Főoldal Szül(et)ésSzülés és születés Magzatmáz, az a csodás!

Magzatmáz, az a csodás!

Tényleg nem érdemes lemosni születés után? Íme az okok, miért nem!

by mamadmin

Magzatmáz – Vernix Caseosa, egy viaszos krémes anyag, ami bevonja az újszülöttek bőrét. A várandósság 27. hete körül kezd kialakulni, hogy védje, ápolja a magzatot a fejlődése során és a születés utáni néhány órában is védje az újszülött bőrét. Nem jó lemosni! Masszírozd bele a kisbabàd bőrébe, hiszen ez a legjobb bőrápoló az egész világon!

Magzatmáz előnyei:

Védelem: a magzatmàz egyik legfontosabb feladata, hogy megvédi a babàkat a méhen belül és kívül a nemkívánatos kórokozóktól.

Hőszabályozás: a vastag és viaszos bevonatával segít hőszigetelni a csecsemőket, így ha azonnal lemossuk a babáról, a hőveszteség sokkal jelentősebb lesz az újszülötteknél.

Bőrtsztító és antioxidáns: védelmezi a kisbabát a szülőcsatornán való átjutáskor, segít neki felvenni a jó baktériumokat és elűzni a rossz baktériumokat, vírusokat és gombákat.

Milyen célja van a magzatmáznak?

Az anyaméhben: Megakadályozza a folyadék és az elektrolit vesztését. Akadály a kórokozók számára. Védő és segítő réteg a magzati bőr növekedésének megkönnyítése érdekében.

A méhen kívül: Csökkenti a bőr pH-ját és ezáltal segíti kialakítani a védő savas palástot. Véd a kórokozókkal szemben. Hidratálja és puhán tartja a bőrt. Tartalmazza az „új baba illatot”, amivel segíti a kötődés kialakulását anya és baba között.

Forrás: @doulaviewllc

Kapcsolódó cikkek

A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Elfogadom Teljes adatkezelési tájékoztató ITT.