Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

EC - elimination communication

Összecsuk
X
 
 •    
 • Szűrő
 • Idő
 • Mutatás
Clear All
new posts

  EC - elimination communication

  Akció
  AZAZ babapisiltetés, -biliztetés és korai Wc-re hordás... Pelenkanélküliség.
  A baba jeleinek figyelése, igényeinek felismerése és mélyreható kommunikáció gyermekünkkel...Körülbelül...

  Vannak profik ebben a témában, esetleg néhány alapadat nem ártana, azzal én is okosodnék.
  Nagyon érdekel a dolog különben, és nemsokára aktuális is lesz, mert ki szeretném próbálni a kisfiammal.

  Linkek:
  http://www.freewebs.com/freetoec/
  http://szirkababa.blogspot.com/2006/...pis-pisss.html
  http://erinto.postr.hu/pelenka-nelku...manyos-modszer
  TI hogyan csináljátok, mik a tapasztalatok, problémák, sikerek?
  Utoljára szerkesztette KKRISZTI; 2012.03.11., 10:05. Oka: 1

  Gyermekeim: Tomi 2005, Dani 2008, Boróka 2012, Keve 2015

  #2
  Kriszti, Zsanették oldalán jártál már?
  Baba a bilin

  Comment


   #3
   Persze! NAgyon hasznos.
   De én a ti saját véleményetekre is kiváncsi vagyok és hogy épp hol tartotok...Tényleg, Dani mit tud már?

   Gyermekeim: Tomi 2005, Dani 2008, Boróka 2012, Keve 2015

   Comment


    #4
    Hogy Dani mit tud? Reklamálni, ha pisis a popsija
    Igazság szerint mi - Györgyi szavaival élve - a "lájtos EC-t" követjük, a három gyerkőc mellett erre van kapacitásom. Ha tudunk, megyünk pisilni, ha nem, nem. Éjszaka pl. nem tudunk , mert aludni is szeretnék néha. Úgy állok hozzá, hogy minden "elkapott" adaggal nyertünk, de nem akadok ki azon sem, ha pelusba megy vmi. Tegnap egész délután száraz maradt (pedig sétálni is voltunk jó 2 órát), délelőtt viszont összepisilt vagy öt pelust... de ez nem őt minősíti, hanem engem
    Jelezni amúgy nem jelez, tehát olyan nincs, hogy ő kéri, én meg nem viszem.
    Szóval mehetne jobban is, de én így is büszke vagyok magunkra!

    Comment


     #5
     Hát az is lehetsz, Judit! Én is hasonlóan szeretném csinálni, esetleg talán kicsit jobban megerőltetem magamat,( nekem csak 2 fiam van ). Szóval jólenne mielőbb elkezdeni, és én is pelust használnék, hiába eskösznek a pelenkátlankodásra sokan, én nem akarok félóránként ruhát cserélni... Talán később, ha nagyobb lesz Dani. Azért remélem, nem fog sokáig pelusozni (habár most rengeted pénzt költök moshatóra...), és rájön, hogy jobb a bilibe. Tényleg, ti biliztek vagy Wc.ztek vagy akármi más? És te szopiközben tálkázol Danival? Nekem ehhez vhogy nincs kedvem. Ha bekakil közben inkább menjen a pelusba. Pisi még hagyján. Amúgy sem hiszem, hogy jó dolog szopi közben zavarni a kakatörléssel...nem tudom. Fura. Ha éhes, úgyis csak cicizni akar majd. Gondolom...Tomival igy volt, éjjel ki se cseréltem mindig a kakis pelenkáját, ha evett és termelt közben, aztán bealudt.. Ki ébresztené fel a gyrekeét? Én tuti nem! Nem csipte ki sose, szóval kibírtuk. Aztán ha már nem kakil evés közben, akkor lehet bilire dobni. Mit szólsz?
     Ja, most találtam meg a blogodat! Tök jó!

