Főoldal ZöldülünkZero waste Ajándékok a Mamami Boltból

Ajándékok a Mamami Boltból

Maja ajánlója

by maja

Minden évben egyre fokozódó vágyakozással és izgalommal lépek be az adventi ünnepkörbe. Lépésről lépésre alakul bennem elemi, belső igénnyé, hogy újra megszülessen a fény, annak reményével, hogy mégiscsak várható a jó a világban.

A konyhából kiszűrődő mézeskalács és forralt bor fűszeres illata melegséget hoz az otthonunkba, jó esetben fehér hó borítja a bánatot és szomorúságot, az emberek ünnepi hangulatban mozgolódnak, jó a világban lenni.

Advent csodáját igazán csak felnőttként kezdem érteni és megélni. Gyermekként akárhogy is, de a legizgalmasabb pillanat az ajándékok bontogatása volt. Édesanyaként kezdem igazán érezni, mit is jelent az, hogy jó adni.

A környezetünkben zajló sok változás mindig arra ösztönöz, hogy legyünk hálásak mindazért, amink van. Karácsonykor viszont én sem tudom megállni, hogy ne ajándékozzam meg szeretteimet. Igyekszem azonban a zero waste jegyében kutakodni, hogy ha már vásárolok, olyan termékeket válasszak, melyek nem ártanak a környezetünknek.

Az elmúlt napok egy-két éjszakáját a Mamami Bolt webshopjában töltöttem és meg is találtam a tökéletes ajándékokat. Nem könnyű feladat, hiszen annyi szép játék van, hogy nagyon nehéz egy-egy darabot kiválasztani, de nem lehetetlen. Megmutatom mire jutottam.

Nagyobbik fiamnak Goki Golyópályát választottam. Bár most lego mánia van nála, mégis imádja a hangszereket, a zenét, ezért egy barátnőm javaslatára választottam a fa xilofonos hangzású golyópályát.

Kisebbik fiamnak a Grimms fajátékok közül a morzsolgatható fa golyókat választottam. Amióta olvastam a leírást erről az egyszerű kis játékról, azonnal tudtam, hogy ez lesz a legjobb ajándék neki. Szivárvány színeivel, meleg tapintásával biztosan felkelti és ébren tartja majd a figyelmét.

Az idei évben közös családi ajándékunk is lesz, méghozzá a Marbushka – A kertben társasjáték. Már alig várom, hogy szenteste a csomagolás izgalmait követően leüljünk az asztal köré társasozni. Régóta nézegetem a társasjátékot és most érkezett el az idő, hogy meg is lepjem vele magunkat.

Nem gondoltam volna, de a mamami webshopban még a férjemnek is találtam ajándékot. A Neon Kactus kávésbögre biztosan teli találat lesz. Ez a rozsdamentes acél bögre melegen tartja a kávéd vagy teád, könnyen tölthető, könnyen használható és 100%-ban BPA és Bps mentes.

Saját magam részére is van egy titkos vágyam, a rézpalack. Nem csak gyönyörű, hanem képes az egészségünkre is pozitív hatást kifejteni. Ha úgy alakul, meglepem magam vele.

Ha még keresed a megfelelő ajándékot, kukkants be a mamami webshopba, rengeteg ajándék ötlettel találkozhatsz.

Kapcsolódó cikkek