Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

Paleolit táplálkozás

Összecsuk
X
 
  •    
  • Szűrő
  • Idő
  • Mutatás
Clear All
new posts

    Én meg olvastam tovább, ahogy ígértem, és bizony bizony, az ecet nem paleo! Na ezt nem is gondoltam! Akkor viszont melyik savanyú az? Minden savanyúban van ecet nem? Vagy hogy?

    Viszont ez a Cordain gyerek szimpi ám a maga 3 szintjével Ezt Szendinél nem olvastam ennyire órarendbe raakva, mint nála.

    1. szint a kezdő: 3 szabad étkezést kap egy héten. Ez annyit tesz hogy kicsit engedhet a gyeplőn, de csak mértékletesen.
    2. szint 2 szabad étkezés
    3. szint pedig 1 vagy nulla!

    Persze max hatékonysághoz a 3. szint kell

    Na de én ott nem tartok ám!

    Viszont abban igaza lehet, h oda kell figyelni nagyon az egyensúlyra, h vitaminok stb nehogy kimaradjanak egy paleo egyoldalú táplálkozás miatt, ahol mondjuk valami nagyobb hangsúlyt kap. Mondjuk ez nem paleo módon is előkerülhet, úgyhogy nem tudom mennyivel kell fokozottabban figyelni.....

    Zabra rákeresek....de ahogy korábban is írtam, én gluténre nem, de a lisztre mégis érzékeny vagyok, úgyhogy nem csak a glutén lehet a ludas
    Eladó kendő! (Didy, kék-fehér)

    Varrás, kötés, horgolás - ötletek, tapasztalatok, linkek

    Comment


      Ja! És 2 napja délutánra megfájdul a hasam, és nem vagyok jól. Tegnap még szédültem is, pedig a vérnyomásom rendben volt. Úgyhogy Cordain barátunk tanácsára beiktettem egy szabad étkezést, hátha az 5. napja tartó diéta okozta....kicsit jobban lettem, de nem tudom megértee, mert ma is délutánra jött a hasfájás...most csak Hanga maradéka volt a törvényszegés...na az lesz még rossz, h ne egyem meg az egy-2 kanálka maradékát
      Eladó kendő! (Didy, kék-fehér)

      Varrás, kötés, horgolás - ötletek, tapasztalatok, linkek

      Comment


        Ezt találtam a zabról:

        "ZAB A GLUTÉNMENTES DIÉTÁBAN?

        Tanulmányok tucatja foglalkozik azzal, hogy milyen hatással van a zab a cöliákiás emberek diétájára. Egy érdekes kísérletben a zab hatását figyelték meg gluténmentes diétán élő gyermekek esetében és vizsgálták a zab aveninje elleni antitestképzést (a zab fehérjéje hasonló a búza gliadinjához). Korábbi kísérletek már kimutatták, hogy kezeletlen cöliákiás gyermekek vérében avenin-antitestek keringenek.

        A kutatók 116 gyermeket vizsgáltak, akiket véletlenszerűen két csoportba osztottak:

        az egyik csoportot normál gluténmentes diétán tartották, a másikat gluténmentesen plussz zabot kaptak.

        Az anti-avenin antitesteket 0, 3, 6 és 12 hónap múlva mérték.

        A két csoport véreredményei között nem találtak különbséget! Ez az eredmény azt mutatja, hogy a lisztérzékeny gyermekek esetében a zab fogyasztása nem produkál semmilyen immunreakciót, ha egyébként a gluténmentes diétát betartják.

        A kutatók azt vélelmezik, hogy a zab fogyasztása abban az esetben produkál immunreakciót, ha valaki glutén tartalmú étellel együtt fogyasztja.

