Főoldal Szül(et)ésVárandósság Egy kis romantika – Bola

Egy kis romantika – Bola

Legszebb ajándékom kismamaként

by mamadmin

13 éve mikor először várandós lettem, egy jógastúdióban találkoztam ezzel a kedves kis ajándékkal, a csengettyűs medállal, amit kismamák viselnek lent a pocak magasságában és egyszerűen elvarázsolt. Úgy éreztem, ez egy olyan emlék lenne majd a lányomnak, fiamnak, ami erre az időszakra emlékeztet, amikor egyek voltunk. Addig kerestem, míg rá nem leltem.

Angyalcsengettyűnek, harmónia csengettyűnek is nevezik, és a maja hagyományok szerint az édesanyák viselték, hogy megvédje őket a várandósság alatt és megnyugtassa újszülött babájukat a csengettyű finom hangja. Nem is a babona fogott meg benne, inkább egy kedves hagyományt gondoltam teremteni belőle a családunkban.

Különleges ajándék és emlék

Bár én magamnak vettem annak idején, ez a kismama medál azonban ideális ajándék a leendő apáktól, vagy egy babaváró buli alkalmából, baráttól a nagy hír örömére. Benne van az izgalmas várakozás, a hagyomány, és az emlék lehetősége, amelyet – én legalábbis így képzelem – a lányomnak vagy menyemnek adhatok, ha ő várandós lesz.

https://mamamibolt.hu/154-bola-csengettyus-medal
Fotó: Nyakacska Fruzsina

Megnyugtató

A még meg nem született baba az édesanyja pocakjában a 20. héttől már hallja a külső hangokat. Így hallja a csengettyű finom hangját is, amikor anyukája mozgása meglendíti a medált. A születés után az ismerős kis csengettyűhang nyugtató hatással lesz a babára, hiszen arra a meleg, kényelmes pocakbéli időszakra emlékezteti. Az én gyermekeim (azóta hárman vannak) szívesen játszanak vele. Kicsit féltem is hogy hogyan őrzöm meg nagymama koromig…).

Számomra ezek az angyalcsengettyűk egy intim, egyedülálló és erőteljes köteléket szimbolizálnak anya-gyermek között.


Hordható szerencsehozóként, amely végigkísér a 9 hónapon, akár egy védőangyal. Emlékeztet is a napi dolgaink során, hogy meg-megálljunk egy pillanatra és gondoljunk a babánkra, szenteljünk neki egy kis figyelmet a rohanó napjainkban.

Tökéletes várandós ajándék, nem? Én biztosan örülnék neki 🙂

Később, mikor már nem pocakkal jövünk-megyünk a világban, magasabban, a nyakban hordva gyönyörű ékszerként viselhetjük és viseljük is!

BOLA medálok választék a MAMAMIBOLTBAN

Kapcsolódó cikkek

A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Elfogadom Teljes adatkezelési tájékoztató ITT.