Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

Szoptatási kérdések, tanácsok

Összecsuk
Kiemelt topik
X
X
 
  •    
  • Szűrő
  • Idő
  • Mutatás
Clear All
new posts

    kotta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Mellgyulladásom van 2 napja fájt, ma átmaszíroztam a mellem és véres, gennyes cucc jön az egyik tejcsatornámból azontúl hogy antibiotikumok kell hamar mit csinálhatok? Pihenni, szoptatni, rengeteget inni? Ezt a trutyit szoptassam a gyerekkel? Nem tenném.
    Tudtok elérhető tanácsadót akit fel lehet hívni? Nagyon megijedtem.
    Jol emlekszem hogy nem.vagytok pestiek ugye? Az Istvan korhazban van szoptatasi ambulancia oda kellene bemenni videkrol ez ertelemszeruen nem megoldas de felhivni fel.tudod oket! Baratnom jart naluk ugyanilyen helyzetben nagyon rendesek voltak

    Comment


      Yettap eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Jol emlekszem hogy nem.vagytok pestiek ugye? Az Istvan korhazban van szoptatasi ambulancia oda kellene bemenni videkrol ez ertelemszeruen nem megoldas de felhivni fel.tudod oket! Baratnom jart naluk ugyanilyen helyzetben nagyon rendesek voltak
      Nem vagyunk pestiek, jól emlékszel
      Telefonon megolódott. A dúlám ajánlott szoptatási tanácsadót és enyhül a fájdalmam.
      "Azé a világ, aki teleszüli"
      2012, 2014, 2016, 2019, 2022...

      Comment


        Na ez a lenyeg orulok!

        Comment


          Sziasztok!

          Segítségért, jó tanácsért jöttem.... úgy alakul, sajnos, hogy a ma déli altatásnál volt az utolsó szopink. nagyon sok oka van, nagyon nehéz döntés volt, de ebben a pillanatban ez tűnik a legjobb döntésnek. Másfél éves a kislányom. A kérdésem az lenne, hogy valamilyen tápszer, tejital, vagy más anyatejpótló szükséges-e ennyi idős kicsinek, vagy elegendő a szokásos folyadékok valamelyike (víz, tej, leves, gyümölcs, ezek vannak csak nálunk).

          Köszönöm előre is!

          Illetve a hirtelen elválasztás miatti mellgyulladás megelőzésére a hideg borogatáson és pár cseppnyi lefejésén kívül van más módszer?
          Ági vagyok, egy kisfiú (2013. 03.) és egy kisleány (2016. 03.) anyukája

          Comment


            Agi nekem a masodikomat kellett elvalasztanom nem onszantambol a reszletekkel nem farasztalak.
            En elvbol nem adok tejet kb 2.5 eves korig csak tejtermeket joghurtot sajtokat stb. Igy az elvalasztas utan en tejitalt adtam a koranak megfelelot. Van egyeves kortol adhato es van 2 eves kortol adhato. Markaban kb tokmindegy ha megnezed az osszeteteluket nem sokban kulonboznek. A ross.mann sajat markasat itta a lanykam o most a napokban allt at az igazi tejre augusztusban mult 2.5eves.
            Amugy eleg megosztoak a velemenyek ezekrol a tejitalokrol de en nem szerettem volna tejet adni mellesleg ezek tele vannak mindenfele vitaminnal. Ha mar az anyatejjel le kellett allni akkor valami komplexebb potlast szerettem volna bevezetni. Raadasul a technikai resze is konnyebb volt igy mert a "rituale" maradt elalvas elott ebredesnel stb kapta a ki tejitalat mintha szopizna.
            Szoval nekunk bevalt igy

            Comment


              Ági, zsályatea elvileg elapaszt szép lassan. Kicsit mindig fejj ki. Sajnálom amúgy, nem könnyű döntés, főleg ha muszáj volt valami miatt és nem jószántadból. Sztem egy másfél évesnek nagyon nincs szüksége pótlásra, ha nem adsz tejet, adhatsz neki mást. A vega blogokon látok jó ötleteket a Ca pótlására. Én mondjuk 1-1,5 éves kor után már adtam pici tejet, amúgy növényi tejjel pótoltuk a rituálét. Azaz csak a nagynál mert a kicsi tovább szopizott, bár nem jelentős mennyiségeket, az esti tejezés már nem tőlem jött (vagy nem csak). Én nem erőltetném a tejitalt, de ez a személyes hozzáállásom, nem Yettap ellen szól
              Verus és az örökmozgók: S(9,8) & B(6) & B(0,9)
              hordozási tanácsadó (ClauWi)
              KreaTúra blog
              "Akkor jársz jól, ha mind közelebb lépsz ahhoz, amitől félnél"

