Főoldal ZöldülünkZero waste Nyári “kincsek” a Mamami Boltból

Nyári “kincsek” a Mamami Boltból

by maja

Itt van a nyár, a legtöbb anyuka álma, legalábbis ami az öltöztetést illeti. Végre nem kell annyit „cuccolni”, szandál fel és már mehetünk is barangolni. A nagy öröm mellett persze nem ússzuk meg a gyerkőcök nyári holmijainak rendszerezését, ami bevallom, nekem nem a legkedveltebb elfoglaltságom . Ráadásul az idei évben olyan hirtelen és elementáris erővel érkezett meg a kánikula, hogy nem volt lehetőség tovább halogatni a szekrények rendezgetését (azért június végén eléggé aktuális is már :-)).

Mi nagyon szeretünk barangolni, mozgásban lenni, hálás is vagyok, hogy erdő vesz körül és minden nap az árnyas fák között tudunk hűsölni. Az erdőben természetesen megtalálnak minket a szúnyogok, kullancsok is, így minden évben, már jól bevált olajokkal védekezünk. Amiket nagyon szeretek és akárhová megyünk, mindig velem vannak az a szúnyogriasztó roll on, kullancsriasztó roll on a NaturaMiától és a Stadelmann rovarcsípés elleni olaja, ami gyulladásgátló, fájdalomcsillapító hatású, enyhíti a kellemetlen viszketést és gyorsítja a gyógyulást.

A kullancsokkal kapcsolatban ambivalens, hogy mikor mit gondolok, de alapvetően nincs bennem félelem. Minden alkalommal alaposan átvizsgálom a kicsiket, leginkább így védekeznék. Azért nagyon óvatos vagyok, főleg mióta egy barátnőm 10 hónapos kisfiából 27 db kullancsot szedtek ki, pedig csak az udvarukon voltak. Most ahogy nézelődtem a Mamami webshopban, felfedeztem még a NaturaMia Kullancs off olaját, ami segít az eltávolításban, ha gyerekeinkbe vagy belénk fúrta magát a kullancs. Remélem nem lesz rá szükség, de biztos, ami biztos alapon megrendeltem ezt is.

NaturaMia olajok védelmében

Az olajok mellett, több nagyon hasznos nyári kiegészítőt találtam a Mamami Boltban, amit szerintem érdemes megnézni, és ha van rá igényünk, beszerezni.

Nagyon örültem annak például, hogy rátaláltam a strand sapkára és napfényvédős úszófelsőre. Ebben a tikkasztó hőségben, aki csak teheti, vízpart mellé vágyódik. Nálunk a 6 éves kisfiam szülinapi kívánsága volt a strand így mi is lubickolhattunk egyet az elmúlt napokban. Elég nagy fejtörést okozott idáig, hogy hogyan is védjem őket a napszúrástól, mert azt hiszem mindannyian ismerjük azt a jelenetet, amikor a déli órákban megpróbáljuk gyermekeinket kiimádkozni a fedés nélküli gyerekmedencéből. Na, ezektől a kellemetlen percektől menthet meg a strandsapka és az úszófelső, mert védelmet nyújtanak a nap erős sugarai ellen.

Az ImseVimse napfényvédős felsője megvédi babáink bőrét a káros UV sugárzástól és nem engedi kihűlni a kis testét, meghosszabbítva így a vízben tölthető időt. A strandsapinál meg nagyon jó kialakítás a légiós forma, mert így védi a gyermekünk nyakát és füleit is.

ImseVimse strandcipő az apró lábak védelmére

A másik nagy kedvencem a strandcipő lett. Alapvetően azt szeretem, ha jó időben mezítláb szaladgálnak a gyermekek, de egy fürdőszoba baleset miatt aggódósabb lettem. Történt ugyanis, hogy a másodszülöttem megcsúszott a vizes kövön és óriásit esett, aminek nem lett komolyabb következménye, de én nagyon megijedtem. Azóta fokozottan félek a vizes kövön való csúszkálástól. Így számomra nagyon megnyugtató, ha van valami, ami védi az apró lábacskákat a strandon is. Többféle színben és mintával találkozhatunk a strandsapkánál, úszófelsőknél és a strandcipőknél is.

SwimFin cápauszony

A legvagányabb felfedezésem kétség kívül a cápauszony. A Mamami Boltban találkoztam a SwimFin cápauszonnyal először. Az uszonyt a hátra kell rögzíteni, így teljes mozgásszabadságot hagy, emellett segíti a természetes úszópozíció kialakulását. A tájékoztató alapján, a SwimFin minden korosztálynál és képességű személynél jól működik, ideálisan 18 hónaptól felfelé. Alig várom, hogy megvegyem a fiúknak, naná, hogy én is ki fogom próbálni. Ha engedik.:-)

+1 úszópelus

A mosipelus mellett nagy kincs az úszópelus is. Emlékszem 5 éve vettem a nagyobbik fiamnak a miénket, amit azóta kölcsön adtunk egy nyár erejéig az unokatesónak, majd „visszaörökölte” a kisebbik fiam. Jelenleg ebben vagánykodik a strandokon. Nagyon szeretem, mert tökéletesen passzol, jól tud benne mozogni és nem utolsó sorban környezetbarát.

ImseVimse úszópelus

Bíró-Polgár Mariann (Majamami)

Kapcsolódó cikkek

A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Elfogadom Teljes adatkezelési tájékoztató ITT.