     Gyermekeim: Tomi 2005, Dani 2008, Boróka 2012, Keve 2015

     Comment


      #6
      Én se tudnám evés közben macerálni. Éjjel se tettem soha tisztába csak akkor ha szétázott a ruha (ami mondjuk az első 3 hónapban minden éjjel megtörtént, de mindegy...). (Nekem az EC valahogy nem jön be, bár olvastam pár cikket ami elgondolkodtatott, de mégsem vonz a dolog kipróbálása.)
      Félix (2007 nov) és Frida (2010 nov) mamája, a mamami adminisztrátora
      1001fonal.hu - természetes fonalak kötéshez, horgoláshoz

      Comment


       #7
       A belinkelt oldalt elolvastam az EC-ről és felkeltette az érdeklődésemet.
       Másfél éves múlt a kisfiam és ősszel bölcsibe adnám (ha lenne hely, de ez más lapra tartozik) és szeretném, ha addigra már teljesen szobatiszta lenne.
       Kíváncsi lennék én is tapasztalatokra. Kinek mi vált be, hogyan kezdték?
       Eröltetni sem akarom, de azért valahogy el kellene kezdeni.
       Marcell 2006. október 9.

       Comment


        #8
        Flomar!

        Szerintem bölcsis korú gyereknél ez már késő.
        A cikkekben asszem le van irva, hogy legjobb már pár hetes babánál elkezdeni, de félévesen legkésőbb. A 3 hós még a legjobb talán, akkor már nem kakil annnyira sűrűn, de tényleg minél előbb, annál jobb.
        Persze vannak fokozatok, pl. mikor egyáltalán nem ad a szülő pelust a babára, de van aki lightosan kezeli (mint majd mi is) és azért lesz pelenka néha (éjjel, elmenéskor, evés közben ....stb.). Ki-ki a maga belátása szerint.Nem kell halálosn komolyan venni...Figyelni kell a baba jelzéseit, igényeit és szükségleteit.
        De a kezdéshez egy 1-2 éves gyerek már túl nagy. Ekkorra már sajnos belerögzül, hogy ő pelusba termel és nagyon kényelmes is neki.
        Azért nem mondom, hogy mondj le teljesen a dologról, csak az igazi EC-t nem lehet ekkor már elkezdeni. Próbálkozni persze szabad, kiváncsi is vagoyk, hogan sikerül. Mivel én is szenvedek a 2 évesemmel, hogy tanulja meg a bilizést, 0 sikerrel.... Még a nyárban bizom, csak mondjuk akkor meg a kistestvér születik, az meg vissza fogja vetni a fejlődésben a nagyot is...Gondolom.

        Ha egy profi más véleményen van, léci szóljon, adjon tanácsot Flomarnak!
        Utoljára szerkesztette KKRISZTI; 2008.05.02., 20:32. Oka: 11

        Gyermekeim: Tomi 2005, Dani 2008, Boróka 2012, Keve 2015

        Comment


         #9
         Kriszti!
         Köszönöm a választ!! Igazad van ezt egy másfél évessel elkezdeni nem lehet, de ahogy Te is írtad a jelzései alapján és a kialakult pisilési és kakilási ( gondolkoztam, hogy írjam másképp szépen, de nem megy)szokásai alapján azért el lehet(ne) indulni. De hogy!? Ma este is próbálkoztunk, hoztam a bilit, fölé guzsultattam, semmi hatás. A földre se pisilt. Azt játsza szinte mindig, hogy ráül a bilire és ülve közlekedik vele. Psssss-egni is szoktam. Ezek szinte minden nap így zajlanak már hetek óta.
         Jelige: bármilyen megoldás érdekel
         Marcell 2006. október 9.

         Comment


          #10
          Kriszti, óhajod parancs, itt vagyok!

          No, hát a helyzet az, hogy Dani mostanában nem ér rá ! Persze nem csak pisilni, enni sem, aludni sem - a világ felfedezése sokkal érdekesebb ezeknél az unalmas dolgoknál, így mostanában kevés a sikerélmény EC téren, de sebaj. Előbb-utóbb belejövünk újra.

