Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

Simplify - avagy hogyan éljünk egyszerűbben és ne legyünk "nagyfogyasztók"

Összecsuk
X
 
  •    
  • Szűrő
  • Idő
  • Mutatás
Clear All
new posts

    A költözést mi úgy csináltuk (2 hónapja), hogy csak az kerülhetett át, aminek volt kijelölt helye. Semmi olyan, ami "majd jó lesz valamire, majd megjavítjuk stb. Egy csomó dolgot kiszórtunk, elajándékoztunk stb. Ruhából is jó sok ment, pedig lettek új szekrényeink, amik most szinte csak félig vannak tele, de amit nem vettünk fel x évig, annak mennie kellett. Nálam főleg olyanok, amikre azt mondtam, hogy majd belefogyok. Persze ettől még dolgozom a fogyáson, d eközben azok már nem is divatosak, beszéltem meg magammal. Majd jönnek mások, amik ráadásul már az új énemhez is illeni fognak.

    Most kari előtt mindenkinek szóltam, hogy a új házhoz ne adjanak semmilyen "csetreszt". Ha díszíteni akarom, majd én veszek olyat, ami tetszik. A 100. felesleges háztartási dologra sincs szükség.

    Így most irtó hamar rendet tudunk tenni az új házban, 3 percen belül bármikor látogathatóak vagyunk, mert mindennek van helye, és általában oda is tesszük

    és maradt jó sok itt tanult simplify módszer, amiért hálás vagyok
    Eszter - 3 fiú (19, 11 és 5 évesek) anyukája Blogom a háztartásról és egyéb kihívásokról
    Kaja kihívás összesítő

    Comment


      jól hangzik
      Nálunk is lesz átmenet, nem sürget senki. Remélem a kész házba tudunk majd pakolni és csak azt, ami tényleg szükséges és használjuk.
      Babett és a fiúk- Laci, Zétény 09/07 és Dávid 13/06

      Comment


        stee eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Így most irtó hamar rendet tudunk tenni az új házban, 3 percen belül bármikor látogathatóak vagyunk, mert mindennek van helye, és általában oda is tesszük
        Ott a lényeg!

        Mi most így karácsony után egy kicsit lehet, hogy keresgetni fogjuk a dolgok helyét
        Kicsit bosszús lettem az ünnep végére a "komplett nagy" családra, bár valahol számítottam rá, hogy hiába szólunk, hogy nem kell sok kis bizbasz, azért csak lett jópár. Főleg a gyereknek, szegényen láttam is, hogy az utolsó kanyarban (utolsó meglátogatott családtagoknál) besokallt ő is. Bár nagyon kultúráltan tette, szerintem csak én vettem észre (meg talán a férj), annyi történt, hogy gyorsan kibontotta az ajándékot, vetett rá egyetlen pillantást, aztán ment is azonnal a dolgára: csodálni a karácsonyfát. Szóval már nem okozott neki örömet egy újabb izé, pedig olyasmit kapott, amivel - amúgy - szívesen játszik.
        Aztán hazaérve - ciki vagy nem ciki - férjjel fogtuk, és a csomagtartóban hazahozott játékmennyiség kb. felét félre is tettük észrevétlenül. Jók lesznek majd később, ha "lecseng" ez az időszak. Főleg, hogy sok esetben több majdnem-egyformát sikerült kapni: lett kb. három kiskonyhai tányérszett, na de a gyerek nem fog egyszerre annyivel játszani Viszont fogyóeszközök: eltörnek-repednek, stb. utánpótlásra mindig szükség lesz Ugyanígy jártunk a kifestőkkel pl. - bár azok főleg utánpótlás-igényesek, hiszen egy kép csak egyszer festhető ki de akkor is frusztráló, ha itt állnak egy halomban.
        Addig is raktározunk a pincében, eltesszük őket ünnepmentes időkre
        https://mamami.hu/forum/images/smilies/18.gif(2012. 03. )

        Comment


          A felnőtt ajándékok viszont nagyon jól "jöttek" össze, kaptunk finom teákat, téli időszakban apránként elfogyasztható kis nasikat (icipici mézesdió üvegek pl.), minőségi natúr szappant, szóval csupa olyasmit, amit tényleg jó szívvel el fogunk használni, és nem a felesleges porfogók tárát gyarapítják.

