Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

Homeopátiás tanácsadás-kérdezd Klárit!

Összecsuk
X
 
 •    
 • Szűrő
 • Idő
 • Mutatás
Clear All
new posts

  Homeopátiás tanácsadás-kérdezd Klárit!

  Akció
  A homeopátia alaptörvénye, lényege a hasonlóság természeti törvénye, azaz hogy egy gyengébb dinamikus hatást mindig kiolt egy nála erősebb, megnyilvánulásaiban azonban hasonló hatás.
  Legfontosabb alapelvei
  - az egészséges embereken végzett gyógyszervizsgálat,
  - a kis adag gyógyszerek alkalmazása, ill. a potenciálás,
  - az életerő
  - a krónikus betegségek lefolyása és a miazmatan.

  Hahnemann 1755-től 1843-ig élt. Onnantól kezdve, hogy 1776-ban Bécsbe költözött, lépésről lépésre haladt a gyógyítás új módszerének kidolgozásában. Apró darabokból rakta össze a felismeréseit: a legkisebb adag alkalmazását, a hígítás fontosságát, a különböző anyagok okozta mérgezések kutatását, egészen addig a pontig, amikor 1790-ben bevette a kínafakéreg kis adagjait, és megtapasztalta magán a malária tüneteit. Ezt az eseményt tekintik a homeopátia születésének. Ezután is folyamatosan kutatott, dolgozott, megfigyelt, hogy megtalálja az a gyógymódot, ami "az egészség gyors, kíméletes, tartós helyreállítása ... a lehető legrövidebb úton, a legbiztosabb és legártalmatlanabb módon, világosan átlátható, pontosan érthető alapelvek szerint." Ez a homeopátia.
  Kutatásainak, megfigyeléseinek eredményeit - többek között - az Organonban írta le, ez a legfontosabb műve. Hat kiadása jelent meg, mert ahogy előrehaladt a munkában, mindig újra írta.
  Az egyik lényeges különbség a nyugati orvoslás és a homeopátia között, hogy a homeopátiás szereket egészséges embereken vizsgálták, vizsgálják ma is. Ezekből a gyógyszervizsgálatokból ismerjük a szerek tüneteit, ill. tünetképét. Amikor valaki beteg, azt a szert keressük, amely egészséges emberekben az övéhez leghasonlóbb tüneteket okozza.
  Chris Kurznak van egy nagyszerű könyve a homeopátia alaptörvényeiről, amiben kitér az egy vagy több szer kérdésre is. Azt mondja, az egy szer olyan, mint amikor az ember beszélget valakivel: minden szavát tisztán hallja, érti. Ha ketten beszélnek hozzá, már nem így lesz, és minél többen beszélnek egyszerre, annál nagyobb lesz a hangzavar, zűrzavar. Ugyanez van az életerővel, ha egyszerre több szerrel bombázzuk, nem tudja, melyik hatására hallgasson.
  Egyik tanítványa kérésére Hahnemann kipróbálta, hogy két szert adott egyszerre, de azt tapasztalta, hogy sem gyorsabb, sem hatékonyabb nem lesz a kezelés. A tanítványai is mindig egyféle szerrel kezelték a betegeiket, és senki nem végzett gyógyszervizsgálatot egyidejűleg adott két- vagy többféle szerrel. (Ez nagyjából lehetetlen is lenne, mert csak a jól ismert szerek száma 2-3000, vagyis hatalmas számú variáció lenne lehetséges.)
  A ma élő nagy homeopaták (Scholten, Sankaran, Farokh Master, Louis Klein, Mahesh Gandi, Pareek, Patricia Le Roux, Vithoulkas, Jeremy Sherr, Luc de Schepper) mindannyian Hahnemann elveit követik.
  Utoljára szerkesztette bodzaboris; 2015.02.05., 23:18.
  Évi

  #2
  Számomra a Schüssler só "ismertlen". Írnál róla kicsit bővebben?
  „Ne zsúfoljátok tele lelketeket haszontalan gondolatokkal. Minek rágódni a múlton, elébe menni a jövönek? Maradjatok a jelen pillanat egyszerüségében.” Buddha

  Comment


   #3
   Nekem az egyik legmegdöbbentő esetem az volt, amikor az én drága kisfiam egyik napról a másikra úgy döntött nem kéri a cicit. Én meg ott áltam mint akit jól leforráztak, persze a cici meg csak tovább termelt, de már odáig jutottam, hogy jég akuval a honom alatt rohangáltam a lakásba, felkerestem a nődokit aki írt bromokriptint, amitől meg teljesen kidöltem(hánytam, szédültem...stb). Elsőre azért nem mertem a homeopátiához nyúlni mert féltem, hogy esetleg begyúllad és 40 fokos láz. Miután a bromokriptin nem segített így hát gyorsan elszaladtam a patikába beszereztem a bogyóimat és láss csodát már este nem kellett jégaku. 2 nap alatt teljesen megoldotta a helyzetet.
   Kristóf királyfi(2008.06.) és Zoé királylány(2010.12.) és Márk királyfi (2014.04.)

