Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

Daganatos betegségek (lefolyásuk, áttétek, kezelésük, prevenció)

Összecsuk
X
 
  •    
  • Szűrő
  • Idő
  • Mutatás
Clear All
new posts

    Daganatos betegségek (lefolyásuk, áttétek, kezelésük, prevenció)

    Akció
    Mivel ebben jók vagyunk országosan, vezetjük a halálozási statisztikát (talán a második a szív-és érrendszeri betegségek után, ha jól tudom), ezért mindenkinek van ilyen ismerőse, rokona, aki ebben szenved, ezzel küzd- sajnos.

    Bevallom, felszínesen vagyok járatos a témában, és már a meglévő tudásom is rozsdásodik, ezért szívesen látok itt egymást segítő, korrekt információval ellátó mamamikat/papapikat.

    Minden jöhetne ide ezzel kapcsolatban: megelőzés, szűrés, kezelési módok (allopata és alternatív), a betegség lefolyása, lehetséges áttétek (úgy tudom van egy megszokott, általános sorrend), étrendjük...stb.


    Apukámnak jelenleg, prosztata daganata van, elég nagy. A héten műtik, chemoterápiát nem akar, fél, hogy kihullik a haja.

    Első kérdésem: a chemo-n különböző színű folyadékok vannak, melyiknek mi a hatása/mellékhatása?

    Mit kell kiiktatni a táplálkozásukból és mért? (cukor, állati fehérje, adalék anyagok...) A mért alatt a hatásmechanizmust értem.


    Ez egy nagyon komoly téma, nem a megszokott, lájtos, könnyed cseverészős, ezért aki arra vágyik, az nagyon kérem inkább azokat a topicokat látogassa. Talán lesznek meglehetősen szélsőséges vélemények is, melyek alkalmasak lehetnek egyesek nyugalmának a megzavarására (erre irányuló célzat nélkül), de hadd mondja el mindenki a véleményét háború nélkül. Bocsánat, hogy ezt leírtam, várok mindenkit szeretettel, mindenkinek a véleménye érdekel, beszéljük meg, gondolkodjunk együtt!!!
    Kézműves és életmód blog kisvicus kukac gmail.com ---> privi helyett ide írj!!
    "Amit tollal írsz, azt szíveddel és jellemeddel írod. Amit géppel írsz, azt csak szándékoddal írod." (Márai)

    #2
    Kisvic, nekem keresztapumnak van nyirokdaganata. Elég korán észrevették, így kezelhető (szerencsére).
    Majd megkérdezem tőle (csak ritkán találkozunk, mert messze lakunk egymástól).
    De neki nem hullott ki a haja, csak megritkult - amúgy is rövid, ősz haja van, nem is lehet észrevenni
    Jobbulást apukádnak
    Andi

    Comment


      #3
      Van egy gyógymód, ami állítólag több ezer emberen segített már: Breuss kúra. 42 nap léböjt, majd 1 év nyerskoszt. Mivel a daganatos sejteket többek között az állati fehérje táplálja, ezért így éhenhalnak. Nekem van ismerősöm, aki ezt csinálja.
      Egyébként nálunk a családban több volt már. (Mindenki meghalt, de mindenki a műtét-kemo, stb körben mozgott.)
      Vera

      Comment


        #4
        Igen, a nyers vegán diétáról én is számos helyen olvastam, hogy sokan meggyógyultak tőle. (meg pl. súlyos cukorbetegséágből is).

        A Gershon-diétát nem ismerem részleteiben, de tudom, hogy ahhoz itthon is kaphat rengeteg segítséget, tanácsot, önsegítő körök működnek.
        szilvi gyerekei: Alex 95, Olivér 97, Abigél 2001, Timothy 2006, Milla 2009
        Waldorf babáim (régi) albuma, újabbak a facebook-on

        Comment


          #5
          Kisvic, együttérzésem. Nagyon sok erőt kívánok nektek az elkövetkező időszakhoz, és a legjobbakat Apukádnak!

