Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

Együttalvás (szülőkkel és/vagy tesókkal is)

Összecsuk
X
 
  •    
  • Szűrő
  • Idő
  • Mutatás
Clear All
new posts

    Bodori9 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Sziasztok! Néhány hetes babaváró, kezdő mamamis vagyok. Ahogy az így lenni szokott, sok minden jár már most is a fejemben, többek között az alvás gondolata a picivel. Mivel viszonylag kicsit a lakásunk (konyhával egybenyíló nappali +1 kis szoba, amit félig beterít faltól-falig egy 15 cm magas óriási szivacs), arra gondoltunk a babát a kisszobába visszük majd magunkkal. Végülis elférne még egy kiságy is, de nem feltétlenül ragaszkodnánk hozzá.
    Van esetleg köztetek, aki abszolút nem is vett kiságyat? Megszólhat ezért a védőnő pl.? Illetve ha ez a megoldás, a szivacs védelme érdekében szoktak teríteni valami fóliát a baba alá...netán az egész szivacsra? Az elmúlt órában ezt a topikot olvasgattam, de nem láttam, hogy írtatok volna erre vonatkozóan bármit is...bocsánat, ha mégis
    Üdv a mamamin! Nálunk hasonló a lakás elrendezése (talán a méret is), nekünk van gyerekágyunk, este mindig odateszem B-t, főleg azért, mert amúgy mi ágyban alszunk, és akármennyire faltól falig, kicsit félnék, hogy amíg nem vagyok ott legurul/lemászik. Meg jól esik kicsit nélküle pihizni, bár az utóbbi időben szinte mindog felébred, ha megyünk aludni, akármilyen halkak vagyunk... Hogy a védőnő mit szól, az teljesen az ő habitusán múlik... az enyém tuti kiakadna, de van pár ismerősöm, akinek partner a vnője ilyesmiben. Olyan is van, akit 1x sem látogatott meg. Szoóval ebben nem tudok okos lenni... a matracvédelem sok mimdentől függ... nálunk nem kell, de én éjjelre eldobható pelust adok, amíg nagyon pici volt, volt éjjeli peluscsere is. Ezt kb. a gyerektől függően fogod látni. Én előre nem ruháznék be. Amúgy az együttalvás nem válik be mindenkinek. Nekünk eddig szuper jó, de nem egy olyat tudok mondani, akinél akárhogy akarta, nem ment. Éppen ezért én nem vennék babaágyat (nagyon idegesítő kerülgetni, ha aztán nem kell, pláne kis lakásban...), de lehet hogy kinéznék egyet, félretenném rá a pénzt, hogy ha végül mégis szükséges lesz, pikk-pakk be tudjam szerezni...
    Mikorra vaárjátok a babát?
    Utoljára szerkesztette lucazsofia; 2016.01.24., 20:06.
    Tanítok, zenélek, nevetek, mesélek...
    Luca, B (2015) & F (2017)

    Comment


      De jó, hogy már most így gondolkodsz/gondolkodtok
      Mi az első gyerek előtt nem csak kiságyat vettünk (illetve férj csinálta ), de még a gyerekszobát is megcsináltuk nem kellett volna... Mondjuk én parázós vagyok és nagyon pici babával nem merek együtt aludni, a kisfiam kb 5 hós volt, mikor állandóra beköltözött a nagy ágyba, a húga már hamarabb, de ő is volt már 2-3 hós, addig tesótól is féltettem, hogy ráfeküdne. Azóta négyen alszunk egy ágyban. Mondjuk nálatok tesótól még nem kell félteni, végülis nem létszükséglet a kiságy, sőőt. Védőnőt már a terhesség alatt megismered annyira, hogy tudd, mit gondol, de szerintem beleszólása nem lehet ebbe.
      Gumilepedőt egyetlen egyszer hasznàltunk a kiságyban, utáltam. A nagy ágyban terítettem alájuk egy pamutlepedőt+ a mi lepedőnk. Előfordult, hogy kifolyt így is a pisi, de nagyon ritkán és csak annyi, amit simán ki lehetett tisztítani.
      Gabianya, Tibiapa és az aprónép:
      Ádám (13.07.07.)
      Petra (15.05.26.)

