Főoldal ZöldülünkZero waste Karácsonyi ajándékajánló

Karácsonyi ajándékajánló

by dalma

Vannak, akik már nyáron elégedetten teszik fel a legmagasabb polcra a becsomagolt ajándékokat, míg mások szenteste előtt pár nappal loholnak boltról-boltra, keresve a legmegfelelőbb meglepetést. Akármelyik csoportba is tartozol, alábbi ajánlónk biztosan jól fog jönni!

0-3 év

A legkisebbeknek a legegyszerűbb játékok a legjobbak, mármint ha a színes-szalagos csomagoláson túl tudnak jutni. Balogh Zsuzsa Waldorf osztálytanító például a Mamami Boltban arról beszélt a napokban, hogy ebben az időszakban hagyni kell a babáknak időt, hogy felfedezzék a testüket, az ujjacskáikat, a lábacskáikat. Adjunk mindenre időt nekik, és amíg magától nem érdeklődik, ne adjunk a kezébe semmit – de elérhető közelségben már lehet pár apróság, amivel úgyis játszik majd, ha felkelti az adott tárgy az érdeklődését.

A Djeco esőbotja a hangjával babonázza meg a gyerkőcöket, ami kicsit sem erős, tolakodó, inkább visszafogott, érdekfeszítő és megnyugtató. Bár még messze van, hogy a gyerkőc egyedül gondoskodjon a saját állatáról, de totyogós kortól már simán élvezhető a Cubika sétáló cicája, aminél az egyetlen, ámde annál komolyabb dilemmát az fogja okozni, hogy az utcára is ki lehessen-e vinni, vagy sem. Az apró kis kezek ügyesen fogják meg a szintén Cubika által készített horgászbotokat, hogy aztán minél több, színes halacska kerüljön a horogra.

A fából, kézzel készített gurulós kisautók a Grimm’s-től hamar belopják magukat az egész család szívébe, méretük és formájuk alapján épp az apró babakezekbe való, természetes anyaguk pedig jótékony hatással lesz a tapintásra. Ha már az érintésnél járunk, babáknak ez a morzsolgató – szintén Grimm’s – örök kedvenc, szeretettel ajánljuk!

3-6 év

Balogh Zsuzsa kiemelte, hogy ebben az életkorban az érzékszervek élesítésén van a hangsúly, illetve az utánzáson, a példakövetésen.

Az ovis korosztálynál már nagyon menő dolog tud lenni egy babaház, amiben örömmel játszhatjátok el akár együtt is a mindennapjaitokat, de ha vendég gyerekek jönnek, ők is biztosan egyből ezt fogják kiszúrni maguknak. A puzzle szinte jolly joker, mi imádjuk a Djeco lenyűgöző grafikáit, ez a kis sárkány például bárkinek pillanatok alatt belopja magát a szívébe! Ha pedig valami igazán egyszerű, mégis izgalmas játékban gondolkozunk és megfogadjuk az osztálytanító tanácsát, akkor a pihe-puha Ökonorm gyurmái közül választunk egyet, esetleg egy klassz gyurmaszettet hozzá, hogy egyszerre lehessen sütni-főzni.

A Grimm’s játékselyem egyszerre támogatja az érzékelést és az utánzást, lehet menyasszonyi fátyol, színes út, ruha, királyi palást… a tapintása pedig leírhatatlan! Ha már az ügyességet próbálgatja a lurkó, ez a natúr, 60 darabos építőkocka tökéletes választás, csak a fantázia szabhat neki határt, mennyi minden építhető belőle!

6-12

Az általános iskolás korosztály már nagyon tudja szeretni a különböző logikai játékokat (például ezt), de ha nagyon bizonytalan vagy, a karcképekkel is szívesen elmolyolnak. A Wooden Story On My Mind kockái akármelyik iskolás szobájának gyönnyörű dekorációi lehetnek. Az edzős cuccnak pedig ideális lehet ez a zsák, igazán minőségi holmi, és nagyon kedves a mintája is.

Felnőtteknek

A csodás illatú szappanok teljesen elvarázsolják az embert, az alábbi tőzeg-levendula esszencia pedig a nyugodt, békés fürdőzés kiegészítője lehet – de már önmagában a nyugodt, békés fürdőzés is tökéletes ajándék egy édesanyának, nem?
Egy klassz övtáska bármelyik ruhatár ideális kiegészítője, egy természetes, ízléses, csinos nyakláncnak pedig ki ne örülne?

Kapcsolódó cikkek

A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Elfogadom Teljes adatkezelési tájékoztató ITT.