              Comment


                En mindkét nagynal kaptam ilyen mintaport. Megcsináltam, megkostoltam. Hát en mindent megeszek de tényleg, de ezt en sem bírtam volna meginni. Adtam a gyerekeknek de ok sem dijaztak. Szóval szerintem próbáld meg, s a pici úgyis eldönti kell e neki vagy sem. Lhet neki be fog jönni (enyémek ma is valogatosak amúgy)
                Csybe

                Comment


                  azt senki sem mondta, hogy jó az íze, de ha a gyereknek ízlik akkor az a lényeg nálunk főleg a rituálé miatt volt fontos, hogy legyen valami ami hasonlít az addigi szopizáshoz. A növényi tejekkel engem a világból ki lehet üldözni, így kizárt, hogy azt adjak. Teát soha egyik sem kapott nem is tervezem. Nulla tápértéke van. Engem megnyugtatott, hogy a tejitalban mindenféle vitamin is van, mert nem evett még rendesen, nagyon nagyon későn kezdett el szilárdat enni, 10 hónaposan még szinte kizárólagosan anyatejes volt. így hiába volt itt a sok finom tápláló étel ha nem ette meg. Kellett valami anyatej pótlék

                  Comment


                    Persze, pont ezért írtam meg kell kostoltatni es a gyerek úgyis eldönti. Itt is tapasztaltam olyat, hogy azt hittem nem fog ízleni a gyerekeknek, mert az addigi izlesuk nem azt tukrozte de imádták. Szóval semmi vesztenivaló nincs a kipróbálással. En csak a saját tapasztalatom írtam le.
                    (a benne lévő vitaminokrol nem is beszéltem)
                    Csybe

                    Comment


                      Tudom csak leirtam nekunk miert valt be

                      Comment


                        Sziasztok! Nem is tudom már, hogy kitől kéne tanácsot kérni, mert nem elfogult véleményt szeretnék, hanem az igazat. Bízom benne, hogy talán ti segíthettek.
                        A lényeg, hogy 7 hetes terhes vagyok. Van egy hematóma a méhem alsó részén, pici és épp a méhszáj fölött van, a baba alatt, állítólag jó helyen. Az orvos, aki nem választott, sima SZTK, írt fel ettől függetlenül Utro-t. A gyógyszerész, a nőgyógyász és a védőnő is azt mondta, hogy ne szoptassak a gyógyszer mellett. A doki és valami területi fő akárki nővér is azt mondta, hogy állítsam le a szoptatást. Az orvos csak azért, hogy szedhessem a gyógyszert, meg azért, mert oxitocin termelődik. Az a nővér (ő úgy jön a képbe, hogy a védőnő felhívta szaktanácsért) viszont egyenesen azt mondta, hogy valószínűleg a hematóma már egyenesen annak a jele, hogy a szoptatás miatt le fog válni a méhlepény (7 hetesen ?) és a kezdődő vetélés jele a hematóma. Tehát a kérdés: szedhető-e a sárgatest hormon a szoptatás alatt. Kitől kérjek szerintetek szakszerű segítséget? Milyen orvost kellene keresni, aki nem csak rizikó tényezőként kezeli a szoptatást, hanem úgy, mint a már meglévő gyermekem és az én szükségletem. A kettőnk lelki kapcsának, békéjének alapja, ami a terhesség szempontjából is nyilván fontos. Nem azt akarom hallani, hogy persze, ez meg ez is szoptatott és nekünk sem lesz semmi bajunk. Nyilván nem is egy olyan orvost szeretnék, aki rámondja, amit hallani akarok, hanem aki alapos és nem elutasító. Tudom, hogy a Bethesdában van ilyen jellegű nőgyógyászati ambulancia, de Szegeden?
                        Flóra vagyok, Tomi (2014.08.) Szandra, (2016.07.) Bálint (2018.06) büszke anyukája.

                        Comment


                          Szia! először is - örülök nektek!! Nem vagyok orvos, de azért hátha segítek: Második babámmal kb 6 hetes korában/tól barnázgattam, s akkor kaptam utrot - orvostól, aki tudta, hogy az első babámat kizárólagosan szoptatom még. Nem volt ellenjavallat, s nem is mondhatom különösebben alteros orvosnak. (hematómám később lett, 12. hét körül vették észre, ami egy bő hónappal később felszívódott)
                          erzsi - és J herceg (2011.aug.25.) és K hercegnő (2012.nov.2. VBAC baba) és P herceg (2015.márc.19. osz-2VBAC) és M hercegnő (2016.júl.28. 3VBAC)

                          Comment


                            Erzsi, itt is köszönöm. Ezt nem értem amúgy, hogy másik topikban is írták, hogy szoptatás mellett simán szedhették az utrot én meg minden platformon le vagyok tiltva róla. Ez most mi....
                            Flóra vagyok, Tomi (2014.08.) Szandra, (2016.07.) Bálint (2018.06) büszke anyukája.

