Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

Paleolit táplálkozás

Összecsuk
X
 
  •    
  • Szűrő
  • Idő
  • Mutatás
Clear All
new posts

    Qbogizmo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése


    off: szobatisztaság
    Timi Csabi(2007.08.) Hangi(2012.08.) Kincső(2017.04.)
    Költözés előtti kiárusítás, mindenfélék, keresd a topikjaimat https://mamami.hu/forum/images/smilies/smile.png

    Comment


      Na, most megpróbálok kicsit hosszabban írni (amióta dolgozni járok, kevesebbet mamamizok). De már nagyon be akartam számolni nektek.
      Szóval januárban kezdtem paleózni, és úgy gondoltam, 3 hónap "próbaidőt" adok neki, aztán meglátom a folytatást. Eltelt a három hónap, úgyhogy kicsit át kellett gondoljam, hogy hogyan tovább. Mint a fenti hozzászólásaimból már kiderült, nem akarom (egyelőre) abbahagyni. De őszintén szólva erre semmi "normális" okom nincsen, leginkább csak dacból folytatom - elég sok ellenvéleményt meg rémüldözést hallottam már ennek kapcsán, úgyhogy most már csakazértis folytatom. Egészségügyileg semmi pozitív hatást nem tudok elkönyvelni: a menzesz még mindig iszonyatosan tud fájni, baba még mindig nem jött össze, alkalmanként még mindig felbukkan egy-egy pattanás (sosem voltam túl pattanásos, ennyi máskor is volt), és bár nemrég elgondolkoztam, hogy mintha sikerült volna megszabadulnom kedves játszópajtásomtól, a Candidától, mostanában megint nekiálltam viszketni... Tudom, elég sok minden van, ami inkább csak évek után tud megjavulni, ha már egyszer elrontottam a korábbi "nyugati, modernt" táplálkozásommal, szóval a három hónap nem is elég semmire, hogy bármit bizonyítson. Ja, a csuklóm és könyököm mostanában megint jobban fáj, erre biztos sok vega-hívő azt mondaná, hogy azért, mert sokkal több húst eszem mostanában.
      Na, tehát a három hónap nem volt elég a csodára, mármint testileg, de arra igen, hogy megerősítse bennem a csodabogárság látszatot, amire pszichésen igencsak vágyom, hogy különbözhessek a tömegtől, szóval erre nekem nagyon jó ez, hogy próbálok paleolitul étkezni. Ez nyilván nem túl jó ok arra, hogy így étkezzek.
      Ami viszont még mindig nagyon idegesít, hogy a paleóval fogyni lehet. Én továbbra is hízni szeretnék, de 1-2 kilóm már bánta ezt az étrendet. (Én tökéletesen elégedett lennék ezzel az 1-2 kilóval, csak a másik irányban.)

      Bocsi, hogy most kicsit ilyen lehangoló vagyok, de gondoltam, jobb, ha megírom nektek, hogy ez a megközelítése is létezik a dolgoknak. Mert alapvetően az elvet jónak tartom (még ha nem is vagyok tisztában azzal, hogy valójában mit is evett szerencsétlen ősünk - erről szerintem még a tudósok sem egyeztek meg), a modern dolgok megkérdőjelezését meg még inkább. (Nem emlékszem, írtam-e már ide, de nekem a Szendi könyv elolvasása tök egybevágott a Liedloff könyvvel meg az D.Quinn Izmaeljével - ugyanarról a problémáról írnak, csak más-más aspektusból.)

      Ja, amúgy lassan aktuális lesz, hogy csináltassak egy vérképet (tavaly kétszer volt, és aszonta a doki, hogy idén április környékén megint ránézne), kíváncsi vagyok, hogy milyen eredményt fog hozni...
      Timi Csabi(2007.08.) Hangi(2012.08.) Kincső(2017.04.)
      Költözés előtti kiárusítás, mindenfélék, keresd a topikjaimat https://mamami.hu/forum/images/smilies/smile.png

      Comment


        Nemrég nézegettem a fészbukon, és ott is találtam egész jó paleós dolgokat. Meg van Fóton valami étel házhozszállítás is.
        Timi Csabi(2007.08.) Hangi(2012.08.) Kincső(2017.04.)
        Költözés előtti kiárusítás, mindenfélék, keresd a topikjaimat https://mamami.hu/forum/images/smilies/smile.png

        Comment


          paleolit-taplalkozas.lap.hu/
          jó kiindulóbázis

          Comment


            Engem is érdekelne ez a fajta táplálkozás, étkezés, mert cukorbeteg vagyok! Remélem nem túl bonyolult betartani! Azt hiszem délután vagy este megnézem kicsit bővebben az interneten található írásokat róla!
            Köszönöm a felrakott linkeket, utána olvasok!