          Én a makrobiotikáról olvastam, hogy meggyógyítja a rákot, de tulajdonképpen ez is szigorú vegán diéta. Könyv erről (itt az egyes rákfajták is le vannak írva diétákkal együtt): Michio Kushi: Rákmegelőző és gyógyító diéta
          ill egy sikeres gyógyulás története: Mina Dobic: Gyönyörű életem (ő petefészekrákból gyógyult, ha jól emlékszem).

          És a Bokor Katalin: Táplálékod legyen gyógyítód című könyvben is van rákterápia, ő is vegetariánus életmódot és rengeteg természetes kúrát (vízkúra, agyag-, iszappakolás stb) ajánl gyógymódként.
          Ismeretségi körömben persze nincs olyan, aki ezekkel próbálkozott volna, így csak irodalmi élményem kapcsolódik hozzájuk.

          Eszter
          B1 (2004) és B2 (2007)


          Új termékek érkeztek! http://dejavuvilag.hu/
          Facebook, naponta frissül: https://www.facebook.com/dejavuvilag
          Mamami topik: http://www.mamami.hu/forum/showthrea...t=deja+vil%E1g[/SIZE]

          Comment


            #6
            A Gerson diétával kapcsolatban nézd meg ezt a linket: http://egeszsegforras.shp.hu/hpc/web...s&o=1136375836
            Segítenek akár a mexicói Gerson klinikára való kiutazásban is!
            Ajánlanám Beáta Bishop Ideje a gyógyulásnak című könyvét. Beáta Bishop angliában élő magyar származású pszichoterapeuta, aki melanomából gyógyult ki a terápiának köszönhetően, a könyv tulajdonképpen a betegségének és gyógyulásának a története. (Beáta Magyarországra is jár különféle önismereti tréningeket tartani).
            Stephanie Matthews Simonton A gyógyító család című könyve a rákos betegeknek a családjához szól elsősorban, a gyógyító légkör kialakításában nyújt segítséget (Ha szügséged lenne a könyvre és nem tudod beszerezni, írj egy privit és elküldöm postán).
            A szerző egy másik, Carl Simontonnal írt műve a Gyógyító képzelet (http://egeszsegforras.shp.hu/hpc/web...s&o=1130572444) - a képzelet segítségét használja az immunrendszer mozgosítására. Tudtommal a Simonton-terápia Magyarországon is elérhető.

            Comment


              #7
              Még csak annyit, hogy ismerek olyanokat akik akik a fennt említett módszerekkel próbálkoztak (Gerson diáta, Simonton terápia) sikerrel. A Simonton terápiát, pszichoterapeuta ismerősöm szintén sikerrel alkalmazta több esetben is!

              Comment


                #8
                Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat!!!! Örülök, hogy ennyire nyitottak és együtt működőek vagytok, köszönöm!!!
                Kézműves és életmód blog kisvicus kukac gmail.com ---> privi helyett ide írj!!
                "Amit tollal írsz, azt szíveddel és jellemeddel írod. Amit géppel írsz, azt csak szándékoddal írod." (Márai)

                Comment


                  #9
                  Kisvic: ha mégis lenne kemo, akkor kemo alatt mindenképp,de mindenképpen ajánlom végig a HOMOKTÖVIS kúrát!Szüleim barátja így csinálta végig és nem volt hányinger,hányás és a haja se hullott ki!
                  Réka
                  Botond '07.dec., Luca Villő '11.márc., és Zselyke a '13.novemberi "babaillat"

                  Comment


                    #10
                    Mi a baj a kemoval?
                    Szerintem az a jó, ha egy súlyos krónikus betegséget, mint pl a daganat összetett módon kezelnek, amibe beletartozik adott esetben az agresszív gyógyszerezés is ha kell. Azt persze egy percig sem vitatom, hogy daganatos betegeknek és a családjuknak erős pszichológiai támogatásra és életmódbeli változásokra van szükségük. Mind kell együtt, komplexen.
                    Orsi