          Jelezni nem jelez, a pisis/kakis pelenkát viszont továbbra sem díjazza (azt jelzi szorgalmasan és harsányan ). Ha a hátamon van kendőben, 2-3 órán keresztül is száraz marad. Ha elviszem pisilni, akkor azonnal fontosabb dolga akad - bili fölé tartva kezemből kifordulás, szöszvadászat a szőnyegen; mosdó fölé tartva kezemből kiugrás, vízcsapszerelés; szabadban (többször voltunk kirándulni az elmúlt hetekben) oldalra hajolás, fűszáltépkedés Aztán visszaadom rá a pelust, és néhány percen belül már méltatlankodik is, hogy pisis...
          Ha viszont mégis "rászánja magát", akkor nagyon látványosan csinálja: abbahagyja a tekergést, ellazul és előre figyel. Ilyenkor már tudom, hogy nyert ügyünk van , és 2-3 másodperc múlva ott az eredmény...

          Comment


           #11
           És Judit, most akkor milyen az arány? Hány százalékban van siker? Van visszaesés ezek szerint? És te hogy éled meg? Nem frusztrál? Mert én tutira kilennék, hogy próbálom, de mégsem a bilibe pisil, hanem 2 perc múlva a pelenkába. Tomival talán pont ezért nem sikerült tavaly nyáron. Mert MINDIG a pisiltetés után pisilt, a földre, szőnyegre, fűbe, stb. én pedig azt hittem, nincs még megérve rá. BÁr, az az igazság, talán ÉN nem voltam megérve...Nem figyeltem a jelzéseit rendesen. Egy mésfél évessel persze más, sőt most majd kétésfélévesen főleg más lesz. Pisi jelet pl. még mindig nem látok előre. SOha.
           Hogy lesz majd a kicsivel? Jajajajaajajaj.
           Lehet, hogy nem kéne ilyen komolyan kezelnem a dolgot és majd kialakul magától? Célom, hogy lazán viselkedjem, mert nem hiányzik az életemből plusz egy stresszhelyzet....Csak én meg olyan maximalista vagyok a gyerek-kérdésben, hogy nehéz.
           Mindenesetre ügyik vagytok, egy 5 hóssal ez olyan szupi, hogy a kendőben nem pisil vagy bizonyos helyzetekben már megállja és csak később. Ez nagy dolog!!!!!!! Te pedig olyan türelmes vagy, csodállak! Az idegeid biztos drótkötélből vannak

           Gyermekeim: Tomi 2005, Dani 2008, Boróka 2012, Keve 2015

           Comment


            #12
            Nagy mázli, hogy olvasgatlak titeket, mert tegnap benyusnak nehezen ment a kinyomás, és tudtam neki segíteni, úgyhogy az első siikeres ec megvolt, köszi.
            Kinga
            Benjámin 2007, Mirjam 2010, Ruben 2013

            Comment


             #13
             Kinga, és pelenkába vagy a WC-be, bilibe történt a dolog? Mert nem mindegy. MIndenesetre ügyi vagy, hogy segítettél a fiadnak.

             Gyermekeim: Tomi 2005, Dani 2008, Boróka 2012, Keve 2015

             Comment


              #14
              No, rövid hírek gyorsan, mert holnapután megszűnik a netünk .
              Dani újra vígan pisil (bent mosdóba, kint a fűre ), örömében jókat kurjongat utána, de jelzés előre sehol (vagy csak én vagyok totál béna, és jelez, csak nem értem ) Néha a nyűglődését jelzésnek tekintem, de ez nem igazán irányadó, mert mostanában amúgyis sokat nyűglődik, épp "ha ébren vagyok, látni akarom az arcod"-korszakban van, a hátamon pl. csak aludni szeret, egyéb időben csípőre kell kötnöm helyette. Kendőben továbbra is száraz 2-3 óra hosszat is akár.
              Egyébként egyáltalán nem görcsölök azon, hogy éppen hogy megy. Most jól, bár nyilván egy hardcore EC-s ránk azt mondaná, hogy ez így, jelzések nélkül nem az igazi . Nem az vezet, hogy mikor lesz szobatiszta (a tesók se kapkodták/kapkodják el), hanem az, hogy ez így tetszik neki.

              Comment


               #15
               igazából a csapba történt a dolog, közben meg nézett a tükörből, hogy hogy biztatom.
               Kinga
               Benjámin 2007, Mirjam 2010, Ruben 2013

               Comment

               Mamami portál footer

               Összecsuk

               Friss bejegyzések

               Összecsuk

               Cikk a mamami portálról

               Összecsuk

               szivárvány
               Betöltés...
               X