Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

HipnoSzülés

Összecsuk
X
 
  •    
  • Szűrő
  • Idő
  • Mutatás
Clear All
new posts

    HipnoSzülés

    Milyen is az ideális szülés?
    Örülnék, ha a topikban azok akik ismerik vagy esetleg alkalmazták a módszert megosztanák élményeiket, tapasztalataikat. Akik pedig még nem hallottak róla, kiindulásképp ezt a könyvet tudnám ajánlani:

    Marie F. Mongan: Szülés, ahol én irányítok!

    "A gyermek születése nem félelmetes esemény, hanem az élet legtermészetesebb csodája. Marie Mongan, a hipno-szülés módszerének megalkotója gyakorlati tanácsadójában eloszlatja a fájdalommal kapcsolatos mítoszt, amit eddig a szülés szükséges velejárójaként fogadtunk el. A könyvben bemutatott hipno-szülés program a természetes, beavatkozástól mentes szülést támogatja. A gyakorlatok – pozitív gondolkodás, relaxáció, vizualizáció, légzéstechnika és fizikai felkészülés – boldog, kényelmes terhességet eredményeznek. A megszerzett önbizalmon és hiten alapuló örömteli várakozás békés, természetes szüléssel zárul, amihez minden anyának joga van."
    Utoljára szerkesztette Mirr-murr; 2011.01.25., 10:58.
    Kata és Ármin + Timur + Miron

    #2
    A könyvvel egy (mamamis) barátnőmnek hála találkoztam, még Ármin születése előtt. Ezt nyomta azonnal a kezembe mikor megtudta, hogy babát várok. Azt fűzte hozzá, hogy azt sajnálja egyedül, hogy ő már csak a szülés után talált rá. Rengeteget adott nekem ez a könyv, sőt, gyakorlatilag mindent, amire szükségem volt a szülésre való felkészülésben. Olyannyira, hogy mást nem is olvastam el a témakörben.
    Annak ellenére, hogy nem készültem annyit mint amit a szerző ajánl, biztosra veszem, hogy a gyakorlatok segítettek a szülés egész folyamata során.
    (Elnézést, még jövök majd részletesebben is, most gyerekezek...)
    Kata és Ármin + Timur + Miron

    Comment


      #3
      Szia, nem ismerem a könyvet, de engem nagyon érdekelne! Bár nem sok időnk van már hátra, de hátha addig is vagy a későbbiekre nézve tanulhatnék belőle..várom a részleteket és köszi, hogy felhoztad a témát!Már keresem is a könyvet a neten
      Hunor2009.01.11.Boján2011. 02. 10

      Comment


        #4
        Mirr-murr,
        köszönöm, hogy nyitottál topikot!
        Nagyon-nagyon érdekel a szüléstörténeted!

        Ugyan a könyv magyar kiadása más helyesírást használ, én maradok következetesen a HipnoSzülésnél, amikor Marie Mongan módszeréről (HypnoBirthing) beszélek, és hipnoszülésnél vagy hipno-szülésnél akkor, ha nagy általánosságban utalok arra, hogy hipnózisban szülés. Mégpedig azért, mert a Mongan-módszer egy speciális, levédett módszer, ami eltér más módszerektől, amit még hipnoszülésre használnak.
        Jobb ezt nem keverni, noha a magyar kiadás fordítója és lektorai nem tartották fontosnak ezt, és így persze ez az írásmód is terjedt el.... én meg annak tartom.
        Az angol vagy az amerikai kiadás végig, valamennyi említésnél kizárólag és következetesen a HypnoBirthing® helyesírást használja - szerintem ez elég egyértelmű jelzés a könyv szerzőjétől....

        bocs, hogy ezzel kezdtem, sok más fontosabb is van, csak a topikcímről ez jutott eszembe elsőnek. mégpedig azért, mert ezerrel csinálom a hypnobirthing.hu honlapot, és persze, hogy ott is szembesültem azzal a dilemmával, hogy hogyan írom le ezt a szót.

        most viszont rohannom kell az oviba a fiamért... majd még jövök!
        Bonyolult (Bence 04.10.24.)
        HipnoSzülés a tévében

