Őszinte leszek nem vagyok egy nagy szakács, de még vegán sem. Próbálok azonban egészségesebben táplálkozni, sportolni és a burgonyát is nagyon szeretjük, van is a kertben, így alap táplálékunk. Tudtátok azonban, hogy a burgonya héja azonos súlyra vetítve kb. 17-szer több vasat, 7-szer több káliumot, 5-ször több B2-vitamint tartalmaz, mint a meghámozott gumó?
Gyakran hallgatom Rich Roll podcastjét, aki egy vegán sportember, és eszméletlen érdekes interjúalanyokkal beszélget. Ez a recept tőle származik, a héjról pedig Dr. Zach Bush vendégével beszélgetett, ami teljesen megfogott. Így ez a tört krumpli nagy kedvenccé vált:
- Egyszerű
- Tartalmazza a krumpli héját is
- Zöldeket is, ami szintén fontos számomra, mert úgy érzem túl keveset fogyasztunk belőle
- Vegán
Az hogy tartalmazza a héját a zöldségnek, ITT nagyon jól össze van szedve, természetesen lehetőleg organikus termesztésből származó növényt használjunk. .
Többször készítettem, számos variációja lehetséges, kísérletezzetek vele!
Hozzávalók: Krumpli, vegán majonéz, olaj, só, zöld fűszerek
Mossuk meg alaposan a krumplit (én a képen látható alkalommal 5 sima burgonya mellé tettem 2 édesburgonyát is), főzzük meg héjastul, majd leöntve a vizet róla egy éles késsel úgy a lábosban daraboljuk apróra héjával együtt. Adjunk hozzá 3-4 evőkanál majonézt (természetesen lehet nem vegán is), tengeri sót egy kis növényi olaj (lenmagolajat tettem én most) és sok sok zöld fűszert. Én egy marék friss petrezselymet tettem hozzá, de csináltam már tormalevéllel, zellerlevéllel, bazsalikommal is, isteni mind!
Tálaláshoz zöld salátákat, jelen esetben sarkantyúcska levelet és virágot használtam és csípős olajban pácolt fokhagymát.
Ha szeretnétek sarkantyúcskát termelni, magot kaphattok a salatazo.hu oldalon, nekünk nagy kedvenc lett az idén!
Soha jobb vacsorát!
Egészségetekre!
Ennek a receptnek a video változata