Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

Terhességi diabétesz

Összecsuk
X
 
  •    
  • Szűrő
  • Idő
  • Mutatás
Clear All
new posts

    Yilonne
    Én a helyedben megbeszélném, hogy zsömle-tej legyen. Nincs értelme ha kihányod a cukrot.

    Comment


      mamacka, a méz felnyomhatja a cukrodat, hisz magas a méznek a cukortartalma, sok CH-t van benne.
      a PP-s vércukor elvileg egy zsemlés + 2 dl-el tejes változat lenne.

      tízóraira lehet gyümölcsöt, de a gyümölcsök közül is azt, ami kevés CH-t tartalmaz. A banán, a dinnye, az aszaltgyümölcs, a szőlő magas CH tartalmú.
      banánt én akkor ettem, amikor elmentem úszni és utána megosztottunk ketten egy banánt, és így fél banánt ettem. még ennek is magas a CH tartalma.

      rakok be néhány linket, ami a szénhidrát diétához mindenképp hasznos ... ha esetleg már korábban szerepeltek, akkor bocsánat, hogy ismétlem az infót:
      http://www.macosz.hu/
      http://www.labtestonline.hu/tests/Glucose.html?lnk=3
      http://www.hazipatika.com/topics/diabetesz/denc
      http://www.fitt.info/object.fe3f2fd7...d58f9b3eb9.ivy
      http://www.wellnesscafe.hu/gi_dieta.php


      a terhességi cukorbetegségre azért érdemes odafigyelni, mert az azt jelenti, hogy hajlama van a kismamának a cukorbetegségre, ha nem figyel oda magára a későbbiekben, akkor pár éven belül előforduhat, hogy már inzulinoznia kell magát.
      életmód váltás szükséges.
      van nekem egy TubaRozétám, akivel egy napon születtünk

      Comment


        Még annyit, hogy a gyümölcs és a tej is elég gyors cukrok, és egyik étkezésnek sem szabad kizárólag gyors szénhidrátokból állnia.
        Nem tudom, h tud-e ilyet a méz, h ha nem közvetlen előtte etted, hanem az előző héten, akkor is felnyomja. Viszont ha a terhelésed csak 8,1 lett, akkor simán lehet, h a kevesebb terhelés (zsemle és tej) nem fogja felnyomni a kritikus tartományba, mert nálad még csak kialakulóban van a terhességi diab. Szóval akármi is lesz ennek az eredménye, én azért a későbbiekben, úgy heti egyszer, reggeli után 1 órával bizony mérném magamnak rendszeresen a helyedben.
        G(2006)D1(2008)D2(2010)

        Comment


          Nekem fél banán is teljesen felnyomta a cukromat, így nem ettem.

          A Margitban azt az elvet követték, hogy nem kell 7-kor reggelizni, de mindig ugyanabban az időpontban. Én későn kelő és fekvő voltam, így eltoltam az időpontokat.

          Múltkor mértem éhgyomri és reggeli utáni értéket: 5.3 és 5.4 lett )) Pedig kb. 70 Ch volt. Elégedett is vagyok magammal
          Nasz, aki Petra Pankóca 2009. február

          Comment


            mamacka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Az időt nem tudom tartani és erről is eltérőek a vélemények, hogy mindenképpen reggel hétkor legyen az első evés vagy elég ha adott rendszer van.
            Józan paraszti ésszel nem az a fontos, hogy pl. este 9 és utána pl. reggel 7 legyen percre pontosan az időpont, hanem hogy azért túl sok idő ne teljen el itt se a két étkezés között. Vagyis ha este 6-kor ettél utoljára, akkor ne várj másnap délelőtt 10-ig a kajálással. Szerintem ez lehet a lényege, és sokaknak egyszerűbb úgy betartani, ha akkor pontos időpontokhoz kötik.
            Kiskavics (2008.03.23.), aki önjáró és Kisdömper (2010.12.26.), aki hosszabb távokon még rajtunk jár, egyébként fut. 25 kreatív tipp ingyen!

            Comment


              Köszönöm a válaszokat.

              Ezért nem értem, hogy ismétlés miért nem megint cukroslötty??? no mindegy, akkor akármi is lesz nem derül ki belőle semmi???

              Ilyen műszert nem csak akkor lehet kölcsönözni ha igazolódott a dolog? Vagy, hogy működik ez a része?

              A gyors lassú dolgokkal nem vagyok tisztában, és fél banán+joghurt? a joghurt milyen cukor? gyors vagy lassú?

              Amúgy arra gondoltam, hogy ha jó is lesz az eredmény valamelyik diétát megpróbálom tartani. Bár nekem a védőnő a 8.1-es cukorra is azt mondta, hogy nem kell diéta csak ne egyek cukrot meg fehér lisztet.

              Comment


                A 10 óra is épp, hogy megvolt(nekem ezt nem mondták csak itt olvastam), sőt lehet, hogy kilenc után ittam még mézes teát!
                De előtte egy hétig rengeteget. Nekem az lenne a logikus, hogy felnyomja.

                Comment


                  Mondjuk így az ismétlés 80 g CH nem csak negyven, tudom, hogy az értékek is eszerint vannak megállapítva, de gondolom a szervezet mégiscsak másképp reagál egy nagyobb dózisra.

                  Comment


                    Hú, Mamacka, jókat kérdezel. Az biztos, hogy a sima glükóz/szacharóz tartalmú kaják tiltólista, tej, gyümölcs, gyümölcslé gyors, a joghurt, csakis a natúr (többiben van cukor), szerintem kicsit lassabb lehet, mint a sima tej, de nem emlékszem már pontosan (én inkább a gyorsabbak közé soroltam annó).