        Comment


          #5
          esetleg csinálhatunk egy közösen olvasós-kibeszélős topikot a könyvnek is, többen olvassák-olvasták már a mamamin!
          Bonyolult (Bence 04.10.24.)
          HipnoSzülés a tévében

          Comment


            #6
            dodinus,
            nagyon izgalmas a babavárás utolsó néhány hete!
            volt korábban tapasztalatod hipnózissal, vagy tanultál esetleg korábban meditálni, relaxálni, agykontrollt, stb? esetleg jógázni?
            egyik sem előfeltétel, de azért könnyebb, gyorsabb elsajátítani, ha már van egy körülbelüli tapasztalatod korábbról, arról, hogy milyen az a mélyen ellazult állapot, amit gyakorolni szükséges a hipnoszüléshez.
            Bonyolult (Bence 04.10.24.)
            HipnoSzülés a tévében

            Comment


              #7
              Az össz tapasztalatom az egésszel egy félév pszichoantropológia még az egyetemről(ott volt szó hipnózisról is), de leginkább, hogy nagyon érdekesnek tűnik. Nagy hirtelen a könyv első 20oldalát találtam meg a neten, de holnap keresek egy könyvesboltot és ha minden jól megy, beruházok!amúgy mi a könyv eredeti címe?
              Hunor2009.01.11.Boján2011. 02. 10

              Comment


                #8
                ez engem is ééérdekelne!!!!
                még danim elôtt olvastam róla pár dolgot, és a jógára, ahova jártam, ott is volt hasonló asszem, de nem mentem arra sajna.
                van magyarul könyv?!
                eszter:Simi, Dani, Milo.
                szülésfotó
                +dúla vagyok,kérdezz bátran!

                Comment


                  #9
                  van magyarul, sok helyen kapni, pl itt.

                  Angolul több kiadás volt/van, ráadásul picit eltér az amerikai és az angol. A fő különbség, h az angol kiadás (14,99 font) bábaorientáltabb, és eleve abból indul ki, hogy természetes szülés, míg az amerikai abból indul ki, h az átlagkismamának orvosa van, nem bábája, és medikalizált szülése lesz esetleg...
                  HypnoBirthing, the Mongan Method
                  HypnoBirthing, Celebration of Life
                  HypnoBirthing, The breakthrough approach to safer, easier, comfortable birthing


                  Na most fogalmam sincs, miért az lett a magyar kiadás címe, ami....
                  Bonyolult (Bence 04.10.24.)
                  HipnoSzülés a tévében

                  Comment


                    #10
                    addig is, amíg elérhető nem lesz a hypnobirthing.hu - van hypnobirthing.com angolul, és hypnobirthing.ch németül.
                    Bonyolult (Bence 04.10.24.)
                    HipnoSzülés a tévében

                    Comment


                      #11
                      Én azért vettem kezembe a Mongan könyvet, mert az elmúlt egy évben a pszichológusomnál (illetve Félixénél ) volt alkalmam megismerni, mennyire jó és erős módszer a hipnoterápia, és tudtam, hogy van olyan, hogy hipnoszülés, hát kíváncsi voltam. Bonyi, örültem, hogy láttalak az angol honlapon mint Mo-i érintett. Végül amolyan HáziHipnoSzülésem lett, abban az értelemben, hogy nem alkalmaztam a könyv konkrét technikáit, nem gyakoroltam előtte, viszont nagyon fontos szerepe volt ebben a szülésemben az elmúlt fél - 3/4 évben hipnózisban megélt élményeimnek, a szuggesztióknak (így írják), a képeknek. Hihetetlenül fontos szerepe, konkrétan a szülés beindulását - végre...- is részben ennek köszönhetem, és meggyőződésem, hogy a háborítatlanságát is.

