freewallet.org yobit bgogoli eobot eobot yobit.net биржа vbulletin nulled rus wp super cache tarot falı irc web chat applet poloniex.com yobit.net yobit.net
Szent Imre kórház - Mamami Fórum | Baba-mama közösségi és piactér

Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

Szent Imre kórház

Összecsuk
X
 •  
 • Szűrő
 • Idő
 • Mutatás
Clear All
new posts

  Szent Imre kórház

  Jól látom, hogy nem látok ennek a kórháznak topikot itt külön?

  A két nagyot ott szültem, ezer éve sok kedves ismerőst és barátot köszönhetek az Imrének közvetve. Egy ideje már nem követtem a kórház szülészetén történő eseményeket, de most úgy adódott, hogy ismét bekerült a látóterembe. Gyertek, álljunk ki Vass Gabi szülésznő mellett!
  http://mamami.hu/forum/showthread.php?t=70156

  http://www.peticiok.com/vass_gabinal_szeretnek_szulni
  Ábel (2005 tél), Áron (2009 nyár), Jakab (2013 tavasz)


  ÁLOMJÁRÓ CD
  születésnaptár
  babahordozási tanácsadó vagyok

  #2
  Én is ott szültem. Jó ötlet a topik!
  Klári és Máté (2013) + Milán (2015)

  Comment


   #3
   Én a Szent Imrében szültem Gutmanndokornővel és Kondor.Katával három és fél hónapja Velük minden rendben volt, de a gyerekágy... Na hát az borzalmas... De egy nappal hamarabb hazaengedtek, mint vártam (három naposan), pedig reggel még megfenyegettek, hogy nem hízik a gyerek, és mit képzelek, hogy csak szoptatni akarom). Ugye én arra is készültem, hogy akkor maradunk még egy napot (nem mondtak semmit az ellenkezőjéről a reggeli viziten, de délelőtt sem). Erre dél előtt pár preccel hozta a neonatológus Bonifác elbocsátó záróját. Már ebédet sem kaptam, az ágyamat kiadták másnak. És a férjem csak késő délután tudott jönni értünk, mert dolgozott.... És nem ez volt az egyetlen "kedves" húzása az osztálynak.

   A doktornő és Kata minden nap bejöttek, és panaszkodtunk is nekik. Ők tartották bennünk a lelket
   Utoljára szerkesztette Heli; 2014.06.23., 10:36.
   Heli, Örs, Bonifác, Kisanna Kála

   Comment


    #4
    de jó, igen, róluk nagyon jókat hallani! gratula Bonifáchoz!

    Én Ur.bán M-nál szültem, először ügyeletes szülésznővel, aztán ugyan érlelgettem a váltást, de végül mégsem váltottam, csak szülésznőt választottam, így lett UM mellé Vass Gabi a szülésznőm másodikra - érdekes páros
    Ábel (2005 tél), Áron (2009 nyár), Jakab (2013 tavasz)


    ÁLOMJÁRÓ CD
    születésnaptár
    babahordozási tanácsadó vagyok

    Comment


     #5
     a kórházas, szülészetesben van egy csomó tapasztalat a kh-ról, hátha át lehetne hozni valahogyan őket
     Ábel (2005 tél), Áron (2009 nyár), Jakab (2013 tavasz)


     ÁLOMJÁRÓ CD
     születésnaptár
     babahordozási tanácsadó vagyok

     Comment


      #6
      Orsi (Gutmanndoktornő ) tandemszoptatta a két gyerekét 2,5 év van a két gyereke között
      Utoljára szerkesztette Heli; 2014.06.23., 10:36.
      Heli, Örs, Bonifác, Kisanna Kála

      Comment


       #7
       2013 augusztusi tapasztalatok

       Én elsősorban a csecsemősökről írom most le a tapasztalatomat, már nagyon régóta érlelődik bennem, naponta eszembe jut a kórházban töltött 3 nap.

       Szülés után a topiktársaknak azt üzentem, hogy teljes háborítatlanságban szültem, és akkor a nagy eufóriában így is éreztem. Aztán egyszercsak elkezdtem emlékezni és minden egyre tisztább lett, én meg egyre szomorúbb...

       pozitív lett a strepto-eredményem, az Imre protokollja az, hogy a vajúdó nőnek kétszer kell kapnia antibiotikumot 4 órás különbséggel, ha a baba hamarabb megérkezik, akkor neki adnak még 4szer utána vért vesznek és csak akkor folytatják, ha fertőzött. (Más kórházakban azt csinálják, hogy fülkenetet vesznek az újszülöttől, másnap reggelre ott van az eredmény és csak akkor kezdik el adni az antibiotikumot, ha a lelet igazolja a fertőzést, feleslegesen nem bombázzák az újszülött szervezetét). Az első adagot még én kaptam, de 2 óra múlva már kinn volt a kisasszony, így őt kezelték tovább, feleslegesen.

