Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

Alvás

Összecsuk
X
 
  •    
  • Szűrő
  • Idő
  • Mutatás
Clear All
new posts

    Alvás

    Akció
    Több topik került ebben a főtopikban összevonásra, ezért lehetnek furcsaságok, mert összevonáskor időrendi sorrendben kerülnek egymás után a hozzászólások.

    Megjegyzés: A járókás topikban elkezdtünk beszélgetni a nappali altatási trükkökről, itt folytathatjuk, hátha másokat is érdekel...
    (áthoztam azt a pár hszt ide)



    Hú, Livi, most tök jó ötletet adtál, lehet hogy ha elraknám pár hétre és újra elővenném akkor rá tudnám szoktatni, hogy abban aludjon? Ugyanis a nappali alvással nagyon hadilábon állunk, sajnos a kiságyban sem érti, hogy ha lerakom és betakargatom akkor ott alvásra próbálom rávenni (pedig a kiságyban csak aludni szokott). Ha már úgyis mászni fog és a járóka korlát lesz akkor talán az alvásra, nyugizásra jó helyszín lesz. (amúgy egybecsengően a Szilvi blogján találtakkal - szűkebb tér, chill out zone )
    Félix (2007 nov) és Frida (2010 nov) mamája, a mamami adminisztrátora
    1001fonal.hu - természetes fonalak kötéshez, horgoláshoz

    #2
    Biztos, hogy álmos, amikor leteszed? Roland se nagyon alszik nap közben, de ha nem nyűgös, akkor elfogadom, hogy nem álmos. Nem alszik és kész. Ha meg álmos, akkor játék közben elalszik a játszószőnyegén.
    Varda

    Roland (2007. december); Niké Boglárka (2013. április) anyuja

    Az igazságnak sok arca van

    Comment


      #3
      Kattix, nem akarlak elkeseriteni, de Beni akkora koraban kizarolagosan csak kendöben aludt. Mivel en meg nem birtam vele minden nap 2-3 orat setalni, probalgattam a kisagyba/nagyba valo alvashoz szoktatni, de nagyon nehez volt. Most mar viszont nagyon jokat alszik egyedül is.
      A No-Cry Sleep Solution cimü könyv segitett sokat
      Fiu(2007) lány (2009) fiu (2017)

      Comment


        #4
        Zsuzsa, köszi a könyvajánlást, nagyon érdekesnek néz ki! (Kár, hogy nem 2hete írtad, most jött meg a legutóbbi amazonos rendelésem. Jaj, annyi mindent el kéne olvasni....) Mennyi ideig tartott amíg hozzászokott Beni az egyedül alváshoz? Bíztató, hogy nektek sikerült!

        Varda, az a baj, hogy Félix egyszerűen nem alszik el magától, akkor sem ha elfárad, hanem akkor jön a hiszti. Régebben (2-3 hónaposan) még elaludt ő is játék közben ha fáradt volt, de most már jó ideje nem, pedig próbálkoztam rávezetni, hogy kéne, de nem megy. (Csak kézben/cicin/hintában/séta közben babakocsivan vagy kendőben alszik el, és ha itthon vagyunk akkor maximum 40 percet képes aludni, egyedül séta közben babakocsiban tud hosszút, de akkor se mindig. Gáz.... )
        Félix (2007 nov) és Frida (2010 nov) mamája, a mamami adminisztrátora
        1001fonal.hu - természetes fonalak kötéshez, horgoláshoz

        Comment


          #5
          Kattix, a kisebbik lányom 1 éves múlt, de még mindig séta vagy szopi közben alszik csak el. Nekem a nagyobbal is így volt, nem is gondoltam, hogy furcsa.
          Zsuzs, én úgy emlékszem, hogy a NCSS-ben is a "parenting to sleep" módszert javasolja egy jó darabig. De erre most nem emlékszem pontosan.
          A nagy lassan 3, most már magától is elmegy aludni (mi egy hatalmas szivacson alszunk mind a négyen), szóval azért remény mindig van!
          Livi

          Comment


            #6
            Livi! Nem egeszen tudom, hogy mit ertesz a "parenting to sleep" alatt, de teny, hogy nem azt mondja a NCSS, hogy letedd a kisagyba es akkor zsupsz magatol elalszik. Söt a csaj co-sleeper... En Benit ugy szoktam altatni, hogy melle fekszem a kisagyba es szopi amig elalszik aztan kimaszok Biztos viccesen nezek ki a kisagyban, regebb nagyagyba tettem, csak most mar legurul onnan, azert kisagy.

            Kattix! Nalunk is pont ez volt, ha szopi utan letettem akkor max 30 percet aludt es orditva ebredt, de nem birtam vissza altattani. Ha ölben fogtam, akkor is gyakran csak 30 percet aludt. Utanna meg vegig nyügös volt. Ha neki eleg lettek volna a 30 perces alvasok, akkor nem is eröltettem volna, hogy aludjon hosszat, de nem volt az.
            Aztan elkezdtük kendöben altatni, ö meg aludt jo nagyokat es boldog kiegyensulyozott kisgyerek volt. Csak hat nem birtam sokaig a napi több oras setat.