          Beszéltük is, hogy mekkora különbség van felnőtt-gyerek fronton. Valószínűleg azért, mert mi "nagy vén ló" felnőttek csak azoktól a közeli rokonoktól/barátoktól kapunk ajándékot ilyenkor, akik tényleg jól ismernek, így tudják is, hogy minek örülünk. De a gyerek az mááás ott valahogy kényszert érez minden távolabbi ismerős is, hogy "valamit" adjon. És ezt nyilván jó szívvel teszi - hisz adni akar -, ezért, figyelemmel a szándékra, mi is igyekeztünk felvenni a legszebb modorunk, és szépen megköszönni.

          Olyan szerencsére nem volt, hogy azonnalosan el kellett volna kobozni bármit is a gyerektől, mert veszélyes. - Tavaly sikerült ilyen ajándékot is kapni: csörgőt(!) a másfél éves (!) gyereknek. Kezébe vette, megrázta, és a filléres vacak műanyag abban a pillanatban esett szét sok kicsi éles darabra
          https://mamami.hu/forum/images/smilies/18.gif(2012. 03. )

          Comment


            a gyerekek ajándékát mi is egyből megvámoljuk, félretesszük (az utolsó daraboknál már ők is unják az esetleges felesleges dolgokat), aztán vagy megkapják, ha olyan, amit szívesen adok nekik vagy megy adományba. Nekem főleg anyukám ilyen karácsonykor, sok-sok ajándék legyen a fa alatt, akár filléresek, feleslegesek és rossz minőségűek, őt ez nem zavarja, csak sok csomag legyen.

            anyósék ellenben mindig ruhaneműt vesznek, amiből így is rengeteg van (pl 10. sapka-kesztű kombó vag alsónadrág, zokni!!! és nem csórók vagy ilyesmi, tök jómódúak....nem értem...). Egy 3 éves gyerek hogyan tud ilyet értékelni?? Szerencsére vettünk a nevében lego duplot is neki, hogy legyen azért némi öröme ott is
            Eszter - 3 fiú (19, 11 és 5 évesek) anyukája Blogom a háztartásról és egyéb kihívásokról
            Kaja kihívás összesítő

            Comment


              tranita71 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Na nálunk a ruha hegyek csak nőttön nőnek, mert persze nagyon sok kedves jó barát van, akik olyan ruhamennyiséggel látnak el, hogy már nem tudom mit hová tettem, Janka 2 és fél de már az iskolás kori kollekciója hiánytalanul össze van állítva Ez persze nem panasz tök jó, csak ennyi mindent, ennyi embernél nem tudok észben tartani
              Pár szopis felsőtől megszabadítunk szívesen.
              Szilva


              Kornél (9) Bolda (7) Rozga (4) Kolos (1)
              Hurcibaba Klub (8)

              Comment


                A kőlevesesből folytatom:

                Nálunk is iszonyúan sok volt a játék és apró, mindenféle, valamire majd jó lesz cucc.

