Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

Hogyan ünnepeltek szülinapot?

Összecsuk
X
 
  •    
  • Szűrő
  • Idő
  • Mutatás
Clear All
new posts

    Hogyan ünnepeltek szülinapot?

    Akció
    Ti hogyan szoktátok a családi szülinapokat ünnepelni?

    Szűk családi körben, vagy hívtok vendégeket?
    Mit esztek? Mit isztok?
    Süttök tortát? Milyet?
    Hogy telik az a nap?
    Mit kap az ünnepelt?
    Az ajándék meglepetés neki?

    Minden érdekel! Nekem könnyű dolgom van, mert a lányomnak még csak egy szülinapja volt, az aznapi történéseket pedig egyszer már megírtam a blogomon, itt, úgyhogy most csak belinkelem

    Idén még nem tudom, hogy lesz. Viszont nagyon tetszik az, amit Mályvacsigáék is csinálnak, hogy az a nap az ünnepelté: apa is szabin van, és az történik, amit a szülinapos szeretne. Idén hétköznap lesz Bogi szülinapja, úgyhogy azt a napot szeretném én is így szervezni. De lehet, hogy emellett csinálunk majd "bulit" is a családnak. Még nem tudom.
    Várom a ti beszámolóitokat, hogy lekoppinthassam a jó ötleteket

    (Férjek szülinapja is érdekel, mert az nálunk ebben a hónapban lesz aktuális )
    Utoljára szerkesztette Livus; 2008.08.04., 22:23.
    Lívi és Bogi (2006.nov.) és Lenke (2009.jún.) és Vilma (2013.ápr.)

    #2
    Tök jó ötlet ez a topik!
    Nálunk a torta kötelező, gyertyákkal természetesen. És nem számgyertyákkal, hanem annyival, ahány éves az ünnepelt (ez a férjemnek is jár ).
    Csak mi négyen (anyósomékat eleinte hívtuk tortázni, amíg egyszer a heti nagytakarítás napjára esett a lányom szülinapja és ezért nem jöttek . Azóta nem hívjuk őket, külön szokták köszönteni a gyerekeket. Anyuék meg messze vannak . ) Nagyobb szabású bulira eddig nem mutatkozott igény.

    Próbálom úgy szervezni, hogy az ünnepeltről szóljon a nap. Ő választhat programot, a lányommal például már hagyomány, hogy aznap városnéző kisvonatozunk. Szeretném, ha a férjem is venne ki szabadságot ezekre a napokra, de ő nem tartja olyan fontosnak. Azért igyekszik emberi időben hazaérni .

    Én arra lennék kíváncsi, hogy akiknél tesók vannak, kapnak-e a többiek is ajándékot, vagy csak az ünnepelt?
    Kati (Kincső(2003 június), Tomi(2006 március) és Zsófi(2009 október) anyukája)
    Nagyon vigyázz, mert aminek látod,
    teszed is azzá a világot. /Fodor Ákos: Metaoptika/

    Comment


      #3
      Nálunk általában a legközelebb eső szombaton van a "buli", a születésnapon csak mondjuk az ünnepeltnek, hogy Isten éltessen
      Ebbe a körbe az én, illetve a húgom gyerekei tartoznak, a férjemnek nincs testvére, a felnőttek meg nem vesznek egymásnak ajándékot, csak szóban, sms-ben, e-mailben megköszöntik egymást. Nekünk már csak egy nagymamánk van, őt persze rendesen felköszöntjük, de akkor nincs semmi buli, illetve eddig nem volt, de most, hogy Kristóf szülinapja egy nap eltéréssel pont akkor van, amikor az övé, a mamát is természetesen akkor köszöntjük.
      Régebben az anyukámnál tartottuk az unokák szülinapját (most már heten vannak, 16-től másfél évesig), de most, hogy ő már nincs, a két húgom a saját házában, mi pedig anyósomnál, mert a mi lakásunk egy csöpp, és ő felajánlotta tavaly nyáron, amikor Anya már beteg volt, hogy Ádámét ott megtarthatjuk (neki és a Barbarának ő nem a mamája), aztán a következőknél már anyukám nem is volt közöttünk, így "természetes" volt, hogy ott tartsuk. Nálunk azért ugye nem olyan sima a helyzet, de volt anyósom is mindig vesz nekik tortát, és nála is van egy külön szülinap a nagyoknak, megbeszéljük, hogy melyik nap kinél lesz.
      Sajnos, maga a szülinap nálunk nem olyan, mint ahogy írtad pl. Szilviéknél, inkább az a nap jó, amikor "megtartjuk". Akkor sincsenek különösebb programok, csak a készülődés, ahogy a gyerekek, unokatesók szervezkednek, ajándékokat készítenek a másiknak, rajzolnak, ahogy egyre nagyobbak, karkötőt horgolnak, stb., meg mintás jégkockákat készítenek, nagyon aranyosak
      A torta: attól függ, milyet szeretne az ünnepelt, csili-vili tortát, vagy egy egyszerű joghurttortát. Az előző természetesen cukrászdából, az utóbbi saját konyhából.
      Az ajándék pedig sajnos egyre inkább csak pénz, mert nem kap senki horribilis összegű ajándékot, így pedig abból amit mindenkitől kap, vesz valamit magának, amit szeretne.
      Na de, most jut eszembe, itt kicsikről van szó, ők természetesen kapnak valami szépet, mindenkitől valami apróságot. Mondjuk Kristóf az első szülinapjára a férjem családjától közösen egy autósülést kapott, ami bizony nem apróság, de ez csak azért volt így, mert pont akkor volt a keresztelője is.
      Andi
      Barbara (felnőtt), Ádám (1999.), Kristóf (2006.), Lilla (2010.)