            Nem lenne jo az utobbi par hsz-t levalasztani egy alvas topicba? Ez biztos meg mast is erdekelne.
            Fiu(2007) lány (2009) fiu (2017)

            Comment


              #7
              Hú. Zsuzsa, te beférsz a kiságyba????

              Amúgy nálunk co-sleep van, azaz még most is mellette fekszem (Tominak van egy nagy, 140*200-as ágya, alacsony és a széléhez egy paplant tettem, hogy ne guruljon le - párszor már előfordult)mig elalszik. Én meg utána megyek vissza a mi ágyunkba, a földszintre.
              Szóval nappal is és éjjel is ha felriad, ez van. Meg esti elalvásnál...sajnos elég strapás, főleg most, hogy már óriási a hasam és Tomi szobája az emeleten van. Én nagyon örülnék,ha kétévesen egyedül aludna el.

              De: egy pár hónapos, féléves vagy akár még az egyéves gyereknél szerintem nem elvárható, hogy egyedül aludjon el! Főleg, ha szopik. Mi mindig cicivel aludtunk el, mig a kiságyában aludt a kiskrapek. Vagy velem a nagyágyban. Persze ilyenkor apa kimegy, mert neki kell a pihenés....(ÉS ÉN???). De sajnos most is az van, hogy igazán könnyen velem alszik el TOmi. Nagyon anyás.
              Gondolom, ezt is szeretnétek elkerülni, hogy ennyire "rabszolgává" tegyen a gyerek. De szerintem ki lehet bírni, még állapotosan is. Nagyon fárasztó, de nemsokára már puszilgatni sem hagyja magát....

              Amúgy a nappali alvások nálunk nagyon jól beálltak, kb. 2 óra az átlag, 1x. Van, hogy kevesebb, van hogy több. De ezen nem izgatom magam, persze Tomi már nagyfiú...Ha kisebb lenne, én is aggódnék a napirendje miatt meg hasonlók. Bár, a kicsivel nem biztos hogy igy lesz, nem tudom...

              Kitartás lányok! Ez is elmúlik egyszer.

              Gyermekeim: Tomi 2005, Dani 2008, Boróka 2012, Keve 2015

              Comment


                #8
                Kriszti! Hat igen kuporogva beferek A co-sleep különben nem azt jelenti, hogy melette fekszel amikor elalszik, hanem hogy nalad az agyban alszik a gyerek (ugy mint Liv-nel)

                Azzal meg semmi bajom nincs, hogy ott kell legyek mikor elalszik a pici. Ezt sosem varnam el töle (amugy sem varok el töle semmit...). Csak annyira azert vagyok önzö, hogy nem akarok vegig mellette feküdni amig ö alszik, mert en napközben nem tudok/akarok aludni.
                Utoljára szerkesztette zsuzsmuzs; 2008.05.05., 12:15.
                Fiu(2007) lány (2009) fiu (2017)

                Comment


                  #9
                  Azzal nem lenne bajom ha mondjuk csak velem tudna elaludni, a nagyobb bajom az, hogy
                  1. nappali alvásnál nem lehet letenni a kiságyba csak sokadikra, mert ahogy letenném elkezd keservesen sírni. olyan meg nincs, hogy leteszem és elalszik, még akkor sem ha ottmaradok és simizem vagy ilyesmi.
                  2. ha végre sikerült valahogy elaludnia, mindegy hogy (pl hintában vagy ha sikerült letennem a kiságyba, vagy bealudt fekve szopi közben), 40-50 perc múlva ébred és nem lehet visszaaltatni. Így van olyan nap hogy 2*30 percet alszik napközben ami nagyon kevés. A dokinkat kérdeztem mennyi alvásra van szüksége, azt mondta bízzuk rá, legyen lehetősége aludni és majd ő eldönti mennyit akar. De én látom rajta, hogy nem elég neki ez, viszont nem tudom rávenni hogy többet aludjon.

                  A NCSS szerzőjének a websiteján találtam egy táblázatot, eszerint most napi 2 alvásra lenne szüksége, összesen 3-4 órát (és az éjjeli 10-11 óra, ami mondjuk kb megvan). Ez nekem nagyjából jónak is tűnik, amikor valami csoda folytán ennyit alszik akkor jobb is a napja egészében véve is.
                  Félix (2007 nov) és Frida (2010 nov) mamája, a mamami adminisztrátora
                  1001fonal.hu - természetes fonalak kötéshez, horgoláshoz

                  Comment


                    #10
                    Kati! Hat igen, nagyon ismerös a szitu. Amig Beni 3-4 honapos volt ö is elaludt jatszas közben, vagy szoptatas utan letettem es aludt 2-3 orakat is. Söt, meg az is ment, hogy letettem es simogattam amig elaludt. Utanna meg valahogy elromlott a dolog.
                    Ami nekünk segitett az, hogy rögtön miutan felebred, oda megyek hozza es visszaaltatom pont ugy, ahogy elötte is elaltattam. Ez nem ment egyböl, valojaban par hetbe, lehet, hogy egy honapba is beletelt, amig rajöttem, hogyan tudom legjobban vissza altatni. Alvas közben meg mindig megy neki a "sugas" (ilyen tengeri hang).

