Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

BLW - igény szerinti hozzátáplálás, tapasztalatok

Összecsuk
X
 
  •    
  • Szűrő
  • Idő
  • Mutatás
Clear All
new posts

    Réka! Jaaaaj be eeeedes
    Fiu(2007) lány (2009) fiu (2017)

    Comment


      Réka, szuper ez a kép! Annyira várom már, hogy csinálhassak ilyeneket Félixről. Már azon az egyszem répa nyammogáson is teljesen elolvadtam amit produkált a kihányása előtt.

      Mennyit evett meg belőle? Pelusban viszontláttál már valamit?
      Félix (2007 nov) és Frida (2010 nov) mamája, a mamami adminisztrátora
      1001fonal.hu - természetes fonalak kötéshez, horgoláshoz

      Comment


        Kleo
        Pánikra semmi ok A nagyfiam is kb egy éves volt, mikor elkezdett kóstolgatni. Addig annyit tettem, hogy hat hónapos korától naponta egyszer megkínáltam valamivel, különböző időpontokban, különböző állagú kajákkal. Mondjuk addig gondolkodtam, hogy milyen műanyag csodakanál lenne jó, hogy maradtunk egy sima fém kávéskanálnál. Minden étkezésnél ott ült az asztalnál, de soha nem nyúlt az ételért. Emlékszem, engem is beparáztattak, ezért úgy 9 hónapos körüli korban vettem egyszer üveges kaját, amiben hús is volt. Persze nem ette meg. Egyedül a banánt fogadta el, de azt is csak olyan 10 hónapos kor körül, és abból is nagyon keveset. És igen, öklendezett nyelésnél. Ezt is meg kell tanulniuk szerintem.
        Szerintem ha már egyszer sikerült elhagynotok a tápszert, nehogy újra kezdd, főleg ne ilyen okból. Türelem. (mondjuk nekünk a dokinénink/védőnőnk is jófej volt)

        Comment


          Kleo05 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          SEMMIT, DE TÉNYLEG SEMMIT, EGYIKET SEM FOGADJA EL! Addig nincs is gond, amíg elég a tej. [U]De mi van, ha már nem lesz elég?
          mi először tejpépet adtunk(holle köles-tejpép), azt is jól felhigítva, és elsőre csak egy kanál volt, fintorgással. aztán egy hétig tejpép egyre több, egyre sűrűbb. köv. héten tettem bele egy ici pici almát, egyből észrevette, fintorgott is, majd az almanőtt, a tejpép csökkent. most épp a tejpépet higítom sima kölespéppel, hogy elhagyhassuk a tejpépet, ja és épp a barackot csempészgetem bele neki. lassan eszik, szereti, ha meleg, de már sokat kb 150g-ot megeszik szopizás után.
          és én is eszem vele együtt, ált. ebédnél eszünk, hogy lásson minket, kedve legyen. nem ő a fő műsorszám, csak mellékesen ő is falatozik.
          Kinga
          Benjámin 2007, Mirjam 2010, Ruben 2013

          Comment


            Zsuzsmuzs, Kattix, köszi. Én is nagyon élvezem ahogy nagy lelkesen nyammog.
            Brokkoliból kb. 6-8 rózsát főztem meg neki, abból kettő egy falás után a földön landolt, a többiből többet eszegetett. Eddig azt hiszem a brokkolinak volt a legnagyobb sikere (alma és banán volt a brokkoli előtt). A banánt is nyalogatta,de azzal az volt a gond, hogy nagyon csúszott és nem tudott rendesen "belekapaszkodni". A brokkolit jobban tudja fogni.
            Még zöld kaki nem volt, tegnap kapta a brokkolit először, de az almával és a banánnal nem voltak gondok, úgy láttam szép kis darabokban kijött nagyjából amit megevett. Illetve javult a kaki állaga, mert mielőtt elkezdtem adni az almát és a banánt elég folyós volt egy ideje, azt hiszem a fogzás miatt. Na tessék kakaelemzés. Jó téma.

