Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

Császár után szülni (VBAC)

Összecsuk
X
 
  •    
  • Szűrő
  • Idő
  • Mutatás
Clear All
new posts

    tudom, kösziigazad van...a dok amúgy annyit mondott, engedni szokta h megpróbálják nála (azt már nem tárgyaltuk h milyen paraméterekkel..majd ha oda érünk h lesz miről beszélni alaposan kifaggatom)
    csak nem jó így beszélni erről..v hogy mondjam..a másik sógornőmnek is császár vol mind a 3 fia..mert nem tágult szinte semmit, de a 2dikkal is megpróbálta..bár talán ez így még jobban motiválazért i és akkor is megmutatom h lehet császár után is szülni rendesen..
    főleg h nekem azért lett volna mert faros volt a lányka (aztán az is közbejött h kevés lett a magzatvíz fokozatosan és jott egy gyors kis magzati tachykadria..)de program lett volna..szóval nem azért lett mert nem fért ki volna v nem tágultam..ezeket még nem tudom hogy alakulnának..én ezért is reménykedem !!persze ha végig minden rendben van..
    Annás, Franciska (2009) és Hanga (2011) édesanyája, na meg a hurcik: JPMBB, gekkócskák, Neojulie, Babbinka és egy mamamis gira is

    Comment


      kovka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Előző farfekvés miatt lett császár?
      Igen, nem fordult meg a kislányom, a külső fordításról meg több orvos is lebeszélt - de annyi jó volt benne, hogy nem programcsászár lett, mert burokrepedéssel indult.

      Te hogy állsz a babafordítással?
      Morzsa - egy 5,5 éves lány, egy 4 éves és egy 1 éves kisfiú anyukája Értékeléseim
      "Elolvadt a világ, de a közepén anya ül és ott ülök az ölében én." (Zelk Z.)

      Comment


        Külső fordításról miért beszéltek le? Volt valami oka, vagy csak nem értettek egyet a módszerrel?
        A héten voltam jógán, és nagyon jó volt. Pusztán attól, hogy kihúzva maradtam, vszleg több hely lett, mert délután elkezdett fölfelé kaparászni, meg rugdalózni (mintha a levegő beszorult volna), meg följebb húzódni Kiskalimpa. Aztán visszament, még mindig úgy érzem, hogy hol faron, hol haránt van, de ez már számomra biztató volt.
        Jó a jóga, sok-sok dolgon elgondolkoztam, ez az egy alkalom is nagyon sok lelki-fizikai kaput nyitott meg bennem. (Dúla is egyben a jóga-oktató.)
        Kiskavics (2008.03.23.), aki önjáró és Kisdömper (2010.12.26.), aki hosszabb távokon még rajtunk jár, egyébként fut. 25 kreatív tipp ingyen!

        Comment


          kovka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Külső fordításról miért beszéltek le? Volt valami oka, vagy csak nem értettek egyet a módszerrel?
          A saját dokim és egy UH-specialista nőgyógyász is lebeszélt, mert szerintük a gyerek nem ok nélkül üldögél fejenállás helyett. Ha megfordítják erőszakkal, közbnen lerúghatja a lepényt, vagy magára tekerheti a köldökzsinórt. Engem akkor sikeresen elijesztettek ettől, de ma lehet, hogy tovább mennék...
          Morzsa - egy 5,5 éves lány, egy 4 éves és egy 1 éves kisfiú anyukája Értékeléseim
          "Elolvadt a világ, de a közepén anya ül és ott ülök az ölében én." (Zelk Z.)

          Comment


            A külső fordítás nekem is egy kicsit durva beavatkozásnak tűnik, azt nem is vetettük be, bár sokat gondolkodtam rajta, mert nagyon akartam, hogy megforduljon. De ennyire mégsem. Ott szegény nem tud tiltakozni és ráadásul azt mondják, hogy x %-ban vissza is fordulnak. Közben meg tényleg ki tudja, hogy gabalyodik, mit rúg le, stb.

