Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

Családi ház építkezés vagy nyaraló? tanács kérése

Összecsuk
X
 
  •    
  • Szűrő
  • Idő
  • Mutatás
Clear All
new posts

    #16
    tóp.art la.kópark ha rákeresel, az csődölt be és már áll pár sorház, de azok is lassan haladnak.
    Era és 2009-es Luca + 2018 május: Vajk és Vince

    Comment


      #17
      varsányi útnál megkeresed a rea tex-et, és a satellite módban látod a kis leágazó zsákutcát ami még földútra visz a varsányiról. ott már látod a 4sorházat, és kicsit feljebb már áll egy családi ház, na annak lettünk majdnem a szomszédja
      Era és 2009-es Luca + 2018 május: Vajk és Vince

      Comment


        #18
        Ó, igen en nem arra gondoltam. Az mar nagyon a széle, s sajnos en is láttam a tavaszi időben belvizet az 51-es talan mar korforgalmanal, ami bevisz a faluba. De hogy ott regen tó volt. Na majd megkerdem anyum mit tud róla.
        Csybe

        Comment


          #19
          Családi ház

          Szia!
          Most találtam rá a fórumra és látom, hogy jegeltétek a dolgot. Mégis leírnám én is a véleményem, ha nem gond.
          Ahol most lakunk, az egy hétvégi ház, először annak is használtuk, igaz nem ilyen messze, mint ti, panelból jártam ki én is, felüdülés volt a kerti munka. Én csináltam egyedül a kertet, 160nm zöldségeskert és a többi fű és fák. 1200nm-es telken. Nem volt azért akkora munka, én nem éreztem annak. De megmondom őszintén, ezt tényleg, ahogy írják, csak te tudod eldönteni. Hiszen, ha az ember élvezettel tudja csinálni akkor is, ha fáradt, ha nyűgös, mert kikapcsolja és feltölti, akkor nagyon jó tud lenni. Ha mérgelődünk a gazokkal, az is egyfajta stresszlevezetés! De komolyan! Szóval ezt egyénileg mindenki maga tudja, hogy ő hogy van vele. Én is családi házban nőttem fel, de mindent édesanyám csinált, nem is nagyon tanított, engedett csinálni semmit. De mégis vágytam a saját kertemre, és azóta is imádom a növényeket, kertet, saját birodalmat (kis saját parkrészlet, saját medence, saját focipályácska a gyerekeknek, kis hinta, kis csúszda, kis zöldségeskert, kis gyümölcsös (fák és bokrok), saját kocsibeálló (nincs meghúzás, rongálás-mint a panelparkolóban volt) stb.
          A kettő lehetőséged közül inkább a családi házat gondolnám reálisabbnak. A nyaralóba utazás tényleg fárasztóbb, és a papa is már idős, kicsit ettől is tartanék, hogy őt annyit utaztatni esetleg később lehet egy problémaforrás, persze ez nem biztos, de benne van a pakliban. A családi ház kertjébe bármikor kimehetsz friss alapanyagért, 10 perceket is lehet gazolni, vagy kapálni, vagy amennyi jól esik, amíg a gyerekek játszanak, a papa levegőzik, ti tudtok dolgozni kint vagy pihenni minden nap akár, ha csak pl. 20 percet is, a nyaralónál ez nem áll.
          Nos, én ezeket az érveket és tapasztalatokat tudtam megosztani veled, hátha a jövőben hasznát veszitek.
          Nos, mi most költözünk háromszor ekkora telekre, és már alig várjuk.

          Comment


            #20
            Én is az ingázástól tartanék -tartok is, ezért nem vágunk bele. Nagyobb gyerekekkel már fontos szempont az iskolaválasztás is. Őket sem tenném ki a bejárásnak. De most is van olyan osztálytárs, aki napi szinten a pilisi vonalon ingázik, szuper vonatokon. Ők nem panaszkodnak. Engem a balatoni telek lehetősége vonz legjobban (tanárok vagyunk...), de még nem vágtam bele a keresésbe. Azt írod, ti már láttatok pár jót... megírnád merre érdemes keresgélni? Part közeli szóba sem jöhet... Köszi!
            A és egy kosárlabdacsapatnyi gyerek

            Comment


              #21
              Na, most olvastam vissza mindent, látom, hogy a nyaralót elvetettétek... mindegy, most már nem törlöm a hsz-t
              A és egy kosárlabdacsapatnyi gyerek

              Comment


                #22
                köszi Lányok, azért a szemünket nyitva tartjuk, de most tényleg nem akarjuk elkapkodni, tanulva az előző tapasztalatból.
                Férj szerint, ha lenne egy olyan telek, ahova később építhetnénk is, akkor a fundával akár most is megvehetnénk, és majd utána, amikor úgy lesz pénzünk, belevágunk a folytatásba.
                (mivel még az se biztos, hogy a csok-hoz a 3 gyerek sikerülne, férj tart attól, hogy buknánk az összeget, anélkül meg nem tudnánk építkezni)


                mi úgy nézegettünk telkeket, hogy Zamárdi, Siófok, Balatonszéplakon elkezdtünk körözgetni a kis zártkertes részeken, a faluszélen, és több helyen is kint volt az eladó tábla.
                (de ugyanezt tettük, mikor Taksonyból átmentünk Dunavarsányba és a környező kis helységekbe, és ahol láttunk táblát, megnéztük, kérdeztünk helyieket, tudnak-e eladóról stb )
                Era és 2009-es Luca + 2018 május: Vajk és Vince

                Comment


                  #23
                  [QUOTE=tünemény;4013561

                  mi úgy nézegettünk telkeket, hogy Zamárdi, Siófok, Balatonszéplakon elkezdtünk körözgetni a kis zártkertes részeken, a faluszélen, és több helyen is kint volt az eladó tábla.
                  (de ugyanezt tettük, mikor Taksonyból átmentünk Dunavarsányba és a környező kis helységekbe, és ahol láttunk táblát, megnéztük, kérdeztünk helyieket, tudnak-e eladóról stb )[/QUOTE]

                  Hát, ez programnak sem rossz, lehet, hogy mi is elindulunk akkor egyszer Köszi a választ!
                  A és egy kosárlabdacsapatnyi gyerek

                  Comment


                    #24
                    Ha netán még gondolkoztok a dolgon, hadd osszam meg én is a véleményemet. Inkább egy olyan ingatlant vennék, ahol én és a párom hosszú távon tervezzük a letelepedést, időszakos vendégeknek (nagyszülők, gyerekek) pedig egy kisebb hely állna rendelkezésre. Ha még felhasználható, elköltendő lakástakarék pénzem lenne, akkor befektetném. Van elég eladó lakás Budapest forgalmas helyein. Ez a vírushelyzet hamarosan véget ér, jönnek a külföldi „pénztárcák” és szükség lesz lakhatásra. Nem egy ismerősöm van, aki felvásárolt pár lakást a 2010-es évek első felében. Azóta folyamatosan kiadta. Most pedig minden statisztika azt mutatja, sokkal többet érnek az ingatlanok.
                    Utoljára szerkesztette Moogii; 2021.01.28., 11:48.

                    Comment

                    Mamami portál footer

                    Összecsuk

                    Friss bejegyzések

                    Összecsuk

                    Cikk a mamami portálról

                    Összecsuk

                    szivárvány
                    Betöltés...
                    X