                    Kütyüt meg nem kölcsönzöl, hanem veszel, csak az inzulinosoknak jár hozzá ingyen a csík is, szóval hajrá gyógyszertár v. gyógyászati segédeszköz bolt.

                    Egyébiránt első gyerekkel az első terhelés nekem is 8,1 lett, de ez fokozatosan romlott, ahogy nőtt a méhlepény, mert eleinte reggelik után nem volt gond, később meg lett. Második babával 220g-os diétával kezdtemamikor megtudtam, h jön a baba, és azt csökkentettük, ahogy romlottak az értékeim. Itt vannak mintadiéták, h a gyors meg a lassú kb hogy kéne eloszoljon.
                    Utoljára szerkesztette Pogi; 2010.01.18., 09:52.
                    G(2006)D1(2008)D2(2010)

                    Comment


                      Nálam eddig semmi gond nem volt, ő a harmadik baba.

                      Venni nem szeretnék mert gondolom nem két fillér és nagyon nincs semmi pénzünk.

                      Comment


                        Hát, kölcsönözni nemigen lehet. Kérj akkor kölcsön vkitől, akinek van elfekvőben... pl olyantól, aki szintén terhességi diabos csak, máskor nem méreget. Egyébként nem a készülék az, ami nagyon drága (10ezer körül), ha nem a csíkok, ha sokat akarsz mérni. Egyébként szerintem hasznos minden háztartásban, tekintve, hogy a diab népbetegség. lehet vele a családtagoknak is ellenőrizni néha.
                        G(2006)D1(2008)D2(2010)

                        Comment


                          Mamacka, amikor CH diétával kezdtem ismerkedni, akkor a vásárlásnál mindig megnéztem, hogy amit veszek, arra milyen CH-t írnak. amin nem volt CH érték, azokat a termékeket kerültem. ha szánsz rá időt, és belelolvasol az "irodalomba", akkor gyorsan megérted a CH diéta lényegét.
                          szerintem is azért fontos a reggel 7-kor evés, hogy folyamatosan legyen a szervezet CH-al ellátva ... ne legyen az, hogy 12 órán keresztül semmilyen ételt nem fogyaszt, majd hirtelen egy 100 CH-s ételt magába töm, mert az nagyon megemeli a vércukrot.

                          azt vettem észre, hogy sokan keverik a szénhidrát fogalmát a zsírral (a kalóriával). nem ugyanaz a kettő.

                          az sem véletlen, hogy a diabetesz szakember a déli étkezésre adnak legtöbb CH fogyasztási lehetőséget, hisz nappal a napnak a felén a legaktívabb az ember, akkor mozog a legtöbbet, és ha több CH-t is fogyaszt a mozgással egyensúlyban tartja.

                          szerintem fontos figyelni, hogy ha esetleg több CH-t is fogyasztasz, akkor ezt mozgással tarts kontrollba ... mert mondjuk szülinapod van, és a nagyi megsütötte neked a kedvenc tortád, akkor ne sértsd meg, hogy nem eszel és magadat se tartóztasd meg ... de nagyon fontos a mértékletesség! és hogy a sütizés után egy jó nagyot sétálj, vagy biciklizz. így biztos nem emeli meg nagy mértékben a vércukorszínted az édesség, ha el is égeted egyből mozgással.
                          de ha már édesség, akkor túrósban kellene gondolkozni

                          Zentai Andrea nevére érdemes rákeresni a neten, elhivatott dietetikus szakember.
                          http://www.fitt.info/object.fe3f2fd7...d58f9b3eb9.ivy
                          Utoljára szerkesztette Timae; 2010.01.18., 13:50.
                          van nekem egy TubaRozétám, akivel egy napon születtünk

                          Comment


                            sziasztok, olvastatok már a paleo étrendről? cukorbet-tejtermékek, gluténes kaják kapcsolatáról is szó van benne.sztem érdemes belenézni-rákeresni.
                            rakosi.dora@gmail.comD, aki L, S, B, R mamája

                            Comment


                              Sziasztok! Hasznos olvasgatni Titeket! Nálam a múlt héten derült ki, hogy terhességi diabéteszem van. 7,97 volt a terhelt adat. Holnap megyek diabetológushoz, de egy hete már diétázom. Nem tudom mit csinálok rosszul, de én már másfél-két órával egy-egy kajálás után éhes vagyok.... előtte kb 2 óránként ettem. Más is így van ezzel? Próbáltam több "szabadon fogyasztható" kaját enni az étkezésekkor, de nem bírok sokat se enni... ti hogyan csináljátok?
                              Esy [/B]Zoé (2008/03/10) és Joakim(2010/04/15) anyukája

                              Comment


                                Szia!

                                Egyrészt pár hét alatt hozzászokik a szervezeted a diétához, nem leszel folyton éhes. Másrészt magamon azt figyeltem meg, hogy az éhség nagyban függött attól, mit ettem az előző étkezésre. Tészta és rizs után kopogott a szemem, mert kevés volt, amennyit lehetett enni belőle. Illetve akkor voltam/vagyok nagyon éhes, amikor kisétkezésre gyümölcsöt eszem Kolevit keksszel, a gyümölcs után sosem bírok ki három órát a következő evésig.
                                Kriszta, Laci és a fiúk
                                Értékeléseim
                                fkriszta.privi kukac gmail.com

                                Comment

                                Mamami portál footer

                                Összecsuk

                                Friss bejegyzések

                                Összecsuk

                                Cikk a mamami portálról

                                Összecsuk

                                szivárvány
                                Betöltés...
                                X