Ez a habzás engem is érdekel. Idén a málna és a meggyszörpöm is iszonyatosan habzott. Pedig volt vékony és vastag falú edényem is és turmixolt és nem turmixolt is. Viszont a habot leszedtem és sütibe (pl túrós krémhez) vagy fagyiba isteni finom.
Közlemény
Összecsuk
No announcement yet.
Befőzés, aszalás,fagyasztás tartósítás
Összecsuk
X
-
én a céklát kb csak nyersen eszem meg max még sütve. de a savanyúság verziójától valamiért feláll a szőr a hátamon viszont a csalamádét imádom, azt szívesen raknék el, ha van egy egyszerű receptetekManóci Manó Levike 2012/01/15, Hella a VBAC baba 2013/10/18
heskartekukacgmail.com
Állítsatok meg!!! Ne engedjétek, hogy még több pelenkát vegyek!!!
Comment
-
Cyanus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésetavaly csináltam ikra féle módszerrel (natúrbefőtt) paradicsomot. parik negyedbe, üvegbe, és kétszer sütöttem (én nem állítom sok vízbe, sütőbe alacsony tepsi, abba kis víz, bele az üvegek, ha gyöngyözik az üvegben a cucc, kiveszem
szóval most bontottam az utolsót, isteni friss pari íze vab, olaszországban lakott olasz-szerelmes keresztanyábm odavan az ízéért,Kockapaci (F 2007.tél, A 2013.tél és L 2015. tavasz)
Comment
-
vilola eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA töltött uborka nagyon finom! (csak enni tudom, gyártani nem.)
Pesten nem tudjátok, hogyér adják az őszibarackot?
Nyaralunk és a fonyódi piacon találtam egy termelőt, 300-350 Ft-ért adja kilóját, nagyon finom, nem túl puha, natúr befőttnek ideális lenne. Nem hoztam hozzájuk elérhetőséget (mert balga vagyok), lehet, hogy jövő héten kint se lesznek... Másrészt pedig nagyon meg kéne dumálnom az uramat, hogy arra kanyarodjunk, egy amúgy is megpakolt autóval hazafelé menet...Kockapaci (F 2007.tél, A 2013.tél és L 2015. tavasz)
Comment
-
vkorsi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseakkor lehet a földízt nem értem
sose találkoztam még ilyennel, se bolti céklánál, se az itthoninál
salátában reszelve, ízesítve már nem érződik.Kockapaci (F 2007.tél, A 2013.tél és L 2015. tavasz)
Comment
-
bamaan eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEz a habzás engem is érdekel. Idén a málna és a meggyszörpöm is iszonyatosan habzott. Pedig volt vékony és vastag falú edényem is és turmixolt és nem turmixolt is. Viszont a habot leszedtem és sütibe (pl túrós krémhez) vagy fagyiba isteni finom.
nekem 20 percig főtt daraboltnál minimáslis volt a hab, és turmixoltnál már 5 perc után sok.
epernél volt egyedül ahol turmixolás nélkül is.
de valami halványan dereng, h a fehérje tartalom miatt habzik.Kockapaci (F 2007.tél, A 2013.tél és L 2015. tavasz)
Comment
-
Nagy ubit mi úgy tesszük el h üveg aljába fűszerek (mustármag, kapor, babérlevél, bors, meggylevél, szőlőlevél, ha van, akkor torma), ezt a köv. felforralt lével leforrázzuk: 1 l vízhez 2 dl 10%os ecet, 3 kanál cukor, 2 dkg só. Majd az egészet kidunsztoljuk nedvesen, utána szárazdunsztban kihűl.Utoljára szerkesztette Batyuklán; 2013.07.21., 22:41.Nem tudok jönni, ha nagyon fontos és halaszthatatlan, akkor batyuklan kukac gémél pont kom
Comment
-
lizavank eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEz működik szerintetek?gyerekek: Máté, Levi(2004-10) & Lili(2007-06) & Csongor (2011-11)
Comment
-
lizavank eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEz működik szerintetek?Kockapaci (F 2007.tél, A 2013.tél és L 2015. tavasz)
Comment
-
Kockapaci eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseműködhet persze. én is tettem már el ilyesmit finom, de nagyon tömény. édes és savanyú. a szalicilt kihagynámgyerekek: Máté, Levi(2004-10) & Lili(2007-06) & Csongor (2011-11)
Comment
-
vkorsi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésede akkor dunsztolni kell, nem?
én uborkát és hagymát karikáztam. de zöld paradicsommal is próbáltam.
szerintem itt már elég tömény az oldat is h némiképp tartósít. sok ecet sok cukor, só. és persze ha forralva öntjük rá akkor még biztosabb.
(tiszta üveg, tiszta ubik)
(ha nem forró a felöntőlé akkor kellene dunsztolni igazad van)Utoljára szerkesztette Kockapaci; 2013.07.21., 23:13.Kockapaci (F 2007.tél, A 2013.tél és L 2015. tavasz)
Comment
-
az a jó manapság, h szinte mindent meg lehet találni a weben én annó ezt a nagy fűszer enciklopédia könyvből csináltam, de megtaláltam itt is pl:
http://www.makkakonyha.com/2009/05/s...eggelihez.htmlKockapaci (F 2007.tél, A 2013.tél és L 2015. tavasz)
Comment
Mamami portál footer
Összecsuk
Friss bejegyzések
Összecsuk
-
Zsuzska általÖrök gond, hogy mi legyen az ebéd.
Talán ha leírjuk, mit főzünk éppen, adhatunk egymásnak tippeket
Én ma tarhonyás húst...2009.01.09., 11:45 -
Marta St általEgy ilyen kellemetlen betegséggel szembesültem, amiről még beszélni is kellemetlen. Gyanítom, hogy az edzőterem zuhanyzójában kaphattam el. A...
-
Hol: Baba-mama egészség
2024.03.27., 18:44 -
-
babamosoly általSziasztok!!!! Megcsináltam hogy itt tudjunk újra kapcsolódni. Régen beszélgetünk róla vajon kivel mi van, mi lett a ma már kamaszodó gyerkőinkből,...
-
Hol: Alter nevelés
2021.01.04., 21:46 -
-
barkacsolo általIde várunk minden technikai és moderálással kapcsolatos kérdést, kérést, észrevételt, javaslatot.2019.08.13., 10:05
-
kétZé általSziasztok!
Nem találtam ilyen topikot, engem kifejezetten ez a probléma érdekel a terhességgel kapcsolatban.
Úgy látom, egy csomó...2015.03.06., 14:24
Comment