Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

Paleo receptek

Összecsuk
X
 
  •    
  • Szűrő
  • Idő
  • Mutatás
Clear All
new posts

    Hát az első patakis sütésem nem sikertörténet. A csicsóka fincsi lett, de a hús rágós maradt.
    Szilvi - N. (2012. jan.) és Á. (2015. ápr.)

    ht

    Comment


      ja igen, azt nem írtam (nem is jutott eszembe csak most hogy mondod), hoyg a pataki tállal több időt kell számolni sütési időnek, kb fél-egy órát, szerintem azért, mert lassabban melegszik át a tál és később kezd benne sülni az étel.

      Eszter
      B1 (2004) és B2 (2007)


      Új termékek érkeztek! http://dejavuvilag.hu/
      Facebook, naponta frissül: https://www.facebook.com/dejavuvilag
      Mamami topik: http://www.mamami.hu/forum/showthrea...t=deja+vil%E1g[/SIZE]

      Comment


        ikra eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        ja igen, azt nem írtam (nem is jutott eszembe csak most hogy mondod), hoyg a pataki tállal több időt kell számolni sütési időnek, kb fél-egy órát, szerintem azért, mert lassabban melegszik át a tál és később kezd benne sülni az étel.
        Még ki kell tapasztalnom. 2.5 óra kevés volt.
        Szilvi - N. (2012. jan.) és Á. (2015. ápr.)

        ht

        Comment


          igen, sajnos kb ennyi az alaphang. a hústól függően eltér. de ennél már nem sokkal több ám, kóstolni, szurkálni kell a legkeményebb összetevőt.

          Eszter
          B1 (2004) és B2 (2007)


          Új termékek érkeztek! http://dejavuvilag.hu/
          Facebook, naponta frissül: https://www.facebook.com/dejavuvilag
          Mamami topik: http://www.mamami.hu/forum/showthrea...t=deja+vil%E1g[/SIZE]

          Comment


            zephyrus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Era, van, aki szerint az, van, aki szerint nem az. Az biztos, hogy nagy a szénhidráttartalma, meg keményítő is van benne sok, de a hasznos tápanyagtartalma sem hanyagolandó. A paleo topikban is sokat lamentáltunk ezen. Nézd csak itt:

            http://mamami.hu/forum/showpost.php?...postcount=1280

            meg innen kezdve is sokat rágódtunk rajta, meg a csicsókán is, ami jó prebiotikus nem mellesleg:

            http://mamami.hu/forum/showthread.ph...gonya&page=262

            A csicsókát is meg az édesburgonyát is nagyon rövid ideig érdemes szerintem sütni, mert elázik könnyen. Külön szoktam. Nem tudom viszont, hogy viselkedik a patakiban ... lehet attól is függ, mennyi levet ereszt a hús.
            ű


            Köszönöm!
            Erika
            CsodaHunor (2011.05.24) a karpathosi anyukája

            Comment


              poszáta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Még ki kell tapasztalnom. 2.5 óra kevés volt.
              Poszáta, nem belekotty, de én éjszakára nyakig vízbe állítom az edényt fedelestül és akkor szaunáznak is a húsok. Egy jó nagy felsál mondjuk így is bő 3 óra a lassú felmelegítéssel és a max. 160 fokon.

              Comment


                hát az alap, hogy a pataki tálat beáztatod, zephyrus
                egyébként én simán felrakom 200-220ra is a tállal a sütőt, de mindig hidegen teszem bele, és fokozatosan melegítem.

                Eszter
                B1 (2004) és B2 (2007)


                Új termékek érkeztek! http://dejavuvilag.hu/
                Facebook, naponta frissül: https://www.facebook.com/dejavuvilag
                Mamami topik: http://www.mamami.hu/forum/showthrea...t=deja+vil%E1g[/SIZE]

                Comment


                  ikra eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  hát az alap, hogy a pataki tálat beáztatod, zephyrus
                  egyébként én simán felrakom 200-220ra is a tállal a sütőt, de mindig hidegen teszem bele, és fokozatosan melegítem.
                  jaj bakker, én meg azt hittem, amikor a nagyeszom adott a sajátjából és ellátott ezzel az instrukcióval, hogy ez valami családi hagyomány, he-he-he ... na ezt el is mondom neki

                  Comment


                    ez jóóóó, végülis hagyomány, de több családé

                    van néhány alapszabály: mindig be kell áztatni (én kb fél órát szoktam, nem többet), hideg sütőbe kell tenni és úgy melegíteni. nem lehet mosogatószerrel áztatni, csak tiszta vízzel, és utána kell mosogatószerrel mosni (beleszívódhat a mosogatószer a pórusaiba egyébként).