                Tavaly, mikor átköltöztünk egy ideig tök jó volt, mert azt hittem végre vége a rendetlenségnek, igen ám, de eladtuk a házat és ki kellett üríteni a padlást.. az meg tele volt cuccal, amit már el is felejtettem, hogy ott is hagytunk. Rengeteg játék is. Gyorsan egyesével hordtam át a dobozokat és szelektáltam. Kb. mint abban a lifenetworkos sorozatban, amit az a szemüveges manus csinál, nem tudom ismeritek-e, gyűjtögetőknek segít, de nem azoknak a nagyon koszosoknak, hanem akik felhalmozzák a cuccot, de még nem olyan rossz a helyzet. Nagy ritkán elcsípem és akkor mindig megnézem, mert nagyon jó löketet ad arra, hogy ne gyűjtögessek. Meg az is elgondolkodtatott, hogy tavaly 3 nagyszülő is meghalt és nagyon sok dolog maradt utánuk, ami az örökösöknek nem kell. Nem akarok olyan tárgyakat felhalmozni és azokra költeni, amit utána a gyerekeim majd kidobnak...Ez nagyon megváltoztatta a hozzáállásomat, mert én sem tudtam semmi olyat kidobni, amihez érzelmi kötődésem volt, még a kamaszkoromból is maradtak dolgok. pl olyan mozijegy, amiről már azt se tudom, hogy kivel voltam....

                Most őszre is maradt pár doboz, meg 1-2 szekrény, ahová a majd eldöntöm mi lesz a sorsa dolgok, meg az apróságok kerültek+ még mindig sok játék. Azt is azzal a módszerrel csináltam. Egy helyre pakoltam vagy egy polc/szekrény vagy egy doboz tartalmát. Villámgyorsan 2 halomba válogattam: kell - nem kell. Amin már gondolkodnom kellett, az nem kell. Aztán ami kell, annak egyesével megkerestem a helyét. A gyors döntés sokat segített, hogy ne ragadjak le 1-1 tárgy érzelmi töltésén.

                Aztán jött a helyére tevés, pl. 1 kis darab legó, irány a legósdoboz. Egy társasjáték bábu vagy pénz, irány az a társasjáték. Addig nem tettem le a kezemből, amíg a helyére nem került. Az egész max. fél óra, tempósan dolgoztam, nem elmélázva.

                Aztán jöttek a gyerekek: két halom a játékokból is, kell nekik vagy nem. De feltétel volt, hogy egy részüktől mindenképpen meg kell válniuk. Volt, aminek örültek, hogy újra látják, de sok játéktól önként megváltak, nem is gondoltam volna, hogy ennyire könnyedén fog menni.

                Mindennek lett helye, vannak az ágy alatt tartható tárolók, ike@ban is lehet kapni, fedeles, van kereke, ágyneműtartónak is használják, ilyenből van pár, aztán vannak azok az összecsukható színes, műanyag négyszögletes "kosarak", amit a kocsiban szoktak tartani bevásárláshoz, abból is van pár, abba csak úgy beledobálják a játékokat, aminek nincs tárolója, pillanatok alatt rendet lehet csinálni így, és van, aminek van helye (könyvek, kirakók, színesek, filcek, legók) Vettünk még olcsón a jy.sk.ben színes kosarakat akciósan, ezekbe is sok mindent lehet tenni, amit nem akarunk állandóan kiválogatni és szépen mutatnak a polcon. Plüssöknek meg fúrtunk fel egy polcot a falra, azon csücsülnek. Ja és van egy olyan lelógó,színes, lyukacsos anyagból készült több szintes tárolónk a gyerekszobába, az is sok apróságot el tud nyelni.

                De a lényeg az, hogy mindenki részt vesz az elpakolásban. Az oviban is szón nélkül megcsinálja a legkisebb, a mi otthonunk miért ér kevesebbet ennél? Az együttélés része, nincs kényszerítés meg kiabálás, de van retorzió, ha nem csinálják meg többszöri szépen kérésre. Akkor ha nem vesznek részt a család működtetésében, akkor az "élvezetekből" sem jut. Mindezt balhé nélkül, nem megyünk bele játszmákba, meg idegeskedésbe. Igazából tudják ezt és felmérik a következményeket, és ha megteszik a maguk kis dolgát, ami nem sok és hamar megvan, akkor minden tök jól működik, jó a hangulat és sok jó vár rájuk

                Az nem működik, hogy anya egyedül próbáljon meg rendet tartani, mindenki más (mondjuk adott esetben apa is) meg kreálja a káoszt....