       Mekóniumos volt a magzatvíz, na a kitolás utolsó szakaszában meg is jelent a csecsemősgárda, kiakadt a fővezérük KK-ra, hogy miért nem MENTÜNK ÁT az alternatív szobából a másikba a mekóniumos víz miatt. Mondta KK, hogy mivel pár perce folyt csak el. négykézláb szültem, ágyra támaszkodva, amint kibújt L, egy másodperc töredéke alatt el is rabolták és elviharzottak. Vártunk és vártunk... 15-20 perc múlva(!!!!) hozták csak vissza, rendbe tették "ahogy kell", mindkét kezén végigszúrták, össz. 8 helyen, de nem tudták jól beletenni a branült, végül a fejébe kapta. Olyan félelemmel sírt szegénykém a csecsemős karjában, még most is hallom. Amint beléptek, egyből el kezdtem beszélni hozzá és abban a pillanatban meg is nyugodott. Utána békén hagytak minket.

       Nagyon fáj, hogy így megkínozták és, hogy elvették tőlünk ezeket a perceket. Nem értem, miért nem lehetett a szülőszobán kiszívni az orrát/tüdejét (Sotén egy perc alatt megoldják ott helyben és adják vissza az anyának...).

       Utána pedig a gyermekágy. Én szülés után még sokáig másállapotban vagyok, különösen érzékenyek az antennáim, nagyon belém vésődött minden interakciónk.
       L gyakorlatilag az ott töltött időszakot mellen töltötte, már a második nap minden csecsemős köszönés helyett lesajnálóan így szólt hozzánk: Itt van a baba, aki állandóan ciczik. ez amúgy lehetne egy neutrális mondat is, de ők láthatóan problémás esetnek tekintettek minket. Csak annyit mondtam, hogy az első is ilyen volt, akkor beletörődtek a csecsemősök, hogy nem fogok adni neki pótlást vagy cukros vizet. De persze kaptam folyamatosan, hogy anyuka nincs még semmi a ciciben/éhes/szomjas/ki fog száradni/majd eldöntJÜK, KELL-E NEKI pótlást adnia stb. A gyermekem annyit tett, amit a ilyenkor tenni kell egy újszüöttnek: dolgozott a cicin, mindig jóllakott az előtejjel és gyönyörűen beindította az anyatejet is, 48 órával a szülés után már anyatejes volt az állaga. De a csecsemősök úgy néztek rám, mint aki hagyja éhen halni a gyerekét. És persze minden alkalommal sunyin betápszerezték a hátam mögött (fürdetés, antibiotikum beadás, orvosi vizit...), ez egyértelműen látszott a bukásából (előtejet nem buknak, jó sok sárgás bukás a tetrán) és még hülyének is néztek, mert nagy mosolyogva mondták, hogy álomport szórtak rá, hogy aludjon is.

       Amit az először szülő anyukákkal művelnek, arra nincsenek szavak. Megy a paráztatás ezerrel, hogy nem lesz teje, nem fog tudni szoptatni, adjon neki pótlást és az egyik kedvencem: "Anyuka, adja be éjszakára a babát, mert mi lesz, ha bukik és maga alszik és nem veszi észre és megfullad!" Na erről annyit, hogy van egy külön szoba a csecsemős nővérek részlegén, ahova beadhatod a babát éjjelre, vagy amíg tusolsz stb. A kutya nem nézi az ottani babákat. Max ha az egyik nagyon sír, akkor megtömik tápszerrel, hogy ne ébressze fel a többit. De többször is volt, hogy mikor vizit/fürdetés után mehettem a babáért, látom, hogy háton fekszik és tiszta bukás. simán megfulladhatott volna ugyanúgy az orruk előtt, azért, mert teletömték tápszerrel.

       Soha többet Szent Imre.
       Utoljára szerkesztette Zeline; 2014.06.24., 21:52.
       2011, 2013, 2016

       Comment


        #8
        ó, ezt nagyon szomorú olvasni ez 2013-ban volt? a csecsemősökről, mondjuk, sosem mondtak jókat
        nekem 2009-ben szerencsém volt, ketten voltunk egy szobában, mindketten második gyerekkel, azt leszámítva, hogy nekünk a cukrot nézni kellett (nagy volt Áron), végig békén hagytak minket, mi vigyáztunk egymás gyerekeire, amíg zuhanyoztunk stb és már eleve úgy mentem be, hogy nem adom ki a kezem közül egy pillanatra sem, vagy ha be kell vinni, akkor is vele leszek végig - és igen, ez nekem is a 2005-ös rossz tapasztalatok miatt jött így: abban, hogy nem tudtam Ábelt szoptatni, nagy szerepe volt a csecsemősöknek (meg az egész szülésnek, szülés utáni napoknak is; persze voltak egyéb tényezők is); Áronnall semmi gond nem volt a szoptatással
        Ábel (2005 tél), Áron (2009 nyár), Jakab (2013 tavasz)


        ÁLOMJÁRÓ CD
        születésnaptár
        babahordozási tanácsadó vagyok

        Comment


         #9
         igen, 2013 augusztusa.