                    Eszter
                    B1 (2004) és B2 (2007)


                    Új termékek érkeztek! http://dejavuvilag.hu/
                    Facebook, naponta frissül: https://www.facebook.com/dejavuvilag
                    Mamami topik: http://www.mamami.hu/forum/showthrea...t=deja+vil%E1g[/SIZE]

                    Comment


                      zephyrus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Poszáta, nem belekotty, de én éjszakára nyakig vízbe állítom az edényt fedelestül és akkor szaunáznak is a húsok. Egy jó nagy felsál mondjuk így is bő 3 óra a lassú felmelegítéssel és a max. 160 fokon.
                      ikra eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      hát az alap, hogy a pataki tálat beáztatod, zephyrus
                      egyébként én simán felrakom 200-220ra is a tállal a sütőt, de mindig hidegen teszem bele, és fokozatosan melegítem.
                      Én csak fél óráig áztattam, ahogy Eszter is írja. Lehet, hogy kipróbálom, hogy hosszabban áztatom. Mondjuk ez egy vadiúj tál, szóval lehet, hogy nem is árt neki eleinte a hosszabb áztatás.
                      Szilvi - N. (2012. jan.) és Á. (2015. ápr.)

                      ht

                      Comment


                        Bocs, ha valakit ismételek, de nem tudom most végigolvasni a topicot !
                        A héten egyik nap sült káposzta volt kolbászos rántottával, előtte zeller krémleves.
                        Réka 4 ajándék anyukája
                        "Csak átutazó vagyok a Földön, célom a Végtelen."

                        Comment


                          poszáta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Én csak fél óráig áztattam, ahogy Eszter is írja. Lehet, hogy kipróbálom, hogy hosszabban áztatom. Mondjuk ez egy vadiúj tál, szóval lehet, hogy nem is árt neki eleinte a hosszabb áztatás.
                          szerintem addig kell áztatni, amíg már nem szív fel új vizet (ha már nem buborékozik vagy halkan szuszog). új tálnál lehet hogy tényleg több kell, de mondjuk a sütési idő hosszát nem befolyásolja, tehát biztosan nem a fél óra áztatás volt a gond, egyszerűen ez eddig tart. viszont nagyon finom lesz .
                          (ja és én a végén le is szoktam venni a fedelét, ha van hozzá még türelmem, mivel elég sok levet ereszt a tál belsejébe a főzés közben)

                          Eszter
                          B1 (2004) és B2 (2007)


                          Új termékek érkeztek! http://dejavuvilag.hu/
                          Facebook, naponta frissül: https://www.facebook.com/dejavuvilag
                          Mamami topik: http://www.mamami.hu/forum/showthrea...t=deja+vil%E1g[/SIZE]

                          Comment


                            Majd hétvégeken kísérletezek vele, akkor több idő van rá.
                            Szilvi - N. (2012. jan.) és Á. (2015. ápr.)

                            ht

                            Comment


                              Sziasztok! Tojásmentes paleo kenyér receptet keresek, tudnátok nekem segíteni. A tojásfehérjét nem bírja mindkét gyerek, és olyat szeretnék, amit mindketten ehetnek. A sárgájával nincs bajuk. Köszi!
                              Évi

                              Comment


                                Sziasztok!

                                Tudnátok nekem segíteni?Gluténmentes muffin receptet keresek, ami bevált nektek!Van itthon gesztenye és kókuszlisztem abból is szívesen csinálnék ha találnék receptet hozzá! Esetleg tojásmentes is lehet az még jobb!
                                Köszönöm szépen!
                                Ági
                                Bálint 2007.március 17. ,Barnus 2010.december 21. és Gréti baba 2013. január 27. anyukája

                                Comment

                                Mamami portál footer

                                Összecsuk

                                Friss bejegyzések

                                Összecsuk

                                Cikk a mamami portálról

                                Összecsuk

                                szivárvány
                                Betöltés...
                                X