      Comment


        #4
        nekem is nagyon tetszik az a megoldás, hogy konkrétan AZ a nap legyen teljesen a gyerkő kedve szerint, és persze apu szabit vegyen ki eddig nem így volt nálunk, de úgy tervezzük, hogy majd így csináljuk. Eddig a következő hétvégén tartottuk, egyik nap egyik nagyszülőkkel, másikon másikokkal(mi egyébként is minden hétvégén mindkét nap nagyszülőknél ebédelünk...) Ez szerintem továbbra is így marad, csak hozzá jön még az, hogy mi négyen aznap megünnepeljük a kis ünnepeltet Van sk torta (nekem nagyon fontos, hogy akármilyen béna is lesz de én csináljam nekik a tortát, gondosan feldíszítve) , és valami ajándék, ezt nem visszük túlzásba (ha több a "pénz" pl nagyszülőktől, mint amennyit a kiválasztott ajándékra szánunk, akkor abból inkább ruhaféle lesz), ja és mindig van valami sk ajándék is

        Nálunk 2 hét van a gyerkők közt, na ez is kérdés volt, hogy hogy is legyenek ünnepelve...most még külön voltak, de így túl sok volt az ünneplésből, úgyhogy szerintem majd az lesz, hogy a konkrét szülinapokon külön-külön lesz a mini családi ünneplés, aztán a hétvégi ebédnél a nagyszülőknél már összevontan fogjuk köszönteni őket.

        Comment


          #5
          Livus: azta, de jó ötlet ez a téma!
          Idén lesz először h szülinapomon férjem dolgozik –mázli h csak most (nem tud szabint kivenni)- és egyelőre ez őt jobban zavarja, mint engem. Uakkor kinevezni az egyik hétvégi napot ünneplősre nem az igazi sztem. Jövőre ha jól tudom nagyobbik lánykám sznapja is munkanapra esik –3 éves lesz- azt hiszem kötelező lesz páromnak szabin lennie, hisz már elég nagy a gyerek, hogy értékelje-értse miért nagy az a nap –erről mit gondol akinek van 3 évese (vagy nagyobb gyereke) ?
          Amúgy nálunk is az a nap az ünnepelté, ő választ progit. Vagy ha kicsi még az illető akkor olyasmit csinálunk aminek szerintünk örül –ez eddig bejött, bár ennyi idősnek könnyű meg tavaszi így a jó idő majdnem biztos
          Torta: nagyobbik nem édesszájú (sajna) így neki tavaly pogit vettünk és abba tettünk gyertyát ennek örült, első sznapra kapott marcipántortát de abból nem evett
          Nagyszülőkkel megbeszélt hétvégi napon ünnepeltünk külön-külön.

          Katicabogár: hú, hogy fér el annyi gyertya a tortán? Mindig is kíváncsi voltam erre mert nekem úgy a nyolcadik után már csak szimbolum-gyertya volt nem annyi ahány éves voltam A tesós kérdés engem is érdekel nagyon, már nálunk is aktuális bár a kicsi még biztos nem lesz irigy a nagy meg már a születési ajándékait is kisajátította de a kicsi (most még) ezt sem bánja
          Viki
          Lányaim L(9), J(7) és D(4)

          Comment


            #6
            Tök jó, hogy leírátátok ezeket, köszi!
            Remélem, jönnek majd a többiek is és beszámolnak

            Katicabogár: én (mint egygyerekes ) azt gondolom, csak az ünnepelt kapjon ajándékot. Persze lehet, hoyg ez is gyerek-, szituációfüggő, és ha benne lennék, máshogy döntenék. De így kívülről most ezt gondolom.

            Celesztina: és sós tortára nem gondoltatok? Valami húsos pite (van receptem )? Vagy a sógornőmnek pl. a férje egyáltalán nem eszik édességet, visznt nagy kolbászrajongó, úgyhogy idén kolbásztorta készült neki. Az egész család arról regél azóta is, anyósom is bevette a receptjei közé .
            Utoljára szerkesztette Livus; 2008.08.05., 18:12.
            Lívi és Bogi (2006.nov.) és Lenke (2009.jún.) és Vilma (2013.ápr.)

            Comment


              #7
              Lívi, szerintem is csak az ünnepelt kapjon ajándékot. (Bár a húgom annak idején mindig balhézott, ha nekem szülinapom vagy névnapom volt, és ő nem kapott semmit. Nekem meg ez roppant vicces volt . De aztán szépen megszokta, hogy ez így van.)

