Főoldal ZöldülünkZero waste Ajándék tippek a zero waste jegyében

Ajándék tippek a zero waste jegyében

A család aprajának és nagyjának

by maja

A mamamis anyukáknak mindig fontos volt a környezettudatosság. Az adventi időszak és a karácsonyi ünnepkör közeledtével már most azon tanakodunk, hogy mivel tudnánk mosolyt csalni szeretteink arcára. Az ajándékozás öröme mágnesként vonz sokunkat, így hajlamosak vagyunk kicsit megfeledkezni arról, hogy az ünnepi időszak zárásaként rengeteg szemét halmozódik fel a környezetünkben. Persze nem kell ennek így lennie, összeszedtünk pár ötletet, ami nem csak szuper ajándék lehet a családunk aprajának és nagyjának, hanem környezettudatos is.

Nőknek, anyukáknak, nagymamáknak

Azt hiszem minden nő szíve megdobban, amikor ékszert vagy kozmetikumot kap ajándékba. Édesanyáknak remek ajándék lehet a vidám színű, 100% pamutból, illetve 100% biopamutól készült horgolt nyaklánc. Könnyű viselet, csinosabbá és magabiztosabbá tesz, élénk színeivel pedig vidámmá teheti a napokat. A horgolt nyakláncok édesanyák kézimunkája által készülnek, sok-sok szeretettel átszőve.

Anyukáknak és nagymamáknak is kitűnő választás a Dr. Hauschka Rózsa tusfürdő. Harmonizál és kiegyensúlyoz. A rózsa megnyilatkoztatja a természet tökéletességét, mely a tusfürdő által is tapasztalható. A hauschka termékek kézzel gyűjtött válogatott gyógynővényekől készülnek, a kozmetikumok előállítása is ritmikus, biodinamikus szempontok szerint történik. Semmilyen kémiai-szintetikus adalékot nem tartalmaz, a bőr normalizálása a cél.

Férfiaknak, apukáknak, nagypapáknak

A férfiaknak nehezebb ajándékot választani, ha az ing, pulcsi, bőröv és bőrpénztárca bűvköréből szeretnénk kilépni. Szuper ajándék lehet, a nem csak anyagában, hanem életmód szempontjából is környezettudatos rozsdamentes kulacs vagy kávés bögre. A különböző színekben megtalálható Neon Kactus kávés bögre például 100%-ban BPA és BPS mentes, melegen tartja a kávét vagy teát, hűvösen tartja a vizet, és nem engedi lecsapódni a párát. De rengetegféle kulacs közül is válogathatunk.

A család aprajának

A tudatosság a játékok világában is megtartható. A mamami webshopban rengeteg természetes anyagból készült játék közül válogathatunk. Aki ide belép, számítson viszont arra, hogy a jobbnál jobb játékok közül nehéz lesz kiválasztani egyet, ami a karácsonyfa alá kerül. Könnyítés azonban, hogy életkorok szerint vannak kategorizálva a játékok, segítve a barangolást. Nagy kedvenc és minden gyermek számára remek ajándék a Grimms bármely terméke. Megtaláljuk a közkedvelt szivárványt, de választhatunk más ügyességi játékok közül. Izgalmas építkezéssel zárulhat a karácsony est például a Grimm’s natur nagy építőkockákkal.

A kisbabáknak még nincs szüksége játékokra, de karácsony apropóján bővíthetjük a mosipelus készletünket. Ezek a pelusok alapvetően környezetbarát termékek, a Pop in 2020-as generációja pedig újrahasznosított anyagól, PET palackból készül.

+1 Környezettudatosnak számíthat az is, ha az eladása jó célt szolgál. A mamami webshopban minden egyes eladott Sophie zsiráf kulcstartókból befolyó összeg a daganatos betegséggel küzdőket segítő Holnapom Alaptvány támogatására gyűlik.

Kapcsolódó cikkek

A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Elfogadom Teljes adatkezelési tájékoztató ITT.