        Forrás: Hollen E. és társai Scandinavian journal of gastroenteology 2006; 41(1):42-7

        Megjegyzés: Egyes országokban engedélyezettek olyan lisztérzékeny diétában fogyasztható, zabot tartalmazó ételek, melyek betakarítása, feldolgozása szigorú ellenőrzés mellett folyik, így más gabonákkal való érintkezése, gluténnel szennyeződése kizárt. Ezen termékek gluténmentesként kerülnek megjelölésre!

        Mivel hazánkban ezt nem lehet garantálni a jelenlegi mezőgazdasági technológia mellett, tekintsék a cikket egyelőre tájékoztatónak, lehetőségnek a jövőre nézve."
        Clea (Zsófi, 2007. október 20.)

        Comment


          Hm...akkor énmár nem is keresek tovább Ez nekem elég Köszi, Clea
          Eladó kendő! (Didy, kék-fehér)

          Varrás, kötés, horgolás - ötletek, tapasztalatok, linkek

          Comment


            Hellot, köszi ezt az összefoglalót, nagyon hasznos volt olvasni!
            Vera, két lány (2008, 2011) anyuja
            türelemjáték

            Comment


              Nahát, Clea! Köszi!
              Nekem annyira határozottan mondta a paleo dokibácsi, h semmiképpen nem fér bele a zab a paleóba - mert igenis gluténes (és Szendi tévedett, amikor engedélyezte) - h fel sem merült bennem, h utánanézzek.
              Mondjuk nálunk senkinek nincs gluténérzékenysége, úgyh nem muszáj annyira pörögnöm a témán, de ez mindenképpen megnyugtató, mert a reggeli zabkása, meg a zabtej kávéba nálunk nagyon csúszik...

              A savanyúságokról meg csak annyit, h még korábban vettem olyan vecsésit, ami annyira édes volt, h azonnal ment is a kukába, mert annyira élvezhetetlen volt...

              Ó, Anikó, remélem, gyorsan elmúlik a hasfájásod...
              Kata - Lili (08/03/27) és Panni (11/09/29)

              Comment


                Elmúlt!

                Viszont jöttem hőzöngeni...most olvasgatom Szendi oldalán a recepteket, és mit ír egy rakott recept: tejföl! : Nincs cenzurázva ez az oldal?
                Eladó kendő! (Didy, kék-fehér)

                Varrás, kötés, horgolás - ötletek, tapasztalatok, linkek

                Comment


                  Szendi, amilyen eroteljesen fogalmaz neha, olyan lazan veszi a megvalositast... "Alkalmankent, ha nagyon megkivanja az etel, lehet bele rakni..." Zab, sajtok, ha nagyon nem birja, akkor a kaveba tej... Szoval Szendi lazazik.
                  En nem lazazok (illetve hat de, mert munkahelyen ebedelek menzakajat, es ott nem megvalosithato minden), otthon olyan szigoru vagyok, amilyen csak tudok lenni. De szerintem ezt ugyis mindenki maganak donti el, hogy mennyire akarja/tudja/szeretne komolyan venni.
                  Timi Csabi(2007.08.) Hangi(2012.08.) Kincső(2017.04.)
                  Költözés előtti kiárusítás, mindenfélék, keresd a topikjaimat https://mamami.hu/forum/images/smilies/smile.png

                  Comment


                    Igen, egyre inkább azt látom, h van keményvonalas paleo, meg paleo-light, ahogy azt már emlegettük

                    Én igyekszem nem tartani itthon csábító dolgokat, amiket nem szabad, de meg-megbotlok, mikor a férjem meg elengedi magát

                    Néha van önfegyelmem, máskor kevésbbé
                    Eladó kendő! (Didy, kék-fehér)

                    Varrás, kötés, horgolás - ötletek, tapasztalatok, linkek

                    Comment


                      Segítség!!!

