánlani tudom a kórházat!

                              Orvosom Dr. Ujvári Attila volt
                              Fantasztikus ember és kiváló szakember aki egyáltalán nem pénzéhes... még a második szülésért nem is fizettünk... és úgy néz ki, hogy hármaska 12 heti kontrollján fogjuk csak odaadni... így is kevesebbet mint az elsőnél.
                              Sajnos harmadszorra nem fogjuk tudni megfogadni, mert mivel elment a kórházból, magánvállalkozásban vezet csak ott szüléseket és így kell már árat mondania. 8000/ alkalom és 80000/ szülés, de ez még így sem olyan sok mint amiket pl Imrés dokik kérnek.


                              Ritkán hív be!!! csak a szükséges vizsgálatokat végzi, nem szeret belepiszkálni a mamába... Nem végez rákszűrést sem mert azt mondja ilyenkor nem ad tényleges eredményt, vérzéssel járhat ami felesleges aggodalmakat szülhet, és egyáltalán felesleges piszkálódni. Minden alkalommal van ultrahang, nagyon lelkiismeretes. Manuális vizsgálat csak akkor ha panasz van. Hihetetlen módon megnyugtató, magabiztos, nem engedi a mamát, hogy hülyeségekbe lovalja magát (én hajlamos vagyok)
                              Én nagyon örültem, hogy kétszer is ő kísérte a szülésem.
                              Azóta kicsit össze is barátkoztunk, eljött kiállításmegnyitóimra. Utána fura volt a tegeződés a rendelőben, de túltettük magunkat rajta!

                              Szülésznők:
                              1. szülés:Csűrös Erzsi de ő csak tudtommal a Siklós dokival vállal szülést. Nekem a választott nem tudott bejönni és épp ő volt ügyeletes. Lelkiismeretes volt, profi, szűkszavú, tette a dolgát, sikerült a gátvédelem.

                              2. szülés: Spiesz Anna Aranyos volt, és profi. Pl a végén pozíció változtatást ajánlott méhszájlazító szuri helyett és be is jött, pikk pakk elsimult a méhszáj maradéka. Egy dolog nem tetszett vele kapcsolatban, hogy azt éreztem nem hangolódik az én azaz a szülő nő igényeire. Megértem, hogy migrén, meg ügyelet, de azért az nem esett jól, hogy nem engedte a muskotályzsályát és, hogy erőszakolta a burokrepesztést. Amit utólag nem bánok, de no... értitek.
                              Ennek ellenére ha nem fog épp szülni megint őt választanám.





                              Egyenlőre ennyit előkeresem az irományom...
                              Utoljára szerkesztette mamacka; 2009.07.22., 16:11.

                              Comment


                                Olyan hosszú, hogy nem engedi feltenni.
                                Ha valakit érdekel elküldöm.

                                Comment

                                Mamami portál footer

                                Összecsuk

                                Friss bejegyzések

                                Összecsuk

                                Cikk a mamami portálról

                                Összecsuk

                                szivárvány
                                Betöltés...
                                X