         Én sajnos nem mertem eléggé kiállni az igazamért illetve az adott szituációban hajlamos vagyok hinni a szaktekintélynek, bár a mamaminak hála ez a tulajdonságom lassan a múlté. Szóval meg kell békélnem a lelkiismeretfurdalásommal is. De a pozitív a történetben, hogy kellett ez az élmény ahhoz, hogy 100%ig biztos vagyok most benne, hogy az, hogy kórházban szülök, semennyivel nem jelent számomra nagyobb biztonságot, mintha otthon szülnék. Sőt... De ez már off...
         Utoljára szerkesztette Zeline; 2014.06.24., 22:06.
         2011, 2013, 2016

         Comment


          #10
          Én is ott szültem mind a kettőt, akkor azt gondoltam, hogy nem volt rossz, sok rosszabb helyről lehet hallani. A kicsi véreset kakilt a 2. napon (a bcg után, nem tudom, hogy van-e köze hozzá), erre belenyomtak egy 7 napos antibiotikum kúrát, majd megjött a tenyésztés eredménye - negatív. Tök fölösleges volt. A nagynál szintén 10 napos ab kúrával kezdtünk, meg sem mondták, hogy mi volt, csak leadtam, hogy cukrot mérjenek, és mire mentem, már kapta, valamit hebegtek-habogtak (tenyésztés szintén negatív). Első gyerek, oxitocinos szülés, nem is voltam még magamnál. Ezt az indulást kihagytam volna mindkét gyereknél...
          Évi

          Comment


           #11
           Sziasztok, friss tapasztalatokkal jövök, március elején szültem. Minket a csecsemősök minden tekintetben békén hagytak. Mondjuk szimpatikusak tényleg nem voltak, elég kellettlenül viselkedtek. Én egy percre sem hagytam náluk a picit, de nem szóltak be, hogy miért várok. Egyszer ugyan mondták, hogy pihenhetek, amig fürdetik, de mikor mondtam, hogy nincs most más dolgom, minthogy vigyázzak Rá, akkor csak elmosolyodott a nővér.
           A benti védőnő szerintem jófej, segítőkész és nagyon szoptatás párti, hozzá érdemes fordulni a kérdésekkel. Mi 2,5 nap után jöttünk haza, semmivel nem paráztattak bent.
           Őszintén sokkal rosszabbra számítottam.

           Comment


            #12
            Szintén Szent Imre, 2013 augusztus - szia Bobóka.

            Nagyon keserűen gondolok vissza az ott töltött gyermekágyas napokra, ha lesz egy kis időm, leírom majd, hogy miért. A szülészet szuper, a gyermekágy számomra a bezárandó/teljes gárdacsere kategória.

            Vagy nagyon el voltam kényeztetve a vidéki kórház bababarát részlegén az elsőszülöttemmel.
            Eszti, egy kócos ovis és egy pihés pelusos anyája

            Comment


             #13
             Sziasztok!

             Szintén Imre, 2013. március. Első szülőként a gyermekágy a kórházban nagyon nagy nyomot hagyott bennem, semmi segítséget nem kaptam a szoptatáshoz, annak ellenére, hogy kértem (szerencsére azóta is jól megy, csak akkor még nem tudtam, hogy igazából mindent jól csináltam).
             Minden kérdésemre hülyének néztek a csecsemősök, a legkedvesebb szavakat a takarítónőtől és a gyermekágyas nővértől kaptuk és a szobatársakkal egymásban tartottuk a lelket. Mindezt úgy, hogy a szülészeten nagyon segítőkészek, kedvesek voltak velünk, pedig ügyeletben szültem. A szülészetet és a gyermekágyas részleget nem csak egy ajtó választja el egymástól sajnos.
             Zsófi, Benedek anyukája (2013.03.27.)
             Baba- és gyermekhordozási tanácsadó (elérhetőségem: benczik.zsofia@gmail.com)

             Comment


              #14
              Hazamegyünk és írok... 3at már szültem ott, a negyedik is ott fog decemberben...

              minden leginkább az anya fellépésétől függ... ha határozottan közlöd, hogy hagyjanak békén, akkor nem történik semmi mondjuk ez nekem is a másodiknál jött össze először
              Viri, aki UNICEF kékben pompázik és a 4 gyerek libasorban...
              a gimnazista, az általános iskolás, az óvodás és a bölcsődés...

              Comment


               #15
               hoviraeg eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
               minden leginkább az anya fellépésétől függ... ha határozottan közlöd, hogy hagyjanak békén, akkor nem történik semmi mondjuk ez nekem is a másodiknál jött össze először
               Egyet is értek, meg nem is. Mert ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy akkor az én hibám, az én felelősségem, hogy nem lehettünk háborítatlanul a kórházban hiszen nem álltam ki határozottan magunkért... Amit el is fogadok, hogy rajtam is múlik-múlott a dolog, bár visszagondolva elég határozottnak éreztem magam. (Csak féltem, hogyha túlfeszítem a húrt, képesek vmi kicsinyes bosszút állni és kitalálnak vmit, ami miatt még benn tartanak pár napra. ezt ne idézzétek, de leginkább ezért működtem együtt.) De nálunk az antibogyó miatt muszáj volt beadnom, egyszerűen kitessékeltek a szobából. Tudom, miért nem voltam határozottabb. Áhh...

               Nem nekem való a kórházasdi.
               2011, 2013, 2016

               Comment

               Betöltés...
               X