Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

Daganatos betegségek (lefolyásuk, áttétek, kezelésük, prevenció)

Összecsuk
X
 
  •    
  • Szűrő
  • Idő
  • Mutatás
Clear All
new posts

    Ja a múltkori kemó a "jobbik" fajta volt. Olyan nyakba akasztós ami 2 napig csurgott bele, otthon. Majd visszament és kiszedték a tűt, nem kapott sokat műtét előtt 2-3-at és utána 2-3-at. És persze sugarat a végbélnél műtét előtt.
    Ez a fajta kemó nem viselte meg annyira, szóval nem hullott ki a haja vagy ilyesmi. Persze a fáradság, gyengeség megvolt amikor kapta.

    Ja és a baj még az, hogy szerintem nagyon le van fogyva (bár sosem volt húsos fajta), nem kíván semmit, nem akar enni...meg az alternatív szereket sem hajlandó bevinni, meginni, használni.

    Anyukám pl. itta a deutérium csökkentett vizet, a búzafűlevet, aloeverát, szedte és még szedi is a culevitet... szóval felfogta a bajt és tett ellene...

    Comment


      Timi,
      sajnos keresztanyukámat is elveszítettük tavasszal,és most utólag azt mondom, h kár volt neki a kemót adni Szintén áttétei voltak mire kiderült, és olyan fokú állapotromlást és étvágytalanságot okozott neki a kemo, hogy meg vagyok róla győződve hogy azt a kis időt jobb lett volna neki ezek nélkül. Egyébként nagyon figyeljetek oda a folyadékbevitelre, mert aki nem eszik, az inni is kevesebbet kíván, illetve mi próbáltunk egy tápszert is ami több ízben kapható (orvos felírja és így nem drága), és szerencsére volt olyan ami ízlett neki, na az sokat segített amikor le volt gyengülve a nem-evés-és ivás miatt.
      (Anyósomat több mint 4 éve veszítettük el, ő nagyon jól viselte a kemót egy darabig, de azután...)
      Ja, és amit az orvosok meghatároznak h kb mennyi ideje van hátra az nekünk nagyon bejött sajnos
      Ha apósod elzárkózik az alternatív dolgoktól, akkor ti nem fogjátok meggyőzni (ilyet is láttam, senkinek nem volt semmilyen ráhatása, csak még nagyobb ellenszenvet szül a betegben-barátunk anyukája épp ilyen volt.)

      Remélem jön valaki aki tud bíztatóbbat írni, nekem most csak ennyire tellett...

      Egyébként a szűk családunkban most is van ilyen aki alig beszél magáról, és ha baj van akkor tudom milyen megterhelő ez a hozzátartozóknak
      Utoljára szerkesztette apple; 2014.07.11., 22:31.
      Eladó 2 db kerepesi telek egymás mellett a HÉV-hez közel, nagyon szép helyen (korábban saját részre vettük) és 1 db kerepesi panorámás telek nagyon olcsón. Érdeklődj priviben!

      Comment


        Timi sajnos hizzaszolni nem tudok, okosat irni meg plane nem.igy csqknilelest kukdok nektek.
        Vicus és E. + Z klubunk
        privi helyett: vicababaprivi kukac gemel
        totális szisztemdán itt elérsz hetven-héthetvenkilencnegyvennyolcvannégy

        Comment


          Kati

          Comment


            Töröltem, mert már nem aktuális.
            Utoljára szerkesztette pendru; 2014.08.08., 07:46.
            M. + a bajnok, a királylány és a legkisebb királyfi

            Comment


              Sziasztok!
              Ezt most olvastam, gondoltam beteszem ide, hátha valakinek jól jön:
              http://www.168ora.hu/tudas/toth-lajo...rs-123029.html

              Móni & a csipetcsapat
              "Nem olyannak látjuk a dolgokat, amilyenek. Olyannak látjuk őket, amilyenek mi vagyunk."

              Comment


                http://naturahirek.com/a-mellrak-els...t-jo-ha-tudsz/
                Coffie

                Comment


                  Sziasztok lányok megint!

                  Nincs itt onkológus mamami?

                  Még mindig Apósomról van szó. Mióta írtam ide, azóta kapja 2 hetente a kemót. Végbél daganattal műtötték annó (kb 2 éve), most megint baj van, csak azt nem tudjuk mekkora.
                  Mióta megműtötték, hol hasmenése volt, hol székrekedése. Pár hete viszont iszonyú fájdalmai vannak odalent. a héten a kemót is felfüggesztették és vissza küldték a műtőorvosához. Valamiért összeszűkült a bél alsó szakasza újra kell műteni (ápr.08), szóval addig kemót sem fog kapni. Kétségbe vagyok esve, nem tudom mi lesz, meg mi van neki megint odalent, hogy fogja bírni a műtétet. A mellhártyáján lévő áttéteket (kb. 6-8 db) a kemóval tartják kordában.
                  Az a baj, hogy nem bízunk az Anyósomban, egyszer már "átvertek", és sokszor össze-vissza beszél. De jó lenne tudni mire lehet számítani. Most megint megy majd Apósom CT-re pár nap múlva, de soha nem mutatják meg a leletet (ahogy írtam tabu).
                  Egyet viszont lefotóztunk, az elsőt (kb. 8 hónapja készült), amin diagnosztizálták az egészet. Szóval, ha lenne itt egy onkológus, aki kicsit értelmezné, és megmondaná mi várható valószínűleg, az jó volna.

                  Egyáltalán meddig "lehet élni" 2 hetente kapott kemóval?