            Nekem dr. Világhy Istvánt ajánlották. Ha mégis rászántam volna magam, biztos hozzá mentem volna, mert nagyon szimpi a hozzáállása. Telefonon beszéltem is vele, nagyon korrekt tájékoztatást adott. Nem is mentem.
            Kriszta vagyok, fiam Boldi , aki imád velem bringázni
            Dél-budai klub

            Comment


              Ja és persze az ÁNTSZ akkor őt is bezáratta, vagy mi. Mert még azon is elgondolkodtam, ha megfordul, ott kéne szülni.
              Kriszta vagyok, fiam Boldi , aki imád velem bringázni
              Dél-budai klub

              Comment


                És az nem jutott eszetekbe, hogy olyan orvost keressetek, akinél az első babát is meg lehet szülni farosan?
                (Nekem is orvost kellett volta váltanom az elsővel, vagyis inkább kórházat, de az utolsó 1,5-1 hónapban én sem tettem ezt meg....)
                Három a kislány...

                BLOGOM

                Comment


                  Én a kineziológust is ajánlom. Faros baba esetén a bennünk lévő gát kikutatásában nagyon sokat segíthet, nem egy anyát ismerek, akinek megfordult tőle a babája.
                  Vera

                  Comment


                    Jó, hogy ezt írod, Vera!! Réka is faros volt a 37. hétig, akkor jelentkeztem be kineziológushoz!
                    Három a kislány...

                    BLOGOM

                    Comment


                      egy kicsit más témába vágóan kérdeznék: vba2c esetében milyen jelentősége van annak, hogy hol vágtak?
                      nekem az első császárnál a hasam hosszában volt vágva (gyakorlatilag köldökig), alatta a méhem már talán másképp, de erre még rá akarok kérdezni a dokimnál, mintha az rémlene, hogy ott már keresztben..
                      Azért lett hosszanti vágás, mert a doki úgy tette fel a kérdést, h ha bikinivonal, akkor epidurális érzéstelenítés, ha viszont teljes altatást akarok, akkor inkább hosszában vágna, mert úgy sokkal gyorsabban ki tudja kapni az óriásbébimet (4600g), és nem kell azt rizikózni, hogy átjut az altató a babába.
                      Én amúgy is a teljes altatás felé hajlottam, és amikor kiderült, h a bikinivonalnál "ügyeskedni" kell, hosszában meg hipp-hopp kint van a gyerek, akkor a hosszanti mellett döntöttem, mit nekem bikinivonal. (a második császárt meg teljes egészben meghatározta az első, szóval uott vágtak) De most kicsit elbizonytalanodtam, hogy ez nem csak esztétikai+babakiemelős kérdés, hanem hegszétválás-rizikóemelő tényező is??
                      és még nem vagyok terhes, csak készülök

                      p.s.: a teljes altatásos császár 1998-ban volt, azóta már nem csinálják, azt mondják, több a kockázat. A 2. epidurális érzéstelenítésben ment.
                      Utoljára szerkesztette oola_2008; 2010.10.25., 18:06.
                      mostanában újra vagyok

                      Comment


                        Oola, ha ez érdekes, anyámnak is hosszanti csíkja van, mégse repedt a hege, amikor születettem. pedig jó csúnya is neki.

                        mi az hogy teljes altatás?? kontra epidurál? az epidurál teljesen más dolog! azt a gerincedbe kapod, mint a spinált. tudom, hogy van olyan, hogy felszínes altatás is, de azt kisebb beavatkozásoknál szokták csinálni. ööö szóval szerintem a dokid khm nem igazi felvilágosítást adott.
                        a hosszantival a korababákat szokták kikapni. nyilván egy ilyen nagy babát is könnyebb lehet így kivenni, de én sajnos inkább arra szavaznék, hogy a dokid kényelmes volt. neki nem számít, hogy szeretnél még simán szülni...

                        ennek ellenére én hallottam olyan dokit a sotéról, aki a hosszantival szívesebben enged vbac-ra. na mondjuk sote....