                    A könyv azt is irja, hogy meg kell törni a szopas alvas asszociaciot. Nem sirassal, hanem szepen lassan. De meg mondom öszinten, hogy ez nekünk egyaltalan nem sikerült, es most mar nem is probalom.
                    Fiu(2007) lány (2009) fiu (2017)

                    Comment


                      #11
                      Ja, a szopás-alvás asszociáció. Jobb azt nem megtörni, szerintem, mert nagy segítség.
                      A parenting to sleep alatt pont azt értem, amit írtatok, hogy elaludni nem kell egyedül a gyereknek ennyi idősen, de a probléma, látom, nem is ez.
                      Sárit én megpróbálom visszaaltatni szopival, aztán vagy sikerül, vagy nem.
                      Livi

                      Comment


                        #12
                        KKRISZTI eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Gondolom, ezt is szeretnétek elkerülni, hogy ennyire "rabszolgává" tegyen a gyerek. De szerintem ki lehet bírni, még állapotosan is.
                        Kriszti, ezt nem hinném, hogy bárki itt erre törekedne...
                        Livi

                        Comment


                          #13
                          Na, akkor mi is keveset alszunk, mert éjjel nem igazán jön össze a táblázat szerinti 11-12 óra. Tomi max 10-et szokott éjszaka, nappal meg ugye kb. 2, tehát alulmaradunk. De én nem aggódom annyira, szerintem elég ez neki. Csodálkoztam is, mikor mondja egy mama, hogy a két és félévese éjjel 12 órát, nappal 2-3 órát durmol.....Nem rossz!

                          A co-sleep meg azért néha becsúszik, főleg régebben volt, hogy valóban mellette aludtam, ill. ő a mi ágyunkban. De én sem tudok rendesen pihenni, ha ott van mellettem a gyerek, sajnos. Az a baj, hogy túl felszinesen alszik Tomi és minden rezzenésre felébred. Tök idegesítő, ha nem tudok forgolódni vagy ki-be takarózni... Szóval jobb ha külön ágyban van a külök.

                          A szopi-alvás asszociáció pedig nálunk sem jött be, 90 %-ban igy tudtam csak elaltatni kisebb korában. Most elég, ha melléfekszem. De nekem kicsit rossz is, hogy nem cicizik már .

                          Amúgy mit szólnátok, ha ez a nappali alvásproblémás topic az éjszakai gondokra is rátérne? Mivel nekünk főleg azzal vannak bajok és kéne néha a tanács, lelkesítés...Biztos mások is járnak hasonló cipőben.

                          Gyermekeim: Tomi 2005, Dani 2008, Boróka 2012, Keve 2015

                          Comment


                            #14
                            Kriszti, nyiss topikot az éjjeli avásnak nyugodtan! A kettő persze egy tőről fakad, de szerintem csomó családban van, hogy csak az egyikkel van probléma, a nappallal vagy az éjszakával. Úgyhogy elbírja a saját topikot a téma.
                            Félix (2007 nov) és Frida (2010 nov) mamája, a mamami adminisztrátora
                            1001fonal.hu - természetes fonalak kötéshez, horgoláshoz

                            Comment


                              #15
                              Sziasztok!

                              Ez a téma engem is érdekel. Nagyon. Zsombi holnap lesz fél éves. És ugyanúgy,mint másoknál, 2-3 hónaposan simán elaludt a kiságyban, azután jött, hogy csak cicin,most épp vagy cicin, vagy babakocsiban kint. Kicsit kimerítő. Nem az, hogy cicin alszik el, hanem az,hogy gyakorlatilag semmit sem tudok így csinálni,mert nappal kb. 2-3x 20 percet alszik. Régebben beállt arra, hogy a déli szopi után aludt 2 órát,na,az megszűnt. Most,mikorra nagy nehezen leteszem,már fel is ébred. Ráadásul, ha mellette fekszem a nagyágyon (én nem férek be a kiságyba,meg le is szakadna bálna testem alatt) még annyira sem alszik el,csak játszik.
                              Ma történt meg először, hogy ebéd után betettem a kiságyba és odahajoltam az arcához, megfogta a hajamat, "belémbújt" és elaludt. Így is hozta a 20 perces szintidőt. De legalább éjjel alszik fél 9-től négyig, utána pedig általában fél 7-fél 8-ig. Ha felébred,csak ritkán tudom visszaaltatni.
                              Én szívem szerint nem törném meg a szopival való elalvást, csak mi lesz,ha nem lesz tejem???Jelenleg is egy ciciből eszik, mert kezdetektől nem fogadja el a másikat. Akkor mit csinálok? De én nem fogom sírni hagyni,az tuti.Eddig sem hagytam.Próbálkozom ezzel a módszerrel,ha bejön akkor jó,ha nem, akkor kitalálunk valami mást.

                              Comment

                              Mamami portál footer

                              Összecsuk

                              Friss bejegyzések

                              Összecsuk

                              Cikk a mamami portálról

                              Összecsuk

                              szivárvány
                              Betöltés...
                              X