Főoldal Minden másKönyvajánló Mit olvassatok bölcsi- és ovikezdés előtt?

Mit olvassatok bölcsi- és ovikezdés előtt?

by dalma

A bölcsi vagy az ovi elkezdése hatalmas változás az egész család életében. Összegyűjtöttünk néhány szuper könyvet, hogy könnyebben rá tudjatok hangolódni ennek az új, ismeretlen, izgalmas időszaknak a kezdetére.

Gyöngyösi Katalin: Bölcsődés vagyok

Igazán bájos lapozó, amit esténként a gyermekünk is magától vesz le a polcról! A könyv által bepillantást nyerünk a bölcsődei mindennapokba úgy, hogy gyermekünk könnyedén a szereplők helyébe tudja képzelni magát.

Julia Donaldson: A majom mamája

Elsőre nem feltétlenül kötné az ember az intézménybe kerüléshez, de megerősítő olvasmányként szívből ajánljuk, hiszen a sok akadály leküzdése után a kismajom végül visszakerül édesanyja óvó, ölelő karjaiba.

Kiss Judit Ágnes: Babaróka ajándéka

Mamaróka dolgozni megy, Babarókának pedig Kölyökőrzőbe kell mennie. Babaróka bal lábbal kel fel, és semmi, de semmi sem jó.Babarókának fáj a torka. Babaróka elvész a piaci tömegben. Csupa ismerős szülő-gyerek helyzet – és csupa megnyugtató, kedves, biztonságot adó válasz. Mert igen, a mi gyerekünk is ilyen, édes, hisztis, okos és akaratos – és igen, mi is ilyenek vagyunk, odaadóak, de néha persze türelmetlenek, meggondolatlanok, tanácstalanok.

Finy Petra: Óvodások kézikönyve

Az ovikezdés nehéz dolog. Gyereknek és szülőnek egyaránt. Talán néha a szülőknek kicsit nehezebb is, hiszen ez az első elengedési lecke az életünkben. Jól jön ilyenkor egy jó barát. Netán egy könyvbarát.

Bartos Erika: Bogyó és Babóca az óvodában

Bogyó, a csigafiú és Babóca, a katicalány ezúttal az óvodai életbe kalauzolják el a legkisebbeket, ahol ismét izgalmas kalandokat élnek át.

Vadadi Adrienn: Leszel a barátom?

Vadadi Adrienn olyan érzékenységgel nyúl hozzá az óvodai léthez, mint kevesen. Humorral, kedvesen, megértéssel. Ír az alvásról és nemalvásról, evésről és válogatásról, barátokról és magányról, babázásról és építésről, vicces óvó bácsiról és nagyívű szökési tervről, rosszalkodásról és megbocsátásról. A gyerekek szemszögéből megismerhetjük az ovis mindennapokat, benne a konfliktusokat – és azoknak a feloldását is. Nekünk mind nagy kedvencünk, ajánljuk még a Dorci, a legkisebb óvodás, Maja barátokra lel, az Ákos óvodába megy című köteteket is, az ovis ünnepeket pedig az Ünnepelj velünk című könyvből ismerhetjük meg alaposabban.

Czernák Eszter: Sárkányovi

Zoé, a háromfejű kissárkány óvodába megy. De vajon lesznek ott barátai? Kell-e félnie a trolloktól? Megannyi bájos történet segíti a gyerekeket Czernák Eszter tolmácsolásában.

Kapcsolódó cikkek