Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

Utazás a babával :)

Összecsuk
X
 
  •    
  • Szűrő
  • Idő
  • Mutatás
Clear All
new posts

    Utazás a babával :)

    Akció
    Sziasztok!

    Nemsokára itt a nyár és igazán ránk férne egy kis kikapcsolódás. Kislányom október 29-én született, szüleimnél már voltunk vele 3 napos kiruccanáson, de nem tudom, hogy nagyobb utazásra merjünk-e vállalkozni. Tapasztalatokat szeretnék gyűjteni, mennyire kivitelezhető a dolog, akár belföldi akár külföldi utazás tekintetében. Előre is köszönöm a válaszokat, Csilla

    #2
    Szia! Mi Finnországban élünk, és 2x utaztunk nagyobbat Szilárddal. Egyszer mikor 4 hónapos volt Magyarországra repültünk, 2 hetet voltunk ott. Zökkenőmentesen ment az utazás és az otthonlét is, Szilárd elvarázsolt mindenkit, mivel nagyon barátkozós (volt még akkor) meg mosolygós baba. Repülőutat is jól bírta.
    Egy hete (majd 9 hónapos volt Szilárd) pedig Angliában voltunk 5 napot, azt hiszem azt mondhatom, még jobban ment. Repülőúton semmi probléma nem volt, csak szórakoztatni kellett. Rengeteget kirándultunk, kendővel vittük mindenhova. Szerintem nyugodtan vágjatok bele, jót fog tenni mindenkinek a kikapcsolódás!
    Jucuu és Szilárd (2007.08.04.)
    http://jucuu.blogspot.com/

    Comment


      #3
      Köszi szépen, ez nagyon bíztató, pozitív megerősítés!

      Comment


        #4
        Mi nyaron Franciaorszagba fogunk menni, egyedul viszem a ket kolkot, kicsit aggodom
        Vincevel mar tobbszor repultunk, de kettovel azert megis mas, ha valakinek van ebben tapasztalata erdekel!

        Csilluci, nalunk sem volt gond eddig repulon, ha van ra mod szerintem erdemes olyan ember/emberek melle ulni, akik szimpatikusak, 2 legjobb utunk ugy telt, h a szomszed szorakoztatta Vincet, sokkal jobban tetszettek neki a szomszedok, mint az uj jatekok

        Van mar uticel?
        Sára

        Vince (2005.10.26), Piroska (2007.12.27)

        Comment


          #5
          Mi augusztusban két évre Amerikába költözünk. Félix akkor 9 hónapos lesz. Ajajjjj. Minden ötletet és tippet szívesen fogadok. Egyelőre annyi biztos, hogy a mei tait a kézipoggyászba tesszük. Elvileg kapunk ilyen fali bölcsőt vagy mit, ami kiságyként funkcionál, de vannak kétségeim a használhatóságával kapcsolatban, főleg hogy Félix nappal a saját kiságyában se igazán alszik... Az út 10 óra New Yorkig................ ejj, asszem elkezdhetem gyűjteni az energiát hozzá.
          Félix (2007 nov) és Frida (2010 nov) mamája, a mamami adminisztrátora
          1001fonal.hu - természetes fonalak kötéshez, horgoláshoz

          Comment


            #6
            Bogi 5 hetes korában utaztunk először 3 órát autóban, egyszer szoptattam meg útközben, mindvégig aludt. 4 hónapos korában repültünk, a gép este indult és egybeesett az elalvásával, emiatt végigordította az 1 órát. Egy kisbaba cicivel a szájában is képes ordítani A visszaúton meg sem nyekkent, játszott és szopizott mindvégig. Ferihegyen vicces volt, amikor megkértek, hogy vegyem le az ővemet és a bakancsomat. Egyedül utaztam Bogival, a gyereket az egyik biztonságis kezébe nyomtam, utána átvettem. Jobb ötletem nem volt
            Boglárka (2007. november 19.) anyukája

            blog

            Comment


              #7
              Elfelejtettem írni, hogy vonatoztunk is, Boginak nagyon tetszett, mindvégig énekelt, az utasok is barátságosak voltak.