                Nálunk még van 1-2 hely, ahol szelektálni kell, de már nagyon jól állunk és ennek nagyon örülök. Szinte bármikor bejöhet hozzánk bárki és a konyhán kívül (ott nem mindig van egyből rend kajálás után és sokszor az esti mosogatás másnapra marad) le is ültethetem szinte bármelyik szobában (hálószobában azért nem )

                Szerintem megéri rászánni az időt a szortírozásra, lomtalanításra, de csakis ha gyorsan csinálja az ember, hatékonyan, és ha meg tud válni olyan dolgoktól, amit évekig nem is használt pl. Sokkal hamarabb lehet utána takarítani, rendet tenni. Az egyszerűbb élet (topik címe pl) tényleg egyszerűbb
                Eszter - 3 fiú (19, 11 és 5 évesek) anyukája Blogom a háztartásról és egyéb kihívásokról
                Kaja kihívás összesítő

                Comment


                  Eszter ügyes vagy! Amúgy szerintem ez kicsit adottság kérdése is, mert valaki szeret szelektálni, rakosgatni ide-oda (pl. én), van aki nem (pl. férjem ). Ellenben ő imád mosogatógépet ki-be pakolni, felmosni, sepregetni, amiket én annyira nem.

                  Ami most nálunk nagyon bejött, hogy a gyerekek akkor kaphatnak újat, ha egyet kiszelektálnak. Persze nem mindig megy a cucc a piactérre, csak a padlásra, de ha megint elővesszük, akkor van nagy öröm.

                  A gond most éppen az, hogy vannak ezek a jó kis színes/szagos katalógusok és mindig valami újat akarnak belőle. Persze nem nagyon kapják meg, de a szívem szakad meg, amikor kérik, szépen, kedvesen, hogy majd a Jézuska (ettől a hideg kiráz, anyukám vezette be, gyerekként nem zavart, de most nagyon amikor a gyerekem szájából hallom). Szóval ezt hogyan lehet leszerelni?
                  Enikő egy férjjel és négy törpével
                  ClauWi hordozási tanácsadó Értékeléseim
                  Vega hét menü
                  Kihívás (okt.1-14)

                  Comment


                    enikovisky eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Eszter ügyes vagy! Amúgy szerintem ez kicsit adottság kérdése is, mert valaki szeret szelektálni, rakosgatni ide-oda (pl. én), van aki nem (pl. férjem ). Ellenben ő imád mosogatógépet ki-be pakolni, felmosni, sepregetni, amiket én annyira nem.
                    mi is ilyenek vagyunk férjjel, tök jól fel tudjuk így osztani a feladatokat

                    enikovisky eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Ami most nálunk nagyon bejött, hogy a gyerekek akkor kaphatnak újat, ha egyet kiszelektálnak. Persze nem mindig megy a cucc a piactérre, csak a padlásra, de ha megint elővesszük, akkor van nagy öröm.
                    ez is nagyon jó trükk!

                    enikovisky eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    A gond most éppen az, hogy vannak ezek a jó kis színes/szagos katalógusok és mindig valami újat akarnak belőle. Persze nem nagyon kapják meg, de a szívem szakad meg, amikor kérik, szépen, kedvesen, hogy majd a Jézuska (ettől a hideg kiráz, anyukám vezette be, gyerekként nem zavart, de most nagyon amikor a gyerekem szájából hallom). Szóval ezt hogyan lehet leszerelni?
                    ismerős. Nálunk ez jött be:
                    meg kell dolgozniuk az ilyen katalógusbeli dolgokért, még a legkisebbnek is. vannak extra feladatok, amiért pénzt kap (a kicsi még csak "netbankba", azaz felírom, hogy hol jár). Aztán később, mikor gyűlik a pénz, eldönti, hogy mire költi, arra, amit annnnnnnyira szeretett volna abból a katalógusból _akkor_ vagy másra. Mikor rájönnek, hogy mennyi munkába kerül 1-1 ilyen áhított (de sokszor felesleges) játék/tárgy, általában már nem is lesz olyan hőn áhított egy idő múlva. Mert jön a következő "lelkesedés"... Persze amiről tudjuk, hogy tényleg nagyon szeretné, meg van is értelme, azt hozhat a "Jézuska". De mindent nem lehet "csak úgy", meló nélkül megkapni, ezt meg kell tanulniuk
                    Eszter - 3 fiú (19, 11 és 5 évesek) anyukája Blogom a háztartásról és egyéb kihívásokról
                    Kaja kihívás összesítő