                      MA megint a hétvégi kört róttuk: anyós, holnap meg megyünk anyukámékhoz. Ez nem az anyázós topik, így nem cizellálom. Már decemberben vázoltam, mit is eszek meg, mit nem. Kb 1 hétig (ez a max) bírja észben tartani mindkét idősebb nőrokon Főleg azonban anyósom idegesít, mert anyukámnak megmondom finoman a dolgokat, de anyósomnak nem lehet, mert azt hiszi veszekszek (megjegyzem egyáltalán nem, de ő olyan, ha valakinek más a véleménye, azt hiszi, már veszekszik az illető. Családja folyton ápolgatja a lelkét, én meg nem vagyok olyan 'mosolyogva' alkat). Legutóbb 2 hete mondtam el neki, h mit hogyan, mert azt hiszem írtam is itt, h nagy terítékkel várt (lencse, krumpli, tészta ilyesmi) a lényeg, h elmondtam, nekem elég, ha van otthon paradicsom, meg csinál husit másodiknak, ahogy mindenkinek. Nehogy már megjegyezze!! :grrrrrr:

                      Ma megint csinált ezerfélét, 'szegény' egész nap a tűzhelynél állt (már bocs, de akkor miből telt volna felhívnia: h ha nem biztos a dolgába?) Nem, inkább engem hoz kellemetlen helyzetbe, h megint ne nagyon tudjak enni a megrakott asztalnál, és a KEKEC billogot rásüthessék a homlokomra. Nagyokat lepődött, mikor mondtam, h az a zöldségmix, amit sajttal megsütött, nekem nem jó (a zöldség a következővolt benne: kukorica, borsó, tán még zöldbab is) Volt még fincsi krumpli, ja, meg persze borsóleves

                      Mondtam, h kinyomtatom mit lehet, mit nem, mert nem bírja dec. óta észben tartani, hiába ismételtem már el milliüszor! Na de akkor aztán ténylegkiállíthatják a KEKEC BIZONYÍTVÁNYT, ha már papírom is leszróla...megjegyzem tuti, h 2 héten belül el is hagyja. Mondtam, neki, h semmi gond, majd viszek magamnak külön enni...láttam, h nem tetszik neki, de most akkor mit csináljak? Remánykedjek minden alkalommal, h TALÁN eszek majd főtt kaját?

                      Hogy legyek okos? Nem akarok papíros tapló se lenni, de szegénynek olyan szőke az agya, h hihetetlen....
                      Micsinájjak?
                      Utoljára szerkesztette Qbogizmo; 2011.07.09., 20:24.
                      Eladó kendő! (Didy, kék-fehér)

                      Varrás, kötés, horgolás - ötletek, tapasztalatok, linkek

                      Comment


                        vedd meg neki a paleolit szakácskönyvet, és mondd neki, hogy azok közül választhat

                        Comment


                          georgina1 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          vedd meg neki a paleolit szakácskönyvet, és mondd neki, hogy azok közül választhat
                          Szerintem, az eddig olvasottak alapján, tuti megvariálná kicsit a recepteket, hogy még finomabb legyen

                          Én most anyukámnál vagyok, és ő már előre mondta nekem, hogy kisüt kacsaszárnyat, és van egy csomó salátának való zöldség, ők meg majd eszik köretnek a krumplit, úgyhogy én nem maradok éhen.
                          De persze lelkesen mondta tegnap, hogy tudja ám, hogy nem eszem kenyeret, ezért nekem direkt magos rozskenyeret vetetett. Unokahúgom (aki most ellátja anyut, mert eltört a bokája) mondta, hogy de hát az is gabona, de anyu nem hitte el. Hát én megmondtam, hogy de, a rozs is gabona, rozskenyeret sem eszem. Szóval anyu aránylag igyekszik, de még ő sem érti igazából, hogy miről van szó.
                          Timi Csabi(2007.08.) Hangi(2012.08.) Kincső(2017.04.)
                          Költözés előtti kiárusítás, mindenfélék, keresd a topikjaimat https://mamami.hu/forum/images/smilies/smile.png

                          Comment


                            georgina1 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            vedd meg neki a paleolit szakácskönyvet, és mondd neki, hogy azok közül választhat
                            könyv? Neki? A jószándékú verzió: nincs ideje rá, h olvasgasson, mert háziasszonyként és dolgozó nőként sok a dolga.