                    Ölbebaba

                    Comment


                      #11
                      Kisvic,jobbulást apukádnak.Sajnos a mi családunk is érintett ebben a témában.Először anyukámnak lett mellrákja,1/4 mellét és a hónaljából a nyirokcsomókat műtötték ki.Utána kemo-sugár-kemo kezelést kapott.A haja kihullott teljesen,ez is eléggé zavarta,hogy megbámulják.Mondtam neki,hogy nagy ívbe sz.... le,hogy ki hogy néz rá,a legfontosabb,hogy meggyógyuljon.A kemo után pár napig nagyon gyenge volt,hányt,de utána jött-ment,csinálta a dolgát.
                      Közben lett egy bőrdaganata is,amit az itthoni bőrgyógyászok szépen elkezelgettek volna krémekkel.Még jó,hogy átmentünk másik városba.Egy darabig elég jók lettek az eredményei,utána megint romlott.Akkor ismét kapott kemot és sugárkezelést.Ennek eredményeképp a műtött oldalán a keze sorvad,már csak "karom állásban"tudja tartani és nem bír vele rendesen fogni.Most egy ideje szerencsére tünetmentes,csak kontrollra kell járnia.Bár a csigolyájában van valami,amire nem tudják egyértelműen megmondani,hogy áttét-e.
                      Avemart,Flavin 7-et szedett sokáig,céklalevet ivott.
                      Nagymamám állandó gerincfájdalmára kapott injekciókat.Közben hasi műtétje lett valami más miatt.Amikor felnyitották "kisgyermekfejnyi"daganatot találtak.Rajta már nem lehetett segíteni.
                      Tavaly sógornőmnél bőrdaganatot találtak,megműtötték.Ő 2 évig magának ad injekciót,azt hiszem heti 2-szer.Ha jó reagál rá,akkor nem kell kemoterápia.
                      Ennyi a mi családunk története röviden.
                      Remélem minden rendben lesz apukáddal,kitartás Nektek.A lényeg,hogy soha ne adjátok fel,álljatok mellette,bátorítsátok.Anyum mindig azt emlegeti,hogy nem tudja mi lenne most vele,ha én nem úgy állok hozzá.
                      Én minden kezelési lehetőséget kihasználnék apukád helyében,hiszen az élete a tét.
                      Utoljára szerkesztette EMMILI; 2008.10.01., 11:49.

                      Comment


                        #12
                        Anyukám 12 évvel ezelőtt fedezett fel a jobb mellén egy daganatot. Műtét során derült ki, hogy a hónalji nyirokcsomókig nyúlik. így azokat is kivették. Fél év múlva derült ki, hogy áttét lett a gerincére. Mindkét alkalommal csak sugárkezelést kapott, bár másodszor a kemoterápiát is beigérték, de valamiért kimaradt. Nem bántuk, mert a kapott gyógyszerekre is allergiás lett. Szerintem a hozzáállásának, illetve a szemléletváltásának köszönhető, hogy még ma is köztünk van. A műtét felőli karja ödémás, időnként begyullad, de a leletei negatívak, és mi minden napnak örülünk, míg velünk van.
                        Amikor kiderült, hogy rákos, azt mondta, hogy még nem halhat meg,mert még egy csomó elintézetlen dolga van. Akkor kezdtük a növéremmel az egyetemet, az öcsém meg érettségi előtt állt. Tudomásul vette a helyzetet, de végezte tovább a dolgát,mintha semmi baja nem lett volna. Még ő tartotta bennünk a lelket. Még jót is tett neki, mert az addig tisztaságmániás, mindenkinek megfelelni akaró anyukám ellazult, nem érdekelte ki mit mond, csak jól érezze magát a bőrében. Azt nem állíthatom, hogy bármilyen természetes terápiát követett volna, de minden szakirodalmat elolvasott amit a könyvtárakban fellelt. Csak amit magáénak érzett, azt alkalmazta. Nem tartott lébőjt kurát, de odafigyelt mit eszik. De szerintem a legfontosabb, hogy kizárta a streszt az életéből.
                        Kisvic, kitartást nektek!
                        Tudom,hogy nem segítettem,de jól esett kiírni magamból.
                        Csilla
                        Bence (2008.01.29) és Pocaklakó (július)

                        Comment


                          #13
                          Andi: megköszönöm, ha utána jársz!