                    Comment


                      stee eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      mi is ilyenek vagyunk férjjel, tök jól fel tudjuk így osztani a feladatokat

                      ez is nagyon jó trükk!

                      ismerős. Nálunk ez jött be:
                      meg kell dolgozniuk az ilyen katalógusbeli dolgokért, még a legkisebbnek is. vannak extra feladatok, amiért pénzt kap (a kicsi még csak "netbankba", azaz felírom, hogy hol jár). Aztán később, mikor gyűlik a pénz, eldönti, hogy mire költi, arra, amit annnnnnnyira szeretett volna abból a katalógusból _akkor_ vagy másra. Mikor rájönnek, hogy mennyi munkába kerül 1-1 ilyen áhított (de sokszor felesleges) játék/tárgy, általában már nem is lesz olyan hőn áhított egy idő múlva. Mert jön a következő "lelkesedés"... Persze amiről tudjuk, hogy tényleg nagyon szeretné, meg van is értelme, azt hozhat a "Jézuska". De mindent nem lehet "csak úgy", meló nélkül megkapni, ezt meg kell tanulniuk
                      Írnál erről részletesebben. Pl milyen munkáért milyen "fizetés" jár nálatok? Hogy veszed rá a kisebb gyerekeket, hogy pakolják el maguk után a játékokat?
                      http://egeszseges-eletmodszerek.hu/

                      Comment


                        Dönci eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Írnál erről részletesebben. Pl milyen munkáért milyen "fizetés" jár nálatok?
                        Vannak házimunkák, amik alap feladatok nálunk, pl. a nagy pakolja el az elmosogatott edényeket, a középső az evőeszközöket, elviszik a szelektív kukát, boltba járnak (10 éves is. A kicsi alig várja, hogy egyedül mehessen ő is, majd 6 évesen)

                        Plusz házimunkáért jár pénz pl.:
                        mosás-teregetés, már a 10 évesem is tud régebb óta mosni, hogy hogyan válogassa szét a ruhákat színek szerint, hogyan állítsa be a mosógépet, mennyi mosószóda kell hozzá, mennyi ecet + a teregetés - ezért 100 ft a fizetség, kivéve ha a nagynak pl már nincs zoknija és elfelejtett szólni, ezért külön kell egy zoknimosást indítania -ez az ő dolga akkor fizetség nélkül

                        mosószóda törés: évekkel ezelőtt vettem egy 25 kg-s mosószódát, mostanra tömb lett belőle, ebből törnek és porrá zúznak, már a kicsi is tudja csinálni (4 éves) - 1 nagy adag készítése (kb fél óra meló) 80 Ft

                        Diótörés: egy nagy adag törése 100 Ft

                        Padlótakarítás: mikroszálas padlótisztítóval (mint egy partvis) mindenhol végigmenni (nem nehéz) a parkettán és összeszedni a porcicákat, hajakat, aztán kitakarítani a fejet 100 Ft