              Sokan ellenzik kisbabával az utazást, szerintem nem kell bezárkózni, tapasztaljátok ki, hogy viszonyul a gyerek az utazáshoz, ha meg nem viseli meg, akkor neki is jót tesz a változatosság. Érdekességképpen a szomszédaim a faluban le voltak döbbenve, hogy a férjem "elengedett" a gyerekkel a szüleimhez és a tesómékhoz. 1. nem kérezkedtem, demokrácia van nálunk, 2. frusztrált anyukának nincs türelme a gyerekéhez, kimozdultam, környezetet váltottam és sokkal jobban viselem az éjszakai keléseket és a sírásokat.
              Boglárka (2007. november 19.) anyukája

              blog

              Comment


                #8
                Nem tudom, egyet értetek-e velem, de szerintem pici gyerekkel sokkal könnyebb nekiindulni utazni, kirándulni, mint nagyobbal. Sokan idegenkednek attól, hogy kis babával, vagy akár picit nagyobbal elmenjenek nyaralni vagy csak valahova kirándulni, pedig hát egy baba nem igényel sok mindent, kapjon enni, tudjon aludni, pelenkája száraz legyen. Tegnap pont egy ilyen példával találkoztam, a szomszédaink szeptemberben mennek nyaralni, talán Ausztriába, Magyarországról is érdeklődött. Férjem sorolta neki a látnivalókat s megemlítette, hogy sok helyen lehet túrázni. A férj elzárkózott ez elől, mivel még pici lesz a fiuk (7 hónapos lesz akkor). Utána megemlítettem a férjemnek, hogy én símán el tudom képzelni, hogy túrázunk hátamon Szilárddal. A válasza az volt, hogy még nem tudják, hogy milyen kényelmes háton hordozni a babát, azért nem akarják, de majd rájönnek idővel. Tegnap ugyanis kiderült, hogy ők is kendőznek, szóval van rá esély.
                Jucuu és Szilárd (2007.08.04.)
                http://jucuu.blogspot.com/

                Comment


                  #9
                  Jucuu, tök igazad van!
                  Én is elkezdtem egy hsz-t ide, de elszállt...Most pótlom:

                  Tehát mi tavaly nyáron Elba szigetére autóztunk, 12 óra volt az út. Hát, nem volt egyszerű...De csak azért, mert Tomi már másfél éves volt és csak 2x aludt az úton. Ha kisebb lett volna, tutira végig alszik vagy szopik. (igaz, melege is volt szegénynek a no-légkondis kocsiban...).
                  És az ottlét, az szuper volt! Kempingeztünk, 2 hetet asszem, és semmi gond nem volt. A sátrazást simán élvezte a gyerek, a tengert természetesen szintén, és túrázni is mentünk a nagy vulkán-hegyre, ott felvonózás, séta stb, no para! Tényleg csak a hosszú út volt fárasztó, de ez érthető, mert én is kivoltam már eléggé...!
                  Idén ősszel, a kb. 3 hós Daninkkal együtt szeretnénk Ajitujába (Ausztria tomi-nyelven) elmenni, autóval. Van egy nagyon jó kis Bauernhof, ahova visszajárunk évek óta, rengeteg tehén, háziállat, zöld fű, tavak, stb. A gyerekek imádják, a kicsinek is biztos tetszeni fog.
                  Én is nagyon jónak tartom a babával való utazgatást, igenis fontos és tartalmas élményekkel gazdagodik, nem nyűg számára az egész. Csak abból is gondolom ezt, mert a fiam állandóan emlegeti, milyen szép volt Ajitujában, menjunk megint...De tényleg, napi szinten mondja! (kb. februárban voltunk utoljára)
                  Repülővel nincs tapasztalatom (még én se soha), de az még eccerűbb lehet, csak a sok kézi-meg egyéb poggyásszal lehetnek gondok, szerintem.
                  Mi azért megyünk mindenhová saját tempóban, autóval, sátorral mert igy ida megyünk, ahova akarunk, mindent meg tudunk nézni, nagyobb a szabadság, sok ruha, cucc befér... Szuper dolog az utazás, ki ne hagyjátok!!!!
                  Utoljára szerkesztette KKRISZTI; 2011.11.03., 16:28.