                          Vera: Breuss kúra, köszönöm, beugrott!!! Neki vannak (Dr Breuss-nak) nagyon jó minőségű gyümölcs levei, emlékszem én is tartottam az üzletben.

                          (Aki nem ismeri a múltam: bioboltban vok üzletvezető -másfél éven itthon vagyok-, tavaly kaptam egy nagyon komoly sokkot, ezt durva amnézia követte, és még most is vannak sötét területek. Ez is az, pedig anno naponta konzultáltam gyógyult és gyógyulás felé haladó daganatos betegekkel, sokat kutattam ebben a témában (is), és rengeteget tanultam tőlük. És most még ezekre az alapvető dolgokra sem emlékeztem, de ahogy írjátok, szépen tisztul a kép, köszönöm!!!!)

                          Szilvi: Gershon- diéta!!! Yes! Ha jól emlékszem, Beata Bishop is ezzel a módszerrel gyógyult meg (érte is hála Irisznek!!! Mennyit agyaltam a nevén, csak az rémlett, hogy Lenkei beszélt róla 2 éve, de hol van az már...).
                          Beata Bishoptól egy könyvet ismerek: Egészségügyi maffia (Lenkei erre alapozva írta meg a Cenzúrázott egészség című könyvét, ami jól álcázott vitaminreklám (na ná, hogy a sajátja az üdvözítő) néhány érdekességgel fűszerezve.

                          Ikra, köszönöm a sok jó könyvajánlatot!!!

                          Irisz: hála a nagyszerű linkekért (lehet, h élnék az ajánlatoddal)!!!

                          Réka: köszönöm a Homoktövis tippet, mely tényleg rendkívül jó immunerősítő (is). Milyen formában szedte az ismerősöd? (Én a Dörnyei-félét, és a HéBé-t ismerem.)
                          Kézműves és életmód blog kisvicus kukac gmail.com ---> privi helyett ide írj!!
                          "Amit tollal írsz, azt szíveddel és jellemeddel írod. Amit géppel írsz, azt csak szándékoddal írod." (Márai)

                          Comment


                            #14
                            Emma, köszönöm, hogy megosztottad velünk a gondolataidat és az érzéseidet (ez is egy terápia, hogy kiírod magadból, segíthet feldolgozni az elfogadhatatlant!

                            Csilla, neked is köszönöm ezeket, dehogy nem segített!!! Nagyon pozitív tapasztalat.
                            Kézműves és életmód blog kisvicus kukac gmail.com ---> privi helyett ide írj!!
                            "Amit tollal írsz, azt szíveddel és jellemeddel írod. Amit géppel írsz, azt csak szándékoddal írod." (Márai)

                            Comment


                              #15
                              Nem akarom máshova írni, de 38C-os lázam van, egyenlőre nem kezelem, mármint lázcsillapítóval. És mást sem szedek. Szerintetek mikortól kéne kezelni (szoptatok)?
                              Kézműves és életmód blog kisvicus kukac gmail.com ---> privi helyett ide írj!!
                              "Amit tollal írsz, azt szíveddel és jellemeddel írod. Amit géppel írsz, azt csak szándékoddal írod." (Márai)

                              Comment

                              Mamami portál footer

                              Összecsuk

                              Friss bejegyzések

                              Összecsuk

                              Cikk a mamami portálról

                              Összecsuk

                              szivárvány
                              Betöltés...
                              X