                        Szőnyegtisztítás: ruhakefével végigkefélni a hosszú szálú szőnyegeket (2 db), és utána kiszedni belőle a hajat (3-an is hosszú hajúak vagyunk) - 80 Ft
                        Zoknipárosítás, ha nem az övék: 50 Ft
                        Gazolás: 1 óra 500 Ft
                        Fűnyírás: mindenhol 2-300 Ft (10 éves csinálja legtöbbször)
                        Portörlés, ha nem az ő szobájuk 50 Ft (a 4 éves is csinálja)
                        Fürdő takarítás: csap-kád-csempe 50 Ft, Wc 100 Ft (a két nagyobb szépen meg tudja csinálni, és 2 hetente 1x biztos ők csinálják és nem én, mert hát nem csak én használom ugyebár...)
                        nagy mennyiségű panírozás vagy más konyhai tevékenység (sütés, gyúrás stb.) 100 Ft / alkalom

                        Ilyesmik vannak nálunk, sokszor találok ki egyéb extra dolgot, ha kell a segítség, nekik meg a pénz. Nagyon sok mindenben segítenek így. Megjegyzem, nálunk nincs heti zsebpénz, mert mi sem kapunk csak úgy lóvét senkitől, csak azért, mert létezünk, hanem megdolgozunk érte, és ezt már ők is tudják. A 2 nagy nézi pl. a gáz és villanyóra állást, hogy tudják, mennyi a fogyasztás

                        Dönci eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Hogy veszed rá a kisebb gyerekeket, hogy pakolják el maguk után a játékokat?
                        Kedvesen, de határozottan. Ha nem teszi el, akkor nem játszhat a másikkal (3 maradhat elől). Ha érzik a határozottságot, akkor megértik, hogy ez van és kész. Néha, ha a pici ellenkezik, akkor megkérdezem, hogy az oviban ezt hogy csináljátok? Ott elpakolunk, ha kérik vagy ha gongszó van - Akkor itt is kérlek csináld meg légyszíves - és megcsinálja. Néha ovisat játszunk, megszólal a gongszó (a kicsi zenei csoportba jár). Sokszor együtt csináljuk (a nagyobbak is), ha együtt játszottunk előtte. Segítünk egymásnak, senki nincs arra kényszerítve, hogy egyedül csináljon valamit, ha megkéri a másikat, akkor számíthat rá, hogy segítenek neki. Ezt így alakítottuk ki. De szerintem a határozottság a legfontosabb. ha hiszti van, akkor el kell határolódni, nem belemenni a játszmába és kiabálni, csak megvárni, míg megérti, hogy nincs más választása. Múltkor a kicsi megjegyezte: Hát igen, ez az élet..hát gurultunk a nevetéstől. meg azt szokta mondani: ez egy ilyen szakma....mármint gyereknek lenni nem azt jelenti, hogy csak játszunk, hanem van dolgunk is, pl a saját cuccunk rendben tartása. De nem kényszerítve volt, hogy így tegyen/érezzen, hanem magától csinálja, mert látta, hogy így működik a család.

                        Mindig segíteni akart kiskorától kezdve mindegyik, mert akkor hamarabb végeztem és tudtunk játszani, nem mellesleg meg nagyon jókat lehet beszélgetni a konyha rendberakása stb. közben is.
                        Eszter - 3 fiú (19, 11 és 5 évesek) anyukája Blogom a háztartásról és egyéb kihívásokról
                        Kaja kihívás összesítő

                        Comment


                          Felhozom ezt a topikot, mert annyira szerettem itt olvasgatni.

                          Eszter akartam mesélni, hogy a suliba kell pénz, mert van szerdánként egészséges reggel (1 Euro) meg péntekenként a diákok sütnek főznek, itt egy szelet pizza 2 Euro, 1 palacsinta 1 Euro, szóval kell a pénznek a gyereknek. Nem akartam zsebpénzezni, a mai világban szerintem sem árt ha megtanulja, hogy a pénzért dolgozni kell. Szóval köszönöm Neked a tippeket!

