Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

Tandem szopi

Összecsuk
X
 
  •    
  • Szűrő
  • Idő
  • Mutatás
Clear All
new posts

    Felhozom, mert bizonytalan vagyok magamban. Megint lesz egy picink s 3 hós terhesen még szoptatom az aktuális kicsit. Nem tudom kell-e nekem tandem, de a mostani szopizót nem tudom/akarom elválasztani. Elfelejtettem a tandem összes viszontagságát, terhét. De tudom h horror volt a harmadik születése után viszont nem tudok befejezni
    "Azé a világ, aki teleszüli"
    2012, 2014, 2016, 2019, 2022...

    Comment


      Én nem vagyok tapasztalt, nem tandemeztünk, de Neked egyik gyerek sem választotta el magát a terhesség alatt (/miatt)? Nálunk ez annyira szépen megoldotta. Ahogy fogyott a tej, egyre kevesebbet kérte, s a végén az előtej aztán teljesen kiábrándította. Titkon most is ebben reménykedem. Hogy hamar összejön a harmadik, s a fogyó tej elveszi a kicsi lelkesedését. Mert pillanatnyilag iszonyú sokat szopik, kb egész éjjel...., s kicsit mélyponton vagyok. Azt én sem tudom elképzelni, hogy lehet elválasztani egy gyereket, de ilyen tempó mellé ha jön egy újszülött, tuti meghalok. Na de, ezen még nem aggódom, egyelőre nem vagyok terhes, s ha az is leszek, még 3/4 év mire szopni kezd az új gyerek, csak néha belegondolok, és hát brrrrrrrrr. Pedig amúgy menő dolog tandemezni.
      Tanítok, zenélek, nevetek, mesélek...
      Luca, B (2015) & F (2017)

      Comment


        Lucával mikor terhes voltam Rékus még javában szopizott. Tökre felkészültem a tandemre, de aztán kb félidőben el is választotta magát. Picit megkönnyebbülés is volt, de nagyon hiányzott Rékussal való összebújás és még ugye nem volt másfél éves sem. Szóval hiába könnyebbség, de azért lelkileg engem is megviselt, meg valszeg Őt is. Bár nem tudom, hogy hogyan bírtam volna a terhesség végéig.
        Nekem egész végig volt tejem, és mikor Luca megszületett, csodálkoztak, hogy máris ennyit eszik egyszerre. Iszonyat sok tejem volt közvetlen a szülés után, nem kellett várni, hogy beinduljon.
        Nóri és a lányok: Norcsi (2012.Június) , Réka (2016.Január) , Luca (2017. Október)

        Comment


          Nekem egyik gyerekem se választotta el magát. A másodikat én választottam el úgy 3-4 hós terhesen, de visszaszokott pár hónap múlva, és hibátlanul szopott még úgy másfél évet
          így én nem számítok ilyenre h. a gyerek elválasztja magát.

          Én mikor a második született örültem h. ketten szopiznak, mert annyi tejem volt h. feszülő ciciből lefejtem 3 decit, és attól csak megkönnyebbültem valamennyire. A tej ment a lefolyóba, én meg szoptatni. Simán lett volna még egy gyereknek tejem.
          "Azé a világ, aki teleszüli"
          2012, 2014, 2016, 2019, 2022...

          Comment


            Ági - először is boldog babavárást kívánok! Nálunk sem választotta el magát egyik sem eddig várandósság miatt, de most már annyira nehéznek/terhesnek éreztem az egészet, h végülis elválasztottam M-t. S korábban több helyen (itt mamamin is) olvastam, h ha majd tényleg-tényleg elege lesz az ember lányának, akkor biztosan el tudja választani.. nem hittem el. most pedig már én is ezt mondom. Nagyon feszült voltam miatta, zavart, h szopizik, de alig jön vmi, s mivel már 3x végigcsináltam, nem voltak ábrándjaim, h majd idővel jobb/könnyebb lesz. S elveim, korábbi hitem ellenére ill azok formálódásával alakult úgy, h az első gyermek 4, a második 3 (ez 3 év tandem volt), a harmadik 2,5 évig (ebből 1 év tandem) és a negyedik kb 1 és 3/4 évig szopizott. Pár hét múlva majd meglátjuk, de nem hiszem, hogy szülés után M visszaszokna, szóval erősen úgy érzem, hogy egy gyermeket fogok szoptatni... hirtelenjében ennyi a tapasztalataim összegzése
            erzsi - és J herceg (2011.aug.25.) és K hercegnő (2012.nov.2. VBAC baba) és P herceg (2015.márc.19. osz-2VBAC) és M hercegnő (2016.júl.28. 3VBAC)

            Comment


              Erzsi, gratulálok én is bennem is ez dolgozik egyre inkább h. elválasztom... Mert emlékszem mekkora teher volt úgy a tandem h. már volt egy nem szopizó gyerek. Zavar az a lelki leszívás is ami benne van. Meg fizikailag is sokkal kevesebb az erőm tőle. Simán egyet szoptatva is tuti biztosan, de kettővel..

