Főoldal Szül(et)ésGyermekágyas időszak Szívhez szóló kisbabád

Szívhez szóló kisbabád

by maja

Tekints rá! Nézd e szívfacsaró esendőséget és mérhetetlen bizalmat, mely létezéséből árad. Te vagy a világa. Teljes szuszogó önvalóját tartod mellkasodon, mintegy tálcán hordozva apró testét a megnyilvánuló erő számára. Benned hisz. Nem ismer életet testeden kívül, visszatérne hozzád. Engedd!

Minden mozdulata keresés. Figyeld a kezeket, melyek a levegőben kapálózva utánad nyúlnak. Az ujjakat, ahogyan megragadnának. A réveteg tekintetet, mely tiéden csüngve beléd olvadna. A tátogó szájat, mely sóvárogva szeretetízű kapcsolódást követel. Fájó, rideg, vakító pokol ez, üvöltve kell menekülni innen. Hagyd, hogy megérintsen!

Minden mozdulata kérés. Mosolya mosolyra, ölelése ölelésre, zokogása megnyugvásra vár.

Minden mozdulata üzenet. Szavak nélkül mondja el: szüksége van rád.

Kisbabád hónapokon át puha, meleg, folytonos kielégülést nyújtó öledben fejlődött. Tompított fények és zajok lebegték körül, ahogyan ringatva vitted őt az öröklét mezsgyéjén. Majd a szűkülő tér szorította, nyomta és végül kitaszította időtlen otthonából. Sérült vadként, riadtan, küzdve érkezett meg hozzád, kiválva belőled.

Békésen pihen rajtad. Sebzettségét a találkozás végtelen boldogsága aranyozza be. Sohasem tapasztalt még így, mégis minden porcikája súgja: Te vagy az. Érzékek útján talál rád és mohón akarja az elveszett Édent. Kárpótlást nyújthatsz csupán. Kendőből szőtt, édes illatú, ágymeleg utánzat-világba bugyolálhatod, szeretetszálakat tapasztva közétek. Csupasz lélekkel, nyögve-ordítva adja tudtodra, hogy védtelen létében csak rád számíthat. Ne hagyd elveszni, függeszd magadra. Vidd őt az egyedüllét, a fájdalmak és kiszolgáltatottság bugyrain át egy felfedezésre váró jövőbe. Bajban van. Nem tudja, szenvedi. Halld meg kiáltását! Válaszaid értelmet adnak, tetteid segítenek, jelenléted gyógyít. Együtt sodródva a napokon át, alkot meg magában téged, megteremtődik ő. Talaj kerül talpai alá, ismeret a fejébe, erő a szívébe. Általad formálódó egyénisége a szemeitekben tükröződő végtelen mélységből fonódik. Megadhatsz számára mindent, egyre kevesebbet kér. A jelen egységéből kilépni készül. Szabadabbá löki magát, éhes vándorként tér csak be hozzád újra, hogy távozhasson.

Most még hív. Egészen közel mehetsz. Szereteteddel színezve, ízesítve, illatosítva  olyan világot teremthetsz, melyben élhető lesz számára az élet. Ahol szívesen időzik. Ahonnan bármikor visszatérhet hozzád.

Lakner-Varga Edina
pszichológus, pár- és családterapeuta, háromgyermekes anya

Kapcsolódó cikkek

A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Elfogadom Teljes adatkezelési tájékoztató ITT.