              Meg az is rendben van szerintem, hogy ha az ünnepelt nem szereti a hagyományos tortákat, kapjon bizony olyat, ami a fogára való Én azért szoktam magam sütni néha, mert a nagylányom se szereti a krémes dolgokat, sokszor kér joghurttortát. De amikor a kisfiam traktoros tortát akart, akkor azt meg cukrászdában kellett megcsináltatni. Vagy a katicásat egy tortasütő nénivel itt a szomszéd faluban.
              Andi
              Barbara (felnőtt), Ádám (1999.), Kristóf (2006.), Lilla (2010.)

              Comment


                #8
                Livus: jó ötlet, sajna akkoriban kicsi alig volt hajhlandó vmit megenni ezért lett olyan pogi a torta amit a legtöbbször megevett de nagyon örült neki -mikor felébredt látta meg a gyertyás-tüzijátékos pogit -ha tudnék fotót betenni megmutatnám
                Viki
                Lányaim L(9), J(7) és D(4)

                Comment


                  #9
                  Lássuk azt a tüzelő pogit!
                  A "részletes" válaszra kell alul kattintani, és akkor ott egy kis gémkapocs ikonra. Aztán tallózás, feltöltés...
                  Lívi és Bogi (2006.nov.) és Lenke (2009.jún.) és Vilma (2013.ápr.)

                  Comment


                    #10
                    OFF: Livus, írtam neked a "Táskák hordozáshoz" topikban, légyszi nézd meg!
                    Kati (Kincső(2003 június), Tomi(2006 március) és Zsófi(2009 október) anyukája)
                    Nagyon vigyázz, mert aminek látod,
                    teszed is azzá a világot. /Fodor Ákos: Metaoptika/

                    Comment


                      #11
                      Nekem a legkedvesebb az volt, hogy mindig annyi szál virágot kaptam, ahány éves lettem, ez máig így van. Meg a bátyám is (igaz az én szülinapomra még csak a jácint nyílik ki, míg tesóm már tulipánt kap irigyszmájli.) Mivel az én tesóm fiú, valahogy sosem irigykedtünk egymás ajándékára, és csak a szülinapos kapott. Nem emlékszem, hogy ez bármikor is zavart volna. Gondolom szokás kérdése. A torta elengedhetetlen. Én szerettem a zsúrokat is, de tesóm sosem akart ilyet.

                      Nagyon készülök Benyus szülinapjára, biztos lesz csillag alakú sk. torta, meg lakásdíszítés, meg party. Ajándék sztem csak sajátkészítésű lesz, a nagycsaládtól úgyis rengeteg dolgot kap majd.
                      Kinga
                      Benjámin 2007, Mirjam 2010, Ruben 2013

                      Comment


                        #12
                        Tud valaki torta ügyben segíteni? Milyen tortát lehetne készíteni egí 1évesnek??? Lehet, hogy valahol már írtatok, de még nem találtam meg...
                        Lottika 2007.09.17.
                        Lázár 2010.jan.25. anyukája
                        ERGO-val , Bohém-mamával hordozok,

                        Comment


                          #13
                          duracellnyusza eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Tud valaki torta ügyben segíteni? Milyen tortát lehetne készíteni egí 1évesnek??? Lehet, hogy valahol már írtatok, de még nem találtam meg...
                          én a répatortára szavaznék, igaz azt nagyon szeretem de lehet 1 évesnek való verzióban is elkészíteni. Sajna Launak nem jönne be most sem, ugyan szereti a répát de az édességeket max csoki formában
                          Viki
                          Lányaim L(9), J(7) és D(4)

                          Comment


                            #14
                            Sziasztok!
                            Nálunk a két "nagynak" rengeteg szülinapja van; itthon, az óvodában (ez most elmarad, mert már iskolások), egyik nagyi, másik nagyi + gyerekbuli.
                            Az itthonira mindig én csinálok valami tuti tortát, a gyerekbulira általában veszünk. Ajándékot tőlünk csak az ünnepelt kap, de sajnos a nagymamákat nem izgatják a nevelési elveink, sőt Anyukám kiütéseket kap pl. az igény szerinti szoptatástól, vagy a hordozástól, sőt, ha belegondolok, már attól is, hogy 3 gyerkőcöt vállaltunk. Ha tudná, hogy gondolkodunk még egy 4.-en is...)
                            Szóval legalább 1 hét szól az ünnepeltről. Eddig nem panaszkodtak.
                            Lexi picasa

                            blog

                            Comment


                              #15
                              Csabika: én mindig beírom a naptáramba -van egy összesített listám és onnan átmásolom mindig amikor nov-dec fele naptárt veszünk. De ilyen szempontból kis túlbuzgó vagyok mert van hogy egy hónappal előbb elkezdek gondolkodni, mit adjak, de a pláne, hogy a Karácsonyt hagyományosan szept.1-től kezdem tervezgetni
                              Viki
                              Lányaim L(9), J(7) és D(4)

                              Comment

                              Mamami portál footer

                              Összecsuk

                              Friss bejegyzések

                              Összecsuk

                              Cikk a mamami portálról

                              Összecsuk

                              szivárvány
                              Betöltés...
                              X