      Comment


        Üdv itt Bodori!
        A védőnőt tényleg meg fogod ismerni, de egyébként sajna ha olyan, akkor mindenbe beleszólhat (jójó tudom, hogy jogilag nem feltétlen, de rémtörténeteket is hallottam már sokat). Nálunk van kiságy, meg szoba is, de szinte nem használta. Viszont így a védőnőbe fel sem merült, hogy nem ott alszik
        Gumilepedő lehet, ha igénylitek, de azzal számolj, hogy nagyon melegít alulról meg befülled, még ha egyébként jó is a felülete (pl. i.eás). Egy ideig jól jött, aztán hamar leszoktunk róla. Inkább van a gyerek alá terítve plusz egy normál lepedő hajtogatva, a közös alá, az felfogja, ha vm van.
        Judit, T (2013), L (2016), R (2019)

        Comment


          Én se szerettem a műanyag lepedőt, ezért másodszor is elhagytam, és sajnos másodszor is bepenészedett a kiságy matraca (pedig kipisilés nincs). A kiságyunkban nem ágyrács van, hanem egybefüggő deszka a matrac alatt. Szóval nagyon figyelni kell a szellőztetésre ebben az esetben, egy darabig figyeltem rá, aztán elfelejtettem.
          Amúgy nálunk a nagyágy mellé tolt "oldalkocsi" kiságy vált be leginkább, de a második simán mellettem aludt a nagyágyon (kívül, és mellette volt a kiságy ágyrácsa, akkor még volt neki).
          Emma
          R (2007.10.), K (2010.12.), V (2014.02.), A (2016.04.)
          gemmamamami@gmail.com

          Comment


            A védőnőt egyszerűen ne engedd be a hálószobába és akkor nem látja, hogy van-e kiságy.
            Van, aki a pelenkázót is számon kéri, pedig azt is lehet máshol is csinálni. Meg ugye az ec-nél ez sem létszükséglet. Meg mi köze is van hozzá? Ha idősebb, jó eséllyel ő is a szülei mellett aludt kiskorában.
            B. (5) + L. (3)

            Comment


              Nálunk sincs kiságy.a pelenkázó részét is kiraktam,mert csak helyet foglalta.most kettővel alszom a földön szivacson,a legnagyobbam már külön alszik(7éves).én amíg picik,a fejük alá teszek még nedvszívónak egy pamut réteget,mert az enyémek bukósak nagyon.plusz dupla lepedő van a szivacson.Szandi oldalát ismered?egyuttalvas.blogspot.hu és a fb-on van Alvás-altatás csoportja
              "Engem ne emeljen a magasba senki,ha nem tud addig tartani,míg tényleg megnövök..." Birtalan Ferenc
              Zsófi-hordozási tanácsadó (hordozo.hu) vagyok Kaposváron és környékén!

              Comment


                Oh, köszönöm a sok-sok választ és az ötleteket, a blogot is elmentettem!

                Hogy őszinte legyek, az együttalvás igazából először a férjem ötlete volt, ő nem is gondolt kiságyra. Sok okot nem sorolt fel, fél perc alatt meggyőzhető voltam. Valószínű először megpróbáljuk nélküle.

                Lucazsofia: augusztus vége felé érkezik majd a baba, úgyhogy egy kicsit még félve írogatok itt A leeséstől azért nem tartok, mert viszonylag vékony a szivacs (kb. 10 cm), és ha netán legurulna, onnan is puha szőnyegre esne.

                Comment


                  Szia!

                  Mi nagyon sokat szívtunk a naggyal, mire rájöttünk, hogy a nagyágyba kéne tenni. Addig azért nem használtuk a kiságyat, mert ha letettem üvöltött, s féléven át kézben aludt (vagy kendpben) éjjel is, utána meg már pláne nem, majd 13 hósan nagy ágyat kapott. A kicsi elejétől oldalkocsiban volt, 20 hósan nappal simán a kiságyban alszik, este is oda teszem le, és csak éjjel teszem magam mellé. Szóval gyerekfüggő is.
                  A kiságyba én vettem matracvédőt, de ez nem gumilepedő, valamelyik ilyen ökotudatos bababoltban vettem. Mosható is, nem füllednek be. A fejük alá meg mindig tetrapelust tettem.
                  Nálunk anno megnézte a védőnő a kiságyat, még azt is, hogy a rácsok elég közel vannak-e, mert volt olyan anyukája, akinél nem ézte külön, s beszorult a gyerek feje (vmi házi régi kiságy volt). De mondjuk kellő fellépéssel szerintem leszerelhettem volna, de első gyereknél fel se merült,hogy ne legyen
                  És igen, a gyerekszoba a másik fölös dolog, szeirntem 3 évesen kezdődött, hogy van egy gyerekszoba és időt is tölt benne.
                  Anna - Lilla (2012/08) és Laurenz (2014/05)

                  Babahordozási tanácsadó

                  Comment


                    sziasztok! egyutt alszunk a gyerekekkel, a kicsi most 3 hónapos. A kerdesem pedig lehet hulyen hangzik... Nem tudom,h kb mikor van az, amikor mar nem ugy alszik,h a mellem a szajaban van... :-) nem ebredek fel arra,h szopizik, de mikor mozgok es kicsit kenyelmesebben elhelyeznem magam kiesik a cici a szajabol es a zsibbado csipom ugyanugy faj tovabb... Amikor nagyon felebred, vagy mocorog oldalt valltunk, azzal nincs gond. Ertheto a kerdesem?
                    Juli és a fiúk

