Főoldal Minden másGasztromami Grissini, te csodás

Grissini, te csodás

by mamadmin
grissini paradicsommal

Grissini

A dagasztás nélküli kenyér 2008 körül terjedt a mamami fórumon, akár a tűz, mindenki sütötte, imádtuk. Aztán valahogy kicsit elült a DNK láz a Mamamin is és nálunk itthon is.

Nemrégiben azonban a salatazo.hu házigazdája jóvoltából dagasztás nélküli kenyérből készült grissinit kóstolhattunk és újra fellángolt a láz :).

S mivel Orsi megosztotta velünk, hogyan kell, én is megosztom veletek:

  • Fél kg liszt
  • egy tasak száraz élesztő
  • 1 kk só
  • 4 dl langyos víz

Este össze is dobtuk, s lefedtük Abeego méhviaszos kendővel éjszakára. Mivel anyós pajtás is itt volt éppen, csak nézett a recept és az Abeego láttán is, de mindjárt bele is szeretett mindkettőbe.

Éjjel kelt szépen magának, reggel hogy őszinte legyek alig vártam, hogy legkisebb porontyom lecuppanjon rólam a reggeli szopi után, s nekiláthassak a Grissininek. Átlapolás jó lisztesen, majd felvágás hosszú csíkokra következett.

Sütőlapra helyezni nem volt könnyű, mert eléggé nyúlós, ragadós lett, majd a sütőlapon megkentük a csíkokat olajjal és megszórtuk szezámmal illetve bazsalikommal, néhányat pedig teszt gyanánt aszalt paradicsommal csináltuk. Isteni lett! Próbáljátok ki Ti is!

Kapcsolódó cikkek

A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Elfogadom Teljes adatkezelési tájékoztató ITT.