Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

Dr. Gordon Neufeld, Dr. Máté Gábor: A család ereje

Összecsuk
X
 
  •    
  • Szűrő
  • Idő
  • Mutatás
Clear All
new posts

    Dr. Gordon Neufeld, Dr. Máté Gábor: A család ereje

    Akció
    Nagyon szeretem krisztamami blogját (KÉK NEVELÉS), innen szereztem tudomást erről a könyvről. Megvettem, elolvastam, nagyon tetszett, pedig azt hittem, elméletben már mindent tudok a kötődő nevelésről, sok újat már nem olvashatok, de nem jól gondoltam . Kíváncsi vagyok mások véleményére is, jó lenne beszélgetni a könyvről, kinek mi volt a benyomása.
    2011, 2013, 2016

    #2
    Örülök a topiknak!

    Én most olvasom a könyvet.
    Vera, két lány (2008, 2011) anyuja
    türelemjáték

    Comment


      #3
      Legalább már ketten vagyunk jól magára hagytam a topikot , most van egy kis szusszanásnyi időm, felvetek néhány gondolatot, ami épp bennem van.

      A könyv első felén kimondottan nehezen rágtam magam át, olyan nyomasztó volt, csak a negatívumok, aztán azért szerencsére jött a megoldásos rész is. mondjuk én igényeltem volna, ha gyakorlatiasabban is kifejtette volna, hogy konkrétan mit lehet tenni bizonyos szituációkban, lásd a Beszélj úgy könyv pl.

      Ami nagy terhet vett le a vállamról, hogy kimondja, a kapcsolat a lényegesebb, és nem mindenáron az aktuális helyzet adekvát megoldása. Én ezen nagyon sokat - túl sokat paráztam-, hogy sokszor sajnos nem úgy reagálok, ahogy a nagykönyvekben le van írva, nagyon frusztrált. Így sokkal könnyebb, hogy a szemem előtt lebeg, hogy a lényeg a gyermekem és a közöttem lévő kötődés fenntartása, helyreállítása.

      lejárt a szusszanásnyi időm :P
      2011, 2013, 2016

      Comment


        #4
        Itt vagyok

        Én lassan haladok a könyvvel, kb. egyharmadánál tartok jelenleg (nem azért, mert a könyvvel lenne gond, hanem mert sok minden csinálok egy időben )

        Nekem pillanatnyilag vegyes élmény olvasni, és csak reménykedem, hogy valami pozitív fog kisülni a tartalomból a továbbiakban. Azért egyértelműen több a pozitívum a negatívumnál, ezért olvasom.

        Jelenleg nagy felismerés számomra az, amit a kötődésről, a kapcsolatról, a gyermeki akaratról, énfejlődésről ír. Nagyon sokrétű, és valahogy teljesen más kontextusba helyeződik így megvilágítva.

        Viszont nagyon zavarnak azok a szavak, és az a gondolkodásmód, ami sokszor a kiindulás másik alapja: ilyenek, mint szülői hatalom, fegyelmezés, büntetés-jutalmazás, utasítás. Nem működik a világ szülő és gyerek között ilyen módon tovább...és ennek a könyv első egyharmada szerint a kortárs orientáció az oka (ezzel együtt kötődésproblémák). Ezzel nagyon nem tudok, és nem is akarok azonosulni.

        Másfajta megoldásokat, szemléletet várnék. Nem tudom, várhatom-e ettől a könyvtől ezt.
        Vera, két lány (2008, 2011) anyuja
        türelemjáték

        Comment


          #5
          Én képtelen voltam elolvasni ezt a könyvet,csak atfutottam.
          Jó meglatasai vannak, de a "kezelési mód" nem jött be.
          Kati

          Comment

          Mamami portál footer

          Összecsuk

          Friss bejegyzések

          Összecsuk

          Cikk a mamami portálról

          Összecsuk

          szivárvány
          Betöltés...
          X