            További szép napot!


            Torsika
            Utoljára szerkesztette bodzaboris; 2013.07.09., 07:37.

            Comment


              Torsika: nem könnyű, míg rá nem áll az ember, mert az alapanyagok beszerzését ki kell tapasztalni, meg az állandó főzögetést okosan beállítani. Nekem jelenleg kevésbé sikerül, de most megint felkötöm a gatyamadzagot és nekiveselkedem

              Hajrá!
              Eladó kendő! (Didy, kék-fehér)

              Varrás, kötés, horgolás - ötletek, tapasztalatok, linkek

              Comment


                Kolléganőmmel beszélgettem pár napja. Kiderült nem esznek cukrot, lisztet. Mondta, hogy olvasott egy könyvet. Férjével együtt csinálja ezt az életmódot. Aztán kiderült Ő is ezt a SZ.G féle könyvet olvasta. Könyvesboltban gyorsan vissza is dobtam mindkét könyvét mert irtó drágának találtam. Gondoltam a neten lehet róla olvasni bőven. Szuper, hogy itt a mamamin is van ilyen topik. Mindketten lefogytak 10-20 kilót, és nagyon jól érzik magukat. Néha esznek olyat is amit megkívánnak, szóval nem sanyargatják magukat. Mostanában megállt a fogyásuk, mondta, hogy egy almát és egy banánt minden nap enni kell. Az megy nekem) banánból egy kiló is Most a szoptatás miatt nem merek belekezdeni, mert félek nehogy gond legyen. De csökkenteni lehet a dolgokat. Mondjuk nagyon tetszik, hogy ilyen elszántak, ez nekem is erőt ad majdan. Azért ma du. megsütöttem a kakaós tekercset, de csak fele annyit ettem belőle, mint szoktam ...tudom tudom, de valahol el kell kezdeni
                Judit 3 fiú (9,6,2) anyukája.BelinBolt-egyedi táskák, hátizsákok,hordozóstáskák,dekorációsdolgok.Galéria.BelinBolt/Facebook

                Comment


                  Elolvastam a könyvet! Olyan egyszerű, kézenfekvő a módszer és mondhatni teljesen logikusan felépített, de most vagyunk második baba projecten és valahogy van egy belső félelmem, hogy biztos nem lenne ez rossz majd a pocaklakónak! Azt hiszem még olvasgatok utána és aztán döntök, hogy kövessem e a módszert!

                  További szép napot mindenkinek!
                  Torsika
                  Utoljára szerkesztette bodzaboris; 2013.07.09., 07:36.

                  Comment


                    sziasztok!
                    Régen jártam erre, és tudom, hogy nem az aktuális hozzászólásokhoz kapcsolódik, de annyira fel vagyok dobva, hogy el kell újságolnom!
                    A nagyobbik lányomnál fruktóz-malabszorpciót és vastagbélhurutot diagnosztizáltak múlt év októberében. (ezt már írtam vhol, bocs). Azóta tej-tojás-szója mentes, ill. fruktózban szegény (nulla gyümölcs, minimális zöldség) diétán van szegényke. mivel a tünetei nem szűntek meg teljsen, és állandóan betegeskedik (középfülgyull., torokgyull., stb.) elvittem múlt héten egy pesti családorvoshoz, aki paleolit diétával is "gyógyít" (Szendi honlapján találtam memg az elérhetőséget). azóta full paleo diétán van az orvos javaslatára, ebbe egyenlőre méga kemény sajtok meg a zab sem férnek bele. Képzeljétek hasfájás meg egyebek nulla, energikusabb, és teljesen odáig van, hogy végre ehet gyümölcsöt!!!
                    A doki szerint egyébként rejtett gluténérzékenysége van a csajnak.
                    Lenmagos kenyeret sütök neki, uzsonnára kakaós sütit, juhhhé!!!