                            Comment


                              Hátha ez is segít: nekem több orvos is azt mondta, hogy ebben a terhességi korban felesleges a progeszteron pótlás. Ha meg akar maradni a baba, úgyis megmarad. Ezzel nyilván nem azt akarom mondani, hogy hagyd el az utrót, csak esetleg ilyen irányban is kérhetsz másodvéleményt. Hajrá!

                              Comment


                                Tomianyu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                Sziasztok! Nem is tudom már, hogy kitől kéne tanácsot kérni, mert nem elfogult véleményt szeretnék, hanem az igazat. Bízom benne, hogy talán ti segíthettek.
                                A lényeg, hogy 7 hetes terhes vagyok. Van egy hematóma a méhem alsó részén, pici és épp a méhszáj fölött van, a baba alatt, állítólag jó helyen. Az orvos, aki nem választott, sima SZTK, írt fel ettől függetlenül Utro-t. A gyógyszerész, a nőgyógyász és a védőnő is azt mondta, hogy ne szoptassak a gyógyszer mellett. A doki és valami területi fő akárki nővér is azt mondta, hogy állítsam le a szoptatást. Az orvos csak azért, hogy szedhessem a gyógyszert, meg azért, mert oxitocin termelődik. Az a nővér (ő úgy jön a képbe, hogy a védőnő felhívta szaktanácsért) viszont egyenesen azt mondta, hogy valószínűleg a hematóma már egyenesen annak a jele, hogy a szoptatás miatt le fog válni a méhlepény (7 hetesen ?) és a kezdődő vetélés jele a hematóma. Tehát a kérdés: szedhető-e a sárgatest hormon a szoptatás alatt. Kitől kérjek szerintetek szakszerű segítséget? Milyen orvost kellene keresni, aki nem csak rizikó tényezőként kezeli a szoptatást, hanem úgy, mint a már meglévő gyermekem és az én szükségletem. A kettőnk lelki kapcsának, békéjének alapja, ami a terhesség szempontjából is nyilván fontos. Nem azt akarom hallani, hogy persze, ez meg ez is szoptatott és nekünk sem lesz semmi bajunk. Nyilván nem is egy olyan orvost szeretnék, aki rámondja, amit hallani akarok, hanem aki alapos és nem elutasító. Tudom, hogy a Bethesdában van ilyen jellegű nőgyógyászati ambulancia, de Szegeden?
                                Szia! Nagyon drukkolok nektek! Utro ügyben nem tudok sajnos segíteni, csak biztatni szeretnélek, hogy a hematóma messze nem egyenlő a kezdődő vetéléssel! Nem vagyok se orvos, se szoptatási tanácsadó, csak a saját tapasztalatom alapján tudlak biztatni. Harmadik "hematóma-történetes" babámat várom, már a 17. héten tartunk. Nálatok is telnek majd a hetek, elmúlik! Ha jól vagy, semmi más bajod nincs, csak a hematóma, akkor az majd lassan felszívódik (meg apránként kijövöget...), csak pihenj nagyon sokat! (Fekvés, üldögélés - van segítséged otthon?...) A 8 centis hematóma is felszívódik egyszer... A nagyobbikom 6 éves, vele szedtem utrót - Pesten voltam éppen, ott adtak a kórházban meg írtak is fel (de akkor még ugye nem volt kit szoptatnom), a kisebbik kétéves, vele (az itthoni kórházban) nem kaptam semmilyen gyógyszert, de utró nélkül is elmúlt. (Persze én se mondom azt, hogy ne szedd! ) A szoptatás akkor nagy kérdés volt nekem, én sem akartam abbahagyni, de végül két nap kórház pontot tett a végére... Utána nem mertem folytatni. (Megígértem a kisfiamnak, hogy ha megszületik a testvére, akkor ő is kap tejet megint... Ezt tartottam a legjobb megoldásnak, és nagyon várta, kapaszkodó volt neki...) Szerintem te is meg fogod érezni, hogy merd-e folytatni a szoptatást, te fogsz a legjobban ráérezni... Ha nem görcsöl a hasad, akkor szerintem semmi gond nincs, de kérdezz meg nyugodtan bárkit, akiben bízol, aztán a nagyobbik gyermekeddel megtaláljátok a legjobb utat arra, hogy a kapcsolatotok a lehető legszebben alakuljon. Nekünk egy bába segített nagyon sokat.
                                A legkisebbel csak 3 centis hematómám van, most se kaptam gyógyszert, de tavasz óta nem szoptatok már, így ez nekem most nem kérdés. Nektek nagyon sok erőt kívánok ehhez a történethez, alakuljon nagyon-nagyon szépen!
                                Zsuzsi
                                Privi helyett, kérlek, írj mailt: akacvirag77kukacgmailpontcom Köszönöm!

                                Comment

                                Mamami portál footer

                                Összecsuk

                                Friss bejegyzések

                                Összecsuk

                                Cikk a mamami portálról

                                Összecsuk

                                szivárvány
                                Betöltés...
                                X