Főoldal ZöldülünkZero waste Időtlen kincsek a Mamamiboltból

Időtlen kincsek a Mamamiboltból

Generációkon átívelő családi ereklyék

by maja

Gyorsan telnek az adventi napok és nagyon közel van már a karácsony. Sokan sokfélék vagyunk, de mostanra úgy hiszem a legtöbbünket magával ragadott a közelgő ünnep hangulata. Alapvetően én utolsó pillanatos ember vagyok, ami az ajándékok vásárlását illeti, de az otthon melegségét már advent első vasárnapján igyekszem megteremteni.

Mondhatnám, hogy a gyermekeim miatt, de nem lenne igaz teljesen, mert én is nagyon szeretem évről-évre előszedni a karácsonyi dobozból azokat az apró tárgyakat, gyertyatartókat, manókat, a mi karácsonyi kincseinket, melyek egy részét kislánykoromból őrzöm, más részét pedig a férjemmel vásároltuk a mi családunk ereklyéinek.

Azért is szeretem az otthonunk fényeit és melegségét, mert ebben a meghitt kuckóban igazán tudok hangolódni a Fény születésére és a gyermekeimmel is együtt járni a csendesebb, gyertyagyújtós, összebújós és mesélős adventi napokat.

Ha a játékokról vagy könyvekről van szó, mindig a Mamamiboltban nézelődök, viszont jó tudni, hogy ez a bájos boltocska, nem csak babaholmikat, mosipelusokat, babahordozókat és mindenféle babás kiegészítőt kínál, hanem olyan környezettudatos termékei is vannak, melyek alkalmasak lehetnek otthonunk szépítésére és melegséget hoznak a mindennapjainkba. Számomra nagyon fontos az az értékálló szemlélet melyet képviselnek és szeretem, hogy csak időtálló és örök darabokat hoznak a vásárlóiknak. Mondanom sem kell, hogy a karácsonyi ünnepkörhöz is találtam olyan, gyermekeinknek is továbbadható kincseket, melyek jók lehetnek dekorálásra, kuckózásra és ajándékba is.

OTTHONUNK MELEGE

Egy barátnőmnél láttam először a Grimm’s ünnepi gyűrűjét. Nagyon- nagyon szeretem, egyrészt mert önmagában is nagyon szép, a részeit gyűrűbe vagy kígyóba összerakva és külön-külön is használhatom, másrészt pedig örök darab, amit ha vigyázunk rá, jó eséllyel tovább tudom adni a gyermekeimnek. Számomra fontosak ezek az értékek, mert tudom milyen sokat jelent egy-egy tárgy, ami emlékeztet minket a felmenőinkre, hiszen általuk újra emlékezhetünk azokra a pillanatokra, amiket még együtt tölthettünk.

Nagyon klassz, hogy a gyűrűhüz számtalan fa gyertyafigura körül válogathatunk, így a különböző alkalmak hangulatát is megjeleníthetjük egy-egy kedves darabbal. Ha az advent, a karácsonyi ünnepkör idejét nézzük választhatjuk a fenyőt, hóembert és ha melléjük négy gyertyát helyezünk a gyűrűbe, kész is az asztali dekoráció.

Ebben az évben fedeztem fel és nagyon aranyosnak találom a Klippan nemezből készült bájos karácsonyfadíszeit. Választhatunk rénszarvast, mókust, lovacskát. Bármelyikre essen is a választásunk biztosan gyorsan gyermekeink szívéhez nő és generációkon keresztül továbbadható, őrizhető kincsekké válnak.

Nagyon édes még a montessori karácsonyi építőtornya, ami amellett, hogy játék totyogóinknak még dekorálja is a gyerkőcök szobáját. A kis hóemberes a kedvencem, de van Mikulás és karácsonyfa torony is.

HANGOLÓDÁS EGYÜTT

Az otthon melege mellett a közös élmények is hosszan magunkkal vihetők, hiszen ezekből tudunk töltődni és helytállni a mindennapokban. Valahogy az adventi időszak jobban előhozza a vágyat a gyermekeinkkel való közös alkotásra is. Kutakodás közben bukkantam rá az élénk színekből álló pergaminpapírra.  Ez egy nagyon erős viaszpapír, melyből ablakdísz, csillag vagy más dekorációs elem is készíthetők közösen.

A mi családunkban, ha a napok ritmusát nézzük, a mesék vannak a középpontban minden szempontból. Az egész napunk egy nagy szerepjáték, de mellette sokat olvasunk is könyvből. Télen, egy jó nagy séta után, egy bögre forró teával bekuckózni és mesét olvasni a gyerekeknek számomra felemelő érzés. A Klippan takarói csak fokozhatják az élményt. Időtálló és különleges darabok, melyekből találunk babáknak, gyermekeknek és felnőtteknek valót is. Ajándékba is nagyon jó választás, örök darabok, melyek végig kísérhetik gyermekeink első éveit majd továbbadhatják később a sajátjaiknak is. Lágy tapintásával, barátságos mintáival és szép színeivel a Klippan takarói melegséget hoznak otthonunkba.

klippan takaró

Külön jó, hogy a Klippan termékek gyártása során kifejezetten figyelnek rá, hogy minél kevesebb hulladék keletkezzen. A gyártási folyamat során keletkező gyapjú szálakat összegyűjtik és újrahasznosítva gyönyörű takarókat készítenek belőle. Puhák, hipoallergének, légáteresztőek és nagyon kényelmesek.

KISBABÁK KARÁCSONYA

A kisbabáknak a szeretetünkön, gondoskodásunkon, figyelmünkön kívül nincs szükségük sok tárgyra. Karácsonykor leginkább a fények játéka és a csomagolópapír csörgése ejti bámulatba őket. Amikor az első kisfimmal ünnepeltük a karácsonyt, megvallom nem is vettünk neki semmit. Viszont amikor megérkezett hozzánk a második kisfiam, a nagyobb kérésére, neki is rejtettünk ajándékot a fa alá. Ha most lenne kisbabám biztosan bővíteném a mosipelus készletem ezzel az édes karácsonyi mintás Blumchen pelussal vagy a Sophie zsiráf aranyos karácsonyi ajándék szettjével kedveskednék neki.

+1 ÖTLET

Ha már az örök daraboknál tartunk, szép ajándék lehet a mamami ünnepi naptára is, melyet évről évre használhatunk. A naptárban színezhető mandalákat találunk, melyek minden korosztálynak örömet és csendes pillanatokat hozhatnak.

Majamami

Kapcsolódó cikkek

A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Elfogadom Teljes adatkezelési tájékoztató ITT.