Főoldal Szül(et)ésBabakelengye Babakelengye ajánló

Babakelengye ajánló

Tippek az alap készleten túl

by mamadmin

Egy kisbaba érkezése a világon az egyik legjobb dolog ami történhet velünk. Ahogy közeledik a szül(et)és ideje, minden anyukában feléled a fészekrakó ösztön. Alig várjuk, hogy elkezdhessük beszerezni a szükséges kellékeket, kiegészítőket. De mire is lehet szükség a babakelengyéhez? Sok szülő érzi magát elveszve a bababoltok polcain roskadozó holmik között, hogy melyiket is válassza? Egyáltalán szükség van mindegyikre? 

Melyek azok a dolgok, amikkel nem foghatunk mellé?

Íme néhány “mamamis” ajánlás.

Természetesen mindenkinél változó mi az ami a hasznára válik és mi bizonyul feleslegesnek.

Igazából egy újszülött babának elég kevés dologra van szüksége a szülein, a szereteten és a táplálékon kívül. De mégis van pár tippünk, amivel fokozhatjuk a magunk és a kicsi kényelmét.

Mindenképpen hasznos készülni még egy megfelelően kiválasztott hordozóeszközzel, amivel megadhatjuk a kicsinek a testi közelséget amire szüksége van, és mégis marad két szabad kezünk. A jó hordozóeszköz kiválasztásánál fontos, hogy körülölelje a babát és meglegyen a helyes terpesztartás (békalábtartás). Erről számos cikket találtok a mamami oldalán. Újszülöttnek megfelelő a rugalmas kendő, szövött hordozókendő, újszülött szűkítővel ellátott csatos hordozók.

Nem csupán szabad lesz a két kezünk, ha jó hordozót használunk, hanem akár apa is sokat tud az altatásban segíteni, a testvérekkel könnyebben tudunk mozogni, és a hátunknak is egészségesebb egy jó hordozó használata.

A kellemes ringatózást biztosítja az Adamo hinta, ami természetes anyagokból készül, újszülött kortól 3 éves korig használható. (fenti kép)

Nyugtatóan hathat a kicsikre a báránybőr, amin megnyugszanak és elalszanak. Télen fűti, nyáron hűti a babát. Babakocsiba is használtuk, de otthon is pl. földön játszunk a naggyal, a kicsi pedig a báránybőrön mellettünk. Emellett nagyon sokáig az egész család szolgálatában áll.

Pihe-puha és megnyugtató a babának

A babaruhákra biztosan szükség lesz az első perctől kezdve. A baba ruhatárát ki lehet egészíteni egyéb gyapjúból vagy gyapjú-selyemből készült darabokkal is, amik nem irritálják az érzékeny bababőrt, lehet akár kis sapka, takaró, kiscipő..

A magzati létet idézhetjük fel babánknak a fürdetővödörrel, amiben úgy helyezkedhet el, mint a méhben, így biztonságban érzi magát benne. Egyszerűbb használni, mint a fürdetőkádakat és kis helyen is elfér. Shantala

Mielőtt tucatszám eldobható pelenkát vásárolnánk, gondoljuk meg, hogy mennyivel gazdaságosabb, környezetkímélőbb megoldás a mosható pelenka. Rengeteg változatban kapható és olyan egyszerűen használhatóak, mint az eldobható pelenkák.

Még több infó a mamami fórumon, klikk ide.

Kapcsolódó cikkek

A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Elfogadom Teljes adatkezelési tájékoztató ITT.