                          Mivel még csak 6 évesen kezdte (szeptemberi gyerek), ezért eleinte 1 Euro volt óránként, a héten emeltem 2 Euro-ra, mert 2.5 órán keresztül sajtot paníroztunk és annyira ügyes volt. Elmagyaráztam neki, hogy valaki ügyes, szorgalmas, akkor kap fizetés emelést.

                          Ha elfogy a pénze, akkor mindig jön, hogy dolgozni szeretne.
                          Enikő egy férjjel és négy törpével
                          ClauWi hordozási tanácsadó Értékeléseim
                          Vega hét menü
                          Kihívás (okt.1-14)

                          Comment


                            enikovisky eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Felhozom ezt a topikot, mert annyira szerettem itt olvasgatni.

                            Eszter akartam mesélni, hogy a suliba kell pénz, mert van szerdánként egészséges reggel (1 Euro) meg péntekenként a diákok sütnek főznek, itt egy szelet pizza 2 Euro, 1 palacsinta 1 Euro, szóval kell a pénznek a gyereknek. Nem akartam zsebpénzezni, a mai világban szerintem sem árt ha megtanulja, hogy a pénzért dolgozni kell. Szóval köszönöm Neked a tippeket!

                            Mivel még csak 6 évesen kezdte (szeptemberi gyerek), ezért eleinte 1 Euro volt óránként, a héten emeltem 2 Euro-ra, mert 2.5 órán keresztül sajtot paníroztunk és annyira ügyes volt. Elmagyaráztam neki, hogy valaki ügyes, szorgalmas, akkor kap fizetés emelést.

                            Ha elfogy a pénze, akkor mindig jön, hogy dolgozni szeretne.
                            Fizetés emelés, ez de cuki és tök jó ötlet!

                            én most tervezek új időgazdálkodást bevezetni, mert megint nagyon sokat dolgozom (itthon, home office) + a háztartás és egész nap pörgök, estére kimerülök nagyon és tornázni sincs erőm, időm Azt hiszem most megint kicsit magamat kell előtérbe helyeznem, és megváltoztatnom az itthoni dolgokat
                            Eszter - 3 fiú (19, 11 és 5 évesek) anyukája Blogom a háztartásról és egyéb kihívásokról
                            Kaja kihívás összesítő

                            Comment


                              stee eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Fizetés emelés, ez de cuki és tök jó ötlet!

                              én most tervezek új időgazdálkodást bevezetni, mert megint nagyon sokat dolgozom (itthon, home office) + a háztartás és egész nap pörgök, estére kimerülök nagyon és tornázni sincs erőm, időm Azt hiszem most megint kicsit magamat kell előtérbe helyeznem, és megváltoztatnom az itthoni dolgokat
                              Nekem se àrtana àtszerveződni, túl sokfelé van az agyam, és nincs semmittevős napom amikor volt eredményesebb voltam, és kipihentebb.


                              És én is úgy szerettem ezt a topikot, sokat tanultam belőle. A jàtékokat ki kéne szanàlni. Meg a ruhàkat, van egy csomó gyereksapka, stb. Meg egy szekrényrevaló varrós alapanyag, el kéne hasznàlni tàskavarràsra.
                              "Azé a világ, aki teleszüli"
                              2012, 2014, 2016, 2019, 2022...

                              Comment


                                A zsebpénzt mi is elkezdtük, nàlunk van alapkeret. Gyest meg a csalàdit is a semmire kapom. de marha jó ötlet a fizetés. én azért kezdtem el adni nekik a pénzt, mert sokat költöttem ràjuk, míg ha ők fizettek, meggondoltàk na jó, csak azt vettek, amit tényleg akartak. Nem kaptak meg mindent, nem volt igényük rà.
                                "Azé a világ, aki teleszüli"
                                2012, 2014, 2016, 2019, 2022...

                                Comment

                                Mamami portál footer

                                Összecsuk

                                Friss bejegyzések

                                Összecsuk

                                Cikk a mamami portálról

                                Összecsuk

                                szivárvány
                                Betöltés...
                                X