Főoldal Minden másAlkotó Készítsetek vulkánt!

Készítsetek vulkánt!

by maja

A kertben, udvaron, vagy akár az erkélyen egy nagy virágládában is el tudjátok készíteni, és ti is igazi vulkánkutatókká válhattok! Szuper móka! Mi nyáron van, hogy minden nap elkészítjük.

Hozzávalók:

  • ecet (mindegy milyen, amilyen van otthon, csak sok legyen, 1 liter simán elfogy)
  • szódabikarbóna (ebből én étkezésit szoktam, de amilyen van otthon, ha most veszel, akkor a lényeg, hogy jó sokat, mert annál tovább tart a vulkánkitörés)
  • ételfesték (én ebből mindig tartok itthon alapszíneket, folyékony legyen, ne por)
  • egy műanyag pohár
  • föld vagy kavics

Először is építsünk földből vagy kavicsból egy kis vulkánt, melynek a közepére helyezzük el az üres műanyag poharunkat. A vulkán a pohár pereméig érjen, így szépen le tud majd a „hegyen” folyni a „láva”. A műanyag pohárba kb. egyharmadáig öntsetek ecetet (nyugodtan öntheti a kisgyermek is, mert nem gond, ha több megy bele.) Tegyetek bele ételfestéket, hogy még látványosabb legyen! Mi első körben pirosat és sárgát szoktunk, úgy az igazi, aztán amikor elfogyott, akkor minden más is jöhet, ami van otthon. Külön jó, hogy tesók is tudják együtt játszani, mindenki kezébe kerül valami, amit lehet önteni. Végül szórjátok rá a szódabikarbónát és már folyik is a pezsgő lávafolyam. Amikor kezd alábbhagyni a pezsgés vagy lefolyt a láva, már szórhatjátok-önthetitek-festhetiket, a sorrend is mindegy, a végeredmény ugyanaz lesz!

Ha nektek is van hasonló kedvenc látványos játékotok, írjátok meg a mamami fórumon, hogy mi is kipróbálhassuk!

Dezső Kinga (emmama)

Kapcsolódó cikkek

A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Elfogadom Teljes adatkezelési tájékoztató ITT.