Egy iskolai családi napon hozta egy édesanya ezt a túróst, tőle tanultuk, és nagyon megszerettük, mert valóban egyszerű, és a gyerekek imádják. Nagyon gyorsan készen van, gyerekek is képesek elkészíteni.
Variálható is, ízlés és kedv szerint.
Hozzávalók:
20 dkg finomliszt
15 dkg porcukor (ez lehet kevesebb, nekünk ez sok volt bele, de ízlés szerint)
1 csomag sütőpor
3 db tojás
5 dl tej
25 dkg tehéntúró
5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
5 dkg mazsola
10 dkg vaj
esetlegesen gyümölcs, mi barackot tettünk bele.
Elkészítés:
A lisztet a porcukorral és a sütőporral összekeverjük, majd kétfelé osztjuk. A tojást felverjük és hozzáadjuk a fél liter tejet és a vaníliás cukrot. Egy kb. 20×30 cm-es tepsi alját kivajazzuk (vaj felével), majd egyenletesen rászórjuk az egyik adag lisztes keveréket. A tetejére rámorzsoljuk a túrót, reszeljük a fél citromhéjat, majd jöhet a mazsola, és a barack, ha szeretitek. Ezután rászórjuk a másik adag lisztes keveréket.
Erre öntjük a tojásos, cukros tejet, ráreszeljük a maradék citromhéjat, és apró darabokban rámorzsoljuk a maradék 5 dkg vajat. Kis pihentetést követően előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, míg aranybarna nem lesz a teteje.
Jó étvágyat hozzá!