                  Comment


                    Timi sajnalom
                    Szerintem valahil a valaszt te is sejted... nem ertemmiert jo ez nekik, biztosan nehez folkeg aferjednek...szerintem azis csoda hogy ennyire birja ezt a sok kemot. Drukkolok nagyon. Kitartast.
                    Vicus és E. + Z klubunk
                    privi helyett: vicababaprivi kukac gemel
                    totális szisztemdán itt elérsz hetven-héthetvenkilencnegyvennyolcvannégy

                    Comment


                      Igen Vica sejtem, csak az a kérdés foglalkoztat, hogy hónap(ok) vagy fél év vagy még évek vannak hátra? Meddig lehet szinten tartani?
                      Anyósom meg talán Apósom szerintem nem is fogja föl mekkora a baj! Após semmit nem hajlandó bevenni pl. vitamint, tápszert stb (ja most már a fájdalomcsillapítót igen)
                      Néha úgy tűnik úgy állnak hozzá mint egy náthához. Persze Anyósom néha sírdogál, nem is tudom melyik jobb a tudatlanság vagy amennyire lehet felkészülni és elrendezni a dolgokat.

                      Comment


                        Ajajajajaj totalis tagadas van akkor..sajnos szerintem te semmit nem tudsz tenni ha ok nem ismerik ezt fel....hogy meddig lehet huzni....jo kerdes..irtad hogy utananeztel regebben...szerintem az altalaban annyi is szokotblenni...persze csodak es kivetelek vannak.
                        Vicus és E. + Z klubunk
                        privi helyett: vicababaprivi kukac gemel
                        totális szisztemdán itt elérsz hetven-héthetvenkilencnegyvennyolcvannégy

                        Comment


                          Már nem jár erre senki?

                          Azért leírom mi történik a családban:
                          Apósom történetének folytatása: írtam, hogy műteni fogják áprilisban, na ez meg is történt, közben valami tályog is volt a két farpofáján, lett a kórházban szepszise, itenzíven volt, azt mondták nem éri meg a reggelt, de megélte, azt mondták nem jön ki az intenzívről, de kijött. Lefogyott és a combján tovább terjedt a fertőzés, felvágták az egész combját és kikaparták, lett egy óriási vágás rajta (fenéktől-térdig, kb 5 cm mélyen teljesen szétnyílva), majd azt mondták leküzdötte és kiengedték a kórházból óriási nyílt sebekkel, hogy ők úgy sem tudnak mit csinálni, éljen úgy otthon ahogy szeretne. (nem írták le a záróra, de oylasmi volt mint egy "húsevő" baktérium) Most jár hozzá 2 naponta ápoló, aki tisztítja a sebeket, állítólag szépen gyógyul, jól eszik, kicsit járkálgat is, úgy néz ki jobban van, az oldala persze fáj, arra szed fájdalomcsillapítót. Kemót most jó darabig nem kaphat, nehogy felülkerekedjen megint a fertőzés.

                          Na de, az Anyósom is most volt CT-n, meg tükrözésen és vastagbéldaganata van csütörtökön megy a Margitba az onkológushoz, már keresi a sebészt.....
                          Ezt egyszerűen nem hiszem el, olyan ez mint egy rossz álom, minden reggel úgy kelek fel, hogy ezt csak álmodtam, ez nem igaz...de szembesülök vele, hogy mégis igaz..
                          Párom tök kivan és persze én is, összeomlik az életünk...nem tudom mi lesz..

                          Anyósom azt mondja csak kiveszik azt a bélszakaszt kb 1 hét, és ennyi, se kemó semmi..., hát ne tudom
                          Ahogy a leleten lttam közel van a májhoz:
                          " A jobb colon flexura tájék neop. folyamatáról van szó, ami involválja a környezetet, viszonylag jelentősebb mértékben."
                          5-6 cm hosszú megvastagodásról van szó, ami összeszűkítette a belet, nem tudták feldugni a csövet tükrözéskor.

                          Nem tud valaki hasonló esetet? Vajon mi várható?

                          Comment


                            O Timi sajnalom sajnos en semmit nem tudok de azert ez igy sok lehet. Kitartast!!
                            Vicus és E. + Z klubunk
                            privi helyett: vicababaprivi kukac gemel
                            totális szisztemdán itt elérsz hetven-héthetvenkilencnegyvennyolcvannégy

                            Comment


                              Hát én úgy érzem nagyon sok!!! Sokszor ordítani lenne kedvem!

                              Comment


                                Sziasztok!
                                Soha nem gondoltam volna, hogy valaha ide kell majd irnom. Anyukam 59 eves, es az epeholyag es maj kozott egy eleg nagy daganatot talaltak. Illetve a majan is tobb kisebb gobot. Es nem mutheto. Borzasztoan lefogyott, nincs etvagya, verszegeny. Most varunk a szovettanra, 1-2 het. Jelenleg s belgyogyaszaton fekszik, idinkent kap vert, verhigitot, de semmi egyeb.
                                Borzasztoan felek es aggodom. Az en mindig egeszseges anyukam! Masra sem birok gondolni, mint hogy mennyi terve volt, egy evesek az ikerunokai, es en 260 km-re vagyok tole. Az ikrek miatt pedig nem tudok mellette lenni mindig. Az ocsem megy hozza a korhazba, de neki is kell a tamogatas es a segitseg.
                                Remesen erzem magam, 2 het alatt osszeomlott az egesz eddigi eletunk. Rettegek a kovetkezmenyektol, a kezelestol, hogy mi lesz.
                                Lívia

                                Comment

                                Mamami portál footer

                                Összecsuk

                                Friss bejegyzések

                                Összecsuk

                                Cikk a mamami portálról

                                Összecsuk

                                szivárvány
                                Betöltés...
                                X