            És Kattix, szerintem ne aggódj. Majd előbb utóbb Félix is készen lesz arra, hogy egyebeket is egyen. Várom majd a ti fotóitokat is.

            Comment


              Azon gondolkodom, nálunk ez a hozzátápis dolog hogy lesz, mert Barni az alvással egy időben szokott szopizni. Szopi után ezért nem tudom kínálgatni, mert elalszik, szopi előtt nem jó, ha nem akarom, hogy kevesebbet szopizzon, de akkor mikor? Két szopi között?

              Kicsit off, de nincs kedvem a folyadékszükségletes topikba is írni:
              Ma pl. nagyon meleg volt, Barni csak cicizik még, nem is tud üvegből vagy pohárból inni.
              Evett de. fél 11-kor, utána du. fél 5-kor. Ilyen melegben nem kevés ez kicsit? Én megkínáltam többször is, de babauszin voltunk, ott minden érdekes, eszébe sem volt szopizni.
              Szörnyű, ahogy idősödöm egyre inkább paramami leszek, bezzeg 15 éve!
              Marina+3 (22,18, 7)

              Comment


                Az idő múlásával én is jobban para-mami lettem, nekem 9 a nagy. Hogy mennyi veszély van körülöttünk! Eddig fel se tűnt...
                Rebaba blog

                email: hellorebaba@gmail.com

                Comment


                  Marina, a BLW-s cikkekben általában azt írja, hogy a kínálgatást akkorra kell időzíteni, amikor a család is eszik, a szopizástól függetlenül. Így valósulhat meg, hogy a baba egyre inkább részt vesz a családi étkezésben. Én nemrég kezdtem a a BLW-zést és egyelőre úgy csinálom, hogy naponta egyszer kínálom valamivel, általában miután mi vacsoráztunk, mert egyelőre az ölemben ül. Majd amikor önállóan tud ülni etetőszékben, akkor terveim szerint velünk együtt fog enni.

                  Comment


                    Csajok! Köszi a megnyugtató válaszokat. (Bocs, hogy csak most, de a Kisasszony nem nagyon hagy időt másra.) Azóta sem fogad el semmit, kb. 10 ml almalevet ivott pohárból pénteken. Az almát nagy elánnal nyalogatja, szívogatja leginkább hason fekve.Ja, és tényleg a fém kávéskanál eddig a leginkább nyerő. Köszi a tippet.(A védőnő annó azzal kezdte, hogy fémmel nem szabad etetni.) Szopi után már nem kínálom semmivel, mert tutira kijön belőle. Inkább két szopi között, játék közben próbálkozom.

                    Comment


                      Jelentem (újra) elkezdtük! Múltkori répaepizód után teljesen szüneteltettük az egészet. Múlt hét végefelé elkezdett Félix sokkal biztosabban ülni az ölünkben. Már nagyon ügyesen tartja magát, csapkodja az asztalt stb. Úgyhogy ma kipróbáltam, hogy belerakom az etetőszékbe és tök ügyesen megtartotta magát, úgyhogy úgy döntöttem újabb próbát teszünk a hozzátápival.

                      Férjjel kialakítottuk a kompromisszumos álláspontot BLW vs püré témában: összenyomkodott cuccot kap kanalazva amíg úgy látjuk hozzászokott, hogy valami új van a szájában és utána jöhet a nyammogás a brokkolin, banánon és egyebeken. Ennek megfelelően ma reszelt alma került elé, és sokkal jobban fogadta mint múltkor, édes fintorok megvoltak, és 1-2 öklendezés, de egyszer sem fordította el a fejét mint legutóbb és várta nagyon a következő falatot. Pakolta be a kanalat a szájába, nyammogott a mikrogrammnyi almareszeléken, cuki volt.

                      Nagyon bízom benne, hogy hamar megszokja ezt az új valamit a szájában amit le lehet nyelni és akkor adhatok neki a kezébe dolgokat. Szóval egyelőre az én tudósításaim arról szólnak majd, hogy hogy haladunk a BLW felé, nem a BLWvel.