   Comment


    #4
    orangeo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Számomra a Schüssler só "ismertlen". Írnál róla kicsit bővebben?
    Dr. Wilhelm Schüssler német származású orvos fejlesztette ki 1873-ban azt a só -terápiát, mellyel a szervezetben jelenlévő 12 féle esszenciális só sejtszintű információs hatását, hiányállapot esetén energetikailag, az információ szintjén pótolni lehet. A homeopátia készítés elvén (hígításos módszerrel előállított információs tartalom, fizikai alkotó nélkül) alapuló technikával hozta létre az ún. Schüssler-féle só szereket, melyek a sók sejten belüli hiányállapotának ingerterápiával való biokémiai megszüntetését, illetve az anyagcsere egyensúly visszaállítását segíti elő.

    12 esszenciális só neve és azok felhasználási területei.

    A Schüssler sókat tabletta formájában forgalmazzák, többnyire D6 potenciában. Az 1., 3., 11. sók kivételt jelentenek, ezeket a kedvezőbb biológiai feltárhatóság miatt D12 formában adagolják.

    1. Calcium fluoratum: csont és fogbetegségekre, szuvasodásra, gerincbántalmakra, kötőszöveti és mirigykeményedésekre, daganatok kiegészítő; terápiájára javasolt.

    2. Calcium phosphoricum: csont és fogbetegségeknél a Calcium fluoratummal való kombinációban; idegrendszeri zavarokra és az ezekhez kapcsolódó viszkető; érzésre; gyengeség és lábadozás esetén; felületes gyulladásokra.

    3. Ferrum phosphoricum: vashiány okozta vérszegénységre, fertőzés iránti érzékenységre, friss sebekre, vérzésekre, gyermekek megbetegedéseire; savóshártya hurutokra ajánlott.

    4. Kalium chloratum: fontos szer a különböző; szervi és nyálkahártya hurutok estében, amikor a váladék fehéres, de hatékonyan alkalmazható oltási reakciók és égések után.

    5. Kalium phosphoricum: kimerültség, idegesség, álmatlanság, izomgyengeség és kimerítő; fertőző betegség után javallott.

    6. Kalium sulphuricum: krónikus gyulladásoknál különösen, ha a váladék gennyes; reumatikus ízületi fájdalmaknál ajánlott, elősegíti a méregtelenítési és kiválasztási folyamatokat.

    7. Magnesium phosphoricum: egyik legfontosabb görcsoldó szer.

    8. Natrium chloratum: a vízháztartást szabályozza, nedvedzõ ekcéma, lesoványodás, étvágytalanság, ideggyengesség, nyálfolyás, könnyezés esetén jól használható.

    9. Natrium phosphoricum: a szervezet sav-bázis egyensúlyát szabályozza; gyomorsavtúltengés, húgysavas diatézis és az ezzel összefüggő; komplikációk, mint pl.: vesehomok, vese- hólyag- és epekövek kapcsán használatos.

    10. Natrium sulphuricum: elősegíti a vízhajtást és a fogyást; vizenyõk esetén, reumatikus panaszoknál, a bõr gombásodásánál, bőrkiütéseknél jól bevált.

    11. Silicea: a bőrt, szörzetet és a körmöket táplálja, erõsíti a csontokat és szilárdítja a kötőszövetet; mirigyek gyulladására és megkeményedésére, hegeknél, gennyes, sipolyképződésre hajlamos heveny és krónikus gyulladásoknál kiváló szer.

    12. Calcium sulphuricum: elsősorban régi és gennyes folyamatokra, tályogokra javallott; serkenti az anyagcserét.
    Utoljára szerkesztette indua; 2011.03.20., 23:42.
    Kristóf királyfi(2008.06.) és Zoé királylány(2010.12.) és Márk királyfi (2014.04.)

    Comment


     #5
     Nekünk nagyon bevállt a gyerekeknél a 3-a só a ferrum phosphoricum amikor láttom, hogy nem olyanok a gyerekek mint szoktak, vagy kicsit többet pruszköltek vagy köhögtek, akkor rögtön adom nekik, úgy hogy 15 percenkét 2 órán keresztül, általában így már kisem alakul nálunk a betegség.
     Kristóf királyfi(2008.06.) és Zoé királylány(2010.12.) és Márk királyfi (2014.04.)

