Főoldal Minden másGasztromami “Szalámis” süti, avagy kekszszalámi

“Szalámis” süti, avagy kekszszalámi

Kálci gasztroblogger újragondolta

by maja

Nagyon szeretem a nagymamák keze által leírt recepteket. Egyszerűek és nagyszerűek. Nem olyan régen kaptam egy ilyen receptet a MAMAMI-tól és azonnal ki kellett próbálnom. Természetesen kicsit igazítottam a recepten a szám íze szerint, de az alapjához nem nyúltam.

Hozzávalók: 
  • 50 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 10 dkg dió darabolva
  • 4 dkg kakaó
  • 20 g liszt
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg háztartási keksz összetörve
  • 1-2 evőkanál rumaroma
Elkészítés: 

A tejbe felfőzzük a cukrot, kakaót és lisztet a rumaromával, majd hűlni hagyjuk. A diót összevágjuk és megpirítjuk. Ha kihűlt a főzött rész, akkor a dióval, a margarinnal és a keksszel összekeverjük, majd formába tesszük. Én Folpackkal bélelt őzgerincformába töltöttem, majd fagyasztóba raktam hogy megszilárduljon. Próbáljátok ki, mert amilyen egyszerű olyan nagyszerű.

Az eredeti receptet itt olvashatod. Gyertek a Mamami Fórumra, ott is van ötlet, bőven… Klikk ide.

Kapcsolódó cikkek

A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Elfogadom Teljes adatkezelési tájékoztató ITT.