                        az epidurálnak van sok mellékhatása is, de ha már tuti a császár, akkor nem tudom mi a különbség az altatás és eközött. azért az altatással is "kap" a baba.
                        nyilván nem jó az összehasonlítás, nekem mégis csak ez van: oxy, epidurál, rohamcsászár, gyerek apgar: 9/10. hosszú vajúdás, oxy, altatás, gyerek apgar: 8/9.

                        Comment


                          Én csak azt tudom, amit nemrég olvastam az otthonszülős tervezetben, hogy hosszanti vágásnál a bábák nem vállalják otthon, bikinisnél igen (ha nem volt más műtét a méhen). Illetve így emlékszem. Ebből arra következtetek, hogy szerintük vagy nagyobb a kockázat, vagy csak súlyosabb tud lenni a dolog. Persze ez csak az én agyalásom.

                          Nekem anno azt mondta a dokim, hogy altatást csak végszükségben csinálnak (ő, meg az a konkrét kh, gondolom), mert akkor az ő szavaival élve annyira kell sietni, hogy a babának ne legyen baja az altatótól, hogy csak kitépni van idő, spinálnál pedig van lehetőség precízeben, óvatosabban dolgozni.
                          Anya az összeomlás szélén és az állatkert: dilipók, hisztibéka-királynő és sipító kissárkány
                          Ha úgy érzed, személyemnek, véleményemnek túl nagy jelentőséget tulajdonítasz, gondolkozz el, a hiba vajon melyikünk készülékében lehet.

                          Comment


                            Nekem bikinivonalam van, és altattak. Mondjuk, nálam az nem játszott, hogy a túl nagy baba nem minden vágás esetén szedhető ki könnyedén - Csabi a 960g-jával valószínűleg tetszőleges lukon kifért volna. De majd egyszer megkérdezem a dokimat, hogy hogy is van ez az ilyen-olyan irányú vágásokkal. (Akkor még nem volt ő a dokim.)
                            Anyukámnak annak idején még függőlegesen vágtak, és utána hárman bújtunk ki belőle normál úton.
                            Timi Csabi(2007.08.) Hangi(2012.08.) Kincső(2017.04.)
                            Költözés előtti kiárusítás, mindenfélék, keresd a topikjaimat https://mamami.hu/forum/images/smilies/smile.png

                            Comment


                              danann eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Nekem anno azt mondta a dokim, hogy altatást csak végszükségben csinálnak (ő, meg az a konkrét kh, gondolom), mert akkor az ő szavaival élve annyira kell sietni, hogy a babának ne legyen baja az altatótól, hogy csak kitépni van idő, spinálnál pedig van lehetőség precízeben, óvatosabban dolgozni.
                              tényleg, ez már nekem is rémlik. hogy sokkal alaposabban lemostak meg mittudomén, egész soká tették rám a maszkot, hogy a baba ne sokat kapjon az altatóból.

                              Comment


                                Dodi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                És az nem jutott eszetekbe, hogy olyan orvost keressetek, akinél az első babát is meg lehet szülni farosan?
                                (Nekem is orvost kellett volta váltanom az elsővel, vagyis inkább kórházat, de az utolsó 1,5-1 hónapban én sem tettem ezt meg....)
                                De. Gondolkodtam rajta... De közben bíztam is benne, hogy mégis csak befordul. Kb. a 39. hétben kezdtem felfogni, hogy talán mégse. És akkor már nem váltottam volna szívesen. Annyi történetet hall az ember, hogy az utolsó napon, órában, percben fordul meg a gyerek, hát én is bíztam. Ha tudtam volna a sövényemről, akkor talán ezt is másként teszem. De lehet, hogy első babával, az akkori fejemmel, izgulósan, akkor is maradok a seggemen.
                                Kiskavics (2008.03.23.), aki önjáró és Kisdömper (2010.12.26.), aki hosszabb távokon még rajtunk jár, egyébként fut. 25 kreatív tipp ingyen!

                                Comment

                                Mamami portál footer

                                Összecsuk

                                Friss bejegyzések

                                Összecsuk

                                Cikk a mamami portálról

                                Összecsuk

                                szivárvány
                                Betöltés...
                                X