Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

Hálapénz?

Összecsuk
X
 
  •    
  • Szűrő
  • Idő
  • Mutatás
Clear All
new posts

    Sziasztok!

    Véleményem szerint a bérek növelése jelentene kitörést inkább. Adják meg az állami praxisban dolgozó orvosoknak, szülőknek azt a bért, amit megérdemelnek.
    A HVG cikkben leírt korlátozással csak a kismamákkal szúrnak ki, mivel a nem fogadott orvosnak is lehet utólagosan "honorálni" a munkáját, hátha legközelebb is ő lesz ügyeletben.
    Hozzáteszem, hogy nekem nem volt fogadott szülésznőm, sem orvosom, de amikor ott voltam a szülőszobán az egyik szülésznőhöz nagyon el kezdtem ragaszkodni. Mondtam is neki, ha tudna maradni miután letelt a műszakja reggel 8-kor, az jó lenne Szóval megértem, ha valaki ragaszkodik és előre tudni akarja kinél szül.
    Van egy kétéves lányom és most várom a második gyermekem.
    Szabadidőmben jógázok: http://yoga.kallai.net

    Comment


      A hálapénzzel nem értek egyet. Nagyon nem. Az viszont tényleg fontos, hogy az ember maga választhassa ki az orvosát. Fontos a bizalom, fontos, hogy olyan orvost válasszunk akivel egy húron pendülünk. Nem csak szülésnél. Ha kiválasztunk valakit, akkor szeretném is, hogy ott legyen amikor szükség van rá. És ennek igenis meg van az ára. Ha valaki ilyen "szolgáltatást" szeretne, akkor legyen joga is hozzá, és az orvosvak/nővérnek/szülésznőnek meg honoráriumra (direkt nem írok hálapénzt, mert ez szerintem ebben az esetben nem az). Aláírtam a petíciót. Szülés esetén engem már nem fog érinteni, de már sok olyan orvos van akit kiválasztottunk, mert jó szakember, mert olyan a hozzáállása amivel maximálisan azonosulni tudunk. Ragaszkodunk hozzájuk.
      Nóri és a lányok: Norcsi (2012.Június) , Réka (2016.Január) , Luca (2017. Október)

      Comment


        https://abcug.hu/tobb-halapenz-tobb-...saszarmetszes/
        marica 3 poronttyal Levi (2007.02.19) Mirkó (2011.09.24), AnnaKamilla (2016.10.25) www.mamamibolt.hu

        Comment


          Fú, ez tök jó kis cikk. Én is csak szülésznőt szerettem volna fogadni, de a Bajcsyban csak orvossal együtt lehetett már anno is. Azzal mondjuk nem értek egyet, hogy a fogadott orvosoknál nagyobb számban fordul elő mesterséges beavatkozás. Ez szerintem nem orvos, inkább a kismama igényeit elégíti ki.
          Én a másodikat pont ünnepnapon szültem és ügyeletben. Aznap a szülésznő bevallása szerint futószalagon császároztak. Azt mondta, hogy nem is emlékszik, hogy mikor volt utoljára ennyi császár. Nem kockáztatott az ügyeletben lévő orvos. Hozzáteszem, nem csodálkozom. Amikor bekerül egy édesanya szülni, akkor viszi magával a leleteket és abból kb pár nagyon fontos dolgot megnéz a doki és ez alapján kell döntenie. Nem ismeri az előzményeket úgy, mint az a doki, akihez a terhesség alatt járt az illető. Nyilván nem fog kockáztatni, pláne, ha ügyelet van csak.
          Szülésznők fontosak lennének, de ugye nem hozzá jár az ember a terhesség alatt. Kvázi csak pár alkalommal, vagy csak 1X találkozik vele az ember. Az előzményeket stb Ő sem ismeri annyira. Dúlák, hát ennek anno nem jártam utána. Azt nem tudom, hogy most mi a helyzet, ha valaki mondjuk kórházban szeretne dúlával szülni. Engedélyezve van e, van e olyan kórház ahol dúlákkal dolgoznak együtt. Gondolom, hogy ez is még gyerekcipőben jár még itthon. Én tényleg kíváncsi leszek, hogy mi lesz. Tényleg sikerül e eltüntetni a hálapénzt, hogyan alakul át ennek kapcsán az egészségügy? Az nem megoldás, hogy ne lehessen orvost választani.
          Nóri és a lányok: Norcsi (2012.Június) , Réka (2016.Január) , Luca (2017. Október)

          Comment


            Én örülök nagyon hogy elindult valami. Én nagyon szuperul tudok időzíteni, mindig akkor akarok szülni êpp mikor a rendszer beleszarik a palacsintába :-) a fiam akkor született otthon mikor már rendelet, ès törvèny volt, csak engedêllyel rendelkező bàba nem.... most meg ez... bár megmondom őszintèn ên inkább benyelek harmadszorra egy ügyeletest, mint hogy a lânyomnak majd egy ilyen hâlapènzen alapuló rendszerben kelljen szülnie esetleg. Szerintem ez jó irâny. Csak most én pont megszívom.
            Csilla, és gyermekei: Boróka 2009.08.18, Győző 2011.12.29

            Comment

            Mamami portál footer

            Összecsuk

            Friss bejegyzések

            Összecsuk

            Cikk a mamami portálról

            Összecsuk

            szivárvány
            Betöltés...
            X