Főoldal Szül(et)ésVárandósság Egy kis romantika – Bola kismama medál

Egy kis romantika – Bola kismama medál

by mamadmin

13 éve mikor először várandós lettem, egy jógastúdióban találkoztam ezzel a kedves kis ajándékkal, a csengettyűs medállal, amit kismamák viselnek lent a pocak magasságában és egyszerűen elvarázsolt. Úgy éreztem, ez egy olyan emlék lenne majd a lányomnak, fiamnak, ami erre az időszakra emlékeztet, amikor egyek voltunk. Addig kerestem, míg rá nem leltem, hogy Magyarországon is elérhető legyen.

Angyal csengettyűnek vagy harmónia csengettyűnek is nevezik, és a maja hagyományok szerint az édesanyák viselték, hogy megvédje őket a várandósság alatt és megnyugtassa újszülött babájukat a finom csengettyű hangja. Nem is a babona, inkább egyfajta hagyományt gondoltam teremteni belőle a családunkban.

Különleges kismama ajándék és emlék

Bár én magamnak vettem anno, de a kismama medál ideális ajándék a leendő apáktól, vagy akár egy babaváró buli alkalmából, baráttól a nagy hír örömére. Benne van az izgalmas várakozás, a hagyomány, és az emlék, amelyet majd továbbadhat az édesanya lányának vagy menyének, ha ő várandós lesz.

http://mamamibolt.hu/154-bola-csengettyus-medal
Fotó: Nyakacska Fruzsina

Megnyugtató

A még meg nem született baba az édesanyja pocakjában a 20. héttől már hallja a külső hangokat. Így hallja a csengettyű finom hangját is, amikor anyukája mozgása meglendíti a medált. A születés után az ismerős kis csengettyűhang nyugtató hatással lesz a babára, hiszen arra a meleg, kényelmes pocakbéli időszakra emlékezteti, amit édesanyja védelmező méhében töltött. Az én gyermekeim (azóta hárman vannak) szívesen játszanak vele, kicsit féltem is hogy hogyan őrzöm meg tutira addig, amíg nagymama leszek….).

Számomra ezek az angyalcsengettyűk egyfajta kötődést szimbolizálnak anya-gyermek között, egy intim, egyedülálló és erőteljes köteléket.


Hordható szerencsehozóként, amely végigkísér a 9 hónapon, mint egy védőangyal. De emlékeztet is a napi dolgaink során, hogy meg-megálljunk egy pillanatra és gondoljunk a babánkra, szenteljünk neki figyelmet, mindannak ami igazán fontos.

Tökéletes várandós ajándék, nem? Én biztosan örülnék neki 🙂

Később, mikor már nem pocakkal jövünk-megyünk a világban, magasabban, a nyakban hordva gyönyörű ékszerként viselhetjük és viseljük is!

BOLA medálok választék a MAMAMIBOLTBAN

Kapcsolódó cikkek

A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Elfogadom Teljes adatkezelési tájékoztató ITT.