Főoldal Minden másEgyszerű élet Rejtőzködő kincsek a Mamami Boltból

Rejtőzködő kincsek a Mamami Boltból

by maja

Fotó: Magánarchívum

Szokták mondani, hogy az anyaság rengeteg kreativitást szabadít fel a nőkben. Korábban elképzelhetetlen területekre érkezünk meg, amiket kellő nyíltsággal kezelve pillanatok alatt merőben új dolgok mesterévé válhatunk. Elég, ha csak egy náthás időszakra gondolunk, amikor a nyűgös napok túléléséhez szeretjük, ha minél több bevált praktika van a kezünkben. A Mamamibolt egy biztonságos tér, ahol bátran nézelődhetünk, hiszen anyukák tapasztalatainak összességéből épült fel. A mosipelus és babahordozás eszközein túl, olyan praktikus tanácsokat is kaphatunk, melyek jól jöhetnek a mindennapokban. Összeszedtünk pár rejtőzködő kincset, amit itt ismertünk és szerettünk meg. A sor folytatható!

ÁPOLÁS

Méhviasz lap melegítő pakoláshoz

Kirándulás, tiszta, friss levegő, színek… nátha, orrfújás, nehéz levegővétel. Mondják, az ősz színes kavalkád, ami nemcsak a természetre, hanem lelki megéléseinkre és az ekkor általános betegségekre is igaz. Kevés elég ahhoz, hogy gyermekeink vagy mi magunk alaposan megfázzunk. A nátha nem igényel gyógyszeres kezelést, viszont jó ismernünk néhány praktikát, hogy megkönnyítsük a mindennapokat, és enyhíteni tudjuk a kellemetlen panaszokat. A Mamamiboltban ismertem meg a Stadelmann méhviasz melegítő lapocskát, ami több jótékony hatása mellett köhögés és megfázás csillapítására, izom-és ízületi fájdalmak enyhítésére is kiválóan alkalmas már a legkisebbeknél is. Haspuffadós babáknál is jól alkalmazható, nyugtató, lazító.

TIPP: Rögzítsd a szükséges testfelületen a méhviasz lapot, mellkason, hason, háton! Ha jól rögzítetted a lapocskát, tartósan tartja a hőt az adott területen, ami serkenti a vérkeringést, oldja a lerakódásokat, ellazít. Köhögés, nátha esetén jól jöhet a Stadelmann kakukkfű-mirtusz balzsam, amit a méhviasz lap alá kenjünk. Haspuffadós babák esetén, mielőtt feltesszük a lapokat, a kamilla-édeskömény olajjal masszírozzuk meg a pici pocakját (óramutató járásával megegyező irányba). Lazítani, nyugtatni fogja.

Stadelmann fül-gyógypárna

Ki ne ismerné a fülek fájdalmát. Emlékszem, gyermekként meleg sót tettek a fülemhez, hogy enyhítse a fájó érzést. A mosható fülpárna, hasonlóan ehhez a régi módszerhez, nagy segítség lehet a fülfájós időszakokban. Könnyen rögzíthetünk a fülhöz olyan adalékanyagokat, mint például hagyma, gyógynövények, gyógygyapjú.

TIPP: Szeretjük használni orbáncfű levendulaolajjal vagy angyalgyökérbalzsammal is!

Stadelmann illat – gyógynövénypárna gyerekeknek

Minőségi gyapjúval töltött párnácska gyermekeinknek, ami szintén segítségünkre lehet a megfázásos időszakokban. Tehetünk a párnába gyógynövényeket, cseppenthetünk rá illóolajat, ami hatékony a megfázásos időszakban.

TIPP: Tegyél a zsákba egy kis textildarabot, amire angyalgyökérbalzsamot vagy megfázás elleni olajat teszel, és így akaszd fel a gyermeked ágya fölé!

OTTHON

Klippan nemezelt gyapjú szárítólabdák

Ügyes kis találmány a Klippantól. A nemezelt labdák úgy működnek, hogy felszívják a nedvességet a szárítógépben és ez által lerövidítik a szárítás idejét, csökkentve az energiafogyasztást. A golyókból a nedvesség szobahőmérsékleten távozik. A mosás és a szárítógépek használata óriási terhet ró a környezetünkre, de hála a kis nemezelt labdáknak, amennyire tőlünk telik, óvjuk környezetünket.

TIPP: Helyezd a golyókat a ruhákkal együtt a szárítógépbe, és állítsd be a megfelelő programot!

Klippan nemezelt szárítólabda
BABARUHÁZAT

Ugye ismerős az érzés, hogy feladtad babádra a zoknit, de mocorgással, mozgolódással pár perccel később, a fél zokni lóg a lábán. Irtó vicces tud lenni, de a századik igazgatás után már nem annyira humoros a jelenet. A második fiam születésekor kaptam ajándékba a sock ons zoknitartót. Remek találmány, ami a zoknira húzható, így a zokni a helyén marad, a babánk nem tudja lehúzni a lábáról.

TIPP: Annyira apró, hogy érdemes mosóhálóban mosni, különben nehéz megtalálni az elkóborolt párokat!

Ezek most a Mamami legkedvesebb rejtőzködő, őszi kincsei. Ha úgy érzed, nem teljes a lista, írj nekünk! Bővítsd te is tovább a Mamami – anyukák kincsestárát és ha kedvet kaptál, gyere a MamamiBolt webshopjába körbenézni és folytassuk együtt a sort! 🙂

Majamami

Kapcsolódó cikkek

A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Elfogadom Teljes adatkezelési tájékoztató ITT.