                    Comment


                      Szerintem gyerekfüggő. A Sears: Éjszakai gondoskodás című könyvben olvastam egy tippet, hogy hogy lehet kivenni a mellbimbót a baba szájából: ha már mély alvási fázisban van, akkor ha óvatosan bedugod az ujjad a szájába, elvileg ki tudod húzni a melledet. Nekem kb. 50%-ban jött be, de ha nem sikerült, akkor max. újra rákapott, és maradtunk ugyanúgy. Viszont amikor sikerült, akkor végre háton alhattam

                      Comment


                        sziasztok, régi rééégi mamami vagyok, és nálunk már a kisebb gyerek is 5 éves lesz. Van egy hatalmas nagy 2*2-es ágyunk, ami kiválóan alkalmas együtt alvásra
                        Érdekel itt valakit? Vagy hova lehetne feltenni?
                        http://butor-lakberendezes.vatera.hu...214211976.html

                        És most, hogy már kikoptak az ágyból a bébik, én azt mondom, hogy voltak nehéz pillanatok, de az együtt alvás annyira jó, és én azt hiszem, hogy meglátszik a gyerekeken
                        Jakab anyukája aki már 4 éves kisgyerek,és juni 29 Manka aki egy rózsbimbó és mindjárt 2 éves

                        Comment


                          Sziasztok!
                          Régi-új felhasználó vagyok. Már van két nagy gyermekem, egy 11 éves fiú és egy 8 éves lány. Mind a kettőt igény szerint szoptattam és együtt aludtam velük 2 éves korukig. Éjjel 4-10x ébredtek és szopiztak kedvük szerint, abszolúte nem zavart, szuperül aludtam egész éjjel és nem voltam kialvatlan, sokszor 9-ig szundiztunk még reggel.
                          November 10-én született meg a 3. gyermekem, ismét egy kislány. Sajnos a szopi nem sikerült, több okból, nem szeretném részletezni, nem is lényeges. A lényeg, hogy 2 hetes kora óta kizárólag tápszeres, még mindig fáj, de igyekszem túllendülni.
                          Nappal hordozom, igény szerint, de éjjel egyelőre a kiságyában gyönyörűen alszik. Este tápin beájul, beteszem, egyszer ébred, tápi és alszik tovább.
                          A gondom az, hogy mi lesz, ha esetleg később többet fog ébredni. Tápit nem adhatok neki 3 óránál sűrűbben, sétálni nem akarok vele éjjel, azt biztosan nem tudom/akarom vállalni.
                          Akinek esetleg van tapasztalata együtt alvásról tápszeres babával (egészen kicsivel is-enyém 4 hetes), kérem, hogy írjon, hogy hogyan zajlott. Barbi nappal akkor sem alszik ágyban (csak ringatva, kendőben), ha odabújok mellé és simogatom, susogok neki.
                          Kétségbe vagyok esve, mert félek, hogy mivel nem tud egyedül elaludni, csak hordozva vagy tápin, ezért előbb-utóbb éjjel is ezt fogja kérni, én pedig nagyon rosszul viselem a kialvatlanságot, és egyszerűen nem akarom elkezdni a hurcibálást. Sajnos a szopi nem opció, mint a nagyoknál volt.
                          Remélem, hogy van itt olyan, aki tápszeres gyermekkel volt és együtt aludt, vagy el tud látni bármilyen altatási ötlettel tápszeres babához. Már mindenen túl vagyunk (hátsimi, hason, háton, oldalt alvás, cumival, susogva, fehér zajra, összebújva, semmi hatása. Csak a ringatás.
                          Egy anyukát láttam, aki tápszeresen együtt aludt, Nyuffu , de nem tudok neki privát üzenetet küldeni, biztosan azért, mert most regisztráltam újra a fórumon.
                          Köszönöm, ha segítetek.

