A dagasztás nélküli kenyér 2008 körül terjedt a mamami fórumon, akár a tűz, mindenki sütötte, imádtuk. Aztán valahogy kicsit elült a DNK láz a Mamamin is és nálunk itthon is.
Nemrégiben azonban a salatazo.hu házigazdája jóvoltából dagasztás nélküli kenyérből készült grissinit kóstolhattunk és újra fellángolt a láz :).
S mivel Orsi megosztotta velünk, hogyan kell, én is megosztom veletek:
- Fél kg liszt
- egy tasak száraz élesztő
- 1 kk só
- 4 dl langyos víz
Este össze is dobtuk, s lefedtük Abeego méhviaszos kendővel éjszakára. Mivel anyós pajtás is itt volt éppen, csak nézett a recept és az Abeego láttán is, de mindjárt bele is szeretett mindkettőbe.
Éjjel kelt szépen magának, reggel hogy őszinte legyek alig vártam, hogy legkisebb porontyom lecuppanjon rólam a reggeli szopi után, s nekiláthassak a Grissininek. Átlapolás jó lisztesen, majd felvágás hosszú csíkokra következett.
Sütőlapra helyezni nem volt könnyű, mert eléggé nyúlós, ragadós lett, majd a sütőlapon megkentük a csíkokat olajjal és megszórtuk szezámmal illetve bazsalikommal, néhányat pedig teszt gyanánt aszalt paradicsommal csináltuk. Isteni lett! Próbáljátok ki Ti is!