                            A szerintem vezrió: igazából állatira magasról nem érdekli a dolog, annyira meg pláne nem, h a jól megszokott rántotthús és sültkrumpli mögé nézzen

                            hellot eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Szerintem, az eddig olvasottak alapján, tuti megvariálná kicsit a recepteket, hogy még finomabb legyen

                            Attól tartok kapásból jönne:'jaj de drága alapanyagok, úristen nme is lehet kapni blablablabla' Ezért is javasoltam a lecsót, illetve a sima paradicsomot, esetleg egy uborkát stb. Dehát ennyit sem bírt észben tartani!!!!!
                            Én most anyukámnál vagyok, és ő már előre mondta nekem, hogy kisüt kacsaszárnyat, és van egy csomó salátának való zöldség, ők meg majd eszik köretnek a krumplit, úgyhogy én nem maradok éhen.
                            De persze lelkesen mondta tegnap, hogy tudja ám, hogy nem eszem kenyeret, ezért nekem direkt magos rozskenyeret vetetett. Unokahúgom (aki most ellátja anyut, mert eltört a bokája) mondta, hogy de hát az is gabona, de anyu nem hitte el. Hát én megmondtam, hogy de, a rozs is gabona, rozskenyeret sem eszem. Szóval anyu aránylag igyekszik, de még ő sem érti igazából, hogy miről van szó.
                            Hááát igen

                            Egyébként ha havonta egy ilyen lenne, vagy ünnepenként mennénk ebédre, nem lenne gond, de minden áldott héten el kell játszani ezt a játékot Mondom, anyukám se kutya...fel is hívom, h ma már ne cisnáljon gesztipürét, mert kitolás
                            Eladó kendő! (Didy, kék-fehér)

                            Varrás, kötés, horgolás - ötletek, tapasztalatok, linkek

                            Comment


                              Ó, Anikó, ez nagyon nem lehet egyszerű neked. És semmi okosat nem tudok javasolni. Mondjuk, szerintem attól függetlenül, h mit reagál rá az anyósod, adhatnál neki egy listát a legfontosabb dolgokról, amiket nem eszel. Végül is ennél rosszabb már nem lehet a helyzet... És hátha vmi elindul benne, ha azt mondod, h ezt a listát csak azért adod, mert nem szeretnéd, h ő feleslegesen dolgozzon érted... Aztán persze lehet, h naiv vagyok.

                              Lányok, próbáltatok már paleo fagyit készíteni? Találtam egy csomó receptet, csak gondoltam, megkérdezlek benneteket, hátha van vmi, ami már bevált.
                              Kata - Lili (08/03/27) és Panni (11/09/29)

                              Comment


                                Köszi, Joda
                                Mondjuk szerintem a listát is hosszúnak találná az olvasásra, de kinyomtattam...de nem is ez a gond. Nem haragudnék én, h nem csinál paleot, csak akkor minek kérdezgeti, h ezt megehetem, meg azt megehetem e???? Csak a beszélgetés kedvéért?

                                Én csináltam ilyen banános epreset! Lefagyasztottam a cuccokat, (azt írta 4 óra min), aztán turmixba. NEhezen bírtaa gép, de még egy kicsit olvadt, és nagyon finom lett!! Semmi édesítést nem adta hozzá!

                                El is gondoltam, h valamemnnnyi banánt álladnóan tartok majd a fagyyasztóban
                                Eladó kendő! (Didy, kék-fehér)

                                Varrás, kötés, horgolás - ötletek, tapasztalatok, linkek

                                Comment

                                Mamami portál footer

                                Összecsuk

                                Friss bejegyzések

                                Összecsuk

                                Cikk a mamami portálról

                                Összecsuk

                                szivárvány
                                Betöltés...
                                X