Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

Kérdések zöldfülű textilpelenkázóktól

Összecsuk
This topic is closed.
X
X
 
  •    
  • Szűrő
  • Idő
  • Mutatás
Clear All
new posts

    #16
    beszilva eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Reggel fél kilenctől este fél nyolcig elég a három mosható, 3 órás cserével. Legalábbis ma így volt ,de lehet ,hogy elszúrtam.
    Szerintem simán lehet, hogy elég a 3 mosható. Szerintem nekünk is elég lenne, de én jóval többet cserélek, hogy ne legyen pisiben egész nap. Ja, és sztem ne várj 4 napig a mosással, főleg a bacik meg a szag miatt.
    Livi

    Comment


      #17
      Sziasztok ,ez egy szupi topic!
      Én a nagyfiammal most kipróbálok mindenféle moshatót (eddgi Kushies AIO volt, de kinőtte). HÁt, nagyon pozitiv a tapasztalatom!
      Van Popolini ultrafi és onesize (az nagyon tuti!!!), twosize bambusz (nagoyn nehezen szárad, de szintén jóóó), Lotties frottír, ezt még csak ma fogjuk tesztelni. Mivel az eldobhatóink teljesen kifogytak, nem is veszek újat. Marad a mosható és remélem, beválik éjjel is. Apa nem meri még a textilt használni, azt mondja, nem tudja hogyan kell...1x tényleg kipróbálta: eredmény siralmas! A belső eleje hátul, a külső belseje kivül. De szerintem ha rájön, milyen egyszerű, megszereti.
      Most fogok beszerezni még BambinoMio-t a nagynak is, (Daninak is), ez biztosan beválik, főleg nappal. Tomi éjjel extrasokat pisil, meg amúgy nappal is. Én kétnaponta mosok, mert egyelőre csak 10 db pelenkánk van. 3-4órát még igy is kibír/nap. De muszáj többet venni, ezért lesz BM.
      Daninál pedig más szóba sem jöhet! Olyan csodás dolog a pelenkamosás, nagyon szeretem! (Én is az előmosással kezdtem!). Itt pár teregetős álomkép, legalábbios számomra :

      Gyermekeim: Tomi 2005, Dani 2008, Boróka 2012, Keve 2015

      Comment


        #18
        Kriszti, szuperek a képeid! Szépek is szerintem... Van egy lány (amolyan művész), aki a teregetésnek külön blogot tart fenn:-) Igaz, ő nem pelusokat tereget, de azon kívül minden mást. http://teregetes.blog.hu
        Rebaba blog

        email: hellorebaba@gmail.com

        Comment


          #19
          Akkor ezek nem a te képeid Kriszti? Pedig épp akartam írni, hogy felrakod a fotótopikba is, olyan szépek!

          Mod.
          Ez a teregetős blog nagyon király!!!
          Jucuu és Szilárd (2007.08.04.)
          http://jucuu.blogspot.com/

          Comment


            #20
            Hahó, kösz a tanácsokat! Livinek külön köszi a speckó tanácsot!
            NEm várok 4 napig, már én is rájöttem, hogy hülyeség.

            Viszont most vettem észre, hogy nincs lavórom! Eddig nem tűnt fel, hgoy ez hiányzik a háztartásból
            Szilva


            Kornél (9) Bolda (7) Rozga (4) Kolos (1)
            Hurcibaba Klub (8)

            Comment


              #21
              Jucuu, de! Ezt itthon teregettem és fényképeztem is! Annyira megkapó látvány volt, hogy gondoltam, hátha tetszik nektek is... Úgy tűnik, igen ! Örülök!!!!

              Remélem, nemsokára bővül a stash, lesznek prefoldok és később tetrák (abból tutira rengeteget használok majd Danival) is a szárítókötélen. Úgy érzem, igy fogom közzétenni a pelenkáimat, mert valahogy a tárolásukra nem találtam még szép és jó helyet, igy viszont jól látszik minden a kötélen .

              Gyermekeim: Tomi 2005, Dani 2008, Boróka 2012, Keve 2015

              Comment


                #22
                Beszilva! Lavórom nekem sincs, vödröt használok

                Kriszti! Szépek ezek a teregetős képek.
                Varda

                Roland (2007. december); Niké Boglárka (2013. április) anyuja

                Az igazságnak sok arca van

                Comment


                  #23
                  Nohát. Tegnap nem használtunk egy mosható pelust sem , mert egész nap úton voltunk, és nem mertem bevállalni. Féltem, hogy nem tudunk elég gyakran pelusozni, illetve fogalmam sincs hogy tároljam a használt pelust, míg olyan helyre érünk, ahol ki tudom öblíteni.

                  Pelenkázás közben is hiányzik egyelőre a mozdulat, ahogy félreteszem a használt pelust, azt hiszem kéne rendszeresíteni vmi műanyag tálkát, amibe beleteszem, míg feladom rá az újat.

                  Viszont ma a simán 3 rétegre hajtott pelust profi módon rá bírtam adni Rolandra , csak a kakira felkészített pelus lóg ki, azt kell tömködni. Ma viszont tán már nem lesz nagydolog, mert reggel kb. két napra valót alkotott a pelusba. Eldobható volt rajta, nem merek moshatózni egyelőre éjjel.

