Főoldal Minden másKönyvajánló Könyvajánló – Flóra és a csillagfarkas

Könyvajánló – Flóra és a csillagfarkas

by maja

Tegye fel a kezét, aki nem találkozott még a haraggal! A legtöbben biztosan ismerjük azt a szorongató, dacosan toppantó, dühös érzést, ami képes elűzni mellőlünk a békét és az örömöt. De ki az, akinek a harag beköltözése, pontosabban annak elűzése hirtelen valami egészen varázsos világot hoz az életébe?

A válaszunk a Flóra és a csillagfarkas mesék bátor kislánya, Flóra, aki a haragnak köszönhetően olyan különös kalandok sorozatába keveredik, amivel mások csak az álmaikon keresztül találkoznak. Történetünkben a bonyodalmak ott kezdődnek, amikor Flóra haragja Pingalgóba, az álomfestőbe költözik. A kislány immáron haragjától megszabadulva próbál elaludni, amikor hirtelen egy óriási farkas jelenik meg a szobájában.

Egy farkassal a találkozás ijesztő is lehet, de az ezüstösen csillogó bundájú, meleg tekintetű csillagfarkastól nem kell félnünk, ezt Flóra is megérti és hátára pattanva együtt repülnek a csillagok közé, hogy segítsenek a nagy álomfestőnek, Pingalgónak.

Így indul a történet, ami további bonyodalmakba torkollik, miközben különösebbnél különösebb lényekkel, kobolddal, sárkánnyal, gombusokkal ismerkedhetünk meg és találhatunk bennük igaz barátokra.

A történetben szereplők hozzánk hasonlóan nem tökéletesek, olykor nem is annyira jók, és gyakran hibáznak, éppen úgy mint mi. De mindegyikükben ott van a fény, amit Flóra még a legsötétebb feketeség mélyén is képes meglátni. Kalandjai közben megtanulja, hogy mi a türelem, az elfogadás, a bátorság, a barátság, az önfeláldozás vagy a tiszta szeretet.

Miközben Flóra önmagában is megéli a félelem és bátorság, sötétség és fény kettősségét, kalandjai a biztonságot adó, de közben rengeteg izgalmat is rejtő padlásszoba magasából viszik többek között a vakondok birodalmának mélyébe vagy az álmok birodalmának, Illangóra és Pingaló várának magasságába.

Vannak könyvek, melyek jó időpillanatban találnak ránk. Ebből a meséből bátran merítkezhetünk, hiszen a kalandos, fordulatos és humoros történet a mindennapok rohanásába egy szelet békét és rengeteg fényt hoz.

Szerző és illusztrátor: Kéry Anna Lilla

Megjelenés: Debrecen, 2013

Korosztály: 6 éves kortól

A Flóra és a csillagfarkas könyvet meg tudod rendelni a Mamamibolt webshopban. Klikk ide.

A mesének pedig nincs vége, hiszen a történet a Flóra fénye című kötet lapjain folytatódik.

Szerző és illusztrátor: Kéry Anna Lilla

Megjelenés: Debrecen, 2014

Korosztály: 6 éves kortól

Kapcsolódó cikkek

A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Elfogadom Teljes adatkezelési tájékoztató ITT.