              Nálam a szoptatás 3és fél, aztán 4 év. Ööö... Kb. ugyanannyi tandem szopival, csak egy majdnem 2 évest újszülöttel szoptatni másabb volt mint egy több mint egy 2.5 évest, aki beszél, szobatiszta stb. Szóval valahogy telik be a pohár. A 2 éves szülinapot még megvárom, valahogy kibírom. Az majdnem 1 hónap, nem tudom azután lehúzom-e a rolót.
              "Azé a világ, aki teleszüli"
              2012, 2014, 2016, 2019, 2022...

              Comment


                Azta! Én féltem, hogy le kell majd választanom bármelyiket is. A nagyobb pontban 1 1/2 éves korában hagyta abba, pedig volt még tejem, és igazából nem kevés. Tyűűű az hogy megviselt. elkezdtem fejni, hogy biztosan csak szopisztrájk, próbálgattam cicire tenni, de befejezte. Az nagyon rosszul esett. A középsővel meg csak azért volt könnyebb ezt elviselni, mert ott volt a pocakomban a kicsi. De azért az is földhöz vágott akkor. azért én szeretném, ha legalább az egyik min.2 éves koráig szopizik. Egy 1 1/2 éves gyerek még olyan baba
                Nóri és a lányok: Norcsi (2012.Június) , Réka (2016.Január) , Luca (2017. Október)

                Comment


                  hát igen, egész más kis avagy nagyobb gyerekeket (tandem)szoptatni, pláne éveken át. a hármas tandem alatt ugye (kezdetben) 3,5 éves, közel 2,5 éves és újszülött volt, aztán legutóbb 16 hónap különbség volt köztük.. Egy másfél éves gyerek még annyira baba... biztosan, bár nekem addig, amíg nem jön mellé egy újszülött. emlékszem, mikor szülés után megláttam a 16 hónaposomat, s azt hittem, hogy a pár óra alatt vmi óriásítóbogyót vett be, hatalmasnak tűnt, testileg-lelkileg ) Az első tandemesek évek alatt simán szoptattam kettőt egyszerre (a hármasnál is bármelyik kettőt szoptattam egyszerre), aztán mikor a 3. és 4. gyermeket szoptattam, akkor őket egyszerre nem szoptattam szerintem max 1-2x.
                  erzsi - és J herceg (2011.aug.25.) és K hercegnő (2012.nov.2. VBAC baba) és P herceg (2015.márc.19. osz-2VBAC) és M hercegnő (2016.júl.28. 3VBAC)

                  Comment


                    A középsőm egyébként gyakran odabújik hozzám, mikor a kicsit szopiztatom. Ő szopizza az úját és közben vagy engem, vagy a kistesót simizi.
                    Nóri és a lányok: Norcsi (2012.Június) , Réka (2016.Január) , Luca (2017. Október)

                    Comment


                      Nóri, most amit írtál h. téged megviselt az elválasztás. Engem is most még megviselne, hiába idegesít h. kel éjjel szopizni, és fáj a mellbimbóm szopikor... Nem tudom elválasztani. A nagyokat már idegesítően szopizó korukban választottam el, de a kicsinél még ez nincs meg. Hogy annyira idegesítsen h. feladom.
                      "Azé a világ, aki teleszüli"
                      2012, 2014, 2016, 2019, 2022...

                      Comment


                        Hozzáteszem, hogy a nagynál eleinte nagyon megküzdöttünk, hogy működjön a szopi. és utána olyan szépen alakult minden. És egyszerűen még nem foglalkoztatott az elválasztás. egyszerűen nem került reflektor fénybe ez a téma. Derült égből villámcsapás volt amikor egyszer csak abbahagyta. Iszonyat hiányzott. Olyan érzés volt, mintha akkor vágták volna el a köldökzsinórt, vagy nem is tudom, hogy mihez hasonlítsam ezt az érzést. Még pár hónappal később is próbálkoztam újra cicre rakni, még bőven utána is volt tejem, de fura módon nem gyulladt be a mellem. Innen kértem segítséget, de a legtöbben azt mondták, hogy örüljek neki, meg, hogy szép így is az a másfél év. Kicsit elvesztettem akkor, legalábbis olyan volt az érzés. Még most is összeszorul a torkom....
                        A középsőmmel meg fel voltam készülve a tandemre. fogalmam sincs, hogy mi történhetett, miért hagyta abba. Valaki azt mondja, hogy megváltozik a tej íze ilyenkor. Nekem is fájt a szopiztatás, vagyis inkább picit kellemetlen volt, de örömmel adtam neki és amúgy meg nem változtattam semmin sem. azért másodszorra átélni ugyan azt egészen más.
                        Nóri és a lányok: Norcsi (2012.Június) , Réka (2016.Január) , Luca (2017. Október)

                        Comment


                          Felhozom és unom is jelenleg a negyedik tandem páros fogyaszt. A nagyobb három és féléves a pici meg még friss mindjárt 4 hónapos csibe. Kettő nagyigényű, érzékeny gyermek. és az eddigi tapasztalatomra rácáfolt a mostani páros, a nagy bàr sokat szopizott nem kerekedett ki, csak hosszra nőtt, bàr ez bőven elég volt egy ruhaméretnek
                          "Azé a világ, aki teleszüli"
                          2012, 2014, 2016, 2019, 2022...

                          Comment

                          Mamami portál footer

                          Összecsuk

                          Friss bejegyzések

                          Összecsuk

                          Cikk a mamami portálról

                          Összecsuk

                          szivárvány
                          Betöltés...
                          X