                  Gyermekeim: Tomi 2005, Dani 2008, Boróka 2012, Keve 2015

                  Comment


                    #10
                    még pár fotó, de már be is fejezem a nosztalgiázást... bocsi, ha túl sok!
                    Utoljára szerkesztette KKRISZTI; 2011.11.03., 16:28.

                    Gyermekeim: Tomi 2005, Dani 2008, Boróka 2012, Keve 2015

                    Comment


                      #11
                      Szepek a kepek Kriszti!

                      Utazas: mi is rengeteget utaztunk mar Benivel, tan 10szer repültünk. Es tenyleg ugy van, hogy minel nagyobb volt, annal nehezebb lett. A multkori utanal szinte vegig sirt, mert nem maszkalhatott a földön. Mondjuk voltak akik letettek a földre a gyereket, de nekem az furcsa lett volna. Persze egy 10 oras utnal mas van...
                      Harom het mulva ismet kezdödik a strapa, mar nagyon varom
                      Fiu(2007) lány (2009) fiu (2017)

                      Comment


                        #12
                        Szerintem érdemes a babákat már korán szoktatni az utazáshoz. Amíg kicsik, könnyebben veszik szerintem az ilyesmit, és ha kicsiként megszokják, nagyobb korukban is könnyebben viselik az utazást.
                        Varda

                        Roland (2007. december); Niké Boglárka (2013. április) anyuja

                        Az igazságnak sok arca van

                        Comment


                          #13
                          Zsuzsa, a fel és leszállást hogy viselte Beni? Azt hallottam, hogy jó ha olyankor iszik vagy szopizik a füle miatt. Nekem is mindig bedugul, én rágózni szoktam... Te szoptattad olyankor? Hú, kezdek parázni ezen...
                          Félix (2007 nov) és Frida (2010 nov) mamája, a mamami adminisztrátora
                          1001fonal.hu - természetes fonalak kötéshez, horgoláshoz

                          Comment


                            #14
                            Mi június végén megyünk haza 3 vagy 4 hétre nyaralni, addig el kell döntenünk, hogy repülő vagy autó. Autóval jártunk baba előtt haza, 2 napos utazás. Jó lenne, ha összejönne az autóút, mert könnyebb pakolni, otthon nem kell autót bérelni, sok mindent tudunk hozni vissza magunkkal. Viszont mostanában Szilárd nem tudott elaludni autóban, óriási sírás a vége, meg az, hogy én valahogy kicsavarodva a szájába dugom a cicit és arra megnyugszik egy kicsit. Így azt tervezzük, hogy minden hétvégén nagyokat kirándulunk, azaz kinézünk vmi látnivalót jó messze. Remélem Szilárd beszokik az ülésbe gyorsan (nemrég cseréltük le az ülését, ott kezdődött a probléma).
                            Jucuu és Szilárd (2007.08.04.)
                            http://jucuu.blogspot.com/

                            Comment


                              #15
                              Kati válaszolok, mégha Zsuzsának is intézted. Mikor először repültünk akkor szoptattam le és felszállásnál, nem volt gond, mert pici volt, nem érdekelte más. Most viszont már akkora volt Szilárd, hogy a cici csak az evés idejére kötötte le, utána nézelődött és azt figyeltük a férjemmel, hogy ő is csinált a szájával olyan mozdulatokat, hogy kiduguljon a füle. Amúgy nem lehetett rajta észrevenni, hogy bármi problémája lenne ezzel. Játszott az üléssel, játékokkal, meg az előttünk ülőnek a pólóját húzogatta, ha nem vettem észre.
                              Jucuu és Szilárd (2007.08.04.)
                              http://jucuu.blogspot.com/

                              Comment

                              Mamami portál footer

                              Összecsuk

                              Friss bejegyzések

                              Összecsuk

                              Cikk a mamami portálról

                              Összecsuk

                              szivárvány
                              Betöltés...
                              X