Főoldal Minden másKönyvajánló Könyvajánló – Pierre, a labirintusnyomozó

Könyvajánló – Pierre, a labirintusnyomozó

Az égi várkastély titka

by maja

Egy anyukás csoportban találkoztam a Pierre a Labirintusnyomozó, Az Égi Várkastély titka könyvvel. Pontosabban egy fotóval a borítóról, ami annyira elvarázsolt, hogy megkerestem a könyvet és azonnal meg is rendeltem. Alig vártam, hogy a kezembe vehessem, és elkezdődjön a közös „labirintuskaland” a kisfiammal.

Óriási szerelem lett a történet, a feladványok, az egész könyv, úgy ahogy van. Kamigaki olyan megdöbbentően csoda világot teremtett, hogy még a férjem is elképedt. Az első napokban nem is tudtam eldönteni, hogy ki szeretné jobban megfejteni a feladatokat, a férjem vagy a fiam. Amikor elmentem a kicsit altatni, a fiam és a férjem egyből összekuckózott és együtt susmorogva, végeláthatatlan ideig kalandoztak Lagúnavárosban.

Mert, hogy a kerettörténet a tengernél fekvő településen, Lagúnavárosban játszódik. A parttól nem messze található egy Óriásfa, amelynek tetején egy titokzatos Égi várkastély áll, ahol a világ legféltettebb kincsét, a labirintustojást őrzik. Természetesen ez okozza a bonyodalmakat is, hiszen ezt a becses kincset ötvenévente megmutatják a nagyközönségnek. A híres eseményt Lagúnaváros lakói táncmulatságokkal, karneválokkal, estélyekkel ünneplik. A baj ott kezdődik, amikor feltűnik a színen egy vasálarcos páros, akik el akarják rabolni a labirintustojást. Itt jön a képbe Pierre, a labirintusnyomozó, aki a legalkalmasabb, hogy megakadályozza a rémtettet.

Elindul a nyomozás, mi pedig szárazföldön, vízen és levegőben, Pierréket segítve haladunk lépésről lépésre, oldalról oldalra a megoldás felé. Közben lenyűgöző világokban járunk. Magával ragad a Hold téren lévő utcabál vásári forgataga, egy álarcosbál, a Csíkos palota pompája, a léghajózás a naplementében, a Gyökérsziget, Nawona világa, a Sárkánytanya és még sok-sok izgalmas és lenyűgöző helyszín. A történet végén persze minden jóra fordul, de addig bonyolult labirintusok útját kell megfejteni, különböző feladványokat kell megoldani és garantáltan csak a történet végén tudunk szusszanni és megnyugodni.

A könyv első oldalán segítségünkre van egy útmutató, amely által tájékozódunk a legfontosabb tudnivalókról. Megtudjuk, hogy az egyes helyszíneken több feladatot is meg kell oldanunk. Először is minden helyszínen meg kell találnunk a start és cél táblácskát, és végig kell menni a labirintus útján, hogy közelebb kerüljünk a vasálarcos pároshoz. Emellett meg kell találnunk az elrejtett kincseket is (csillag, kupa, láda).

Az állandó feladatokat még izgalmasabbá teszi, hogy minden helyszínen még több és több feladat várja az ifjú nyomozókat. Így például a Csíkos palotában két hölgy egy ruhán veszekszik, amiből van még egy, de ezt nekünk kell megkeresni vagy a gondolás üldözésnél meg kell keresni egy harsonást aki eltűnt, vagy Gyökérszigeten megkóstolhatjuk az ízletes tojástejet, ha megtaláljuk, Newona különböző formájú lámpásait is meg kell keresnünk, valamint Sárkánytanyán haszontalan gyerekeket kell rendre teremtenünk, akik kékre festették a sárkány pikkelyeit és még rengeteg hasonló feladat vár ránk.

A történetben nincs sok szöveges leírás, ezek a részek is inkább a feladványokra koncentrálnak, így a könyv kicsit olyan, mint ha az 5 évtől idősebb gyerkőcök böngészője lenne. Chihiro Maruyama és Hiro Kamigaki csoda világában izgalmas feladványok várnak. Egyszerre lehetünk nyomozók, akik helyszínről helyszínre üldözik a bonyodalmakat okozó vasálarcos párost, kincskeresők és persze „labirintusjárók”. Mondanom sem kell, hogy beszereztünk már A Labirintustorony rejtélye című kötetet is.

Amit nagyon, de nagyon szeretek még ezekben a könyvekben, hogy egyszerűen kiapadhatatlan és csak a fantáziánk szab határt a történetek alakításában. Hiszen miután megoldottuk a feladatokat, az ámulatba ejtő grafika és látványvilág hatására újabb és újabb saját történetek íródhatnak és íródnak.

Szerző: Hiro Kamigaki & IC4DESIGN
Megjelenés éve: 2020, Naphegy Könyvkiadó Kft.
Korosztály: 5 éves kortól
Kötés: kemény borítójú, 36 oldal

Kapcsolódó cikkek

A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Elfogadom Teljes adatkezelési tájékoztató ITT.