                  Tényleg, mennyire jó nagydolog esetén a papírbetét?
                  Varda

                  Roland (2007. december); Niké Boglárka (2013. április) anyuja

                  Az igazságnak sok arca van

                  Comment


                    #24
                    Kaki esetén a papírbetét az isten... Nélküle nagyon-nagyon kellemetlen levakarni a cuccot aprefoldról...
                    Rebaba blog

                    email: hellorebaba@gmail.com

                    Comment


                      #25
                      Hát, lányok én nagyon meg vagyok elégedve!!!! Az éjszaka szuperül sikerült, kétszer ennyit elbírt volna a pelus (Lotties tendy, plusz frottír betét, plusz selyembetét a pirosság ellen ). Igaz, nem is pisilt TOmi annyit mint szokott.
                      Ja, a kulcs szerintem a laza pizsama! Eddig sokszor megszivtuk (még elbodóssal is), hogy a body túl szorosan feszitette a fenekét. Most csak egy póló, és pizsi volt Tomin. Nem fázott, sőt. Kitakarózva sem....Jó, hogy jön a meleg! Nappali alvásnál csak egy póló és a pelus (BM prefold) volt rajta : Semmi kifolyás!!! Szóval juhééj! Tetszik a nadrágpelus is, de a prefold is! Végül megvettük ma a BM-eket, már ki is mostam, félig meg is száradtak.
                      Szóval holnap viszem vissza Angéla! (3 belsőt használtunk el). Remélem, nem haragszol Orsi!!!!! Igy volt a leggyorsabb ...De fogok én még venni valamit tőled, az tuti!

                      Ja, kakiról annyit, hogy csak popolinikben próbáltuk eddig, de az annyira jól beszivja a nedvességet, hogy szinte leesik róla a kaka, alig kell takarítani, simán kijön - papír nélkül is! Újszülöttnél biztos más ... A BM-et még nem teszteltük
                      Utoljára szerkesztette KKRISZTI; 2008.05.14., 16:59.

                      Gyermekeim: Tomi 2005, Dani 2008, Boróka 2012, Keve 2015

                      Comment


                        #26
                        Én anyatejes kakát sosem takarítottam pelusról... Egyenesen úgy ment a mosógépbe mosáskor. Most meg csak a felesleget letörlöm egy wc-papírral. Mikor Szilárd megszületett, kipróbáltam egyszer a papírbetétet, de nem jött be.
                        Nekünk van pelenkás zacskónk (én varrtam, cipzáros), abban akár napokig is elvan a koszos pelus gond nélkül A pelenkázó mellett pedig egy vödör volt, amibe beledobtam a használt pelenkát, amíg az újat ráadtam.
                        Jucuu és Szilárd (2007.08.04.)
                        http://jucuu.blogspot.com/

                        Comment


                          #27
                          Kriszti ti milyen helyen laktok? Erdő mellett rönkházban? (irigykedős szmájli)
                          A pelenkateregetős képeid gyönyörűek, elmehetnének mosható pelenkás reklámnak. A zöld pelenka az mi a képeken?
                          Jucuu és Szilárd (2007.08.04.)
                          http://jucuu.blogspot.com/

                          Comment


                            #28
                            Papír: eddig hármat próbáltunk, Kushies, BM, Popolini anyatejes. Ezek közül a Popolini volt a legjobb, a Kushies OK, a BM viszont nagyon rossz. Ragad a gyerek bőrére, tök vékony, úgyhogy azt hanyagolni fogjuk.
                            http://moshatopelus.blogspot.com/
                            Egy apuka, aki kendőben hordoz, és (sok)mindent tud a mosható pelenkáról
                            Benjámin (2007.11.10.) Mirjam (2010.02.07.)

                            Comment


                              #29
                              Anyatejes kakit nemsokára kipróbáljuk ... de papírt nem biztos, hogy veszek. Mosószódát is be kell szereznem, ti hol veszitek? Nekem a napokig tárolással az a gondom, hogy mi megjártuk a Kushies AIO-val, mert bepenészedett, annak ellenére, hogy ecet, kiöblítés...stb. Az mondjuk egybe van a műanyaggal, lehet, hogy befülledt vhogy. De azóta óvatos vagyok és max 2 napot várok, utána ha keveset is, de mosok.(Rövid progival)
                              Igeeeen, mi rönkházban lakunk, egy erdő szélén. De már kicsit zavarban is vagyok, mindenki ámul ezen és kellemetlen...(azért jól is esik ).
                              A zöld pelus egy Popolini organic Onesize, tökre tetszik benne, hogy nem fodros a széle, csak sima gumis, de igy talán még jobban passzol! Ez volt tán a legjobb vételem. Ha lenne több pénzem, vennék is még, de azért igy is elég lesz... Tomikám el van látva egész életére pelenkával, aztán örökli az öcsike. De azért Danit sem hanyagoltam el, neki is megvan a készlet!!!!
                              Ma elfelejtettem fényképezni a prefoldokat, nagyon szép volt a szikrázó napsütésben. Csak aztán jött a vihar és gyorsan beszedtem . Legközelebb!

                              Gyermekeim: Tomi 2005, Dani 2008, Boróka 2012, Keve 2015

                              Comment


                                #30
                                Most még simán leöblítem a kakit a prefoldról, egyelőre nem érzem szükségesnek a papírbetétet. Esetleg később, ha keményebb lesz az output? Az is igaz, hogy azonnal pelusozok, mihelyt befejezte prüntyi az alkotást.

                                Viszont kifolyt ma a kaki.....persze nem kakira volt hajtva a pelus, mert akkor kilóg a külsőből, be kell türködni. De kiszámíthatatlan egyelőre a kaki, bármikor lehet, és többször is akár naponta. Erre ki kell találni vmit.

                                Már alig várom, hogy megjöjjenek az egyéb kipróbálandó pelusok, de kb. még 2 hét, mire ideérnek.
                                Varda

                                Roland (2007. december); Niké Boglárka (2013. április) anyuja

                                Az igazságnak sok arca van

                                Comment

                                Mamami portál footer

                                Összecsuk

                                Friss bejegyzések

                                Összecsuk

                                Cikk a mamami portálról

                                Összecsuk

                                szivárvány
                                Betöltés...
                                X