     Comment


      #6
      Köszönöm!
      „Ne zsúfoljátok tele lelketeket haszontalan gondolatokkal. Minek rágódni a múlton, elébe menni a jövönek? Maradjatok a jelen pillanat egyszerüségében.” Buddha

      Comment


       #7
       Senki nem használ otthon ilyeneket , ne mondjátok
       Kristóf királyfi(2008.06.) és Zoé királylány(2010.12.) és Márk királyfi (2014.04.)

       Comment


        #8
        Én most krémet tesztelek keresztcsontra
        Egyik babavárós topicban a 7-es beválását írták - magnézium helyett
        CSEPELI BABAHORDOZÓ KLUB - sok kölcsönözhető hordozóeszközzel
        Privát helyett és ha 3 napon belül valamire nem reagálok: <span style="color:Purple">hordozasi...ail.com</span>

        Comment


         #9
         homeopátia napi szinten működik itthon sok-sok éve.
         a sók miben mások jellemzően?
         kata

         Comment


          #10
          illetve a homeonál működik a 3-5 golyót feloldani,egész nap iszogatni
          ennél is?
          kata

          Comment


           #11
           És ezt a sót hogyan kell szedni? Úgy értem, hogy milyen kiszerelés? Mert ugye a kis homeós golyót bedugom a szájába, sima ügy. De (Lillát még nem tudom) Kristóf például a köptetőt se hajlandó meginni, csak egyfélét, vaskészítményt sem, ezért kérdezem.
           Andi
           Barbara (felnőtt), Ádám (1999.), Kristóf (2006.), Lilla (2010.)

           Comment


            #12
            gszabina eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Én most krémet tesztelek keresztcsontra
            Egyik babavárós topicban a 7-es beválását írták - magnézium helyett
            Én majd most megyek a krémek tanfolyamára, de az is nagyon jó, bár nyugodtan szedheted tabletta formájában is a sókat kivétel a siliceát.
            Kristóf királyfi(2008.06.) és Zoé királylány(2010.12.) és Márk királyfi (2014.04.)

            Comment


             #13
             mamacicó eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
             homeopátia napi szinten működik itthon sok-sok éve.
             a sók miben mások jellemzően?

             Ez tabletta, de olyan mint a szölöcukor, olyan hamar el is olvad.
             Pl.: nálunk sokkal jobban bevált amikor a nagyfiamnál elindul a vizes orrfolyás, mert akkor adok neki a 3 sóból 15 percenkét 2 órán keresztül majd óránként majd 2 óránként 1 tablettát, és sokkal hamarabb megfogja a betegséget vagy kisem alakul nála,mintha allium cepát adtam volna,meg engistolt. Ezek a sók nagyobb terjedelmet lefed egy betegségnél, mint a homeo aminél ügye nagyon be kell tudni lőni melyik szer kell. Félre értés ne essék mert én kombinálva használom mind a két gyógymódot.
             Somogyvári Doktor úrat ídézzem(Ő a koraszülött mentők vezetője, ők sokat használják is azojknál a pici babáknál!) Olyan a schüssler só mint egy jó építész, mert oda írányítja a hiányzó téglát ahol arra szükség van.
             Utoljára szerkesztette indua; 2011.03.21., 11:51.
             Kristóf királyfi(2008.06.) és Zoé királylány(2010.12.) és Márk királyfi (2014.04.)

             Comment


              #14
              _andi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              És ezt a sót hogyan kell szedni? Úgy értem, hogy milyen kiszerelés? Mert ugye a kis homeós golyót bedugom a szájába, sima ügy. De (Lillát még nem tudom) Kristóf például a köptetőt se hajlandó meginni, csak egyfélét, vaskészítményt sem, ezért kérdezem.
              A szölöcukor tablettához tudom a legjobban hasonlítani.
              Nálunk a kicsi decemberi, és úgy csinálom, hogy negyedtablettát elmorzsolok és úgy öntöm a szájába, ami két pillanat alatt elolvadés mellesleg szereti nyalogatni. Persze műanyagkanálal.
              Utoljára szerkesztette indua; 2011.03.21., 13:00.
              Kristóf királyfi(2008.06.) és Zoé királylány(2010.12.) és Márk királyfi (2014.04.)

              Comment


               #15
               Én használok homeo-t már évek óta, és jó volt terhesség alatt is, meg persze Aidánal is bevált
               Még fősulin voltam mini-tanfolyamon, de így se könnyű azt az EGY szert kiválasztani, ami a legjobb (bár ha sikerül, akkor az nagyon látványos javulást hoz), úgyhogy én a komplex bogyókat is nagyon szeretem, némelyiket csodaszerként tartom otthon
               A&A 3 és 1 évesek
               én,dietetikus J, aki atomfizikus
               magyarinda, jpmb, grovia, lolli stb.

               Comment

               Mamami portál footer

               Összecsuk

               Friss bejegyzések

               Összecsuk

               Cikk a mamami portálról

               Összecsuk

               szivárvány
               Betöltés...
               X