Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

Emeibaby

Összecsuk
X
 
  •    
  • Szűrő
  • Idő
  • Mutatás
Clear All
new posts

    #91
    Sziasztok! Nekem nagyon dicsérték az emei-t, hogy ez a lehető legjobb csatos hordozó, és ezért nagy nehezen vettem is egyet, végül egy toddler méretűt, mert addigra már az is jó volt mire rászántam magam a vételére. :-) Nagyon kényelmes, ez kétségtelen, de nekem az idő előrehaladtával a lelkesedésem is kicsit alább hagyott, ugyanis a kendőanyag a karikák mentén egyre hamarabb kilazult, a csat sem fixálta eléggé, és az alvócsuklya is idegesített, hogy ahhoz is segítséget kell kérnem hati hordozásnál. De itt is időnként más élményhez jutok attól függően, hogy lányom kezei hová kerülnek és mennyire tud hozzám simulni. Apának ez a kendvenc hordozóeszköze, ezért abszolúte nem eladó. :-)

    Comment


      #92
      Sziasztok!
      Azt hallottam az Emeibaby-ről, hogy tovább kényelmes benne az elől hordozás, mint sok más eszközben.Van erről valakinek hasonló tapasztalata?
      Itt is 7 Kg az egészséges súlyhatár?
      Köszi!

      Comment


        #93
        Bocs, "elöl"

        Comment


          #94
          Szia, hát nem tartom követendő példának, de én 8,5 kg-ig hordoztam benne elöl, illetve a végén nagyobb túrákhoz hátul, rövidebbekhez elöl. Akkor már tényleg nagyon nehéz volt. Szerintem a 7 kg-s súlyhatár nem a kényelmetlenség miatt van, hanem, mert ennél többel nem jó terhelni a gáttájékot-medencealjat - és ebből a szempontból nincs különbség a hordozók között; illetve egy idő után az is gond, hogy nem látsz a lábad elé, így pl. lépcsőn lefele menni elég necces. Szóval szerintem az, hogy meddig kényelmes elöl, nem releváns szempont a hordozó választáshoz.
          Ha eléritek a 7 kg-t, inkább a háton hordozáshoz érdemes kényelmes eszközt találni, ill. esetleg hordozási tanácsadó segítségét kérni. (Én is nagyon nehezen szántam rá magam a háti hordozásra, de aztán belejöttünk... :-))
          Utoljára szerkesztette gabmama; 2016.01.26., 21:30.

          Comment


            #95
            MSzA eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Sziasztok!
            Azt hallottam az Emeibaby-ről, hogy tovább kényelmes benne az elől hordozás, mint sok más eszközben.Van erről valakinek hasonló tapasztalata?
            Itt is 7 Kg az egészséges súlyhatár?
            Köszi!
            Pontos határt nehéz szabni, mivel különbözőek vagyunk, a teherbíró képességünk is változó. Az elől hordozásnak a baba súlyán kívül még az is a határa, hogy a baba meddig tolerálja. Egy idő után eljön az az idő, hogy szeretne többet nézelődni, amit csípőről vagy hátról könnyebb, mint elől hordozva.

            Látom pécsi vagy, lenne kedved a helyi beszélgetős topikba is ellátogatni? Valamelyik klubban voltál már?
            Zsuzsi a három lányú
            hordozási tanácsadó, IBCLC hallgató (privi helyett emailt írj: somzsuzs frímél)
            Pécsi Kertvárosi Babahordozó Klub

            Comment


              #96
              Köszi a választ, Gabmama és Zsuzsi! Tényleg háti hordozásra kell már váltanom,tekereg nagyon Jonatán,hogy világot lásson, a hátamon is érzem... csak olyan jó ölelgetni... párszor próbáltam, kendőben egyszer sikerült,akkor is alacsonyra, mtben is jó volt,csak az még elég nagy rá. A szövött kendőnél háton az fura nekem, hogy a nyakánál feszesre kell húzni és nem látom nagyon, vagy nem érzem,vagy csak nem hiszem el,hogy nem szoriitja...most néztem Jófogáson egy Ergobaby rugalmas 14 kg-ig jónak titulált kendőt, gondolkodom, hogy elcseréljem-e rá a szövött Hoppedizemet...itt magyar oldalakon nem találok róla véleményt,hogy van-e hasonlóan jó, mint a zsömbi,ami szuper lehet.Zsuzsi,köszi az invitálást, ellátogatok hozzátok a pécsi topikba...nem voltam még klubban,csak netről meg hoppedizes füzetből próbálkoztam...

              Comment


                #97
                Szerintem ne cseréld el a Hoppédat rá! A rugalmasak csak pici babákhoz jók, akármi van rájuk írva.
                Én sem nagyon boldogultam a háton kendőzéssel, nekem végül egy félcsatos lett a megoldás. Bondolino, Lujzus féle félcsatos, Hoptye, Didytai kisebb babákhoz is jók. Hátha a hurci-klubban tudsz próbálni - vagy találsz hordozási tanácsadót, aki megtanít magabiztosan batyuzni.
                Amúgy, hogy a topic témájánál maradjunk, Emeibabyben hordoztam háton is, mondjuk abban tényleg nem lehet magasra kötni a babát és, ahogy azt már sokan leírták itt előttem, a kapucnijának botrányosan rövid a madzagja, csak rákötött plusz madzaggal tudtam a baba fejére felhúzni ha elaludt a hátamon. De egyébként működött.

                Comment


                  #98
                  Köszi a jótanácsot!Egyelőre maradt a Hoppém...Tényleg jó lehet többféle hordozót felpróbálni, és ha segít hordozási tanácsadó a kötésekben! Talán eljutunk klubba...Az Emeibabyben az tetszik nagyon, hogy nem lóg a földre, mégis kendős is.

                  Comment


                    #99
                    Próbálgatjuk az Emeibabyt 6 hónaposommal...először szokatlan volt kendő után.Ami tetszik benne:legjobban persze, h.kendős a babának, nekem csatos; könnyű átforgatni babástól hátról előre, ez pl.utazáskor is nagyon jól jöhet vonaton, buszon.A karikák közti felcsatolható kendőanyag jó takaró szopizáskor.
                    Amit sajnálok: nem hordható csípőn...
                    Utoljára szerkesztette MSzA; 2016.03.11., 00:27.

                    Comment

                    Mamami portál footer

                    Összecsuk

                    Friss bejegyzések

                    Összecsuk

                    Cikk a mamami portálról

                    Összecsuk

                    szivárvány
                    Betöltés...
                    X