Főoldal Szül(et)ésSzülés és születés SZÜLETÉS HETE DEBRECENBEN

SZÜLETÉS HETE DEBRECENBEN

„Ha nem ismered a lehetőségeidet, nincs egy sem…”

by mamadmin

A Születés Hete országos szakmai, kulturális és tájékoztató rendezvénysorozat. Debrecenben 2021. július 3-8. között a Mamami (Debrecen, Cegléd utca 16) ad otthont az eseményeknek.

Országszerte kb 17 éve, önkéntes anyukák és támogatók segítségével valósulnak meg a Születés Hete előadásai. A szervezők célja, hogy minél több kismama és család merje feltenni kérdéseit a fogantatással, várandóssággal, szüléssel, születéssel, gyermekágyas időszakkal, párkapcsolati és családszerkezeti változásokkal kapcsolatban és válaszként hiteles, használható információt kapjanak.

Erről a témákat összeállító anyák, szakértők, szülésznők, szoptatási tanácsadók, dúlák, művelődésszervezők, pedagógusok, hordozást oktató szakemberek, baba-mama klubok, női körök gondoskodnak önkéntes alapon.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, idén is több városban megrendezik a Születés hetét. Debrecenben öt téma köré rendeződnek az előadások. A beszélgetések vendégeivel szó lesz a termékenységtudatosságról, a gyengéd szülés és születés élményéről, a várandósság alatti mozgásformákról, a gyermekágyas időszak fontosságáról és a válaszkész nevelés egyik alapját képező hordozásról.

A beszélgetések vendégei, előadói helyi- és országosan elismert szakemberek, akikkel személyesen ismerkedhetnek meg a kismamák és a családot vágyó vagy családdá váló érdeklődők.

Idén először az alkalmakról felvétel készül, így aki személyesen nem tud részt venni a beszélgetéseken, otthonában megtekintheti az elkészült videókat a mamamimedia youtube felületén.

Az idei évben az események a Mamami támogatásával valósulnak meg. A Mamamibolt pedig most kapta meg a Fenntartható Debrecen Díjat környezetvédelmi tevékenységeiért a város önkormányzatától, és évek óta támogatója ennek a rendezvénynek.

A Születés Hete Debrecen 2021 programja:

Július 3. 17 óra

Gyengéd szülés, születés

Vendégeink: Kocsis Zsuzsa Dudó kommunikációs szakember, coach, a Másállapotot a szülészetben alapító tagja és Lukács Judit Ágnes független bába, mentálhigiénés szakember (Életfa Bábapraxis)

Július 5. 10 óra

Ciklustudatosság, termékenységtudatosság, Menstrupédia

Vendégeink: Dr. Farkas Eszter szülész-nőgyógyász és Tornai Ildikó “Billings Ovulációs Módszer ® oktató”

Július 5. 17 óra

Hogyan mozogjunk várandósságunk közben és a gyermekágyas időszakot követően

Vendégeink: Dr. Farkas Eszter szülész-nőgyógyász és Tatár Marianna jógaoktató

Július 6. 14 óra

Megérkezés a gyermekágyas időszakba

Vendégeink: Kovács Katalin szüléskísérő- és gyermekágyas dúla, szülésfelkészítő tréner,  Mihályfi Márta szüléskísérő- és gyermekágyas dúla, kulturális antropológus

Július 8. 18 óra

Könyvbemutató – Babák testközelben  Itt a helyszín a Karakter 1517 kávézó

Vendégeink: Dr. Ádám Borbála gyermekgyógyász, neonatológus és a Mamami kiadó, a könyv gondozói

A könyvről bővebben: https://mamami.hu/babak-testkozelben-evelin-kirkilionis/

A Születés Hete Debrecen eseményei ingyenesen látogathatóak, de a részvétel regisztrációhoz kötött. Minden babára vágyót, várandóst, anyukát és családjukat szeretettel várnak.

Bövebb információ: Születés Hete Debrecen Facebook oldala

Köszönet a lelkes szervezőknek!

Kapcsolódó cikkek

A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Elfogadom Teljes adatkezelési tájékoztató ITT.