Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

Ekcéma

Összecsuk
X
 
  •    
  • Szűrő
  • Idő
  • Mutatás
Clear All
new posts

    #16
    Timcsi ,gyere a Házi készítésű kencésbe is!!!!!!!
    Kézműves és életmód blog kisvicus kukac gmail.com ---> privi helyett ide írj!!
    "Amit tollal írsz, azt szíveddel és jellemeddel írod. Amit géppel írsz, azt csak szándékoddal írod." (Márai)

    Comment


      #17
      Szió kisvic! Köszi, és megyek.

      Még egy fontos dolgot elfelejtettem. Ha valaki szoptat, és a kicsi tejfehérje érzékeny, sajna anyukának is diétáznia kell szigorúan. De megéri. Petinél is felmerült már az első hetekben, így én is diétáztam. Most lesz egy éves, pár hete kezdtem el némi tejterméket fogyasztani, és eddig semmi jele az allergiának.
      Timi ( Máté 2003.02.03, Peti 2007.08.09 és BazsaBaba,akit nem a nyuszi tojt 2009.04.12)

      Comment


        #18
        Timcsi! Jó hogy írtad az anyuka diétázást, mert ehelyett szokták azt mondani, ne szoptasson, tápszerezzen! Barátnőm mindkét kisfia tej, tojás és lisztérzékeny, és bizony szoptatás alatt mindezt anyuka sem ehette! Viszont nem kellett a picit mindenféle mű tápanyaggal tömni...
        Cicamica (2004) Macimanó (2006) és Csibe (2009.10.17)anyukája

        Comment


          #19
          Áthoztam a kencés topicból:

          Vadrózsapöttyök tejtől

          --------------------------------------------------------------------------------

          Nagyon off
          Jucus!!szigorú tejmentes diéta és gasztroenterológus felkeresése. Ha olyan szerencsések lesztek, mint mi, vagy nem talál tejcukorérzékenységet, vagy fél-1év diéta aztán fokozatosan ehet majd. (nekünk 8 hónap diéta volt). Diéta nélkül állandósulhat a dolog, és kisebb az esélye, hogy kinövi. Egyébként sógornőm nem nőtte ki, ha olyan kaját eszik, bevesz előtte egy tablettát, amiben tejcukorbontó enzim van. Mert hosszú távon nem szerencsés teljesen kiiktatni minden tejterméket.
          Jucus
          Peti (2005.07.17) és Eszter(2007.11.07) anya

          Comment


            #20
            Vadrózsa:köszi,de azért remélem,nem ennyire vészes a helyzet

            Eszter többségében még anyatejes,és miután én fogyasztok tejterméket a tejemen keresztül jut át neki is tejfehérje,de most már semmi gondot nem okoz.Amikor kisebb volt,volt,hogy nagyon lecsökkentettem a bevitelt,mert megjelentek rajta ezek az ekcémás foltok,most viszont már nem "csapja"ki egyáltalán.Akkor jelent meg újra,amikor 8hósan megpróbálkoztam pár kanál joghurttal,és akkor is csak egy helyen -most ezt lekezeltem a DM-es krémmel,szépen el is tűnt,és 1 éves koráig teljesen száműzöm az étrendjéből a tejes cuccokat.
            Vagy gondolod,hogy ez nem elég?
            Jucus
            Peti (2005.07.17) és Eszter(2007.11.07) anya

            Comment


              #21
              Azért ez a tejmentes diéta anyáknak nagyon kemény.Amikor Ûpeti 5 hós volt,bekaptuk a rotát,és mivel csak szoptattam totális tejmentesre fogtak,hogy ne terheljük még ezzel is a kicsi szervezetét - sokféle diétát csináltam már életemben(candidásat, +mindkétszer cukros voltam pocakosan)de ez vitte a prímet.Egy kiflit nem lehetett megenni,és csak Liga margarint használhattam,durva volt,de Peti legalább hamar kigyógyult,én pedig szoptathattam
              a
              Jucus
              Peti (2005.07.17) és Eszter(2007.11.07) anya

              Comment


                #22
                pöttyök tejtől

                Szerintem próbáld ki egyéves korig a tejmentességet (mármint a babáét), és utána lassan próbálkozz kevés tejcukrot tartalmazó tejtermékkel (túró, sajtok egy része), majd kis adagokban a joghurt, de olvasd el, ne legyen benne plusz tejcukor! Fiam akkor lett pöttyös, mikor anyósom két doboz joghurtot adott neki, kb 14 hósan. Fél doboz volt az adagja, babagabonapehellyel. Gabonát nem tett bele, és azért adott két dobozzal, mer éhes volt Joghurttal én sem laknék jól... Mi 8 hónapig diétáztunk, és fokozatosan tértünk vissza, és nincs semmi gond.
                Cicamica (2004) Macimanó (2006) és Csibe (2009.10.17)anyukája

                Comment


                  #23
                  Én nagy tejevő vagyok, fogyókúrás tejdiéta bejön (reggeltől délutánig csak tejturmix és gyümölcs), de a tejmentes az szörnyű! Egy hét után már komoly elvonási tüneteim vannak!
                  Cicamica (2004) Macimanó (2006) és Csibe (2009.10.17)anyukája

                  Comment


                    #24
                    Hú,nagyon remélem,hogy ennyivel megússzuk,és Eszter simán kinövi