                      Röviden: bementünk jóslókkal hogy vajon szülünk-e, de már nem engedett ki a dokim, így 3 napig arra kényszerültem, hogy a kórházi ágyon malmozva várjam, hogy beinduljon a szülés. Soha távolabb nem éreztem magam attól, hogy szülés, születés mint ott, akkor, az addigiakkal ellentétben paráztam, mindenféle rossz dolgokra gondoltam bármennyire próbáltam pozitívan hozzáállni a dolgokhoz. És szombat délután 3 körül ellazultam egy kicsit pihenésképp, elővettem a hipnózisélmények közül egyet, és kicsit elidőztem körülötte, benne, és 7-kor már 4 perces fájásokkal cuccoltunk be a szülőszobára, éjfél után 3 perccel pedig megszületett Frida. Végig sikerült megőrizni a nyugalmat, a magabiztosságot, a légzésre koncentrálni, és ezek mind az adott hipno-élményből, képből levezethető dolgok. Pont az sikerült, amit azt hittem, hogy a 3 napnyi kórházi agonizálás kinyírt, a nyugodt lélekjelenlét, ellazulás, befelé fordulás.

                      Szóval én nagyon ajánlom mindenkinek, a Mongan könyv jó, akkor is ha még sosem voltál hipnózisban, de szerintem még jobb, ha már igen, vagy elmész egy szakemberhez aki ezzel foglalkozik, és kipróbálod, miről is van szó, mi az a módosult tudatállapot, milyen megélni, milyen utána. A hipnózis szótól annyi mindenre gondol az ember, ezeket a valós vagy hamis hozzácsatolt gondolatokat jobb saját élménnyel felülírni és akkor egy nagyon erős eszköz a szülésnél annyira fontos ellazulásra és pozitív tudatosságra.
                      Félix (2007 nov) és Frida (2010 nov) mamája, a mamami adminisztrátora
                      1001fonal.hu - természetes fonalak kötéshez, horgoláshoz

                      Comment


                        #12
                        Nekem volt egy kismamám, aki ezzel a knyvvel készült fel a szülésre és végülis a vajúdás alatt minden kiesett neki, amire felkészült, ammire nagyon várt, hogy majd alkalmazzza ezt a "technikát". mondjuk ez az ő útja volt. Nehéz és nehéznek megélt szülése volt. Mondjuk ez nem a könyv hibája, de azt gondolom, hogy egy hozzáértő segítővel kell egy ilyennre elkészülni. És a szülés sokkal összetettebb lelki folyamat, ahol mindenféle farkasok sokszor előkerülnek a mélységes mélyekből, és ha azokat addigra nem szelidíti meg az anya, segítséggel vagy saját erőből, akkor azért azok tudnak nagyokat harapni a vajúdás - szülés idején is.

                        Comment


                          #13
                          Nóra, köszönöm a helyreigazítást a HipnoSzülés helyesírásával kapcsolatban. Bevallom dilemmáztam is, mikor nyitottam a topikot, hogy hogyan is írjam pontosan.
                          A könyv magyar kiadásának címe szerintem sem a legtalálóbb, nem is értettem igazán. Nekem az "irányítás" szó abszolút nem passzol valahogy a képbe.

                          A szüléstörténetemet nem írtam még le (hogy miért nem : ), de megpróbálom majd itt a topikban ebből a szemszögből megközelítve, szorosan ehhez kapcsolódó élményeimet leírni.
                          Utoljára szerkesztette Mirr-murr; 2011.01.25., 10:57.
                          Kata és Ármin + Timur + Miron

                          Comment


                            #14
                            Szerintem azért lett ilyen címe a könyvnek, mert a kiadó félt, hogy ha benne van a hipno vagy hipnózis senki nem veszi meg, így meg "populáris" címe van. Meg idétlen...
                            Félix (2007 nov) és Frida (2010 nov) mamája, a mamami adminisztrátora
                            1001fonal.hu - természetes fonalak kötéshez, horgoláshoz

                            Comment


                              #15
                              Igen, elég idétlenre sikerült. De igazad van, ha a hipnózis szó szerepelne a címben, akkor kevesebben vennék kézbe.
                              Kata és Ármin + Timur + Miron

                              Comment

                              Mamami portál footer

                              Összecsuk

                              Friss bejegyzések

                              Összecsuk

                              Cikk a mamami portálról

                              Összecsuk

                              szivárvány
                              Betöltés...
                              X