                    Comment


                      Dzsonia, jo ilyet olvasni!
                      En meg nemsokara megyek csapatepito hetvegere a kollegaimmal, es tervezem, hogy sutok elotte egy nagy adag paleo sutit (a husveti sutim izlett a ferjemnek, szoval ez jo jel). Csak legyen energiam elozo este megcsinalni...
                      Timi Csabi(2007.08.) Hangi(2012.08.) Kincső(2017.04.)
                      Költözés előtti kiárusítás, mindenfélék, keresd a topikjaimat https://mamami.hu/forum/images/smilies/smile.png

                      Comment


                        Dzsonia! :szupr: De jó!!!!! NAgyon örülök az ilyen sikertörténeteknek!!!

                        Hellot! Te aztán jól benn emaradtál Azt írtad, csak kiprbálod...de ha jól emlékszem, 3 hónapot adtál neki? Vagy kavarok? Most meg már azon túl is vagy rég, nem?

                        Én megbuktam. De reménykedem a gyümölcs/zöldségdús nyárban, tavaszban....nem érzem jól magam a bőrömben....paleoval valahogy jobban meg voltak a határok. Be-bepróbálkozom hétvégén egy nagyopbb adaggal, 1-2 kenyér, vagy muffin kisütésével, 2-3 napig megyeget is valahogy, de elfogy, hétköznap alig jutok egyébként is valamire, aztán visszaesés. Szóval nem oldódott meg a konyhai probléma. Pedig jönnek vissza a fejfájsok, a rossz...nagyon rosszközérzet, sok-sok sírás, fáradtság. (mondjuk fogzásból kifolyólag is ) Úgy tűnik nem is fizikai, inkább mentális szinbten van szükségem erre a diétára, mégis hang vagyok

                        De! Hátha a beismerés után a tett jön! Remélem a jobbik énem győz! Mármint a paleolitikusabb
                        Eladó kendő! (Didy, kék-fehér)

                        Varrás, kötés, horgolás - ötletek, tapasztalatok, linkek

                        Comment


                          Irtam mar arrol, hogy folytatom, meg par hete Szerintem jo negativ hozzaszolas lett, de attol meg csinalom tovabb, mert elvezem, hogy csinalom.
                          (Bevallom, a munkahelyen egyre tobbszor becsuszik valami nem megfelelo kaja, de igyekszem a panir meg esetleg valami sajtos-tejfolos ontetnel nem jobban "megszegni". De ma is pl. szinte az osszes kaja be volt panirozva, nem volt valasztasi lehetosegem... Otthon viszont szigoru vagyok )
                          Timi Csabi(2007.08.) Hangi(2012.08.) Kincső(2017.04.)
                          Költözés előtti kiárusítás, mindenfélék, keresd a topikjaimat https://mamami.hu/forum/images/smilies/smile.png

                          Comment


                            Én is régen jártam itt.
                            Hát, mióta megszületett a baba (meg már az azt megelőző pár hétben is), jó sok szénhidrátot eszem - valahogy a két gyerek és a szoptatás...meg az idegeim a két gyerektől, amit csak a szénhidrát szelídít meg.
                            (Na jó, most ez sem túl pozitív így).
                            De az ebédjeink továbbra is átlagban zöldségesek, mert azt nagyon szeretem. A gondom inkább az, hogy mióta megszültem, annyira nem kívánom a húst, és nem tudom, mivel társítsam így a zöldséget. Várandósan meg rengeteget ettem, legalábbis a mostani fogyasztásomhoz képest. Szóval emiatt gyakrabban van zöldség-gabona párosítás. Én most engedek ennek a kívánásomnak, nem erőltetem magamba a húst, ha nem kívánom.

                            Ennek ellenére a plusz 14 kilóból már 12 lement. De ez biztos a szoptatástól van.
                            Vera, két lány (2008, 2011) anyuja
                            türelemjáték

                            Comment


                              Továbbra is próbálkozom, nem veszek bolti édességet, liszt-cukor mentes sütiket sütök. Így ki lehet bírni, mert amúgy nagyon szeretem a csokikat sütiket.
                              Judit 3 fiú (9,6,2) anyukája.BelinBolt-egyedi táskák, hátizsákok,hordozóstáskák,dekorációsdolgok.Galéria.BelinBolt/Facebook

                              Comment


                                Xxxxx
                                Utoljára szerkesztette ptangela; 2013.10.15., 14:43.
                                Angéla a környezetbarát puhatalpú cipők nagy rajongója

                                Comment

                                Mamami portál footer

                                Összecsuk

                                Friss bejegyzések

                                Összecsuk

                                Cikk a mamami portálról

                                Összecsuk

                                szivárvány
                                Betöltés...
                                X