                    2doboz joghurttól nem csodálom,hogy kipöttyöződött a babód.És ennek az akciónak köszönhetően kellett 8 hónapig diétáznotok?Jujj.......
                    Jucus
                    Peti (2005.07.17) és Eszter(2007.11.07) anya

                    Comment


                      #25
                      Igen,a hónap végére a Liga margarinos házi kenyeremtől és a teától már hányni tudtam volna...
                      Jucus
                      Peti (2005.07.17) és Eszter(2007.11.07) anya

                      Comment


                        #26
                        Tejpötty: hozzátartozik, hogy veszélyeztetett kategóriába tartozik a gyerkőc a tej miatt: nagynénjük már egy db mackósajttól is felfújódik és görcsöl, párom csak nagyobb mennyiségű tejcukortól, anyósom is csak keveset bír, apám sem nagyon bírja, csak a feldolgozott tejtermékeket. A nagynéni tablettában szedi a tejcukorbontó enzimet, ha olyat eszik, amiben van tejcukor. Én és a lányom bírjuk a tejet. De pont ezért minden tejeset 1-2 hónappal később adtam mint a javaslat, és csak kis mennyiségben. Volt tápszerünk is, mikor már csak keveset (2x) szopizott a gyerek, Nutrilon LowLactose - de ha tejfehérjére is megvan az érzékenység, nem a legjobb megoldás. Ebből kapott tejbegrízt naponta 1X, a diéta előtt. Diéta alatt szentjánoskenyérfa-termésből készült port kaptunk (Sinlac), abból és hippoallergén tápszerből csináltam a tejbegrízt, amíg meg nem unta a gyerek. Utána sajnos néhány hónapig csak bab és lencse volt a fehérjeforrás, mert nem ette meg se innivalónak, se grízzel a tápszert... Nem is hízott ebben az időben semmit, de azt mondta a védőnénink, hogy ha nem fogy, nincs baj. És kinőttük!! Érdemes volt. Megmondta az allergológusnéni, minél szigorúbban tartjuk a diétát, annál valószínűbb hogy kinövi, és rövidebb ideig kell a diéta. Egy évet jósolt, de csak 8 hónap lett.
                        Cicamica (2004) Macimanó (2006) és Csibe (2009.10.17)anyukája

                        Comment


                          #27
                          Én Petinél próbáltam a Sinacot ( Máténál anno nagyon bejött) de nem fogadta el. Bioboltban aztán találtam olyan pépet, ami rizspehelyből készült, és csak vízzel kellett kikeverni. Olyan mint a többi tejpép, csak teljesen tejmentes. Igaz elég drága, mert 1025 Ft volt egy 250g-os doboz. Aztán találtam a Hipp-ből (eddig csak a Müller áruházban) szintén bio besorolásút ( 3 féle is volt, gabonapép rizsbehelybő, gyerekdara és "jó reggelt" gabonapép zabpehely ) ami teljesen tejmentes és csak 545 Ft volt. Ez nem rózsaszín, hanem zöld dobozban van. Én szoktam venni rizstejport vagy hajdinatejport (kb 700-750 Ft egy doboz, és úgy 4 literre elegendő) és ezt teszem még hozzá. Nagyon finom egy kis kakaóporral vagy lekvárral, gyümivel. Egyébként ezt tettem sütikbe, főzelékekbe magunknak is, senki nem vette észre.
                          Timi ( Máté 2003.02.03, Peti 2007.08.09 és BazsaBaba,akit nem a nyuszi tojt 2009.04.12)

                          Comment


                            #28
                            Sziiiiiiijjjjjjjjjjjjja Timcsi!!!!!!
                            Szilva


                            Kornél (9) Bolda (7) Rozga (4) Kolos (1)
                            Hurcibaba Klub (8)

                            Comment


                              #29
                              Sziasztok!
                              Olvastam már, de még nem írtam ide, pedig Várkony is ekcémás. Most szerencsére nem látszik neki semmi, egy pici foltot leszámítva a könyökénél. Nem szoktam egyáltalán tejet inni/enni, de az a folt azután jött ki, hogy ittam tejet, elég sokat. Szerintetek lehet, hogy tejérzékeny? Éppen utána tanácsadásra mentünk, és említettem a doktornőnek ezt, aki elküldött minket vérvételre. Ilyen pici, csak szopizós babánál van ennek értelme? Akinek van tapasztalata a vérből készített allergia tesztről már, megosztaná?
                              Hajnalka vagyok, fiaim:Gergő 2006. május és Várkony 2008. február. Zoltán társam az úton.Ide írj, ne privit: sheavaj@gmail.com

                              Comment


                                #30
                                A mi dokink még a két és fél éves fiamra is azt mondta, hogy ad beutalót, ha gondolom, de ennyi idősen (talán három év körül van a határ?) vagy reális eredményt kapunk, vagy nem...
                                Így mi még nem voltunk vérvizsgálaton, hanem tartottunk egy teljesen tejmentes teszthónapot (két! nap után már látványos volt a javulás), utána próbaképpen kapott egy dl laktózmentes joghurtot, ami újra kiütötte - ebből arra következtettünk, hogy nem(csak) laktóz-, hanem tejfehérje-érzékeny (is) a gyerkőc.
                                Persze ez a ti pöttömkétekkel egyelőre nem járható út...

                                Comment

                                Mamami portál footer

                                Összecsuk

                                Friss bejegyzések

                                Összecsuk

                                Cikk a mamami portálról

                                Összecsuk

                                szivárvány
                                Betöltés...
                                X