Főoldal Minden másKönyvajánló Reményteljes életélvezet árad ezekből a könyvekből

Reményteljes életélvezet árad ezekből a könyvekből

Pippa és Pelle-sorozat könyvajánló ovisoknak

by mamadmin

„Sokáig rajzoltam, mire az illusztrációim a boldogságról kezdtek mesélni. Azóta is ezt teszem.”

Daniela Drescher: Pippa és Pelle – Waldorf-művészet a gyermekirodalomban

Daniela Drescher képzőművész egy gyógypedagógiai intézetben festőterapeutaként több mint 10 évig dolgozott intenzíven gyermekekkel. Miután 2004-ben kiadta első illusztrált ovis mesekönyvét, nagyon gyorsan ismertté vált. Könyvei világszerte kiadásra kerültek, többek között az USA-ban, Oroszországban, Kínában és Európa legtöbb országában. 
Neve garancia a gyermekirodalomban a minőségre. A Waldorf stílusú gyermekkönyvek egyik kiváló mestere. Az osztrák festőművész a Waldorf-pedagógia eszmeiségével összhangban alkotja műveit, beleértve a Pippa és Pelle című könyvsorozatot is. A sorozat, mely a kis manók kalandjait meséli el, nem csupán egy szórakoztató gyermekkönyv, hanem egyben művészi élmény és nevelés is.


Festészeti stílusa és rajzainak minősége

Daniela Drescher festészetének egyedi stílusa azonnal felismerhető. A könyveiben alkalmazott vízfestékes technika lágy árnyalatokkal, finom részletekkel és szép, harmonikus színekkel jeleníti meg manóink kalandjait. A szinte álomszerű atmoszféra, amelyet a festészete kelt, hozzájárul a gyermeki képzelet szabad szárnyalásához, és megnyitja a gyermekek számára ezt a varázslatos világot.
Daniela Drescher rendkívüli odafigyeléssel választja ki az illusztrációk részleteit, és ezáltal a gyerekek számára is könnyen befogadhatóvá teszi a történeteket. A rajzok minősége nemcsak a részletek iránti figyelemben, hanem a színek és formák szempontjából is kiemelkedő. Ezek a vizuális elemek összhangban vannak a történetekkel, és segítik a kicsiket a történet mélyebb megértésében.

Waldorfos jelleg

A Pippa és Pelle-sorozat erőteljesen hordozza a Waldorf-pedagógiai szemléletet. A könyvekben található karakterek, a természeti elemek és a történetek fókuszában álló értékek mind az antropozófiai gondolkodás jegyében születtek. A gyerekekkel való kapcsolatok, a szeretetteljes családi élet és a természet iránti tisztelet mind fontos szerepet játszanak a történetekben, hozzájárulva ezáltal az óvodás gyermek fejlődésének pozitív irányú alakulásához.


A történetek jelentősége a gyermekfejlődés szempontjából

A Pippa és Pelle-könyvek nem csupán szórakoztatók az ovisok számára, hanem a gyermekek fejlődése terén is komoly szerepet töltenek be. A történetek körültekintően kiválasztott karakterei, élethelyzetei és konfliktusai segítik a gyermekeket az érzelmek megértésében és az azokra való reagálásban. A gyermeki képzelet fejlesztése és az empátia kialakítása mellett a könyvek segítik a kicsiket abban is, hogy megtanulják, hogyan bánjanak a körülöttük lévőkkel, valamint hogyan és miért érdemes tiszteletteljesen létezni egymás felé a mai világban is.
Elsősorban a 2–5 éves korosztálynak ajánljuk Pippa és Pelle történeteit, tehát nagyjából az óvodás korban a legkedveltebb. De kik is ők? Pippa és Pelle. Manók vagy törpék? Ki tudja? Egy biztos: édesek és kedvesek, egy melegséget sugárzó természetközeli történetben. 
Pippa és Pelle manólábaikon masíroznak a világban, felfedezve maguk körül a természet csodáit, akárcsak a totyogó kisgyermekek. Vidám rímek kísérik őket útjukon, melyeket olvasni is élvezet. Megelégedettség és reményteljes életélvezet jellemzi kis manóinkat, a könyv soraiból abszolút életigenlés árad. 


A sorozatban megjelent könyvek címei

Pippa és Pelle 
Pippa és Pelle a kertben 
Pippa és Pelle a hóban 
Pippa és Pelle gyógyít


A Pippa és Pelle-sorozat nem csupán egy gyermekkönyvsorozat: művészi élmény és nevelési eszköz is, amely különleges módon ötvözi a festészet és a gyermekirodalom világát. Daniela Drescher egyedülálló tehetségének köszönhetően a sorozat nemcsak a kicsik számára kínál élményt, de a szülőknek és pedagógusoknak is inspirációt jelent a gyermekfejlődés támogatásában, valamint a művészi nevelés terén.

Pippa és Pelle sorozat


Természetesen a Mamami könyvkínálatának is része a sorozat! PIPPA ÉS PELLE

Kiadó: Casparus

További könyvajánlókat itt olvashatsz! 🙂

Kapcsolódó cikkek

A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Elfogadom Teljes adatkezelési tájékoztató ITT.