Főoldal Minden másKönyvajánló 5 mesekönyv, ahol tetten értük a babahordozást

5 mesekönyv, ahol tetten értük a babahordozást

by maja

„A kendőt Apróka is szerette. Ha nagyon sírt, Mamaróka csak magára kötötte, és a kistestvér pillanatok alatt elhallgatott, aztán már aludt is. Ezt Babaróka sem bánta, mert Mamaróka ilyenkor néha arra is ráért, hogy vele bújócskát játsszon, táncoljon vagy hintázzon. De azért főleg takarítani és főzni próbált.”

Akár hordoztunk, akár most része a napjainknak a babahordozás, a fenti gondolatok ismerősek lehetnek, Kiss Judit Ágnes Babaróka kövecskéi mesekönyvéből. Ma már egyre természetesebb segítőnk a mindennapokban, és egyre kevésbé meghökkentő látvány, a babahordozás. Annak ellenére, hogy még mindig vannak, akik furcsán reagálnak és valami különcködő hóbortnak tartják, a legtöbb esetben az anyukák megerősítést és támogatást kapnak. Magam is tapasztaltam, hogy szinte nincs olyan alkalom, amikor hurcizás közben a kisfiam ne csalna mosolyt az emberek arcára, legyen 12 éves vagy 70 éves az illető.

Talán az egyre természetesebb jelenlétnek is köszönhető, hogy mesekönyvekben is felbukkan már a babahordozás. Jó érzés, hogy része lett a mindennapok ábrázolásának. Megmutatunk nektek öt olyan könyvet, ahol mi is tetten értük a babahordozást.

Kicsi Mimi barátai

A kedves kis nyuszi lányka, Kicsi Mimi nagytesó lett. Ez óriási változás az életében. Megszűnik az állandó figyelem, anya nyuszinak rengeteg a feladata. A két kicsiről való gondoskodás mellett, a mindennapi feladatok között szerepel például a bevásárlás is. Szerencsére anya nyuszinak is van babahordozó kendője, amivel hátára kötve az apró nyuszikát, indulhat is a bevásárlás.

A Kicsi Mimi sorozat harmadik kötetének két meséje, természetesen nem a babahordozásról szól, hanem a barátságokról, most is segítséget nyújtva az egészen kicsiknek a nagy változásokhoz.

Törpegyermekek

Ez a kedves történet egy törpecsalád életébe kalauzol minket. Történetük egy esztendőt ölel fel, mely által, gyermekeink megismerkedhetnek az évszakokkal és a hozzájuk kapcsolódó tennivalókkal. Ebben a mesében, a mindennapok valósága egyesül a képzelet szülte teremtményekkel és ez a tiszta kapcsolódás, olyan csoda világot eredményez, ami majd száz év elteltével is ámulatba ejti a gyermekeket.

A tavasz ébredése a nap melege mellett, egy kistestvér érkezésének izgalmát is magával hozza. Az apró törpebabát, édesanyja, hátára kötve hordozza. Elsa Beskow könyveiről korábban írt könyvajánlónkat, itt olvashatjátok.

Pepe és az afrikai zene

Ajándékként érkeztek meg hozzánk a Pepe sorozat könyvecskéi. Először Pepe és Vivaldi majd Pepe és Mozart kötetekkel ismerkedtünk. Számomra is izgalmas volt felfedezni a komolyzene világát és látni a gyermekeim csillogó tekintetét, miközben apró ujjacskáikkal újra és újra lejátszották a kedvenc dallamokat.

A Pepe és az afrikai zene, idáig talán a legkülönlegesebb. Ismeretlen világ, ismeretlen hangszerek és zene ritmusaiba kalauzol minket. Olvasás közben a kisfiam szúrta ki, hogy az egyik néni úgy hordozza a babáját, mint ahogyan a kistesót hordoztuk. Ha szeretitek a különleges dallamokat, jó kikapcsolódás lesz a gyermekeitekkel.

Karácsonyi böngésző

A gyermekek nagy kedvence a böngésző könyv sok-sok változata. Ez a kötet az adventi készülődés és a karácsonyvárás izgalmait jeleníti meg. A művelődési házban az adventi előadásra próbál a zenekar, a gyerekek a pásztorjátékra készülnek. Az óvodában díszeket készítenek, a városban felkerül a házakra a fénylő égősor. Az adventi forgatagban pedig megpillanthatunk egy apukát, aki háton hordozza gyermekét, így talán könnyebb a mozgolódás. 🙂 A szereplők útját követve lapról lapra közelebb kerülünk a Fény születéséhez.

Babaróka kövecskéi

Mi első alkalommal beleszerettünk Babaróka meséibe. A fiaimnak már másodszorra olvasom a sorozatot, annyira szeretik hallgatni a kedves kis róka történeteit. A Babaróka kövecskéi kötetben immáron négy tagúra bővül a család, hiszen megszületik Apróka, Babaróka kistestvére.

A mindennapok sűrűjében Mamaróka is szívesen használja a babahordozót. Ebben a kötetben is valós élethelyzetekről, sokszor nehéz témákról (óvodaváltás, költözés, új barátok) olvashatunk gyermekeinknek, ugyanakkor sok-sok kedvesség, jóleső melegség és biztonságot adó szeretet árad a történetekből.  

Kapcsolódó cikkek:
A legtöbb esetben a háton hordozással találkoztunk, ha érdekel a téma, a batyu kötéséről szóló cikkünket érdemes elolvasnod. Klikk ide!
Néhány gondolat a csatos hordozókról, itt.

Kapcsolódó cikkek

A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Elfogadom Teljes adatkezelési tájékoztató ITT.