                          Comment


                            jtimi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Sziasztok!
                            Régi-új felhasználó vagyok. Már van két nagy gyermekem, egy 11 éves fiú és egy 8 éves lány. Mind a kettőt igény szerint szoptattam és együtt aludtam velük 2 éves korukig. Éjjel 4-10x ébredtek és szopiztak kedvük szerint, abszolúte nem zavart, szuperül aludtam egész éjjel és nem voltam kialvatlan, sokszor 9-ig szundiztunk még reggel.
                            November 10-én született meg a 3. gyermekem, ismét egy kislány. Sajnos a szopi nem sikerült, több okból, nem szeretném részletezni, nem is lényeges. A lényeg, hogy 2 hetes kora óta kizárólag tápszeres, még mindig fáj, de igyekszem túllendülni.
                            Nappal hordozom, igény szerint, de éjjel egyelőre a kiságyában gyönyörűen alszik. Este tápin beájul, beteszem, egyszer ébred, tápi és alszik tovább.
                            A gondom az, hogy mi lesz, ha esetleg később többet fog ébredni. Tápit nem adhatok neki 3 óránál sűrűbben, sétálni nem akarok vele éjjel, azt biztosan nem tudom/akarom vállalni.
                            Akinek esetleg van tapasztalata együtt alvásról tápszeres babával (egészen kicsivel is-enyém 4 hetes), kérem, hogy írjon, hogy hogyan zajlott. Barbi nappal akkor sem alszik ágyban (csak ringatva, kendőben), ha odabújok mellé és simogatom, susogok neki.
                            Kétségbe vagyok esve, mert félek, hogy mivel nem tud egyedül elaludni, csak hordozva vagy tápin, ezért előbb-utóbb éjjel is ezt fogja kérni, én pedig nagyon rosszul viselem a kialvatlanságot, és egyszerűen nem akarom elkezdni a hurcibálást. Sajnos a szopi nem opció, mint a nagyoknál volt.
                            Remélem, hogy van itt olyan, aki tápszeres gyermekkel volt és együtt aludt, vagy el tud látni bármilyen altatási ötlettel tápszeres babához. Már mindenen túl vagyunk (hátsimi, hason, háton, oldalt alvás, cumival, susogva, fehér zajra, összebújva, semmi hatása. Csak a ringatás.
                            Egy anyukát láttam, aki tápszeresen együtt aludt, Nyuffu , de nem tudok neki privát üzenetet küldeni, biztosan azért, mert most regisztráltam újra a fórumon.
                            Köszönöm, ha segítetek.
                            En szivesen segitek ha tudok de a legelso tanacsom az hogy teljesen felesleges egy kepzelt probleman aggodnod azt irod egyelore szepen alszik majd kiderul ez valtozni fog e egyaltalan nem kobe vesett. Az teljesen normalis hogy a kajalasba alszik bele es teljesen mindegy hogy szopi vagy tapi. Az egyutt alvasnal ugyanazok a "szabalyok" egy tapszeres gyereknel mint egy anyatejesnel. Ha ebred es mashogy nem alszik vissza akkor adsz neki. De tapszeres babaknal kevesbe eselyes hogy sokszor ebredjen enni hiszen a tapszer nehezebben es lassabban emesztodik. jaj az nem irtam meg hogy harom gyerekem van mindegyik anyatejes volt de az elsonel kellett a tapszeres potlas tehat szopizott is es es tapizott is. Egyutt aludtunk vele is a tobbiekkel is. Ha ebredt akkor vagy cicit kapott de ez nalatok most nem opcio vagy az elore bekeszitett tapszert. Igen tudom a dobozara az van irva hogy nem szabad elore elore elkesziteni hat nem en voltam az elso aki este elkeszitette es betette a hutobe a gyerek el es virul 7 eves eves lesz. Baratnom kizarolag tapszeres babaval azt csinalta hogy elore elkeszitette ha ebredt a pici gyorsan megmelegitette megetette a babat es ennyi.

                            Na de a lenyeg hogy most epp alszik a babad te is tudsz pihenni ha jol ertem igy elore ne aggodj olyanon ami meg meg sem tortent minden baba mas nincsenek receptek. Ha kizarolag tapis akkor az az eselyesebb hogy megmarad ez a max egy ebredes es alszik tovabb.

                            Comment


                              Szerintem nincs annyira szoros összefüggés a tápszer/szoptatás és az együttalvás között. Két jól elkülönülő téma. Nyilván van átfedés, hogy szopival nyugtatunk is, de az csak egy dolog. Arra gondolok, hogy ha testközelségre van igénye azt a tápszeres baba is megkapja az együtt alvással.
                              Évi, Lilla (2012. 04. 03.) és Viola (2016. 03. 07.) éés Ferike (2018 február) anyukája

                              Comment


                                Köszönöm a hozzászólásokat. A gondom az, hogy összebújással sajnos egyelőre nem lehet nyugtatni, elaltatni, csak kendőben. Tudom, az is összebújás, csak mozgásos, a statikus összebújásra (ágyban) nem vevő, nem alszik el, ugyanúgy sír, mintha otthagynám a kiságyban. Ezért félek az éjszakai ébredésektől, ha nem az éhség lesz az oka.

                                Comment

                                Mamami portál footer

                                Összecsuk

                                Friss bejegyzések

                                Összecsuk

                                Cikk a mamami portálról

                                Összecsuk

                                szivárvány
                                Betöltés...
                                X