                      Ja, és mindezt a mi vacsoránk alatt műveltük és előtte megszoptattam (bár csak kicsit kért). Nem a legjobb időzítés, de szeretném ha hármasban ennénk az elejétől kezdve.
                      Félix (2007 nov) és Frida (2010 nov) mamája, a mamami adminisztrátora
                      1001fonal.hu - természetes fonalak kötéshez, horgoláshoz

                      Comment


                        Milyen jó, hogy újra elkezdtétek Kattix! Úgy látszik Félixnek még kellett az a pár hozzatáplálás nélküli hét. Ügyes vagy, hogy egyből a ti vacsorátok ideje alatt bonyolítod a dolgot. Én is azt szeretném, csak még nincs etetőszékünk.

                        Juccu, az avokádókrém recepted csodás!

                        Comment


                          Kati,
                          szuper!!!! ügyesek vagytok!! édes lehetett Félix!
                          az fontos, hogy csak addig kínálod, amíg partner!! ha elfordítja a fejét, mi se "tömjük" tovább
                          legfeljebb egy picit hosszabb ideig tart a vacsorátok
                          3 a királyfi, majd a 4. lány lesz

                          Comment


                            Jó, hogy Eduso írta ezt az összefoglaló segítséget, épp ezt kértem volna. Én csak azt tudtam, hogy kevés anyatejet kapunk és tápszert semmiképp sem akarok adni Pankának, ha már sikerült anyatejjel áthidalni az első 5 hónapot. Sajnos először mindent kiköpött, a pép sem jött be. Aztán egy nap túl közel tettem le mellé a darástésztát. HÁt...elképzelhetitek, ahogy az öt hónapos imbolyogva ülő kis csecsemő marékszámra tömi be a csíktésztát a szájába... döbbenetes volt. Én meg csak ültem, hogy most hagyjam, vagy ne hagyjam, meddig terjed a CC-s felfogás és hol kezdődik a gondatlanság ????
                            Azóta hisztéria minden közös étkezés.. ugyanis ő is kérne mindenből. Esti szalonnasütéskor csuromvizesre nyálazta a nadrágomat.... hát persze, a szalonna illata
                            Ma elmélyülten kanalaztam a levesemet, amikor felnéztem, a nagycsajom kanalazta a sárgaborsófőzeléket a picur szájába..... ő meg lelkesen habsolta befelé...... hát nem tudom, mit kellet volna tenni,... végül csak annyit mondtam, hogy fasirtot ne adjon neki. Bébi egyelőre rendben, panasz nem volt. De azért nem így gondoltam folytatni....
                            Zsu
                            www.tudatosszules.hostoi.com

                            Comment


                              Szia Zsu

                              Elképzeltem Pankát...Enyém gyerek ha kajolunk nyamnyogja a semmit. Én még távoltartom.
                              Marina+3 (22,18, 7)

                              Comment


                                Sziasztok!
                                Nálunk is megy a BLW, ami jelenleg azt jelenti, hogy a kaja fele a padlóra, a többi pedig kislányom hajába, arcára kerül
                                Mivel Alma nagyon szépen fejlődik, én nem aggódom - 11 hónaposan 10200 g volt, tehát nem sovány...
                                Ami furcsa, hogy van, amikor 1-1.5 dl-t is megeszik egy-egy ételből, de ez nagyon ritka.
                                Csatolok egy képet, itt éppen egy répás pürét kent szét az arcán, és igen elégedett volt a művével
                                Erika
                                és a gyerekek:
                                Alma Flóra (2007.06.26.) Atilla Zsolt (2009.04.09.) Emese Hajnal (2011.09.28.)

                                Comment

                                Mamami portál footer

                                Összecsuk

                                Friss bejegyzések

                                Összecsuk

                                Cikk a mamami portálról

                                Összecsuk

                                szivárvány
                                Betöltés...
                                X